- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Olvastam valahol, hogy bizonyos mutató pozícióban nem szabad a dátumot állítani ezért utólag elolvastam a használati útmutatót. Tudom ezzel kellett volna kezdeni.
Ha jól értelmezem akkor ez egy hét órás időintervallum ugye? Először azon gondolkodtam, hogy melyik mutató legyen kilenc óránál. Amúgy ennek mi a magyarázata?
Aztán volt ez a második pont a második képen. Tehát állítsam a pontos idő előtti percre majd a pontos időre? Biztos velem van a baj. Felvilágosítanátok légyszi?
-
törölt tag
válasz
5-ös kezelő #263132 üzenetére
Párom véleménye erről a modellről ami szerintem sokkal jobban néz ki az általad említett minőségi óránál ráadásul jobban is olvasható annál, hogy 10 éves gyerekeken van ilyen óra.
-
törölt tag
válasz
5-ös kezelő #263132 üzenetére
Most miért kellett ezt a brandet megemlíteni? Eddig nem is tudtam a létezéséről most meg... [link]
-
törölt tag
válasz
bigmasterg #263098 üzenetére
Inkább kitöröltem a választ.
-
törölt tag
Orient vs Cristopher Ward
-
törölt tag
Itt valami nagyon el van torzítva az Orient Mako 3/Kamasu tekintetében. Eddig csak azt olvastam, hogy a Mako 3 az a Kamasu és sz a szürke verzió amit a videoban mutat a Mako 4. Ezzel egy bajvan, hogy a Mako 3 már zafír ellenben azzal amit mond. A hozzászólások közül is van ami alátámasztja.
-
törölt tag
Ilyen fémcsatos szíjat használ valaki?
-
törölt tag
Tegnap hajnali háromkor ráleltem a melós órámra. A Kamasu lett az.
-
törölt tag
válasz
fagyalllo #262863 üzenetére
Nem olvasom el. A gyártásról szól. Az egészségkárosító hatásokról még egy bekezdés sincs.
A másik: Amikor felkérnek egy szakértőt, tudóst, hogy kutassák ki egy termék egészségkárosító hatásait akkor ha nem kívánt eredmény születik letiltják a publikálását és megy a fiókba miközben megbíznak 10 másik céget, hogy írjanak tanulmányt a termék mellett. -
törölt tag
válasz
Lev Abalkin #262826 üzenetére
Bocs az offért. Hallottad, hogy az újabb Sage 5 CF kapott perselyt mint a Lightweight? Fallshut without bladeplay
-
törölt tag
Ezt is nagynehezen vettem meg. Sok volt a kompromisszum. Lehet, hogy azért nem készítenek tökéletes órákat mert akkor csak azt az egyet venné mindenki. Én egy 42-44mm-es sima fekete számlapos órát kerestem vastag fehér mutatókkal esetleg fekete külső/belső lünettával, bőr szíjjal, normális automata szerkezettel, max. 250ezerig. Hát olyat nem találtam.
Most az van, hogy a Seikot sajnálom melóbe ezért esetleg még egy játszóst vennék a fenti paraméterekkel. Eddig erre az Iron Annie hasonlit a legjobban. -
törölt tag
A sima nato rajtam sem maradt tovább fél napnál. Én is rendeltem finimabb szövésűt. Meglátjuk beválik e. Úton van öt féle szíj. Egyelőre a szilikont is elviselem bár 30 fokban még nem volt rajtam de lehet hogy idén már nem is lesz. Kérdezgettem idegen embereket akiken szilikon szíjat láttam, hogy milyen de azt mondták aláizzadnak a hőségben. Majd egy lyukacsosat is próbálok egyszer. A texturált felületűt - durvább mint a téligumi bordázata az autón - nem tudom elképzelni, hogy ne viszketne alatta a bőröm. Rendeltem egy rugalmas szövetet is akasztós "zárral". Kell még a tapasztalat.
A kétrészes seatbelt nato szíjakról tudnál konkrét linket küldeni? -
törölt tag
A Swatch csoporton belül mi az összefüggés a szerkezet gyártók között? A Sellita, Valjoux az ETA összeszerelő műhelyei lettek, vagy ETA "klónokat" gyártanak - ezt olvastam?
Egy órás mesélte, hogy Edox Sellita szerkezetet már harmadjára szedi szét mert nem passzol hozzá az alkatrész amit küldtek neki.
Van pár alkatrész ami egyedi bennük?
Hogy van ez? -
törölt tag
válasz
Lev Abalkin #262700 üzenetére
Lekéstem. Version 2. Az újabbik kiadás.
-
törölt tag
válasz
Lev Abalkin #262691 üzenetére
V2 a sima számlapos cserébe nincs dátum ablak.
-
törölt tag
válasz
Lev Abalkin #262689 üzenetére
Érdekes, hogy a Paganiból látok szép fotókat is egyszínű számlappal meg olyanokat is amelyiken texturált mintázatú a számlap ugyanazon termék oldalán, de a színválasztéknál viszont nincs különbség. Még én is elgondolkodtam egy példányon de nem örülnék neki ha nem a sima számlapos érkezne.
-
törölt tag
válasz
Lev Abalkin #262685 üzenetére
-
törölt tag
A két óra között vacilláltam az utóbbi napokban:
A Certina mutatói olvashatóbbak, a fazonja elegánsabb is de a festett alumínium lünetta és a pattintós üveg hátlap miatt a Seiko mellett döntöttem. Valamint a fémszíjat is cserélni kellett volna valamire. A sima NATO túl durva volt. Valami finomabb szövésűt, vagy szilikont kellett volna nézni.
A sportos öltözetemhez inkább a Seiko áll közelebb. Eleinte zavart az a nagyító a dátumnál de így legalább el tudom olvasni.
Köszi a segítséget. -
törölt tag
Megtaláltam a választ köszönöm. A. 1xx műanyag és a .6xx hagyományos .8xx szilícium.
-
törölt tag
Mégegy kérdés aztán tényleg rendelek egy órát. Hallottam, hogy egy bizonyos ETA szerkezetben két alkatrész is műanyagból van. A számát sajnos elfelejtettem. Valaki tudja melyikről van szó?
Konkrétan a Powermatic 80.611 érdekel, hogy van e benne műanyag alkatrész.
-
törölt tag
Azt lehet tudni, hogy kb. hány neves óraszerkezet gyártó van aki ad is el harmadik félnek?
-
törölt tag
Azt szeretném kérdezni, hogy ebbe az órába le lehet cserérni a kristályüveget zafírra ugye?
Az is érdekelne, hogy a Miyota szerkezetet le lehet e cserélni NH35-re. Elvileg utóbbi vastagabb.
-
törölt tag
Érzetre, tulajdonságra mi különbség van a szilikon és a kaucsuk szíjak között?
-
törölt tag
Ha egy órán kerámia a lünetta akkor az igazából csak egy betét a festékréteg helyett igaz? Ugyanúgy acél az anyaga csak van rajta kerámia?
Másik kérdésem. Olvastam, hogy az automata szerkezetet azért fejleszették ki - aztán persze lehet, hogy nem igaz - mert az órák vízhatlanságának a korona tömítése a gyenge pontja és ha sűrűn húzzák fel a koronával akkor az a tömítés elkopik és nem lesz vízhatlan. Ha ez igaz és nem hordok sűrűn egy automata órát akkor ez a kopás milyen mértékű? Milyen gyakran kellene, illetve kellett régen cserélni azt a tömítést?
-
törölt tag
Amíg nem találok egy megfelelő automatát addig ezt szokom.
-
törölt tag
Budapesten melyik óra üzletben van a legnagyobb választék?
-
törölt tag
Van tapasztalat a Seiko szerkezetű litván Vostok Europe automata órákról?
Miben más az ha ugyanezt a szerkezetet egy kínai teszi bele az óratokjába? -
törölt tag
válasz
andrew01 #262165 üzenetére
Ezt nem értem.
Nekem túl nehéz a legtöbb automata acél óra. Nem szeretném, hogy húzza a kezemet egész nap. Ez az én komfort zónám. Gondolom van más is aki így érzi és néz titánt vagy bőrszíjat. De biztos van olyan is akinek bőrszíjas nem kell, a titánon nem szereti a karcokat és megalkuszik egy kisebbel mert - gondolhatja (ugye?) - még mindig jobb mintha nehéz lenne. Ez persze ez fikció ami az én gondolataimban létezik. Csak elgondolkodtam tegnap, hogy miért készülnek kis órák és amellett a nyilvánvaló érv mellett, hogy valakinek az tetszik az aránytalanul kis vagy nagy csuklóján még az is eszembe jutott, hogy ezek könnyebbek mint a nagyobb modellek. És itt csatlakoztam be a beszélgetésbe mert pont ezen gondolkodtam. Sokszor nem írom le amit gondolok és jól is teszem mint utóbb kiderül de azért hadd férjen el itt egy bekezdés ha már fórumozunk. Véleményeket, tényeket, kérdéseket, válaszokat olvasgatunk. Ez ilyen.
-
törölt tag
válasz
driv4r #262096 üzenetére
Semmilyen extra funkció nem szükséges, de nem zavar a nap és dátum estleg small second. Miután felpróbáltam pár órát a 42-43mm a megfelelő méret. Fekete hátlap, fehér mutatókkal, bár a mutatót el kell engednem mert nagyon kevés van. Ceruza/baton mutatók legyenek. Vékony semmiképpen ne. Vagy semmilyen szám ne legyen rajta vagy arab de max. a 12,3,6,9, bár ezt is el tudom engedni. Tetszik a fekete lünetta, de nem baj ha nincs. Kicsit félteném. Lekopik a festék, leesik az óráról. Sose használnám de jól nézni. A tokfül az ne csak két vonal legyen hanem a számplaról ívelten fusson a szíjra. Vagy full titán 100gramm környékén, vagy acél tok + bőr/szövet szíj. Nato semmiképp. Eddig itt tartok. Ja és automata, vagy felhúzós. Árban kb. 250ezerig.
-
törölt tag
Ehhez mit szóltok?
A szerkezet nem hallottam még leszólva. A titán megnöveli az árat, de az automata szerkezet súlya miatt nálam csak titán vagy bőr/műanyag szövet jöhet szóba.
Ja, az normális, hogy egy hónapja reggeltől estig minden szabadidőmben ezzel foglalkozok? Szerintem nem. De érdekel.
Vagy ehhez? -
törölt tag
Ezekben a kinetik szerkezetekben nincs elem ugye? Az óra illetve én termelem az energiát. De hogyan működik?
Közben utánanéztem, hogy a rotor tölt egy kondit. Aztán? -
törölt tag
válasz
Faresz1976 #262046 üzenetére
Erről van valami infó? Én ezt találtam.
-
törölt tag
válasz
RetroAnalóg #262042 üzenetére
Az Astron az magyar??
-
törölt tag
Mennyie jó befektetés egy márkás óra? Teszem azt black friday akcióba megveszem, elteszem a fiókba és 2-3 év múlva eladom amikor már nem lehet kapni. Onnan jutott eszembe, hogy a chrono24 oldalon sok használt óra drágább mint nálunk a boltban az új. Vagy ennyire olcsó itthon az óra?
-
törölt tag
Van két kérdésem. Automata órám még nem volt. Ha mindennap hordom az órát akkor az elegendő járástartalékot biztosít? Tehát ha automata is és felhúzós is akkor nem kell felhúzni ha napi szinten viselve van?
A másik kérdésem a dátummal kapcsolatos. Ha a februárt nem vesszük akkor havonta állítani kell hó végén vagy van olyan szerkezet ami úgy működik, hogy minden második kör végén átugorja a 31-et? -
törölt tag
válasz
bigmasterg #261782 üzenetére
Szerintem nem jó a hasonlat. Bár én azt gondolom az órákról, hogy max. egy számlap, mutató ház, üveg, meg szíj amit egy gyártó hozzáadhat a szerkezethet, de lehet hogy rosszul tudom. Azért egy autó ennél komplexebb dolog.
-
törölt tag
Van olyan oldal ahol óra szerkezeteket rangsorolnak minőség vagy precizitás alapján?
-
törölt tag
Valaki tudja hány gramm a fémszíjas Mako II?
-
törölt tag
Ezt az automata, fémszíjas Certinat néztem ki magamnak. Elmentem egy óraboltban de csak ez tudtam felpróbálni. Kb. a quartz verziója annak ami tetszik. A súlya is elviselhető volt. Próbáltam egy automata Certinát, nem tudom melyik modell volt de baromi súlyos volt. Biztos nem hordanám egy percet sem. Találtam egy könnyebbet a quartzál is mégpedig ezt a titánt de ez sajnos nem fekete hanem kék. Más színben nincs. Szerintetek az mennyire járható út, hogy kérek egy számlapot meg lünettát a feketéből és kicseréltetem a titánon? A méretek stimmelnek. Vagy inkább engedjem el és barátkozzak a bőrszíjas automatákkal.
-
törölt tag
Ennek az óratoknak melyik része alumínium?
A másik kérdés, hogy ez a fluoreszkáló/foszforeszkáló betét a mutatóban mennyire semleges hatású az emberi szervezetre? Írják, hogy ez már nem radioaktív de a stroncium ahogy olvastam urán hasadáskor jön létre.
-
törölt tag
válasz
dzsi23 #260948 üzenetére
Az Oris Big Crown Propilot Big Day Date pl. tetszik. A Bulova Lunar Pilot is. Ez a fekete alapon fehér esetleg az inverze azért fontos számomra, hogy már első pillantásra jól látható legyen. Sajnos negyven felett már nem olyan éles a szemem mint volt. Ezek a kis mutatók amik a Bulovan és a Moonwatchon vannak - ez a kronográf? - ezek is csak a jobb láthatóságot akadályozzák számomra ezért nem rajongok értük, vagy az open heart.
A Moonwatchot a maga 5 mutatójával elég modernnek tartom. Nem hinném, hogy kellene rá még 5 mutató, hogy maibbnak lehessen nevezni. Vagy a lekerekített vonalaktól lesz modern? Nem tudom megmondani. Az a fekete számlap körben az nekem a sportos kategória tehát inkább fiatalos, mint papás ha már sport, bár azt sem tudom mi célt szolgál. Nem nézek sem órás videókat, és nem olvasok órás cikkeket sem. Sikerült lejönnöm a parfüm és kés hobbiról és nem szeretnék egy újabbat, csupán legyen egy órám ami tetszik és nem romlik el 20 év múlva. -
törölt tag
A retro szót javítanám régiesre.
Bár utánanézve már a 60-as években is voltak hasonló órák. A kérdésemet ignoráljátok kérlek. Valószínűleg nem a korszak meghatározása lesz a pontos leírás. -
törölt tag
válasz
Memmaao #260921 üzenetére
Irigylem a fekete számlapon fehér mutatókat. Inkább ezüst színűvel találkozom. Ha valaki több ilyet ismer kérem ossza meg velem a modelleket. A többi kis mutatós funkció nem érdekel, csupán egy kontrasztos, letisztult de nem retro, jól látható számlap/mutató kombináció, nem túl vékony mutatókkal.
-
törölt tag
válasz
5-ös kezelő #260876 üzenetére
Köszi szépen. Akkor ez engem egyáltalán nem zavar.
-
törölt tag
A pattintós hátlapú óráknak mi a hátránya a menetes változatokhoz képest. Pár hete a Bambino modellhez érkezett egy negatív kritika, miszerint jó óra csak pattintós a hátlap. Félmilliós Certinán is láttam pattintós hátlapot. Érdekelne a mi a hátránya.
-
törölt tag
Felmerült egy kérdés. Soha nem hallottam még ezekről a mozgó dobozokról amelyek felhúzott állapotban tartják az automata órákat. Ennek csak kényelmi szempontja van vagy nem tesz jót az órának ha a rugó laza? Kihúzott koronával érdemes tárolni őket mint a boltokban? Azért kérdezem mert egy hónapban max. egy-két hetet hordanám.
-
törölt tag
válasz
5-ös kezelő #258797 üzenetére
Igazából ez tetszik, csak nem találok ilyet.
-
törölt tag
válasz
Esetleg innen a fekete bőrszíjas és fekete számlapos.
-
törölt tag
válasz
Ez az egyik.
-
törölt tag
válasz
fagyalllo #258785 üzenetére
Köszi a választ. Találtam fehér számlapos fekete mutatós Presaget (Cocktail Time) de valószínűleg már nem gyártják. Amit a gyártó honlapján néztem modellt annak ráadásul a számlapján is ezüst színűek a beosztások. Szóval ez a mutató csere hülyén nézne ki.
A Bambino 38mm modellnek a fekete mutatósa sárga számlapos a fehér számlapos meg ezüst mutatós. Vagy elfogadom az antik sárga számlapot, vagy a kevésbe látszó ezüst/fehéren verziót.
-
törölt tag
Sziasztok!
Két egymástól független kérdésre szeretnék választ kapni. Egy Seiko Presage órán lehet mutatót cserélni? A jobb láthatóság kedvéért az ezüst vagy fehér hátlaphoz jobban menne fekete mutató az ezüst helyett.
A másik kérdésem, hogy a Pagani automata órák milyen szinten vannak egy Orient Bambinohoz képest? Alin a Pagani boltjában több mint százezerrel olcsóbbak és a leírás szerint Seiko mechanikával szereltek.
-
törölt tag
Tudtok nekem ajánlani egy elegáns férfi titánium órát? Semmi extra nem kell rá max egy napot jelző funkció de az sem fontos. Sajnos az acél túl nehéz. Először full analogot néztem de eléggé esélytelennek tűnik, hogy legyen a piacon. Bőrszíjat nem szeretnék. Marad a quartz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest