- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
Laslow #214933 üzenetére
Nem rég felpróbáltam egy Orient Mako III-ast, ami 42 mm-es és 46,7 mm lug to luggal bír. Még éppen elment. Szóval érdemes lehet felpróbálni egy nagyobb órát is, ha nagyon tetszik. Nagyobb óra esetén segíthet az is, hogy ha oldalról nézve az órát a tokfülek, eléggé hajlanak, csapódnak lefelé.
A Zeppelin már lehet kicsit nagy lenne, főleg, hogy a számlapja eléggé nagy. Menj el egy üzletbe, és próbálj fel egy-két, eltérő mérettel bíró órát, aztán meglátod, hogy mi az a méret, ami még tetszik a csuklódon. -
-
Csari93
aktív tag
válasz
Laslow #214902 üzenetére
Bár Seiko (ennek azért annyi előnye is van amennyi "hátránya"), SNN235 jutott eszembe. 42mm, de optikailag kisebb és a tokfülek is láthatóan rövidek. Funkcionális, jó lume, jól fest naton, mindenen.
Néhány oldallal ezelőtt egy fórumtárs is posztolt a sajátjáról képet, dícsérően. -
SOAD19
addikt
válasz
Laslow #214906 üzenetére
Eszembe jutott még egy jópofa, ami viszonylag kis átmérővel rendelkezik, csak hát automata... De azért megmutatom: [link] (3 másik színben is elérhető) Aztán, hogy éri-e az árát, azt nem tudom.
Amúgy, miért vetted el az automatát? Azért, mert nem annyira pontos, mint egy kvarc?MOD: Most néztem, hogy titán a tokja, ami nem biztos, hogy előnyös. Azt olvastam itt, hogy sokkal nehezebben lehet a tok sérüléseit kijavítani titán tok esetén.
-
-
Nekton
aktív tag
válasz
Laslow #187184 üzenetére
1. Szabály: Az eladó minden lehetséges eszközzel megpróbálja lebeszélni a hölgy vásárlókat automata órákról.
2. Szabály: ha mégis ragaszkodik a hölgy, akkor minden várható egatívumra fel kell hívni a figyelmét.
Ez egy historizáló férfi divatcikk. Egyáltalán nem nőknek való. Max akkor, ha tényleg csak ékszer!
Amit írtál ide, írd meg a Tutu-nak is és kérj egy cserét. Nem tájékoztattak megfelelően. A sok bullshit a mechanikus órák szépségéről, lelkéről és műszaki kihívásairól meg pont nem érdekli a nőket.
-
Helbika20
tag
válasz
Laslow #187184 üzenetére
Voltam Tutuban már párszor, nem hiszem, hogy azt ígérték, hogy havonta max 2-3 percet szed össze, ők is tudják, hogy ez egy elég ritka adat (nekem szerencsém lett, 5-6 mp-et siet csak naponta), vagy csak a chrono minősített órák tudják. Számold ki, óránként 21600 rezgéssel - azaz másodpercenként 6ot rezeg - mekkora a hibahatár, mennyit hagy ki/mennyit rezeg pluszban! Legyünk pesszimisták és számoljunk napi 48mp sietéssel, az óránként 2mp +ba, azaz 12 plusz rezgés. Ez 0.056%-os hibahatáron belül van, szerintem bámulatos egy hajszálvékony rugótól. A minősített darabok is 1-2 mp-es szórásban vannak, egy automatától nem várhatod el egy kvarc pontosságát.
Ha rákérdeztek bármilyen órásnál, egész biztosan áttol az automatáktól a megfelelő pult elé, mert a kettő között ez a legnagyobb különbség. Sajnálom, hogy nem jött be :/ De jó hír, hogy ilyen nagy eltérést elég jól be tudnak szabályozni, látványos javulásra számíthattok. -
Mercutio_
félisten
válasz
Laslow #187184 üzenetére
Gondolom mobiltelefont használtok, azon látod a pontosidőt, ha ennyire lényeges. Minden másra ott a
mastercardzOrientKicsit komolyabban: Pontosabbá tehető úgy is az óra, hogy különböző pozíciókban (hátlapon, előlapon, koronával fel vagy le) teszed le, és megfigyeled ott + vagy - irányban tér el (pl. feljegyzed a lerakás és felvétel időpontját az órán és a time.is oldalon, és kiszámolod az eltérést) ezzel attól függően, hogy alapvetően siet, vagy késik az órád tudod még további +/- irányban befolyásolni.
-
@mriya@
őstag
-
Laslow
senior tag
válasz
Laslow #64949 üzenetére
Megmértem: az órámon most egy 114/72-es, 20mm-es szíj van. Ezt szeretném elhasználódás miatt lecserélni, de kicsit rövidebb szíj jobb lenne (a tüskét a legbelső lyukba dugva hordom, méretre úgy épp jó, de a csat jobb lenne kicsit lentebb). Tehát a lyukasztott részének a hosszával ki vagyok békülve, de a csatos része jobb lenne egy centivel rövidebben.
Árulnak valahol kb. 114/62/20mm-es szíjat, vagy nem szabvány méret, nem fogok ilyet találni sehol?
-
Dzsana
senior tag
-
Ra3
őstag
válasz
Laslow #40814 üzenetére
BM7081-01E
Én mondjuk a fémszíjas verzióját tervezem megvenni (BM7081-51E), mert csak kb. +10$, ha a bőr mégse jönne be akkor képtelenség gyári fémet találni hozzá, vagy csak horror összegekért. Szép bőrszíjak meg hegyekben állnak mindenhol jó áron, gyárihoz hasonlót szerintem 3-4 ezerért már lehet találni. -
ClayMore
aktív tag
válasz
Laslow #34090 üzenetére
két apró helyen kb gombostű fejének fele felületen az első napon le is jött a fekete "festék". nem csaptam oda semmihez, stb.
ez egyértelműen gyártási hiba. ... HA eredetit kaptam, HA meg nem akkor meg a replika tud ennyit, nem tudom még, nem kaptam választ a gyártótól.
a másik bibi az a felület kezelés alapossága. a láncszemek oldalán ahol egymáshoz érnének oldalról a szemek (ergo alapból nem látod
) ott nincs felület kezelés. ott a fém el van színeződve a kezeléstől, de nem fekete. Ez minden szem oldalán ilyen kivétel nélkül. Nem látszódik. Attól viszont tartok, hogy innen esetleg elindulhat a felület lepotyogása majd. Egy full fekete órán meg elég kellemetlen lenne ha foltokban lejönne a fekete "festék".
egyébként kellemesen nehéz, szép, jó kis óra ez ennyiért.
kíváncsi leszek, hogy kitöltve kapod-e a garipapírt. Az enyémet baxtak kitölteni (ebay-schmuckkomet)
-
St3ven
addikt
válasz
Laslow #32642 üzenetére
Ha még aktuális a kérdés, és érdekel egy további vélemény, én mindenképpen az alsót (az Orientet) választanám. A fenti (Casio) a maga akkurátusan feltüntetett 11 (!) db számával olyan echte nagyfateros...
A fémcsattal kapcsolatban viszont azt tudom mondani, hogy nagyon jól tud jönni az a két pöcök oldalt, sokkal könnyebb velük a csat kezelése, és biztosabbnak is érzi az ember a zárást. Nekem van ilyen, és pöcök nélküli csatom is, és hiába eredeti Tissot az utóbbi, összehasonlítva sokkal gagyibb hatása van.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest