- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
@mriya@
őstag
válasz
tothjozsi96 #247423 üzenetére
Ha a szíjat akarod csak tisztíttatni, akkor maximum vegyél egy lidlis ketyerét.
De jobb ha azt csinálod, amit fagyalllo ajánlott. -
fagyalllo
őstag
válasz
tothjozsi96 #247423 üzenetére
Langyos csapvíz, puha fogkefe, szappan.
-
hallador
addikt
válasz
tothjozsi96 #247421 üzenetére
Bocs de szerintem ez nem ilyen egyszerű kérdés. Milyen óra?
Csak az jut az eszembe, hogy pl mennyibe kerül egy olajcsere egy Suzuki Swit-n, vagy egy Mercedes-n?Nagyon nem mindegy, hogy mennyire szedik darabokra, ki szedi darabokra, és még mit csinál vele, mert a tisztítás után jön a az alkatrész csere, ha kell, mert ha kitisztítja, akkor összerakja, majd megint szétszedi, ha esetleg a tisztítás után visszakerük a tulajhoz, és nem azt tapasztalja amit előtte, vagy esetleg rosszabb lett. Holott alaphelyzetben a gyári működés pontosan az lenne ami tisztítás után lenne. Erre egy órás példa.(Videó)
-
bambalu
csendes tag
válasz
tothjozsi96 #213142 üzenetére
Kedves Tóth Józsi!
Nagyon ritkán írok fórumokba, de rendszeres olvasója vagyok többek között ennek a fórumnak is (lehet okosodni). Most kivételt teszek és biztosíthatlak róla egy 60+ éves ember röhögve beállít egy ilyen órát. Ezt saját példámból tudom. Sőt abszolút nincs elveszve a mai technika világában, úgy érzem egy ilyen óra beállítástól egy 60 pluszos matuzsálem (én) ettől egy icipicit komolyabb műszaki problémákat is megold. Üdv: Bambalu -
DJosef
őstag
válasz
tothjozsi96 #213169 üzenetére
Amikor kéred a pontosító jelet akkor ugye az óra nincs a csuklódon!? Én éjszakára az enyémet az ablakpárkányon hagyom és két év alatt eddig mindig vette a jelet.
(#213158)
👍🏻⌚️ -
válasz
tothjozsi96 #213161 üzenetére
Köszi! A rádiójelet sem mindig tudja venni, időjárás és domborzat függő. Az órába épített vevő sem mindegy. Például az AS4020 talán egy éjszaka nem vett jelet mióta megvan, a g shock-nál ez gyakrabban előfordult. Egyébként ezeknél az óráknál ha pár napig nem vesz jelet az ég világon semmit sem jelent, attól még pontosan fog járni. Nálad ez most rosszul jött ki az átállás miatt. Jó kis órád van, ne aggódj amiatt, hogy rosszul választottál esetleg.
-
válasz
tothjozsi96 #213138 üzenetére
Tuladonképpen mi volt a gond? Mit kellett a videó alapján máshogy állítani, mint amit eddig állítgattál? Nem úgy kellett, ahogy a gyári leírásban szerepel?
-
válasz
tothjozsi96 #213136 üzenetére
szerintem marketing fogás ez az egész
Mi ebben a marketing fogás? Az ecodrive szolgáltatja az energiát a működéséhez, a radio controll pedig a pontosságát az órának. Ez így működik is.
miért kell állítgatni rajta bármit is amikor radio control-os.
Azért kell állítgatni, mert az óra mégis honnan tudná, hogy melyik időzőnában vagy? Ő próbál pontosító jelet venni és ha kap jelet valamelyik atomórától, akkor beállítja magát. De az időzónát neked kell beállítani, mivel az óra fizikai helyzetét saját maga nem tudja miből megállapítani. A satellite wave órákkal ezt nem kell megtenni. A gps jelek alapján mindig a pontos helyi időt fogja mutatni. Ha erre a szolgáltatásra van szükséged, akkor vásárolj olyan órát. Te olyan funkciót vársz el az órádtól, amit nem is tud, nincs is beleépítve, erről nem a citizen tehet.
Amennyiben az időzónát beállítottad a jelenlegi órádon és tudott venni pontosító jelet (nem mindig tud), akkor be kell állnia a pontos időre. Amennyiben nem áll be, hibás az óra és be kell vinned egy szervizbe.
-
Szulita28
senior tag
válasz
tothjozsi96 #213138 üzenetére
Vegyél gps-vételes órát. Az 3 mp. Csak szabadban próbáld. Bár abban meg nincsen auto DST-átállás
-
BloodRay
veterán
válasz
tothjozsi96 #213142 üzenetére
70 éves Pista bácsinak adok egy vadonat új csúcs iphone-t és nem tudja használni akkor a telefon a hülye?
Amúgy ahogy fagyalllo is írta a DST-t önmagában is lehet kapcsolni az órán.
Ha faék egyszerűségű órát szeretnél akkor olyat kell venni. Ezeket sajnos meg kell tanulni egyszer kezelni. Itt senkinek sem a problémáddal volt baja szerintem, hanem azzal, hogy egyből az órát, az eco-drive-ot szaroztad... -
fagyalllo
őstag
válasz
tothjozsi96 #213135 üzenetére
Leginkább a stílusod zavar. Eddig is volt már jó néhány nem sikerül beállítani a rádiós órámat probléma a topikban, emlékeim szerint mindegyiknél sikerült megoldást találnunk, egyik esetben se volt hibás.
Kijelző hiányában és a kevés gomb miatt nem magától értetődő a beállítás, ezért kell lépésről lépésre követni a használati útmutatóban leírtakat. A "Kihúztam azt a cuccot, lenyomva tartottam 4 másodpercig. Pörgött valamit, vissza nyomtam ezt a bigyót a 0 pozícióra" alapján nem tudom megmondani, mit csináltál az órával és az hogyan reagált rá.
Ha nem talál jelet akár ugyanott, ahol máskor mindig szinkronizált, nem feltétlenül az óra hibája, egy csomó dolog befolyásolja, amit nem látunk, nincs ráhatásunk.
Még nem volt róla szó, de az órádon a DST-t is lehet kapcsolgatni.Vidd be szervizbe és kérlek majd számolj be az eredményről, nagyon kíváncsian várom.
Pár éve ügyfél vásárolt voda webshopban valami LG telefont és SIM kártyát. A telefonban mini-SIM méterű foglalat volt, ügyfél kitörte a kártyából a micro méretűt, belenyomta a foglalatba, majd rájött hogy ez nem lesz jó és elkezdte kipiszkálni valamivel. Közben annyira megsértette a kártyaolvasót és az alaplapot, hogy javíthatatlan lett a készülék, soha többé nem látta a kártyát. Ügyfél levonta a tanulságot: Az LG szar, soha többé nem vesz ilyen telefont.
Ez jutott eszembe. -
válasz
tothjozsi96 #213116 üzenetére
Az ecodrive-nak semmi köze ehhez az egészhez. Az ecodrive a működési energiáért felel. A radio controll pedig a pontosságért. A kettő között nincs összefüggés. Arról sem az óra tehet, hogy nem tudod ezeket beállítani, a másik eset, hogy elromlott. Ennek a kettőnek sincs köze az ecodrive--hoz. Ha a dokumentáció szerint próbáltad és nincs rendben az óra, akkor irány egy hivatalos citizen szerviz.
-
@mriya@
őstag
válasz
tothjozsi96 #213121 üzenetére
Majd hajnalban beáll.
-
válasz
tothjozsi96 #213107 üzenetére
Az ecodrive-nak ehhez mi köze?
-
fagyalllo
őstag
válasz
Szerintem is hagyd a fenébe és ezentúl nézd az időt a telefonodon.
-
BloodRay
veterán
válasz
Igen az eco drive a szar...
-
DJosef
őstag
válasz
tothjozsi96 #213104 üzenetére
RESET-->PÁRIZSI IDŐZÓNA-->MUTATÓK NULLA POZÍCIÓRA ÁLLÍTÁSA-->JEL VÉTEL
Ebben a sorrendben csináltad végig?
-
DJosef
őstag
válasz
tothjozsi96 #213100 üzenetére
A Resetet, időzónát, mutatók 0 pozícióra állítás folyamatát megtalálod a használati utasításban
-
DJosef
őstag
válasz
tothjozsi96 #213096 üzenetére
Ha év közben állítottalál az időzónán akkor onnantól nem fog automatikusan váltani a téli-nyári váltás között amíg "alaphelyzetbe" nem állítod az órát. (Elektronika nullázás, RESET) Nekem is rádiós Citizen van és először én is így jártam de az alaphelyzetbe állítás óta szépen átáll mindig.
Így csináld
RESET->PÁRIZSI IDŐZÓNA->MUTATÓK NULLA POZÍCIÓRA ÁLLÍTÁSA->JEL VÉTEL -
válasz
tothjozsi96 #213096 üzenetére
Az időzóna rendben van?
-
csabulaxi
senior tag
válasz
tothjozsi96 #212522 üzenetére
nem.
újra átállítod PAR-ra. és új szinkronizálást kérsz. -
merqree
őstag
válasz
tothjozsi96 #212522 üzenetére
Nem, a városkódot kézzel kell majd "PAR"-ra állítani, ha visszaérkeztél BUD-ra.
-
merqree
őstag
válasz
tothjozsi96 #212514 üzenetére
És ha az időzónát állítod át Párizsról Tókióra?
Rádiójel vezérelt - atompontos - működés
A németországi Braunschweigben található atomóra jeleit a Frankfurt melletti Mainflingenből sugározzák. Európában ezt az atompontos jelet veszi az óra és automatikusan hozzá pontosítja magát. Ha a Észak-Amerikában ( Kanada, USA, Mexikó ), Japánban vagy Kínában tartozkodik akkor az ottani jeleket figyeli az óra. A pontosító jelvétel automatikusan éjszaka történik, de Ön szükség szerint bármikor kérhet pontosító jelvételt.
Pontosító jel:
DCF77 ( Mainflingen, Németország )
Hatótávolság: kb. 1.500 km
WWVB60 ( Fort Collins, USA )
Hatótávolság: kb. 3.000 km
JJY40, JJY60 ( Fukushima, Fukuoka, Japán )
Hatótávolság: kb. 1.000 km
BPC ( Shangqiu City, Kína )
Hatótávolság: kb. 1.500 km(Az, hogy mennyibe került egy óra, e tekintetben irreleváns. De a tékozló Homárra is megírhatod, akkor egészítsd ki a sztorit azzal, hogy egy kisgyerekkel épp az orvoshoz siettl, amikor a futár hozta, és nem tudtad....etc, etc, etc) -
csabulaxi
senior tag
válasz
Tokyo-ra át van állítva?
korona kihúz 1 katt, utána koronával rátekered mp mutatót a TYO (23 mp)-re és visszanyomod a koronát
-
válasz
Melyik típus? Lehet a japán jeleket nem is veszi.
-
@mriya@
őstag
válasz
tothjozsi96 #212429 üzenetére
Nem is maga a szövet, hanem az odakerülő porszemek karcolják össze az óratokot és a szíjat.
Hiába vigyázol rá, óhatatlanul meglátszik a használat rajtuk egy idő után.
Olyan ez, mint az új autó.
Előbb-utóbb azon is lesz sérülés. -
fagyalllo
őstag
válasz
tothjozsi96 #212422 üzenetére
Nincs rajta bevonat, az maga az acél óratok.
El kell hogy keserítselek, az óra legjobb esetben is legalább hajszálkarcos lehet, ha hordod.
Ezt megelőzheted, ha kizárólag egy üvegvitrinben tartod és csak nézegeted.Oké, a hajszálkarc elnevezés is túlzás, a hajszálnál sokkal finomabbak lesznek a viselési nyomok.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest