- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz
RomiJosy #214742 üzenetére
Ha megkapja a karbantartást 5 évente egy rendes órástól akkor a szerkezet vsz kiszolgál (de vsz előbb unod meg, illetve karcolódik annyira, hogy az esztétika miatt cseréld). Azt tudnod kell, hogy az automaták többségét hetente be kell állítani, annyira nem pontosak mint a kvarcos társaik.
-
soldier2
őstag
válasz
Szilágyi84 #214355 üzenetére
Lehetséges, hogy du 2-kor (pl) úgy állítottál dátumot, hogy előre tekerted 12 órát? Mert az az óra szerint hajnal kettő lett, így elcsúsztál fél napot. Újabb 12 órát vidd előre és jó lesz. Dátumot tudod állítani úgy, hogy csak félig húzod ki a koronát. Az óra jár tovább a dátumtárcsa forog.
-
-
soldier2
őstag
válasz
fagyalllo #214133 üzenetére
Úgyis viszem az egyik ETA-s órát öt (8) éves szervízre, még teszek egy próbát a Seiko beszabályozásával egyúttal. Bár nem sokat, de késik és ez zavar. Ha ugyanennyit sietne hagynám a csudába, de a késést nem szeretem. Én inkább adnék többet a szerkezetért, csak pontosabb lenne. Ha lenne 6r15 kronométer verzió, már rendelném is :)
-
soldier2
őstag
válasz
Szulita28 #214101 üzenetére
Amivel szintén érdemes számolni, hogy a GMT felára az ötévenkénti szervizeknél is jelentkezik. Bár vsz nem túl nagy a különbség, ha nincs rá szükség akkor fölösleges fizetni rá. 2 db 2824-es órám van, egyiket sem állítgatom max 1-2 hét után (de azalatt többnyire el is mennek pihenni kicsit).
-
soldier2
őstag
válasz
fagyalllo #213926 üzenetére
Pancsolni ott a G-Shock, bár sajnálnám ha baja lenne, de végül is csak azért lett véve, hogy "rendeltetésszerűen" használjam, ellentétben a búvárral. Ennek ellenére +1 a bőrszíjjas búvár ellen. Amolyan szandál zoknival. Van aki szerint ok, de azért mégis csak gáz :).
-
soldier2
őstag
válasz
Pfiucska #213719 üzenetére
Orient, Citizen, Casio analóg quartzok kaphatók ennyiért, vsz mindenik 10+ évig elketyeg. Azért kézmosáshoz, esőben nem kell ezeket levenni, 100m vízállóság felett meg strandolhatsz is.
SI-ZO: megelőztél, bár majdnem ugyanazt ítzuk
Azért a kétévente szervíz az automatáknál kicsit túlzás nem?
-
soldier2
őstag
válasz
FerNandor #213355 üzenetére
Gyönyörű, ha nem lenne hasonló (már annyiban hasonló, hogy elegáns, nem spprtos) 2 is tuti rámozdulnék. Azért lehet így is.....
U.i. Mióta ilyen korán sötétedik a búvár (SPB071J1)elég egyeduralkodó lett a csuklómon. Annyira könnyen leolvasható marad még vaksötétben is akár órákkal az után, hogy fényt látott, hogy verhetetlen.
-
soldier2
őstag
válasz
MARVEL #213010 üzenetére
Hát ha kezdett lemerülni vízbe kellett tenni éjszakára és reggel már működött rendesen. Az oldalán volt pár szelepnek v. membránnak tűnő valami. Nagyon állat volt gőzöm nincs mi lett vele. Gondolom valami vegyi folyamat játszódhatott le benne ami áramot termelt. Senki sem hallott hasonló karóráról?
-
soldier2
őstag
Első óraalsóban valami digit quartz volt. A második szintén digitális már érdekesebb, felsőben kaptam osztrák rokontól, sajna nincs már meg, pedig elég érdekes szerkezet volt. Volt az oldalán egy plusz egység ez picit megtörve rásimult a csuklóra, elvileg ez termelte ez áramot, időnként vízbe kellett tenni éjszakára, majd működött valameddig. Azóta sem láttam hasonlót, tud valaki hasonló óráról?
-
soldier2
őstag
válasz
MARVEL #212855 üzenetére
Hommage órákkal úgy vagyok mint a székely a zsiráffal (jó jó, de otthonra nem kéne). Engem személy szerint zavar, ha valami teljesen a másik óra (vagy akármi más) koppintása, és csak a felirat más, de ez az én bajom, ettől ezek nem hamisítványok mondjon a barátod amit akar. Hamisítvány volt a nyári evezőstúrán a srác Cartier-je, pedig rohadt drága volt (némi pia után dicsekedett vele, hogy 40000 ft-ért vette, én sajnos nem láthattam, mert elúszott - szvsz nem kár érte)
-
soldier2
őstag
válasz
dzsi23 #212555 üzenetére
Soha nem cseréltem elemet semmilyen órában csak azért mert már úgy éreztem időszerű lenne. Ha időmérőként használom akkor észreveszem ha nagyokat ugrik a másodpercmutató, akkor eljött az idő. A falióra meg simán megáll, de ott a szomszéd szobában a mechanikus, ha nem felejtem el felhúzni
-
soldier2
őstag
válasz
Csigusz 1 #212527 üzenetére
Tényleg nem kötekedésből, de a normális használat esetén kb 0 igénybevétel éri a szíjjat, és ha attól elszakad, hogy beakad valahova ott komoly gond van a minőséggel (vagy már régi és megérett a műanyag de annak vannak előjelei). Másodikra biztosan valamilyen minőségi darabot választottam volna, de te tudod...
-
soldier2
őstag
válasz
MrSealRD #211615 üzenetére
Hantos óra? Még évekkel ezelőtt ajánlották valamelyik svájci órás fórumon, eddig 2x vetgem igénybe a szolgáltatásait (most jön a 3., egy időszakos szerviz miatt). Egyetlen hátránya, hogy kiköltözött Kelenföldre (legalább van parkolóhely, nem úgy mint az Irányi utcában anno).
-
soldier2
őstag
válasz
lazioforever #211564 üzenetére
A kézzel húzhatóságnál nagyobb gond, hogy ezek az alap automaták nem a pontosságukról híresek. Ha nem zavar, hogy 2-3 naponta pe kell állítanod akkor hajrá, de ha igen akkor inkább egy quartz.
-
soldier2
őstag
válasz
rbalint88 #211348 üzenetére
"Csak ennyi erovel nezhetned az idot a telefonodon is
" ez azért nem állja meg a helyét, mert azt elő kell venni, gombot nyomni stb. Funkcionalitását tekintve a quartzoknak nincs ellenfele. Aki meg szeret gépészkedni annak jó mechanikus (gyakorlatilag 5 évente vehetnék új quartzot a 3 automata szervízköltségéből, nincs észérv a mechák mellett).
-
soldier2
őstag
válasz
Lauda #211330 üzenetére
Nem mindenkinek való automata ez kétségtelen. Ha valaki szeret vele foglalkozni akkor viszont "jó móka". Én pl 20 éve csak egy quartzért adtam pénzt (mert egy G Shock kell mindenkinek szvsz), a másik 3 automata. Ezekkel most elvagyok egy ideig, aztán kell egy Spring Drive (mert csak
)
-
soldier2
őstag
Közel sem felesleges. Ha mindennapra hasonlót használsz akkor igenis jól jön, mert bármikor történhet baleset, és nem árt ha pár év használat után nem néz úgy ki az üveg, mint ami megjárta a betonkeverőt.
mert_csokis: azért egy 4r35-ös szerkezettel szerelt órát bármilyen szinten együtt említeni a GS-el az átba..ás. A Seiko Luxe sorozatokat adott ki a legtöbb kategóriában, azokat talán lehetne illetni hasonló jelzővel, de annyiba is kerülnek majdnem mint a GS. Így azokra a "szegény embernek" esélye sincs benevezni.
-
soldier2
őstag
válasz
pulutodurumo #211226 üzenetére
Drága, mert igazi kultusza van, kapott egy már már GS szerkezetet, és elég keveset is gyártottak belőle. Az olcsóbb változat már modernebb kinézetű, de megvan 300k körül (forintban), cserébe a szerkezet is csak egy 6r15. Ugyanakkor a hasonmások esetében kicsit afféle M(N)ike vagy Abibas érzésem van. Nem könnyű a döntés az igaz.
-
soldier2
őstag
válasz
pulutodurumo #211223 üzenetére
Másolatot, vagy az újra kiadott változatot? A YouTube videóról dobnál egy linket? Köszönöm.
-
soldier2
őstag
válasz
Pszihonaranc #211157 üzenetére
A második pontban újabb voks a GW M5610-re. Mindent tud amit az aktív hétköznapokhoz kell, és már-már elpusztíthatatlan.
-
soldier2
őstag
válasz
Mercutio_ #210952 üzenetére
-6s is bőven a gyári paramétereken belül van, gariban nem hiszem, hogy foglalkoznának vele. Az én a -40s fölötti napi eltérésemtől sem dobták hanyat magukat, közölték, hogy "ugye tudja, ez nem quartz?". Azért megcsinálták persze (több kevesebb sikerrel). Akkor kicsit zavart, olvastam róla elég sokat, és hát nem egyedi jelenség, így elfogadtam. Végül is ha hordom akkor elég pontos.
-
soldier2
őstag
válasz
jlaudio #210918 üzenetére
18,5cm-es csuklón bőven jó. Szerintem menj be egy Tutu-ba és próbáld fel. A 6r15 boltból elhozva 40s körül késett, így első utam a márkaszervizbe vitt ahol beszabályozták, azóta stabilan napi 2s körül késik, ha hordom. Az érdekes, hogy ha éjszakára leteszem akkor 7 óra alatt -15-20s késést összeszed, pedig éjjel nem szoktam integetni a kezemmel. Olyan mintha a hőmérsékletváltozásra reagálna extrém késéssel. Érdekes jelenség, a 6r15-ről a szaksajtó sok jót írt, hogy végre egy modern Seiko szerkezet, de sajnon nem túl stabil. Hiába az 50 óra járástartalék, ha napi egy percet késik ha nem viselem. Én többet vártama szerkezettől, az óra viszont pazar. Ha ráunok a késésére visszaviszem és megkérem állítsák "gyorsabbra" így számításba véve az éjszakai pihenőt pontossá tehető elvileg.
-
soldier2
őstag
válasz
Lauda #210896 üzenetére
Persze, de quartz vs automata vitába beleállni nem érdemes. Pár hónapja én is skx007-et szerettem volna. Aztán megtetszett a Samurai, élőben meg mindent vitt a Mas62 reedition (sokkal, sokal szebben kidolgozott tok, számlap, minden), annak is a Padi változata. De az már sajnos más árkategória.
-
soldier2
őstag
válasz
pulutodurumo #209782 üzenetére
Próbáltam rákeresni, de nem találtam semmi hasonlót. 9100, 9015 mi.d 42h-t tud, a Deep Blue amit találtam az valóban egy pumpált 81xy szerkezettel készült, de az 8200-as és szintén csak 40 óra. Ha tudsz dobj egy linket, próbálok képbe kerülni az újabb szerkezetekkel, de egyre nehezebb.....
-
soldier2
őstag
válasz
Polarstar #209775 üzenetére
"A Miyota pl jól tette, hogy a 9xxx szériában egy új rugóházas modellt alkottak, ami sokkal tovább bírja immár" 38h vs 42h lenne az a sokkal tovább? Ha kibírná a hétvégét, annak lenne jelentősége, de ez egyelőre ebben az ársávban megint csak az ETA-nak megy a Powermatic80-nal (az, hogy ez ennek ellenére inkább visszafejlesztés, az más kérdés).
-
soldier2
őstag
válasz
speedernet #209542 üzenetére
Pár héttel ezelőttig még én is azt mondtam volna, hogy nincs gond. Aztán megláttam apósom 3 éves Orientjét, amit nem is használ rendszeresen, és sokkal rosszabb állapotban volt az üveg mint a Certina DS1-em üvegje, pedig az régebbi is, és hordva is volt. Azóta inkább azt mondom csodák nincsenek, ennyi pénzért még mindig jó vétel, de csodát ne várjunk.
-
soldier2
őstag
válasz
djeperto #209463 üzenetére
A forgató az nálam elvi okok miatt kiesik. Nem azért veszek mechanikus órát, hogy konnektorból "töltsem"
A 3+ napos járástartalék valóban jó a hétvégi kirándulások áthidalására, szerencsére a gyártók is félismerik, és ebbe az irányba is fejlesztenek, lassan éppa Swatch csoport kerül lépéshátrányba a középkategóriában, nem nagyon kínálnak 5000 euró alatt kronométer pontosságot 3+ napos járástartalékkal (egyébként a japánok sem, a 8LXX szerkezetes Seikok rendre 3000 euró fölött kaphatók, és nem kronométer pontosságú, legalábbis a gyár nem vállalja). Persze hétfő reggel beállítani az órát telefonról, és tekerni párat rajta eléggé "first world problem".
Sungoo: szép darab, gratulálok
-
soldier2
őstag
Az akció kapcsán nézegetve a Cristopher Ward kollekcióját egész pofás óráik vannak. Az Sh21 szerkezetükről lehet tudni valamit? Azon kívül, hogy 5 napos járástartalék és kronométer pontosság elég bíztató (az ETA stratégiája, hogy nem ad el boldog-boldogtalannak, ilyen téren jól sült el. Több gyártó is kijött új szerkezettel, és ha már fejlesztettek akkor igyekeztek jobbat csinálni, kedvenc svájci gyártóm a Baume&Mercier neve alatt is egész pofás igásló szerkezetet dobott össze a Richemont csoport, és alig drágább a korábbi eta-s óráiknál)
-
soldier2
őstag
válasz
pulutodurumo #209416 üzenetére
Vááááááááá. Ez odab....sz.
Ugyanilyent vettem nyárra vízpartra/strandra csak egy picit konzervatívabb kivitelben (értsd retro fekete)
-
soldier2
őstag
válasz
@mriya@ #209289 üzenetére
A Seikonak? Ezt azért nem mondanám. Csak nem az alsó kategóriát kell nézni. A Seiko 5 persze nem az, és sajna a 100+ ezresért kaphatók között is csak Hardlex akad, de feljebb már gyakori a zafír. Az persze számomra is rejtély, hogy házon belül az Orientnél miért zafír fű-fa-virág, míg az anyacégnél nem. A feleségem 100 eurós kvarc Seikója is zafír üveges (több mint 5 éves, és nincs karc rajta). Ki érti ezt?
-
-
soldier2
őstag
válasz
csedaviasd #209128 üzenetére
Ha olyan helyen jársz nézd meg a Seiko 62MAS fémszíjas változatát. Műanyaggal nagyon üt, de létezik fémszíjas változat is. A képek nem irányadók, ezt élőben kell látni (aztán vagy tetszik, vagy nem
)
-
soldier2
őstag
válasz
jlaudio #209103 üzenetére
Az enyém késett 40s körül naponta, a boltban eltöltött idő nem lehetett a hibás, hiszen 2017-ben dobták piacra. Garanciális darabként a márkadzerviz szépen beállította, csak szoknom kellett, hogy éjszakára nem teszem le. Az érdekes, hogy a legtöbb fórumon a 6r15-öt egyenrangúnak tartják az ETA 2824-el amit különösen annak fényében nem értek, hogy ez nem egyedi jelenség. Na de nem panaszkodom, nálam is első látásra szerelem volt a Seiko és ez azóta sem változott. Bezzeg a túrázós Casion majd egy hetet elmélkedtem, mire letetgem a voksot az M5610 mellett [link]
-
soldier2
őstag
válasz
NandorHUN #209089 üzenetére
Nem vagyok sem gyűjtő, sem órás, de saját tapasztalataimat megosztom. Eddig egy ETA 2824 és egy Seiko 6R15 készülékkel szerelt órát szabályoztattam. Az ETA már évek óta tartja a napi +4s körüli átlagát, a Seiko még túl új szerzemény, de azt is sikerült belőni +/-4s-ra, egy hete satbilan tartja ez is, de hosszú távú tapasztalatom még a Seikoval nincs, az biztos, hogy ezt a szintű pontosságot csak hordva tudja. Ha éjszakára leteszem az -10/-15s körüli eltérést jelent, ellentétben az eta-val amit sokkal kevésbé befolyásol a hordás (gőzöm nincs mennyire egyedi jelenség a Seiko szerkezetek ilyen szintű érzékenysége, akinek van tapasztalata megírhatná).
-
soldier2
őstag
válasz
lomposfarkas #208974 üzenetére
"azóta azt mondom: az acéltokos/acélszíjas karóra zsákutca" hasonlóan gondolkodtam én is sok évvel ezelőtt igaz akkor csak Casio fért bele titánból (nem titánium, az külföldiül van). Azóta jött pár acél (mindenféle szíjjal) és a titán olyan hozzájuk képest mintha játék lenne. Nekem kell az acél súlya :)
Ha titán órát veszek még valaha az tuti valami überquartz lesz, valahogy az automata bumfordibb méretéhez nekem kell a súly. Egy vékony quartz, az más :)U.i. A kis Casio azóta is megvan, kicsit karcos, volt egy üvegcseréje is, mert az már nagyon karcos volt de hibátlanul megy 15 éve.
Nem tudom a drágább óráknál is így van-e, de a titán nálam sokkal jobban karcolódik az acélnál (és tudtommal nem polírozható). -
soldier2
őstag
válasz
fagyalllo #208907 üzenetére
Az egy igazi hibrid. De a lényeg, nem ketyeg, és indexre "üt". Az igazság, hogy ha most kéne 1,5-2 millióért órát vennem gondban lennék a döntéssel a SD és a hagyományos 36k-s teljesen mechanikus modellek között. Ez a veszély most hirtelen szerencsére nem fenyeget.
-
soldier2
őstag
Bár a Japán még alapszinten sem megy a 300 000 ¥ az gondolom az ára. Annyira azért nem szívszorító (főleg, hogy eszembe nem jut még a felét sem kiadni kvarcszerkezetes óráért, sokkal inkább egy GS SD)
@mriya@ kösz
-
soldier2
őstag
válasz
Nimda #208873 üzenetére
Köszi a tippeket. Leginkább kirándulni, túrázni, vízbe vettem, mindennapi használatra ott vannak az analóg kijelzősök. A biztonság kedvéért felpróbáltam egy kolléga 5600-asát, nem tűnik nagynak a csuklómon (így a W800 ki is esett, bár igazán az lett volna a realistább választás).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Eladó KTM női bicaj!
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest