- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
@mriya@ #262630 üzenetére
Tudom mit jelent.
Az eredeti japánt automatikusnak fordították, de egyszerűen azt jelenti, hogy nem kell kézzel felhúzni, ami a kvarcra is vonatkozik.
A süllyesztett korona a 4 óra pozícióban, hát ezt a szabályt nem egy Seiko 5-ös modell megszegte már. A diashock és a diafix esetében kötelező a korona 4 óra pozícióban. Japán fórumokon van erről témázás rendesen. -
Csigusz 1
aktív tag
válasz
@mriya@ #262593 üzenetére
A gyári szíjjat inkább nem vagdosnám szét.
Ha nem tudom megszokni, akkor teszek rá valami mást, ez meg megy vissza a dobozába.Más: lehet, hogy a rossz mobilos fotóimon nem nagyon látszik, de az indexek és a mutatók nem fehérek, hanem inkább vajszínűek, mintha az időtől szépen elszíneződtek volna. Ezért illik hozzá nagyon jól a bézs szíj.
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #262055 üzenetére
Szomorú, de szerintem is így van... aliexpressen a filléres kategóriában látok ilyen dizájnokat.
Pedig a kínai gyártást még meg is érteném, a költséghatékonyság miatt, végülis svájciak is megengedik maguknak, de a dizájnra nincs mentség.
Szerk.: Egy ehhez megszólalásig hasonlító Cadisent törten egyszer szét.
-
Churpik
tag
válasz
@mriya@ #262008 üzenetére
Azt tudom, hogy régen volt, csak nem értem, hogy most miért nem gyártanak digitálisat. Olyan mintha direkt átengednék az egész digit piacot a kínaiaknak (ezt is). A Casio-nak megvan a maga digi/anadigi G-Shock keménymagja, meg néhány nosztalgiázó, aki veszi az F-91W-t, meg a Back to The Future órát ami aztán szekrénybe kerül. A Seiko meg sehol. Miközben ezerrel megy "a digit ciki viselni", bár nem értem, hogy miért cikibb, mint egy két dolláros analóg Soki, vagy a mechanikus Sewor 10 dolcsiért.
Értem én, hogy a Lorus jó cucc, de ha egy átlagembert megkérdezel róla, akkor simán rávágja, hogy nem ismeri, vagy egyszerűen lekínaizza, nem köti a Seiko-hoz.
-
mert_csokis
senior tag
válasz
@mriya@ #261727 üzenetére
Igen, nettóban vannak megadva az árak. Csak maga a Taxes-free kifejezés nekem eléggé beszédes volt. Azt viszont nem írják, valójában mit takar.
Valószínűleg olyasmi lehet, hogy az a szolgáltatás nem tartalmazza a vámolás és egyéb dolgok lebonyolítását. Míg a másik opció esetében a Fedex intéz mindent. -
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #261671 üzenetére
Nem mentem bele, h melyik a korábbi dizájn, ezt mások jobban tudják nálam. Hasonlít, nem pedig lopta, másolta stb. Ahogy Dzsi23 is írta. De nem érdekes.
Dzsi23 : Ha nulláról kezdem hordani, siet elég sokat, amíg felhúzódik. Utána szoktam beállítani pontosra. Ha csak éjjelre volt letéve, nincs macera, talán nem is kell állítani. Így értettem a kétszeri állítást. -
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #261671 üzenetére
A hasonlóság oda-vissza működik, de ha tippelnem kell, akkor inkább az oroszok merítettek ihletet Japánból.
Elvileg abban is hasonlít a Vostokra a lünetta, hogy nem klikkes, de úgy tudom, a mechanikája sokkal jobb.#261667 5-ös kezelő:
Kétszer állítod be egy nap?De miért? 7S meg a Vostok ugyis elmászik, nem elég egyszer beállítani?
#261661 Veron:
Szinte minden reggel be kell állítanom, amikor mechanikust veszek fel. Ha koronáról húzható, akkor felhúzom, ha pedig nem, akkor rázom 5-10 másodpercig, az elég, hogy elinduljon, utána összeszed annyit, hogy ne álljon meg.
Ami szívás, hogy reggel mindig késésben vagyok, és sokszor már nem fér bele, hogy beállítsam, olyankor csak a munkahelyen állítom be. Bár néha csak órák múlva jut eszembe.Ilyenkor úton a meló felé viszont elég xar, amikor meg akarom nézni az időt, és ja, nincs beállítva...
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #261632 üzenetére
Egy időben akartam venni, ma már nem gyártják - talán nem volt elég kiforrott a stop2go werk. Nem hiszem, h érdektelenség miatt álltak volna le a szériával. Furcsa, h nem terjedt el jobban ez a megoldás, mint a Bulova 14-et léptető szerkezete sem. Talán a háttérhatalmak miatt, sértette az üzleti érdekeiket.
És különben is, jöhetne már a Seiko 8-at léptető kvarca - mondjuk hazavágná az automata órák piacát rendesen (sztem). -
zoarden
tag
válasz
@mriya@ #261631 üzenetére
A Berny úgy fogalmazta meg hogy tisztelgés a railroad (Mondiane) órák előtt :-)
Miután vettem egyet - jöttem rá hogy karórában nagyon is van ilyen és a Berny nagyonkopi "tisztelgéssel" másolta le. Nem találkoztam sehol a Mondiane órákkal korábban. Egyébként amúgy kerülöm a valamire nagyon-nagyon hasonlító homage órákat.
Amúgy rendben van, szeretem, Miyota is jól műxik benne. -
-
Szabi®
addikt
válasz
@mriya@ #261120 üzenetére
Nem vagyok sem óraszerelő, sem szakértő, tehát nívósabb kommentárt nem tudok a képhez csatolni. Csak amikor szóba került ebben a topikban, hogy Hilfigert akarok venni, akkor valaki írta, hogy azt addig fogom használni, amíg az elem ki nem merül belőle, aztán eldobható, nos így is lett . . .
-
Szabi®
addikt
-
Foose
addikt
-
zola96
senior tag
válasz
@mriya@ #260150 üzenetére
Jogos-jogos!
és tudtam, hogy valahonnan “ismeros”. Korábbi verzió down-gradelt változata vékonyabb tokkal, olcsóbb werkkel (fun fact mindkettő járás eltérésének azonos intervallum van megadva -10/15+) -
momcrew
tag
válasz
@mriya@ #259994 üzenetére
Ezért is szeretem az Orient órákat, mert van logója. Nem csak egy név, hanem valami plusz, még ha veszekedő galacsinhajtó bogarak, akkor is. Azt a logót le kellett gyártani, ellenőrizni és megfelelően a helyére ragasztani. Ez a szememben egy plusz minőségi jelző. Mint pl. az indexek. Mert, ha nem szám, akkor legalább 8 indexnek tökéletesen egyformának kell lennie. Formára, méretre, ragasztásra, és a ráfestett lume-nak is egyformának kell lennie. Ha számok vannak indexként, az egy egyszerűbb, mert csak 5 darab egyesnek kell egyformának lennie, meg 2 darab kettesnek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest