- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrg.960
tag
Van itt valakinek Tissot PRX Delugs gumiszíjjal?
Köszi -
nrg.960
tag
válasz
bigmasterg #267234 üzenetére
Most olvasgatom én is, hogy akkor pontosan melyik hogyan és miért. Én is ezt a 3 szintet találtam. Az automata PRX is csak a vintage vonal és a számlap miatt fogott meg, ha ugyanaz a számlap lenne a quartz-ba, akkor biztos azt venném ennyi hordásra.
Elvileg 2012-13 óta lehetnek piacon ezek a szerkezetek, tehát jobb esetben már a második szervizt kellene kapniuk. Nem nagyon találok róla én sem olyan nagy gondokat ahogy fagyalllo kolléga is írta.
Írtam 1-2 hivatalos szerviznek, hogy mi róla a vélemény.
Lehet szervizek alkalmával cserélik a gátszerkezetet azt jónapot', akkor meg nem nagyon lehet vele gond. De megvárom a hivatalos válaszokat. -
nrg.960
tag
Nyárra tervezem meglepni magam egy Tissot PRX Powermatic 80-al. Kérdésem pedig az lenne, hogy ebben a műanyag gátszerkezetes powermatic 80 van?
Emlékeim szerint van több verzió, talán az olcsóbbak a műanyagosak, csak nem tudom a konkrét modellben az van-e.
-
nrg.960
tag
Megérkezett a DW-H5600 is. Vegyes érzelmekkel, másnak is lötyög rajta szíj a rugós stiftnél? Mint ha nem a kellő vastagságú stift lenne benne.
-
nrg.960
tag
Ismerősnek lenne egy F6F44-el szerelt Orient Star-ja. Kit tudnátok ajanlani hozzá szervizre, vagy hová érdemes vinni?
Köszi -
nrg.960
tag
Halihó!
Seiko SPB143 órámra keresnék az alábbi képen lévő kék, valamivel vastagabb bőrt. Leginkább teljes szélességébe ez a vastagság kellene, nem tömött szíj.
Tudnátok esetleg markában segíteni?
Rios és Hirsch közt nem láttam kék színben.
Előre is köszi, és Kellemes Ünnepeket Mindenkinek! -
nrg.960
tag
válasz
abrtom87 #243439 üzenetére
Aki ezzel kiröhög vagy azt mondja hogy Rolex copy, annál a toronyban baj van. Hamisítvány akkor lenne ha rolex lenne a számlapon illetve úgy is néz ki. A Seiko régóta használja a pepsi lünettát.
Egyébként simán jó lenne neked szerintem, dobnék rá egy gumi szíjat aztán kész. -
-
nrg.960
tag
válasz
GlitterJohan #243240 üzenetére
Szegény PO 6000-nek nem igazán jók az arányai, egy sima PO annyira jól néz ki, speciel egy 39,5 modellre szívesen beruháznék, ha nem annyi lenne amennyi.
-
nrg.960
tag
válasz
Rastaman17 #243214 üzenetére
-
nrg.960
tag
válasz
Rastaman17 #243205 üzenetére
-
nrg.960
tag
Ugyanazt koronával felfelé az oldalára lerakva nálam +17mp-vel jár. Igaz, szabályozva még nem volt.
-
nrg.960
tag
Valakinek van tapasztalata a Seiko VK64 szerkezettel? Annyira nem ismerem a quartz-okat.
Most megakadt a szemem egy Yema Rallygraf-on, amit azzal szereltek.
Automata párti vagyok, de sajnos tudom, hogy automata chrono-ban egy ilyen stílusú az bővel 500-700 között mozogna.
Köszi. -
nrg.960
tag
válasz
cog777 #240239 üzenetére
Egy ilyen kézihúzós Hamilton nekem is szerepel a listán, bejön nagyon ez a stílus, de többnyire sajnos én is a SPB143 búvárt hordom, és mostanában az SPB197 Alpinist is lekerült a csuklómról és az óratartóban pihen.
Mondjuk mikor mire kapok rá, azt hordom. Nem tudom mennyit hordanám…Én Mechanikust venném, de én Mechanikus párti vagyok elég erősen. Szerintem az illik eleve ehhez a fieldwatch stílushoz.
-
nrg.960
tag
válasz
GlitterJohan #240017 üzenetére
Ez a kombó így jöhetne, csak egy fekete G10 Para3-al
-
nrg.960
tag
válasz
mrious #239727 üzenetére
Garminnal kezdtem volna, de így hogy okosóra kilőve akkor G-Shock. Erre a területre inkább digitálisat választanék, ezzel is kiküszöbölve a mutató leesését a rázkódástól. G-Shock esetén nem gyakori jelenség, de előfordulhat. Szóval 5600 vagy 5610.
Nálam XC vonalon bevált bringázásnál. -
nrg.960
tag
-
nrg.960
tag
válasz
gipsztigris #239571 üzenetére
..és a 47,5mm-es krono-s verzió? Az nagyon jól néz ki!
-
nrg.960
tag
válasz
gipsztigris #239561 üzenetére
Rákerestem, és az egyik srác a reddit-en 54mm-et írt rá, ami valós lehet. A 41-nek nagyobb a lug2lug-ja mint a 45mm-es Seiko Sumo-nak. Sumod meg már volt, úgyhogy szerintem egy 44es LHC biztosan jól állna neked.
-
nrg.960
tag
válasz
csbebe #239544 üzenetére
Elég jó óra. A méretet azért nagyon nézd meg mert óriási tokfülekkel van. Nekem a 41mm 51,5mm lug2lug.
Én a 72h járástartalékosat keresném, mert az már szilícium hajszálrugós meg 5 év nemzetközi garis.
A számlap nagyít még az órán, hogy az indexek teljesen ki lettek húzva a számlap szélére, meg a hatalmas számok. -
nrg.960
tag
válasz
Peddy789 #239548 üzenetére
Én fémmel venném mindenképp, gondolva akár az eladásra, vagy ahogy mondtad is, kipróbálnád.
utólag sajnos nagyon drága pótolni a gyári fémszíjat.Minőségben nem hinném, hogy kifogásolható, főleg ezen az árszinten már értelmes szíjakat kapnak az órák. De néhány BL forgalmaz Oris-t, menj be és nézd meg.
Most nem tudom pontosan de ha jól emlékszem akkor az Árkádban néztem Oris-t. Azt tudom, hogy a Mammut-ban elég furcsán néztek rám, hogy Oris-t keresek, pedig a weboldal pont a Mammutot hozza viszonteladónak. -
nrg.960
tag
válasz
fagyalllo #239460 üzenetére
Lehet még a Pepsi az raktáron maradt és azokat nyomják kifelé, gondolom én. Azt hittem idei, vagy tavalyi szabvány, mert ugye 2020-ban dobták piacra a SPB14x sorozatot, és még akkor nélküle jött ki.
Na én is riadóztattam minden Seiko Boutique-os ismerőst, hátha akadt raktáron egy lume mentes, de ha nem, sírva bár, elhordom a lumeos 143-at. -
nrg.960
tag
Hali!
Mostanában kicsit nem követtem a topikot. SPB143-at vásárolnék, aztán látom, hogy néhány modellnél ott van a 3 óránál a lume index néhánynál pedig nincs? Mi lehet ennek az oka? -
nrg.960
tag
válasz
Empsepo #237965 üzenetére
Köszi!
Valahogy így..Egyébként időre kellett indulnom, de hát egy kis GTA Online belefér előtte, és ahogy néztem az időt, akkor csillant meg a mutató letörésén a fény és onnan a fotózás szakadékába estem
#237964 Deer76
17,5-18cm körül alakul. LHC-ből elférne egy kisebb..ha lenne ebből is 39mm. egyébként egy 41mm-es, 51,5mm l2l-al.
Az Alpinist pedig 39mm. -
nrg.960
tag
válasz
hoffman_ #237559 üzenetére
A Diashield-et akkor szerintem a fémszíjról is leszedik mert a Diashield bevonat kicsit sötétebb színű, ha jól emlékszem. Vagy megbarátkozol vele, vagy megcsináltatod.. biztos zavarna és dühítene engem is.
Nekem még az eslő SPB051-en volt ilyen, ahogy befogták az órát, de az úgy is került hozzám. -
nrg.960
tag
válasz
hdanesz #237206 üzenetére
A Frosty Monster (SBDC073) az a 3.gen Monster, ami JDM volt. Az megkapta a 6R15 werket, az előtte lévő 2. és az utána lévő 4.gen is 4r36 werket kapott.
Meglehetősen különleges cucc. A családban van 1, de azt tesóm biztosan nem fogja eladni, vagy csak nem emberi áron. 10-en sok Monster társaságában.
Esetleg ha 3.gen Monster-t szeretnél, ami kicsit különlegesebb akkor keress egy Jade-t(SZSC005) vagy a Blue Corall(SBDC067), abból még úgy vannak is gyakrabban. 2.gen-ből ami különleges az az SRP313, a Drakula. Az ára neki is horror, tesóm be is spájzolt gyorsan 2-t belőle. -
nrg.960
tag
válasz
GreenGoblin #236977 üzenetére
Ebben az esetben valószínüleg az olcsóbbat választanám, de az én vagyok. Gondold meg, hogy vegülis megéri-e azt a felárat, illetve melyik tetszik jobban, hogy ha bármelyiket választod, akkor nem fogsz-e "sóvárogni" a másik után.
-
nrg.960
tag
válasz
GreenGoblin #236970 üzenetére
Ezt más nem tudja megválaszolni helyetted. Nem ismerjük az összegeket, illetve hogy mik az igények.
Nekem egy radio-s van, de ott kb 10k eltérés volt, azért választottam azt. -
nrg.960
tag
válasz
fattyu #236963 üzenetére
A OneSecondCloser talán Lengyel.
-
nrg.960
tag
válasz
gipsztigris #236778 üzenetére
De ez még nekem is jól állna, hiába 47mm, mert alig van tokfül. Itt a l2l nem haladja meg a 49-50mm-t.
-
nrg.960
tag
válasz
SOAD19 #236746 üzenetére
Mondjuk annál nem nagyon hosszúak a tokfülek. Mint mondjuk ott a 42-es SKX vagy Monster lug2lug megegyezik a 39-es Stein-el emlékeim szerint 46mm.
A 41-es LHC-nél nekem (friss mérés)18-as csuklón így mutat, igaz ez lug2lug 51,5mm.
Nem is értem kik veszik a 43-ast belőle.igaz, ha ez lett volna még 39-ben mint az előd, az nyert volna nálam.
Egy szó mint száz..így igaz, próbálni kell, viszont már kifejezetten figyelem a lug2lug méreteket és ezt ajánlom másnak is.
-
nrg.960
tag
Nekem speciel ez nem jön be. GS-ből inkább a baltával faragott, szögletesebb modellek tetszenek.
A számlap pedig számomra túl sok. Egy Snowflake vagy ami nálam az etalon az SBGH267 számlapja. -
nrg.960
tag
válasz
ToBeY #236387 üzenetére
Nálam 3db Steinhart 39-es ocean megfordult. 2db GMT és egy kerámiás Kermit. Szerintem nagyon jó kis cucc. Főleg annyiért. Bár a fémszíjban a csavarokra érdemes figyelni. Nem volt még a kezemben ilyen Tissot, de nem gondolnám, akkora minőségi eltérésnek a Steinhez képest, hogy +150k-t kifizessek érte (meg nekem bejön a sub formavilág). Mondjuk szerkezetben a Tissot többet ad, hogy 80h-t tud a SW200 30akármennyi helyett.
-
nrg.960
tag
válasz
GlitterJohan #236315 üzenetére
Sajnos tudom. Sajnálom, hogy kivezették a 39mm-t. Van a 36, amit tudni kell viselni, meg van a lób@..ó 41 az OP esetén. De hogy már a színes OP is ami belépő modell, már az is várólistás... az ember az agyát eldobja.
Explorerből meg csak a 36, bár abból a two-tone nagyon mozgat, bár az itthoniak szerint nagyon csicsa. Esetleg még tudot BB36, abból a two-tone, ott bejön, hogy szálcsiszolt a lünetta és jubilee-s.
De mindegy is, ez még 2-3 éves terv, addig még élni kell. -
nrg.960
tag
válasz
TechN7ne #236285 üzenetére
Sosem zavart az automata. Szeretek velük foglalkozni. Igaz van egy quartz GW-M5610 is, de az is azért lett digitális, mert nem szeretem analógból a quartz-ot, meg kellett valami gyepálós óra túrázáshoz, de azt is sajnálom.
Régebben majdnem egy ráugrottam egy GS SBGX059-re, de ami videókat néztem róla, ott is zavart az ugró mp mutató. Többekközt ezért nem vettem Seiko Tuna-t sem.
Majd ha kiforogja magát a matek akkor egy szép automata GS, mellé meg egy 39es Explorer vagy egy 39es OP. -
nrg.960
tag
válasz
korpicschess #236107 üzenetére
A szabályozás és a polírt minden értemesebb órás meg tudja csinálni, akik nem csak elemcserére specializálódott, Hantos, Pesti Órás esetleg Seiko Boutique-ba vinném.
4r36 egy nagyon jó kis szerkezet. Kb 20 óra fordult meg nálam azzal a szerkezettel vagy 4r35-el ami csak a dátumos verziója. Egyiknek sem volt semmi gondja. 5 évente 20k a szervize. Utólag tudsz kb 18-20k beépítéssel együtt zafírosítani.
-
nrg.960
tag
válasz
TechN7ne #236092 üzenetére
Mikor még kezdtem az órázást akkor nagyon sokat nézegettem a Mako-kat, de utána letettem az Orientekről. Hibátlan órák, viszont nekem az arányok nem állnak össze. A Seiko-nál mindig találok valamit ami tetszik. Mondjuk most Oris Big Crown-t nézegetek. Úgylátom kezdek átállni a kissebb órákra, kb. 40-38mm.
Ha a Hydroconquest lett volna még 39mm-ben, akkor biztosan azt veszem. -
nrg.960
tag
válasz
rozsgyi #235629 üzenetére
Én nem szeretem a bevonatos órákat, az ha megkopik akkor nem igazán tudnak vele mit kezdeni. Az a zöld bejön, csak ugye Boutique Edition, személyesen átvenni nem tudod, csak ha egy Longines Boutique-ba beszaladsz, ami itthon nincs.
Úgy tudom az enyém is megkapta már azt a szerkezetet, amit a Boutique Edition kapott. Vagyis nem tudom hogy azt az L888.5 vagy csak az L888.4-et amit a Spirit is használ.
Az L888.5 az hivatalosan is COSC minősítést kapott.A sima zöld meg a matt számlap miatt nem jön be. Ha az is sunburst lenne akkor azt vettem volna.
-
nrg.960
tag
-
nrg.960
tag
Alpinist fémszíjhoz a képeken bekarikázott utolsó szemet és stiftet honnan tudnék rendelni? Ez a finomallítás felőli vége a csatnak.
Sajnos csak 2 opció van az állitásra, ha beteszek egy szemet és belülre állítom akkor bő, ha kiveszek egy szemet és kívülre, akkor pedig szűk..
Így egy aftermarket csat menne fel a gyári helyett.
-
nrg.960
tag
válasz
rozsgyi #232892 üzenetére
Mondjuk ha a 2 szíjjat számolom, meg a dobozt akkor meg is van az 50k felár. Igaz én fém párti vagyok, de aki a bőrt és a cordura-t szereti annak simán jó az is. Meg ugye limitált, ami sokaknál kulcsszó.
Én ahogy nézegettem a 199 és a 197-et azt hittem, hogy csak nagyon hasonló, beleláttam a 199-be egy másik árnyalatot, de akkor tévedtem -
nrg.960
tag
válasz
dzsi23 #232840 üzenetére
Leginkább a méret miatt preferálnám ezt a fajta tartót, hogy egy hátizsákba vagy egy utazóba is be tudjam dobni, meg nekem jobban is bejön ez a tartó.
Én már lattam többnél azt a parnácskát, vagy bőrlapot, bar azt utolag is megoldja az ember, sőtt ha nagyobbra méred mint az óra, és alul meg felül bevágod, akkor még le sem mászik az óra róla
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Videós, mozgóképes topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest