- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrew01
tag
válasz
Oistrakh1 #270108 üzenetére
Van egy Facebook csoport 'Orosz és szovjet órák adás-vétele, csere-beréje.' Nap mint nap kerülnek fel szép öltönyórák. Van egy eladó, (nem akarom írni a nevét) tegnapi dátummal is felrakott 3 órát, ha ráböksz a nevére, legörgetve százával vannak eladó, szép vintagei.
Ha svájci felé kacsingatnál, akkor Marketplacen is akadnak, vagy ebay-en keresnék EU-ra leszűrve és akkor akár egy héten belül megkapod.
De ha a leggyorsabb verziót szeretnéd, menj ki hétvégén a Budai Zsibvásárra a Budaörsi úton. Be kell járni az egészet, mert jól szét vannak szórva az óra árusok, de ki lehet fogni szép darabokat ráadásul igen jó áron + alkuval még lejjebb
(Persze az, hogy szervizigényesek-e az sokszor lutri, de ha az ember húz rajta párat, beállítja az időt, napot ugraszt a dátummal és nézi, hallgatja a járását, azért a nagyon rosszakat ki lehet szúrni/szűrni.) -
driv4r
aktív tag
válasz
Oistrakh1 #270113 üzenetére
Van pár öreg órám, esetleg írd meg, kb. milyet keresel. Meg ajánlhatok is más forrásokat, lelőhelyeket. 100 ezerig már nagyon jó dolgok vannak, persze nem tudom, mi érdekel.
Tavaszi nagytakarítást kellene rendeznem, tavaly nyári állapotokhoz [kép] képest most még rosszabb a helyzet. -
válasz
Oistrakh1 #255765 üzenetére
Szia! A Chrono24 a közvetítő. A pénzt utalással, vagy kártyás vásárlással a Chrono24-gyel bonyolítod le, ők azt egy biztonsági letéti számlára helyezik, amit az eladó csak akkor kap még, ja Te visszajelezted az áru sértetlen átvételét. Ha az eladó szállítási díjat is kér, úgy neked jelezned kell, hogy megvennéd a terméket, az oldalon a vásárlás zöld gombra kattintva, aztán ők ezt jelzik az eladónak. Ez még nem jár vásárlási kötelezettséggel. Az eladó számol egy szállítási díjat. (Én ezt pl. most a Fortis esetén lealkudtam, hogy az 1500€ tartalmazza ennek a díját is - mindezt a felületen keresztül levelezve). A számolt vételi díjról és szállítási költségről kapsz egy értesítést, hogy 4 napod van befizetni. Ha ez időn belül nem fizeted ki, akkor a termék visszakerül eladásra. Ha az összeget megkapja a c24, jelzi az eladónak, hogy adja fel az órát. Ezt neki TN-rel igazolnia kell, azt te megkapod. Majd átvétel után jelezned kell, hogy megjött. Ő ekkor kapja meg a pénzt. Ha sérült a csomag, vagy felmerül, hogy nincs benne az óra, akkor van lehetőséged bontani azt a futár jelenlétében.
Mivel euró alapú, amit a hazai bankok elég drágán mérnek, érdemes az összeget revolut számlára helyezni és ott átváltani euróra, vagy Wise -on. Nekem Este 392.5ft váltotta volna, revolut 380ft. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Oistrakh1 #251345 üzenetére
Nem amatőr kérdés, sokan tönkreteszik a dátum alkatrészeit, mert rosszkor tekerik vissza. Ha nincs semmi komplikáció, csak a mutatók dátum stb. nélkül, bármikor visszatekerheted. Többinél az óra állása szerinti 20h és 04h között nem célszerű sem dátumot állítani, sem visszatekerni. Vosztok Amfíbia és Komandirskie kivétel, ott lehet, írja is a használati útmutató.
Magnum : Csak szerinted.Gagyi automatát nem érdemes, de szabad. Az NH35 és tesói meg kifejezetten ajánlottak. Acéltokot és zafírt is tudnak jó minőségben csinálni Kínában, ha akarnak. Fórumokon, videókon alaposan tájékozódni, utána nagy meglepetés nem szokott jönni.
-
Jürgenmüller
kezdő
válasz
Oistrakh1 #250189 üzenetére
Ez egyáltalán nem gagyi, drágának drága, de szerintem a Seiko márkánál semmivel nem rosszabb vagy drágább. Eleve ott indul, hogy 12 év garanciát adnak adott modelljeire, ami szerintem eléggé ok, egy automata óránál A másik, hogy egy-egy ETA 2824-2/7750 van pl ha jól tudom ezt meg simán bármelyik órás képes javítani.
(ellentétben a modernebb Svájci, vagy Seiko szerkezetekkel. Nekem végül a Seiko szervizben kötött ki a Seiko 5-ösöm, mert 2 órás is azt mondta, hogy ezeket nem vállalja. (Ellentétben a Raketa, meg egy Marvin-t simán szervizelt a mester, de egy régi Tissot 2824-2-est is.), a Seiko-ra azt mondta mindkettő, hogy nem éri meg nekik javítani érdekes, hogy a prohardver fórumon mekkora fétise van a Seiko-nak, aztán ilyenekbe fut bele az ember, ezek utána csak az ne derüljön ki, hogy akikhez 2x éve járunk óráshoz azok tudatlanok, nem pedig a Seiko olyan amilyen (végül egy szerkezet javítás üveg cserével 35 000 Ft a Seiko szervizben....).
Én már csak azért is utánaolvastam, mert itt a fórumon többször is úgy jártam, hogy a "hozzáértők" nem egyszer susmusolnak. Vagy tényleg nem értenek hozzá, de akkor miért, mondanak véleményt, adnak tanácsokat, és oktatnak ki? Aki meg értelmes dolgot ír lehurrogják. Na mindegy is.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Oistrakh1 #249470 üzenetére
Nehéz döntés, mindkettő szép. Egyikben van zafír és pontosabb a szerkezet mp stoppal és koronáról is húzható, a másikra jobban kell vigyázni /üveg, beázás/, de van day-date és itthoni szervize garanciával. Amelyik számlapja, tokformája, mérete jobban bejön. /Pl. 17 cm feletti csuklóra nem biztos, h 38 - as kis Seiko való./
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest