- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
korpicschess
veterán
válasz
GorkyZero #242090 üzenetére
Hol vetted, és mikor? Nem tudsz élni esetleg a 14 napos elállással (netes vásárlás)?
Vagy fel tudsz lépni a bolt ellen erélyesebben a békéltető testület megemlítésével.B terv, hogy megszokod. Amúgy ez tényleg mintha kicsit sok lenne, nekem a Ray-nél kevesebb. Mindenesetre ha lehet is javítani, ahhoz valszeg az egész lünettát cserélni kell!?
dzsi23: Nem a betét behelyezés rossz, ahogy írod is, annak egy helye van. Az én tippem, hogy vagy a nyomtatás rossz (kétlem), vagy pedig a lünetta alsó kialakítása / óratok kialakítása.
Itt kicsit látszik, hogy a lünetta alsó oldalán milyen a felfogatás, de nagyon szétszedett képet nem láttam: [link]
-
dzsi23
addikt
válasz
GorkyZero #242082 üzenetére
Talán azt, hogy "teljesen rendben van", arra értették, hogy a használatát/működését nem befolyásolja, esztétikai hibára meg nem feltétlenül vonatkozik a garancia. Ha netes rendelés, küldd vissza. Ha személyesen vetted, akkor nincs igazán jó megoldás.
Amúgy lehetséges egyáltalán rosszul felhelyezni a Kamasura a lünettabetétet? Van az a 6 "benyúlás" a lünettán, az nem akadályozza ezt meg?
Nem értek hozzá (csak Vostok lünettát szedtem eddig szét, az meg nem klikkes), de nem lehet, hogy csak rosszul van felrakva a lünetta? Vagy kattanások helyét ez nem befolyásolja? -
korpicschess
veterán
válasz
GorkyZero #242053 üzenetére
Nem arra gondolsz, hogy nem illeszkedik? Sajnos van ilyen, hogy gyárilag kicsit offsetes, nekem is van valamennyi a Ray 2-nél, de pl Kamasu-nal nem volt.
120 diszkrét helyre tud "bekattanni", ha az rossz helyen van, akkor sajnos szívás, szerintem amit írsz az az, hogy kettő között próbálod megállítani? -
dzsi23
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
GorkyZero #238603 üzenetére
Kinek lenne az óra? Mennyi idős az ajándékozott?
Szvsz nehéz ajándékba órát adni. Mi van ha nem teszik majd neki. Viszont, ha kikéred a véleményét, akkor meg elvész a meglepetés.
A casioknál előny, hogy napelemes (solar), de nekem kicsit furán hatnak a csavarok elhelyezkedései.
De bármelyik jó választás lehet
-
dzsi23
addikt
válasz
GorkyZero #238296 üzenetére
Micsoda véletlen: a Casio topikban is épp most vett valaki ilyen órát.
-
dSERiES
senior tag
válasz
GorkyZero #235366 üzenetére
Köszönöm, a tiéd is nagyon jó választás, gratula!
Én az a baj, hogy vagy ötfélét tudnék választani kapásból a Seiko 5-bőlúgyhogy vaciláltam én is. A szíja meglepően kényelmes amúgy.
A vacilálás pedig e között és az Orient Ray 2 között volt. Igazából mai napig nehéz eldönteni, melyik jobb
Erre mi a gyógyír? Be kell szerezni azt is ?
Pontosan, ez a gyógyír, én imádom(nehezen tekerhető a lünetta és túl kicsi a korona - talán ez szokott lenni a kritikája; előbbire megvan a 'hack': lefelé kell nyomni). Nekem csak Orientek voltak, de régóta szerettem volna vagy egy használt SKX-et, vagy egy ötöst. Aztán ez lett. Imádom, hogy kék a lume (most vettek itt többen és volt lumeról kép, előtte nem is tudtam) meg kezdő órarajongóként, hogy látszik a szerkezet.
2 hét alatt késik 1 percet
Az nagyon jó, a Ray-em siet, talán ilyen egy héten felszed 2 percet. Nekem teljesen jó. -
SOAD19
addikt
válasz
GorkyZero #235366 üzenetére
Egy jó tipp, amit itt olvastam korábban. A következő óra pontosításnál állítsd 1 perccel előre, hogy 1 perccel siessen. Így ritkábban kell pontosítani, mert az első két hétben még, csak közelíteni fog a pontos időhöz, és csak ezután fog átmenni késésbe. Mondjuk, én speciel nem alkalmazom, mert nem szoktam az automatámat több hétig egyfolytában hordani. Most nyáron szinte, csak a sárga casioakot hordom. Báár, ha lenne egy tissotom...
-
dzsi23
addikt
válasz
GorkyZero #234024 üzenetére
Ugyanolyan szíjat, mint minden más órához: fém, gumi, szövet (nato). Kánikulában csakis gumi, mert könnyebb, mint a fém, nem szívja magába a nedvességet, mint a nato, általában elég neki egy törlés, de könnyen mosható is. Bőr részemről kizárt, melegben pláne.
Az meg tökmindegy, hogy melyik lélegzik jobban, 37 fokban egyik sem fog igazán. -
Nimda
addikt
-
Fall-N
veterán
-
dzsi23
addikt
válasz
GorkyZero #233665 üzenetére
"Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen hamar elromlik"
Mert nem is romlik el ilyen hamar, de ugye tudjuk, hogy ami elromolhat...
A szerkezetcserét nem támogatom, amíg javítható, de egy rúgos stifttel nem tökölnék, ha nem működik rendesen, mert hagytam már el (majdnem) órát miatta. Azért csak majdnem, mert egyrészes szíj (perlon) volt rajtam, és a másik stift megtartotta az órát. -
-
törölt tag
válasz
GorkyZero #230719 üzenetére
Érdekes ez a "visszafogott vs. hivalkodó" kérdés, ebben a kontextusban mint a jó és a rossz megfelelői jelennek meg. Könnyű vele azonosulni (főleg, ha kialakul az ezt erősítő csoportdinamika), pedig szerintem ez egy igaztalan megközelítés.
Egy óra szerintem nem lesz megvetendő, vagy rossz attól, hogy feltűnő. Sok hozzám hasonló pasas azért vesz "hivalkodó" órát, mert a pozíciója szigorú megjelenési szabályokat (business formal) szab meg és ebből az óra jelenti gyakorlatilag az egyetlen kitörési, vagy önkifejezési lehetőséget, ami eltérhet a szokásostól és amolyan férfi ékszerként szórakoztató lehet. Marhára nem a vagyoni helyzet hangsúlyozása, vagy hasonló a cél, hanem például az, hogy ne én legyek az ezredik tag, aki bemegy a Reálszisztémába és kijön onnan egy dögunalmas fekete gyöngyvászon Samsonite táskával, hanem hordjak valami olyan dolgot, amire nap mint nap örömmel nézek rá és ami igenis, megtöri a szokásos visszafogottságot.
-
dzsi23
addikt
válasz
GorkyZero #230719 üzenetére
Attól, hogy open heart, simán lehet visszafogott. Az én Orientem sem volt hivalkodó; hétköznapi óra, öltönyórákhoz köze sincs.
-
törölt tag
válasz
GorkyZero #230604 üzenetére
Igen, némileg.
Nem is azt vitatom, hogy lehet-e tükörpolír nélkül egy óra elegáns (nyilván lehet), egyszerűen csak a belinkelt kettőhöz hasonló stílusút szeretnék, mert mindketten erre bukunk.
A szerkezet milyensége egy bizonyos minőségi szint felett nekünk édesmindegy, nem vagyunk órabuzik, csak az óra megjelenése számít. Azért is linkeltem be két tükörfényes mutatókkal és indexekkel szerelt modellt, hogy látható legyen a csapásirány.
-
dzsi23
addikt
válasz
GorkyZero #230578 üzenetére
"Azt mondták, kevésbé is fog karcolódni."
"Super Titanium tokozás ( Ti+IP )
Az óra tartós bőrbarát, anti-allergén titán tokozású. Fémérzékenyek is viselhetik. 40%-kal könnyebb az acélnál. Sőt a speciális IP technológiának köszönhetően felülete 5-ször keményebb az acélnál ( 1200 a keménység értéke a Vickers skálán)." - [link]Kérdés, hogy hosszútávon ez jó vagy rossz dolog, mert előbb-utóbb ez is karcolódni fog, de vajon helyreállítani mennyire könnyű egy ilyen keményített felületet?
-
válasz
GorkyZero #230518 üzenetére
Egyszerűan: a kék mutató az a GMT (második időzóna) mutató.
Annyiban különbözik az "egyszerű" órát mutató mutatóval, hogy nem 12 óra alatt megy egy kőrt, hanem 24 óra alatt. Ezért van a lünetán 24 órás osztás. A színezés pedig, ahogy #230519dzsi23 elvtárs elmonda, azért bicolour, hogy be tudd állítani az AM-PM et, azaz délelőtt - délutánt. -
dzsi23
addikt
-
Empsepo
senior tag
-
ElRamos
tag
válasz
GorkyZero #230246 üzenetére
Szia!
Én a Ray II-őt venném, több szempontból is. Egyrészt ha az ár lényeges, akkor a legolcsóbb, másrészt szerintem jobban néz ki, mint a másik kettő. Nekem a Ray I van már közel kilenc éve és még mindig rácsodálkozom néha hogy milyen rohadt jól néz ki! Én már zafírra cseréltettem az üvegét, így meg aztán tényleg fasza kis óra lett!
Ray II + zafír üveg árban még talán a Kamasu alatt van.
Nálam a sorrend Ray II, Kamasu, Seiko (bár ez a típus nekem abszolút nem tetszik)
Üdv: ElRamos
-
dzsi23
addikt
válasz
GorkyZero #230246 üzenetére
Igazából mindent leírtál: Ray -> olcsóbb, Kamasu -> zafír, 5-ös -> üveg hátlap.
Méretben nincs nagy különbség, szinte ugyanakkorák (41.5*46.7*13, 42*46.7*13, 42.5*45.7*13.3).
Az Orienteknél előny lehetne a 200m vízállóság és a koronazár, de utóbbi inkább hátrány irodai környezetben, mert felesleges koronazárat koptatni, ha vízbe úgysem megy. És a 100m is bőven elég.
Így egyedüli előny a zafír a Kamasunál, mert én pl. irodai környezetben is karcoltam már meg sima üveget. De ha esetleg megkarcolod a Seikot, később cserélheted az üvegét zafírra.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Autós topik
- HBO Max
- BMW topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest