- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
arn
félisten
válasz
@mriya@ #248290 üzenetére
Nah jo, de ha vmi rosszul rogzult, mert vki egyszer elkezdte rosszul hasznalni, nem kotelezo folytatni. Ez kb mint a rendszervaltaskori gordonblue (cordon bleu).
Gyanitom amerikai filmekbol szedtek.
k/K = a thousand (£1,000 or $1,000). From the 1960s, becoming widely used in the 1970s. Plural uses singular form. 'K' has now mainly replaced 'G' in common speech and especially among middle and professional classes.
-
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #248213 üzenetére
Ez így van, én is beszélgettem elég sokat itt az órásokkal és tényleg az volt a szokás, és az ajánlás, hogy az óra feltétele előtt érdemes felhúzni az órát. Én is reggelente húzom az én óráimat, csak annyi, hogy pl az én pr50-es Tissot-om annyira nem volt felkészítve a kézi húzásra, mert a tengelye elkezdett akadni, pedig elvileg az is automata. Szóval szerintem nem feltétlenül igaz, hogy ezeket a mai automatákat lehet húzni akár egy régi svájci, vagy orosz órát.
-
arn
félisten
-
válasz
@mriya@ #248068 üzenetére
Szerintem meg a Rolex a flipperség és feketepiaci nyerészkedés, a státusz és befektetés, a hype szimbóluma. Nagyon kevés, igazán órabuzi választása a Rolex, esetleg ha megtehetik, akkor van 1-2 db elfekvőben szintén a befektetési alap biztosítása érdekében.
Szerintem is nagyon jó óra, de valjuk be, hogy mint minőségben, mint szerkezetben, mint pedig sokminden másban lényegessen jobb órák vannak messze a Rolex ára alatt... de! Az igaz, hogy a Rolex tartja, sőt növeli legjobban az értékét, erről itt szó sem volt. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #248019 üzenetére
A számlap és a mutatói a lényeg, kinézet és leolvashatóság tökéletes számomra, a többin lehet javítani. De nálam pontos a 7s36 is, ha már felhúzódott. A gyári tokot picit magasnak érzem, más bajom nincs az snzg71-essel.
Monster nekem is kedvenc, de megint elmúlt a kezdeti lelkesedés, Vosztok a mindennapos. Ott meg keresem a legjobb szíjat hozzá. Gumi, Zulu, gyári hajtogatott váltják egymást. -
rozsgyi
tag
-
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #247936 üzenetére
#247928 blaca83
Ő kérdezett, és erre volt a lánc, hogy tömeg brand.
Innen indult a beszélgetés. Nem? Ha nem akkor bocs.
Ha a Citizenre gondolt, arn kolléga arra sem igaz. Igazából mindegy is melyiket veszem elő. Ugyan a Citizen valóban nagy tömegben gyártott óra, de akkor a Seiko, vagy a Svájciak is, mert a Citizent én simán a Seiko-hoz, vagy a Tissot, Doxa, Roamer-hez mérem minőségben. -
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #247899 üzenetére
Az árához képest? Igen. Ugyanilyen Ronda 3520.D ami 4 köves, és kétlem, hogy tartósabb lenne 1,5 * drágább.
Quartz-ban nem biztos, hogy az ETA jutna az eszembe, főleg ebben az árkategóriában nem. Olcsóbb szerkezetekben, amik mellesleg igen megbízhatóak, abban a Miyota a nyerő legalábbis szerintem.
Ha már svájci szerkezet akkor vannak az ETA-nak is jó szerkezetei, de azok nem 30 $-ba kerülnek, és akkor már inkább a Harley Ronda szerkezetekre szavaznék, nekem szimpatikusabb a márka a 715Li miatt pl.
Azért lehet olvasni érdekes dolgokat egyes ETA szerkezetekről, amik 10 évet sem bírnak ki.
Na ezekhez az árakhoz képest a Miyota a király császár.
-
-
LimaBravo69
tag
válasz
@mriya@ #247800 üzenetére
Ahogy vesszük
Végülis akár igazad is lehet, óra is volt a hozzászólásban. De elsősorban a sok innen összeszedett tudást akartam megköszönni.
(#247801) - köszönöm, remélem így lesz, ez lesz a harmadik Certinám, nekem nagy kedvencem a márka.
Más:
Nagy kedvenc sorozatom a Két és fél pasi, Charlie Sheennel. A mai napig igen jókat tudok röhögni a sorozaton. Ami miatt ez itt Ontopik: Sheen lenyűgöző óragyűjteménye.
A zűrös magánéletű fickó _szerintem_ igen jó ízléssel válogatta össze a darabokat, bármelyiket szívesen csatolnáma csuklómra. -
arn
félisten
válasz
@mriya@ #247741 üzenetére
Mint a hasonlo mutatos radiosoknal, ha megnyomod a gombot, a masodpercmutato egy adott allasba ugrik, es abbol latszik, hogy mi a statusz. Asszem a napelem toltottseget is hasonloan mutatja (nem neztem).
Alapvetoen a koronanak van harom allasa + a gombot kell adott ideig nyomni a kulonbozo funkciokhoz. Lehet pl idozonat is beallitani, es akkor annak megfeleloen szinkronizal. Okos szerkezet, de a mutatok mukodesen kicsit agyalhattak volna meg.
-
fagyalllo
őstag
válasz
@mriya@ #247741 üzenetére
Nem fog, ez direkt így működik, fél másodpercenként ugrik a mutató, elég fura a videókban.
arn: a percmutató tényleg fura, főleg hogy közös motorja van az óramutatóval, ami ezért szintén percenként ugrik, de folyamatosnak tűnik a kicsi lépések miatt. Energiatakarékossági oka lehet, folyamatos lépkedés helyett pl. az S100 Oceanuson a percmutató 10 másodpercenként lép előre és független az óramutatótól, abban négy motor van (mp, perc, óra, dátum)
És az se tetszik, hogy a szinkronizálás gombot beáldozták az esztétikáért és csak fogpiszkálóval lehet benyomni. Tényleg jobb lenne egy egyszerűbb kvarc, vagy valami mechanikus. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #247645 üzenetére
Én már sokszor.
Amúgy a te Citid nagy lenne nekem, szemeztem vele.
Csari 93 : Könnyű annak szeretni az 5610-est aki látja még a kijelzőn az időt este is.
Cold 5 : Esetleg Harry Kft., egy telefont megér. /Bp. IX. Bláthy Ottó u. - ha még megvannak, régen nem jártam arra, nem nagyon kopnak a tőlük vett szíjaim, kevés órámon hagytam meg a bőrt, és azokat is ritkán viselem. -
arn
félisten
válasz
@mriya@ #247481 üzenetére
Nekem sem ez volt a terv, azert mentem be, mert kinn nem volt maxbill, bent meg azt hittem a szokasos tortenet fogad (vitrin, stb), a tobbi meg jott magatol.
Amugy az autentikus meretu es kinezetu, felhuzos 34mmes maxbill a barna oraszijjal total fenimin volt - ha meg nem lesz autentikus a dolog (automata, 38mm, datum, etc), erosen hajlom a solar/radios fele az automata helyett. Szvsz junghansosabb, mint az etas automata.
Kvarcokkal nem is foglalkoznak a legtobb helyen, akar van junghans akar nincs, jo esetben rendelesre - ha akartam sem tudtam volna venni.
-
arn
félisten
válasz
@mriya@ #247475 üzenetére
Nekem alapbol nem jonnek be az aranyorak, de ahogy elnezem a megbecsuleset nem is az anyaga adja. Max vmi finom dress watchban tudnam elkepzelni, hogy viseljem.
A fenti rolexrol meg a hirtelen meggazdagodott uriemberek ugranak be, akik nem tul egyenes uton szereztek a penzuket, mindenki szamara nyilvanvalova teve, hogy sok penzuk van.
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #247160 üzenetére
A Paganiban a zafír tényleg zafír, a lünettabetét tényleg kerámia, a szíj tömör szemes, a végszem is tömör, a csat sem lemezből van hajtogatva, minden igaz, ami a specifikációban szerepel. Baj "csak" azzal van, ami a nem szerepel benne (röviden: a minőség), és emiatt nem tudom azt mondani, hogy jó óra.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #246669 üzenetére
Az is előfordul. Vagy némi rozsda a meneten, ha régóta állt már. Volt, h a körmös nyitóval is csak sokadik nekifutásra sikerült. Ezért jobb, ha magam csinálom - elemcsere után megkenem a menetet csipetnyi szilikonzsírral, és ütközésig betekerem, de nem tépem meg - nem ott fog beázni amúgy sem. Bár egyszer elfelejtettem ráhúzni az egyik Amfíbiám hátlapját, még pontosítani akartam. De pont jó lett, és kifelejtettem eme lényeges lépést. Jóval később vettem észre, h mintha nem maszatos lenne, hanem párás. De nem esett baja, időben észrevettem.
Carnival órámba legutóbb csak piacos elem volt kéznél, egy évet sem bírt, de nem is folyt ki. Szívesebben használok márkás elemet, csak egy-egy darab miatt nem rendelgetek. Bízom a szerencsémben, h előbb áll meg/lassul le az óra, mint h szivárogni kezdjen az elem. Egy esetben már ez is előfordult, az óra vígan járt, de már folyt a gagyi elem. -
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #246668 üzenetére
Elképzelem, ahogy az "átlagember" elmegy elemet venni az órájába (vagy inkább óráshoz elemet cseréltetni), kezébe nyomják a Seizaikent, és megmondja, hogy inkább valami márkás legyen, ne gagyi kínai.
Persze, ha jobban megnézi, rá van írva, hogy "Japan", és ha utána is néz, rájön, hogy igazából Seiko, és jó esetben a Seikot ismeri, de a nyakamat nem tenném rá, a Seizaikent viszont tuti nem.
Persze, valószínűleg a Renatat sem.
-
lenox
veterán
válasz
@mriya@ #246607 üzenetére
Ragaszkodj a tenyekhez, kulonben en is lehazugozok valakit. Kivancsi vagyok mennyire vagy ura a szavaidnak ("részemről ennyi").
#246608:
Akinek nem volt nyilvanvalo, az ugy jart, de ugye eleve arrol szolt a diskurzus, hogy hasznalatfuggo, mikor kell egy orat szervizelni. A te hozzaszolasodnak mi a hirerteke?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest