- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetroAnalóg
kezdő
A gyűjtemények mennyiségén felesleges kiakadni.
Én például retro hi-fi gyűjtő (és restaurátor is) vagyok. Van 67 db kazettás deck-em, 34 db szalagos (orsós) magnóm, 37 db lemezjátszóm, 43 db erősítőm, 27 db CD-lejátszóm. Aztán mellette egy csomó hangfal, tuner... stb.Nekem 8 db kvarc karórám van. Az órás dobozomban van még 2 üres hely. Naná, hogy nem marad üresen!
Az óragyűjtés is egy szenvedély.
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
andrew01 #278371 üzenetére
Kézi felhúzós mechanikus órát szeretnék (a kvarcot kimaxoltam, elég az a 8 darab). Stowa, Dekla, Buser Frères, de a Farer is tetszik. A zsebóráim kézi felhúzósak, ezért karórában is megpróbálkozom velük. Nem feltétlenül kimondottan a német gyártás a főszempont nálam, viszont nem tehetek arról, hogy viszonylag normális áron a nekem tetsző kézi felhúzós órák többsége az német gyártmány. Egy kikötésem van, japán órát már nem akarok, abból már van elég (igaz kvarcok, de akkor is).
-
RetroAnalóg
kezdő
Mi a véleményetek a Limes órákról?
-
RetroAnalóg
kezdő
Buser Frères
-
RetroAnalóg
kezdő
Erről mi a véleményetek?
[link]
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
Palesztin994 #276161 üzenetére
Nekem konkrétan egy ilyen Junghans órám van.
[link] -
RetroAnalóg
kezdő
válasz
driv4r #276075 üzenetére
Magyar órás körökben annyira nem ismert a Herbelin, gondolok itt arra, hogy például a kronometer.hu-s srácok vagy a "Beszéljünk órákról" youtube csatornán nincsen róla szó.
Tőlünk nyugatabbra azért biztos ismertebb.
[link]
[link]
Tőlünk keletebre is.
[link]De személyes véleményt nem tudok mondani, soha sem láttam élőben ilyen órát. (Van francia órám, de az egy Lip Churchill T24).
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
Churpik #276073 üzenetére
A Bell & Ross az egy másik kávéház, az egy drágább kategória. A Herbelin-t a Yema-val és a Lip-pel hasonlítottam össze, mert ez a három francia óragyártó sacc/kb hasonlóak árban, tehát mindegyiknek vannak olyan modelljeik amik hasonló árfekvésben vannak.
A Bell&Ross az már ilyen "belépő luxus" -ha lehet így mondani, nem tudom mi a jó kifejezés rá- vagy valami hasonló. A lényeg, hogy egy drágább, felsőbb kategóriás óra az.
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
Reaktor71 #276056 üzenetére
Driv4r olvtárs jól írja, ő már erről írt. Azóta utána olvastam én is a Michel Herbelinnek. Francia órás fórumokon is olvastam utána. Franciaországban amúgy a Herbelin a legismertebb óramárka, nem Yema és nem a Lip, bármennyire is hihetetlen. A presztízsérték és a globálisabb ismertség azonban már más kérdés. Amennyire ismert a franciáknál belföldön, pont annyira kevésbé ismert külföldön. Régebben más volt, a Newport széria miatt híresebb/ismertebb volt. Manapság pedig Franciaországon kívül, kevésbé ismert.
Kis betekintést is lehet tenni a műhelyükbe:
[link]
Viszont a Newport szériát próbálják szerintem feltámasztani.
[link] -
RetroAnalóg
kezdő
Nekem ez baromira tetszik!!!
https://www.stowa.de/marine-original-bronze-vintage-romanNektek mi a véleményetek erről?
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
Reaktor71 #276037 üzenetére
https://www.orabirodalom.hu/karora/Claude_Bernard/190697/t2/
https://www.orabirodalom.hu/karora/Appella/248221/t2/
https://www.orabirodalom.hu/karora/Appella/248222/t2/
https://www.uhrcenter.de/en/product/seiko-herrenuhr-kleine-sekunde-stahl-srk047p1/
https://eorak.hu/zeppelin-lz120-rome-limited-edition-7134-1-ferfi-karora
https://eorak.hu/herbelin-10638p08-karora
https://eorak.hu/herbelin-10638-t08go-karora -
RetroAnalóg
kezdő
válasz
ToBeY #275995 üzenetére
Véletlenül nem ilyen "galléros" fajta a tiéd.
Úgy, mint ezen a videón:
https://www.youtube.com/watch?v=mMggWzKMNEI -
RetroAnalóg
kezdő
válasz
Reaktor71 #275881 üzenetére
"Az Adriatica, Appella, Claude Bernard, Swiss Millitary by Chrono, Swiss Alpine Millitary, Candino, Albert Riele, Louis Erard, Marvin.... ezek így egy kategória? Azaz ilyen kevésbé ismert, kevésbé népszerű alsó-közepes szintű brandek?"
Ez sem ennyire fekete-fehér. Az Appellanak vannak 18 karátos aranytokos órái. A Claude Bernard az pedig az Edox "kistesója", tehát azért nem egy Swiss Millitary szint. A Candino a legkisebb presztízsértékű a felsoroltak közül, épphogy nem divatóra. A Louis Erard-nak vannak komolyabb modelljei, az egy picikét felsőbb szegmens. A Marvinról nem tudok nyilatkozni. -
RetroAnalóg
kezdő
válasz
Reaktor71 #275861 üzenetére
Az Adriatica elvileg svájci brand (gyakorlatilag pedig a fene sem tudja, de szerintem a kínaiaknak van közük hozzá. Na nem mintha más nevesebb órabrand óráinak bizonyos részei nem készülnének Kínában). Tokoznak Sellita-t, Ronda-t. Vannak kvarc, mechanikus óráik. Vannak nemesacéltokos, zafírüveges, bőrszíjas, fémszíjas modelljeik.
Összességében az öltönyóráik szépnek mondhatóak. Szerintem egy hasonló (eta/sellita/ronda) szerkezetű, nemesacél tokozású, zafírüveges Tissot vagy Roamer sem "tud" műszakilag többet. A presztízsérték, a brand történelme és az ár-érték arány már más kérdés. (Nyilván mindenképpen jobb az Adriatica, mint egy Michael Kors, Police, Diesel, Tommy Hilfiger... stb. divatóra.)
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
Reaktor71 #275818 üzenetére
Engem az is érdekelne, hogy melyik bírja jobban a hosszabb ideig tartó állást. Ha mondjuk nem minden nap hord mechanikus órát az ember. Tehát a kézi felhúzóst nem húzza fel mindig akkor, amikor megáll az óra, hanem mondjuk az órás dobozban áll hetekig. De ugyanígy mi van az automata órákkal (főleg akkor ha nem használ az ember óraforgatót!) ha nem hordja az ember és hetekig a dobozban pihen. (Az automaták többségét kézzel is fel lehet húzni, ha jól tudom). Melyiknek árt jobban a hosszabb ideig tartó állás? Mert ugye a kenőanyag elvileg besűrűsödik (molekulárisan összetapad vagy hogyan mondják) egy idő után.
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
SOAD19 #275812 üzenetére
"Érdekes, ez a 2date-s óra, bár nem tudom, hogy van-e értelme mert módon is kijelezni ugyanazt az infót."
Szerintem totál felesleges két különböző formában kifejezni ugyanazt a dátumot. Véleményem szerint, nem is praktikus. Az általad linkelt órát szemügyre véve, eleve 6 óránál ott egy dátumablak, ami szerintem jól látható (oké nem egy big date, de nem is egy annyira pici dátumablak). Innentől kezdve minek nézni az indexek mögötti apróbb számokat?
Plusz mechanika, plusz bonyolultság ----> nagyobb szervízköltség.
Ami a hosszú tokfüleket illeti. Megmondom őszintén soha sem érdekelt engem a tokfülek hossza, van 3 darab hosszú tokfülű órám.
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
dzsi23 #275801 üzenetére
"A Nomos a duplájáért már simán ad, nemhogy a húszszorosáért."
Igazából még a konkrét duplája (300ezer duplája ugye a 600ezer) sem feltétlenül kell.
https://babosszalon.hu/nomos-glashutte/club-campus-38-ferfi-ora/
https://babosszalon.hu/nomos-glashutte/nomos-glashutte/(A dizájn az más kérdés. Valakinek tetszik, valakinek nem. Véleményem szerint egyik sem csúnya.)
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
creathall #275795 üzenetére
"Sajnos a kézihúzós, az elterjedés, és az olcsó nincsenek összhangban 2025-ben"
Ez mennyire lehet jó alternatíva?
https://www.orabirodalom.hu/karora/Sturmanskie/218343/t2/Végülis nem japán, a kikötött maximális áron belül van és kézi felhúzós. (De mivel nekem sincs tapasztalatom karórák terén a kézi felhúzós szerkezeteket illetően, ezért kérdezek.)
-
RetroAnalóg
kezdő
Gondolkodtam egy darabig, hogy a 2025-ös évet milyen órával kezdjem, mivel bővítsem a gyűjteményemet. Ez lett végül.
-
RetroAnalóg
kezdő
Delbana óramárkáról vélemény/tapasztalat? Nézegetem őket, de bevallom most hallok először erről a márkáról.
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
bigmasterg #275438 üzenetére
Megmondom őszintén én még csak a Tutu Óraszalontól, a Brandfield-től és az Eorak.hu-ról rendeltem eddig órákat. Ez a három biztos jó, mert mindegyik óra eredeti volt, gyári csomagolás, garanciapapír...stb.
-
RetroAnalóg
kezdő
Kinek mi a véleménye/tapasztalata az alábbi webshoppokról?
irisimo, timecenter, timestore, vivantis, royalora, bl óraszalon.Mennyire megbízhatóak? Eredeti órákat árulnak?
-
RetroAnalóg
kezdő
A Bering óramárkáról mi véleményetek, tapasztalatotok?
-
RetroAnalóg
kezdő
Ha már alkalmi viselethez kell óra, akkor a szerintem bőrszíjas és vékonyabb tokkal rendelkező órák a legjobbak. (Például: A képen a felső sorban a harmadik és a negyedik, meg még talán az ötödik is. Én a negyediket hordom a legtöbbször, alkalmi viselethez, ez egy LIP Churchill T24)
-
RetroAnalóg
kezdő
Ezen gondolkodom, ezzel szemetek mostanában. Tetszik az, hogy art deco, római számlapos és kismásodperces.
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
driv4r #272841 üzenetére
Alapvetően nem vagyok egy márka-centrikus ember az órák terén. Csupán arról van szó, hogy - a legtöbb itteni fórumtársakkal szemben - én nem régiben kezdtem el ezt az óragyűjtést, mint hobbit. Magyarán tájékozatlan vagyok még. Irtózatosan sok óramárka van, ezért nem tudom annyira jól kiszűrni, hogy mi a divatóramárka, a mushroombrand, microbrand... stb. Nekem amúgy tökmindegy, hogy francia, japán, svájci, német, orosz...stb gyártmányú egy óra (a legtöbb úgy is Kínában gyártat le ilyen-olyan alkatrészeket). Nálam egy a lényeg, abszolút ne legyen - a te szavaiddal élve "hilfigeri" - divatóramárka, mint pl.: a Michael Kors, Diesel, Emporio Armani, Boss...stb. A presztízs nem érdekel, nem azért hordok karórát, hogy azt mutassam, hogy mennyire jól állok anyagilag. Teszek magasról a luxusórákra is. (És nem azért mert csóró lennék, vagy mert keserű a szőlő. Egyszerűen nevetségesnek tartom azt, hogy bizonyos gyártók órái annyiba is kerülhetnek, mint egy jó sportautó. Egy ház árát nem hordanám a csuklómon. De ez az én szubjektív véleményem.)
Egyébként köszönöm a Te és djeperto válaszát is. -
RetroAnalóg
kezdő
A Michel Herbelin és a Luminox óramárkákròl mi a véleményetek, tapasztalatotok?
-
RetroAnalóg
kezdő
A kakukkos órákról mi a véleményetek? Van/volt valakinek ilyen órája?
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
RetroAnalóg #272598 üzenetére
Sikerült felnyitni a hátlapot és a porvédőt, így bepillantást nyerhettem a szerkezetbe.
Egy 47b/1-es szerkezet. Szépen ketyeg. -
RetroAnalóg
kezdő
A második zsebórám, és egyben a második Junghans órám.
-
RetroAnalóg
kezdő
Falióra ügyben kinél mi a helyzet? Használtok faliórát?
Nálam egy ilyen van.
Nem régiben vettem. Az előző kb. 15 év után megadta magát. -
RetroAnalóg
kezdő
A Grovana óramárka mennyire jó? Mi a véleményetek róla?
-
RetroAnalóg
kezdő
A Le Temps óramárkáról mi a véleményetek, tapasztalataitok? Mennyire jók? Nem ismerem ezt a gyártót.
-
RetroAnalóg
kezdő
OMG!
Tekintve, hogy az egyik hobbym az asztro(-és asztrotájkép)fotózás, ez most betalált nem kicsit. Nem is gondoltam volna, hogy pont a Citizennek van egy ilyen órája.csak mert szép
Tévedsz, ez nem szép. Ez gyönyörű!
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
driv4r #269265 üzenetére
Nos nézegettem tonneau formájú órákat. Az eredeti elképzelésem az lenne, hogy ne csak maga a tok legyen tonneau forma, hanem az óraüveg is. Ez (vagy valami ilyesmi) amúgy tetszene.
Konkrétan ez is tetszik - igen tudom, hogy amúgy ez egy automata és nem kvarc - de van egy bökkenő. Az ára. :/
Közel 4kilóért nekem ez sok. Nem azért mert nem engedhetem meg magamnak, hanem mert egyszerűen tudatosan tartom magamat ahhoz, hogy 250ezer felett nem veszek semmilyen órát.
Már úgy vagyok vele, hogy tudok engedni azon, hogy kvarc vagy mechanikus. (Persze azért még mindig a kvarc élvez nálam elsőbbséget). Van végülis elég kvarcórám, no meg a zsebóráim amúgy is mechanikusak, innentől kezdve felőlem jöhet egy mechanikus karóra is.Tehát akkor összegezve - és ezt most nem csak Neked írom, hanem mindenkinek - várom az ötleteket. Kellene nekem egy tonneau tok- és üvegformával rendelkező karóra.
Kritériumok:
1. Ne legyen divatóra! (pl.: Guess, Fossil, Emporio Armani, Michael Kors, Festina, Diesel.....stb.)
2. Római vagy arab számlapos legyen. (A vonalkással sincs bajom, ha legalább részlegesen arab vagy római szám van rajta, pl.: 12 és 6 óra vagy 3-6-9-12 óra jelölve van. Digitális és analóg-digitális ne legyen.)
3. Szolidabb, konzervatívabb egyszerűbb dizájn, art deco előny. (Számlapszín is mindegy amúgy, de ilyen extrémebb mint pl.: hupi-lila, pink, babakék lehetőleg ne legyen)
4. Maximum 250ezer forint. (Használtat nem veszek)
5. Kronográf ne legyen!Gyártó/márka/brand amúgy mindegy. Az is tökmindegy, hogy japán, német, svájci, orosz, francia...stb. Az is tökmindegy, hogy az üveg ásványi vagy zafír. Az óratok anyaga is mindegy. Az óratok színe is mindegy. A szíj anyaga és színe is mindegy. Az is mindegy, hogy kézifelhúzós mechanikus, automata, kvarc, napelemes.
Az is mindegy, hogy van-e másodperc mutatója vagy nincs.
Dátum, naptár, holdfázis, járástartalék jelzés, napszakjelzés....stb funkciók ha vannak rajta, akkor vannak, ha nincsenek akkor nincsenek, nem érdekel. Az is mindegy, hogy milyen stílusú óra gondolok itt olyanra, hogy sportos, sportosan elegáns, öltönyóra...stb. A vízállóság is tökmindegy milyen.
Előre is köszönöm! Bízom az ízlésetekben. Elvégre az egyik Seiko és a Lip Churchill órám is az itteni ajánlás miatt lett meg.Amúgy a Shiba jól van, most éppen nem vedlik.
-
RetroAnalóg
kezdő
Most jelenleg így állok karórákkal.
Kellene még két óra. Az egyik szögletes (téglalap) tokú legyen, a másik pedig tonneau. (Tonneau azért, mert olyanom még nincs). -
RetroAnalóg
kezdő
BUÉK mindenkinek! 🎆🎊🎉
-
RetroAnalóg
kezdő
Egy kis digitális retro, az újabb szerzeményem.
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
driv4r #265312 üzenetére
Így van! Neked köszönhető, nem is tagadom.
Pont azzal a hozzászólásoddal ültettél bogarat a fülembe. (Csak akkor még jobban akartam római számlapos szögletes órát). Szép ez a Lip. Ez az első Lip órám, és egyben az első francia órám, és egyben az első olyan órám aminek a tokja arany színű. Rájöttem arra, hogy bírom a szögletes tokformájú Art Deco stílusú órákat.
A shibás kérdésre is válaszolva, vedlés közben vagyunk. Nekem öreg kutyám van, 12 éves.
-
RetroAnalóg
kezdő
Szemeztem egy ideje ezzel, végül rávettem magam.
Lip Churchill T24 -
RetroAnalóg
kezdő
válasz
dzsi23 #265211 üzenetére
Hát igen, ugyan ez a helyzet az én Junghans FORM 041/4885.00 órámmal is. Azt írják róla, hogy "J645.37 precíziós kvarcművel működik".
Nem tudom, hogy ez tényleg a Junghans saját kvarcszerkezete, vagy esetleg ugyanaz a szitu, mint a J645.85 szerkezetnél, ami amúgy egy Ronda 3520.D
https://calibercorner.com/junghans-caliber-j645-85/(Mondjuk nekem aztán mindegy, mert tetszik és szeretem az órámat.)
-
RetroAnalóg
kezdő
Mai kutyasétáltatás. Az óra német, a kutya japán.
-
RetroAnalóg
kezdő
Mai viselet
-
RetroAnalóg
kezdő
Egy újabb szerzeményem. Életem első német - és egyben Junghans - órája.
Junghans 41/4885.00 -
RetroAnalóg
kezdő
Életem első zsebórája, és egyben első orosz/szovjet órája (és első Molnija órája).
Nem egy nagy durranás, de első zsebketyegőnek jó lesz. -
RetroAnalóg
kezdő
Bruno Söhnle órákról vélemény?
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
Memmaao #264464 üzenetére
Vinyl (LP) lemezeket van belőle 847 db. Ezenkívül retro/vintage Hifi készülékeket. Kazettás deck, szalagos magnó, analóg lemezjátszó, erősítők..stb. (Kazettás deckből van 65 db, erősítőből 43 db, lemezjátszóból 27 db, szalagos magnóból 11 db.. és nem is folytatom tovább.
)
-
RetroAnalóg
kezdő
A Claude Bernard-ról tapasztalatok/vélemények?
-
RetroAnalóg
kezdő
A Romanson, Lip és a Michel Herbelin márkákról vélemény/tapasztalat?
-
RetroAnalóg
kezdő
A Dugena és az Anker zsebórákkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
scott_free #263783 üzenetére
Őszintén? Hasonló kategória az összes. A Citizen női órái is szépek. (Anyámnak vettem születésnapjára egy olyat).
Szerintem mindegy melyiket veszed. -
RetroAnalóg
kezdő
Az Iron Annie, Junkers és a Zeppelin az egy cég? Mennyire jó német(?) órák ezek?
-
RetroAnalóg
kezdő
A Rodania órákról mi a véleményetek/tapasztalataitok?
-
RetroAnalóg
kezdő
Digitális zsebórák.
[link]
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
@mriya@ #262630 üzenetére
Tudom mit jelent.
Az eredeti japánt automatikusnak fordították, de egyszerűen azt jelenti, hogy nem kell kézzel felhúzni, ami a kvarcra is vonatkozik.
A süllyesztett korona a 4 óra pozícióban, hát ezt a szabályt nem egy Seiko 5-ös modell megszegte már. A diashock és a diafix esetében kötelező a korona 4 óra pozícióban. Japán fórumokon van erről témázás rendesen. -
RetroAnalóg
kezdő
Noha azt ígértem magamnak, hogy leállok a Seiko órákkal.... ám nem sikerült.
Íme az újabb Seiko a gyűjteményben.
Egy Seiko 5, természetesen - a tőlem már megszokott módon - ez is kvarc. Igaz nem új, mert használt, de sebaj.
-
RetroAnalóg
kezdő
Na, megjött az új fiú.
Seiko SWR049P1.
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
Polarstar #262439 üzenetére
" A Duna Pláza egyik boltja pl folyamatosan boltban tartja a mellényeket - óratartóval, szép színes vegyes óraláncokkal. Ezeket ajánlja még sima pantallók mellé is.
Tehát a piac a képzelettel szembe mehet. "
Én ezt elhiszem, de azért ez a dolog, csak egy igen szűk réteget érdekel. Azért olyan sűrűn szerintem te sem látsz embereket óratartós mellényben, akik éppen előhúzzák a zsebketyegőt." Ami tény, hogy a zsebórákat még nem modernizálták jelentősen így ezeket elkerülte a retro divat hullám."
Holott technikailag/műszakilag lazán megtehetnék. Okos-zsebórát is lehetne gyártani, éppúgy, mint okos(kar)órát. Sima kör alakú óratok, az előlapja csukható-nyitható, mint anno az összecsukható mobiltelefonoké, LCD/LED kijelző, bluetooth, beépített funkciók sokasága, sőt ha tesznek rá egy 3,5-ös jack bemenetet, akkor MP3-lejátszó is lehetne. De nem csinálnak ilyet, mert nincs értelme. Semmi piaca nem lenne. Ugyanis ilyen már van, okostelefon a neve.
Ezért maradt meg a zsebóra még mindig a klasszikus analóg formájában.Az okosórák sem klasszikus értelembe vett karórák. Ezek csak az okostelefonok kiegészítő eszköze, amit csuklón hordanak és mutatja az időt is. Ennyi. Viszont a klasszikus mechanikus és kvarc karórák soha sem fognak kimenni a divatból. Már csak azért sem mert karórákra nem tekintenek az emberek "kütyü"-ként (a karóra nem úgy kütyü, mint egy tablet vagy PC, vagy okosteló), hanem inkább sokszor ékszerként, stíluselemként tekintenek rá, valamint ugye ezeknek van történelme és hagyománya is. A zsebóráknak is bőven van történelme és hagyománya (még nagyobb is, mint a karóráknak), viszont nincs olyan marketingjük, mint a karóráknak.
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
driv4r #262434 üzenetére
No igen. Pedig a mai napig gőzerővel gyártják és árulják a zsebórákat.
[link]
Hordani már nem hordják őket. Egy eset van, ahol még érthető a viselete, ez pedig az olyan rendezvények, ahol a dress code az White Tie. Ott ugye frakkban kell megjelenni, és tilos a karóra viselete, a zsebóra az engedélyezett. A frakk mellényének van órazsebe direkt zsebórának, ezért is hívták anno a zsebórákat frakkóráknak is.
Viszont a White Tie az baromira ritka manapság. Nem hiszem, hogy manapság sűrűn mászkálnak az emberek operabálba, vagy egyéb komolyabb, előkelőbb esti rendezvényekre. (A Black Tie is egyre ritkább).Pedig már régóta agyalok azon, hogy be kellene szerezni egy jó zsebórát, csak úgy.
-
RetroAnalóg
kezdő
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
#04331520 #262416 üzenetére
" Ha egy órán kerámia a lünetta akkor az igazából csak egy betét a festékréteg helyett igaz? Ugyanúgy acél az anyaga csak van rajta kerámia? "
Így van. Egy acéltokos órán lehet a lünetta kerámiából (vagy bármilyen más anyagból). Íme egy példa:
[link]
Ez egy acéltokos óra kerámia lünettával. A tömítést a víz egy idő után kikezdi, pláne a sós tengervíz. Foglalkozok jó ideje tengeri akvarisztikával, ott is nem egy szűrőberendezésben van direkt speciális tömítés sósvíz ellen. Még azok is tönkre mennek egy idő után, hát akkor gondolhatod, hogy mi van, egy karóránál. Ha sokat úszol/fürdesz órában és pláne tengerben, akkor a tömítések meg fogják adni magukat (még a több milliós búváróráknál is). Sűrűbben kell az órát szervizelni. -
RetroAnalóg
kezdő
Aztán mi a helyzet a zsebórákkal? Hord még valaki zsebórát? Van valakinek? Esetleg gyűjti? Nekem éppenséggel tetszenek, viszont mikor hordjon egy ilyet az ember?
Eleve van karórám. De ha nem hordanék karórát, és mindenképpen a zsebemből kellene előkeresnem egy eszközt, hogy megtudjam, hogy mennyi az idő, arra ugye ott a telefon. -
RetroAnalóg
kezdő
válasz
Oposzumtoszó #262407 üzenetére
Na ez, egy kifejezetten szép óra szerintem. Szeretem az egyszerű, szolid kinézetű órákat. Semmi agyon bonyolított számlap.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest