- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Botyka01
csendes tag
válasz
mr.perfect #268090 üzenetére
Ugyanezért a kérdésért néztem fel ide. Új bolt lehet, mert eddig nem találkoztam vele.
-
Botyka01
csendes tag
Sziasztok, tudtok mondani valakit aki csinál Orient modot?
-
Botyka01
csendes tag
Sziasztok! Citizen Eagle 7 órában lehet a mineral üveget zafírra cserélni? Van valakinek ebben tapasztalata? Ebayen találtam csere kristályt de az is minerál.
-
Botyka01
csendes tag
Hello!
Szerintetek egy Movadoért tényleg el tudnak kérni majdnem 400.000 ft-ot dollárban?
Egy sima quartz óráért valaki ki ad ennyi pénzt? Rá van írva hogy Movado, de ez már nem az a Movado.
Tegnap véletlenül odatévedtem az oldalra, és azt hittem nem látok jól. WR30, tok valszeg kínai, szerkezet állítólag svájci quartz, viszont legalább zafír az üveg. De nekem ez valahogy nem jön ki.https://www.movado.com/en/shop-watches/movado-heritage-series-3650008.html
-
Botyka01
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a Casio GST-B400CD-13 - hoz lehet utolag eredeti gumi szíjat vásárolni? Nagyon tetszik ez a zöld lünettás, fém keretes, fém szíjas kivitel, de jó lenne hozzá egy B400-1A - ról leszedett gumiszíj hozzá. -
Botyka01
csendes tag
Speedzone-t néz valaki? Csik ebben a videóban milyen órát hord? Tok és szíj Seiko Pogue-os, de a számlap nem a sima Pogue. Ez a 6139A-6031 Speedtimer lenne?
-
Botyka01
csendes tag
válasz
@mriya@ #241750 üzenetére
Boltot értsd úgy hogy használt órákkal kereskedő bolt. Vagy ilyenre nem volt példa soha?
@dzsi23: kösz a választ. Igazából az az alap felvetésem, hogy tegyük fel az illető nem direkt ad el hamisítványt, és mondjuk nem is az ilyen nagyon levágos hamisítványokról beszélek, hanem hogy ki van cserélve a mp mutató egy tipusidegen mutatóra, de én azt nem szúrom ki. Egy szakavatott szem meg egyből látja. Így amit megvettem 400-ért mondjuk és majd valamikor ugyanannyiért eladnám, és valaki észreveszi azt mondja h ez Frankenstein óra, mert egyébként a szerkezet is össze van ollózva, és abban az időben ilyen számlapot nem is tettek erre az orara, stb-stb.
-
Botyka01
csendes tag
Sziasztok!
Használt óra vásárlásnál sokszor írják, hogy érdemes elvinni bevizsgáltatni. Persze mindenkinek magánügye hogy milyen értéktől vinné el és nézetné meg az órát.
De ezt hogyan kell elképzelni? Kézenfogom az eladót és elballagunk egy óráshoz aki bevizsgálja a ketyegőt? Mi van ha boltból vsásárol az ember? -
Botyka01
csendes tag
Sziasztok. Tudtok valakit aki moddol Orientet?
Kristályt, lünettát és lünettabetétet kellene cserélni. -
Botyka01
csendes tag
Sziasztok!
Pontos Óraszaküzletről van valakinek tapasztalata? Többnyire használt órákkal foglalkoznak, ha jól láttam nagy számban neves svájci márkákkal.
Valaki vásárolt már tőlük? -
Botyka01
csendes tag
válasz
deadbody #240157 üzenetére
Ezek szerint itthon csak engem szivatnak a Cheapestnatostrap-esk. Persze nem vizsgáltam ki a csomagomat, de még a postás is eltehette.
Nekem volt 2 csomagom ami hónapok után sem érkezett meg. Email váltások, stb. aztán feladták újra csomagot.
Az első ilyen alkalommal nem kértem követést, mondván még sosem tünt el semmim a postán. Hiba volt...
A második alkalommal kértem követést, de nem kaptam tracking nr-t. Ment az emailezés, sablon dumák jöttek vissza hogy megnövekedett a postai kiszállítási idő, térjünk vissza 15 nap mulva, majd 30, aztán 45. Hát 3 hónapot vártam, és utána már megírtam hogy kérem vissza pénzem. Akkor már nem copy-paste választ kaptam hanem Sofie írt vissza (talán ő üzemelteti az oldalt).
Lényeg a lényeg, hogy végül megkaptam mindkétszer a csomagot, csak közben 1-1 szíj elfogyott, és mást kellett rendelnem.
Azóta sem tudom mi történt. -
Botyka01
csendes tag
Szedett szét közületek valaki ilyen óraforgatót?
Ma vettem észre hogy mindkét óra amelyik benne volt 12.05-t mutatott. Mindkettő járt, de le voltak maradva. Ki-be kapcsolgattam és nem indult el a forgatás, csak segítségre. Arra tudok tippelni, hogy valamilyen műanyag fogaskerék elnyalódott és nem tudja meghajtani forgató tengelyét.
Csak az a kérdés, hogy ha szétszedem akkor találok-e hozzá alkatrészt? -
Botyka01
csendes tag
válasz
dzsi23 #227225 üzenetére
Én nem tudom, hogy csinálják ezt, de teljesen így látom énis, annyira semmilyenek az óráik.
Kezdem azt gondolni, hogy nekünk óraőrülteknek nem jönnek be, mert a sok egyedi megjelenésű óra után totál semlegesek. De ugyanakkor lehet hogy ha bemegy egy vásárló aki egy jó órát akar ami mindenre jó, és svájci, elfogadható áron akkor megvan.
Szerintem a Roamernél a biztosra mennek. Ez van, nem nekünk találták ki a márkát, tisztelet a kivételnek, akinek tetszenek. -
Botyka01
csendes tag
válasz
Szilágyi84 #227187 üzenetére
November 8 és 15 nem hétköznap. Vagy rosszul láttam?
-
Botyka01
csendes tag
Ismeritek a https://conteenium.com/ webshopot? Van valakinek tapasztalata velük?
-
Botyka01
csendes tag
Ti találkoztatok azzal a jelenséggel amit anno még a Viktor osztott meg az Őszintén Órákról vlogban, hogy neki azért nem szimpi a Christopher Ward mert a honlapon eladogatják az óráikat retail áron, majd beakciózzák az egész kollekciót pofátlan módon, és ezzel szembe köpik a rendes vásárlóikat.
Van ilyen, volt ilyen tényleg? Mert nekem nagyon bejönnek a CW órák, de szívesebben vennék akciósan mint retailen, de én nem találkoztam még ezzel a jelenséggel. -
Botyka01
csendes tag
válasz
Space marine #226791 üzenetére
azta, mondasz egy ref számot?
-
Botyka01
csendes tag
válasz
zola96 #226819 üzenetére
Nekem is szimpibb, és ezért nézegettem a 5kx-et amiben ugye nincs kornazár, és úgy hogy már ázott be órám 100m-es vizállósággal - már fontosnak tartom ezt a ficsört.
Vagy ott a Ray 2 ami ugye mp stoppos és koronazáras, és koronáról is húzható, csak nem seiko SKX.
Gondolkodóba ejtettél, még lehet megmásítom a véleményem a werk cseréről -
Botyka01
csendes tag
válasz
zola96 #226776 üzenetére
Megmondom őszintén, nem vagyok benne annyira ebben a modolós témában, de fagyálló megválaszolta.
Engem nem vonz a szerkezet csere, mármint nem akarnék egy megvett órában szerkezetet is cserélni, ezért keresek olyat ami megfelel nekem, és utána a külsejét alakítani.
De hajrá -
Botyka01
csendes tag
válasz
nrg.960 #226719 üzenetére
Ismerem a narancs skx-et de a werk már nagyon régi mindegyik skx-ben. Ha jól láttam kézzel sem húzható és nem is mp. stopos, de legalább korona záras, ami nem mondható el az új 5 Sport szériáról. És ha ezeket figyelmebe veszem akkor marad a Ray2 narancs, ami még olcsóbb is itthon mint a 5kx.
És werket nem cserélnk, lünetta, lünetta betét, és üveg cserélődne az enyémen. De még csak adatgyűjtésnél tartok. -
Botyka01
csendes tag
válasz
nrg.960 #226695 üzenetére
Csak érdekelt, hátha valahol megtalálom
, mert narancssárga számlapos órát keresek, de modolni szeretném. Arra a Monster sajnos nem a legjobb.
Ehhez kapcsolódna a kérdésem hogy ha modolnátók akkor a Ray 2-t vennétek vagy az új Seiko 5 vonalat, esetleg valahogyan beszerezni egy régi skx-et?
Ha a spec sheetet nézzük akkor a ray mindent visz, de modolás szempontjából sokkal jobb az skx, több a megvásárolható opció. -
Botyka01
csendes tag
válasz
Lauda #226683 üzenetére
Nrg kisarkította a narancsra meg a sárgára, de nem gondolom a grape vagy a red grape színek annyira kirívók lennének (ok valóban nem fekete, vagy kék), mégis elég nehéz "egyedi" színű számlapokat találni. Itt nem a kirívóságról van szó szerintem, szimplán üzletpolitika, nem akarnak földbe állni egy egész line-al a gyártók mert beletesznek milliókat a gyártósor kiépítésébe. És így azkat akik szeretnének kicsit elrugaszkodni a hétköznapitól semmibe veszik.
De szerintem kicsit fordulni fog a kocka, remélem. -
Botyka01
csendes tag
válasz
nrg.960 #226674 üzenetére
Sajnos így van, és a gyártó nyílván nem hülye, nem fog olyan órát gyártani amiből nem tud eladni egy rahedlit. Márpedig ha egy-egy óra nem több ezer €-s tétel, hanem 100 € körüli, akkor rendesen átgondolja hogy melyik színeknél térül meg a pénze. És amugy én nagyon szeretem a fekete-fehér órákat de ha színeket akarok akkor tényleg nincs más csak kék annak összes árnyalatával és fekete pirossal. Szomorú.
Milyen narancs monster? Küldesz képet?
-
Botyka01
csendes tag
válasz
Lev Abalkin #226290 üzenetére
Meddig van Bartonnál a kedvezmény?
-
Botyka01
csendes tag
válasz
nerozol #225966 üzenetére
Általában az ilyen szürke kereskedőktől max olyan garijegyet kapsz, ami nincs kitöltve, szóval semmit sem ér. Szerintem amikor az óra 50-60%-ra le van értékelve, akkor ott ne várj rendes garanci jegyet. Valahonnan megvették nyomott áron, és tovább adják. De lehet szerencséd
-
Botyka01
csendes tag
válasz
gipsztigris #225952 üzenetére
A Long Islandes kolléga elég jól elmagyarázza, és bemutatja, hogy mit kell csinálni egy skx-en. Szerintem a sumo kb ugyanaz. [link]
Nála nem tűnik nagyon bonyolultnak, de gondolom nem ez az első neki -
Botyka01
csendes tag
Szerintem az Casio Duro mindent visz. Ár-érték arányban szerintem 1. helyezet. Én anno az órashopból vettem, de látom már nincs. Amazon.com-ról történő rendelés esetén szerintem számolj áfával és vámmal, most nem tudom mi a helyzet az amazon.co.uk oldallal, már egy ideje nem rendeltem tőlük órát, vagy ebay. De minden esetben azt nézd meg hogy honnan küldik a cuccot. Akkor nem érhet meglepetés. Hajrá!
-
Botyka01
csendes tag
válasz
dzsi23 #225858 üzenetére
Köszi a pontosítást, erre a pletykára gondoltam csak rosszul fogalmaztam meg.
A kérdés igazából arra irányult hogy hülyeségnek tartom hogy ha ott készült akkor nem írják rá, ergo nem ott készült. Hely lett volna rá, csak a "swiss automatic movement" helyett swiss made-et kellett volna rá írni. De valószínű soha sem tudjuk meg hogy hol készült.
Lehet hogy 600EUR-ért tényleg nem svájci a tok. -
Botyka01
csendes tag
Tud valaki valamit a Davosa új limitált kiadásáról? A neve Davosa North Pole lesz, és állítólag év végén dobják piacra
Link a termékről: https://www.davosanorthpole.com/
A kérdésem az, hogy lehetséges hogy ez a márka aki svájcban gyárt, svájci órákat, nem svájcban csináltatná ehhez a limitált kiadású orához a tokot? Van egy olyan iparági pletyka, hogy ha a tokra nincs ráírva hogy swiss made akkor a tokot nem svájcban csinálták...Persze lehet azon vitatkozni, hogy "ki a f### t érdekel és amúgy is nagy szar ez a Swiss Made felirat, mert csak x %-a svájci....
De csak úgy kíváncsi vagyok, hogy ez valid lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest