- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csbebe
csendes tag
válasz
Veron #239578 üzenetére
Oh ez jól hangzik, köszönöm.
Ahogy említettem az előbbi hsz-ban, hogy most lesz az első automata órám. Olyan kérdésem lenne még, hogy mennyire ajánlott óraforgatót használni hozzá?
Ha ajánlott, akkor milyen óraforgatókat tudnátok ajánlani? Illetve milyen tulajdonságokat kell keresni egy óraforgatón? -
Fall-N
veterán
válasz
Veron #239237 üzenetére
Azért vigyázzunk a saját werk kijelentéssel. Viktorék csináltak videót arról, hogy a nagy gyártók is szivesen kummantják rá a módosított ETA-ra, hogy saját fejlesztésű.
Lehet a Yema is inkább valami OEM kínai lesz. Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy rossz is attól, csak lehet ezért olcsó és (gondolom) megbízható. Azt kevésbe tudom elhinni, hogy a franciák nulláról terveztek egy werket. Persze elképzelhető, de az nem kevés költség és náluk mikor térülne meg? Nem egy Rolex méretű és büdzséjű cég. Nagyságrendileg nagyobb gyártók is szívesebben vesznek kész szerkezetet fejlesztés helyett.
-
tomsolo
addikt
válasz
Veron #239237 üzenetére
azért olcsó, mert kínai a gyártás (valószínűleg) - hiába francia a tervezés és összeszerelés
(... és még így is 4 év és 3 millió euro kellett nekik ehhez.)"YEMA it makes more financial sense to partner with French, Swiss and Asian components suppliers while completing the final assembly in our workshops"'
-
válasz
Veron #239205 üzenetére
Van szerviz a Yemának. És kapható hozzá alkatrész. Mellesleg kétlem, hogy szutyok lenne. Az új orosz szerkezetek azok! De ez nem. Cseh Priimnek is van saját szerkezete. Az sem szutyok.
Osztrákoknál is van saját szerkezetes óra. Az sem szutyok.
Becsei is saját szerkezetes. Az sem szutyok.
Még valami? -
Redwoodtree
csendes tag
válasz
Veron #239054 üzenetére
Nekem bevált a Commuter, a bevonat elég jól működik, egyelőre karcmentes, más óránál egy napi deskdiving hajszálkarcokat hagyott a csaton. Illetve ad egy enyhén sötétebb tónust a fémnek, ami nekem tetszik. Illetve ahogy a fémszíj szemeit egymásra lehet pakolni - lehet, hogy erre a gyakorlatban nincs szükség, de elég minőségi érzést ad.
-
mert_csokis
senior tag
válasz
Veron #236766 üzenetére
Már maga a gumiszíj is elég "liberális" választás.
Ez a finom, krémfehér számlap szinte ordít egy vintage stílusú, barna vagy konyak bőrszíjért.
Mondjuk ennek a gyári csatja is gyönyörű.Nagy kedvencem ez az óra. Röhej, hogy egyszerűen nem lehet beszerezni.
Ja...meg kár, hogy automata. -
dSERiES
senior tag
válasz
Veron #235682 üzenetére
Az elég 'ciki' hiba, igen. Köszönöm
nem fog, nagyon tetszik, a többi meg majd kiderül. Azt sajnálom, hogy nem sokmindenhez tudom még most felvenni (nem egy pólós / rövidgatyás strandolós óra stílusra).
Tényleg ha már szíj. Nem csak feltétlen tőled kérdem, hogy ez ilyen pillangó csattal érkezett (?) ha jól mondom. Namost úgy van rajta, hogy 12 óránál van a szíj hosszabb része és a csatos rövidebb része pedig 6 óránál.
Ez így normális/oké?
Nézem, mondom fordítva van a szíj rajtade persze én vagyok csak tudatlan biztos. Fel-levenni így kényelmes végül is.
-
Mirage
tag
válasz
Veron #235331 üzenetére
Igen, 40mm-es, nem is túl nagy de nem is kicsi.
Pont jónak érzem ezt a méretet!Köszi neked és 5-ös kezelő -nek is!
-
dzsi23
addikt
válasz
Veron #235105 üzenetére
Elvileg azért forgatja két irányba a forgató, hogy minden automata werket fel tudjon húzni, tehát az elvileg nem lehet gond, hogy csak egy irányba húz. Inkább a dőlési szöggel szokott probléma lenni; ha nem elég nagy, akkor nem mindig fordul el a rotor. Ha a dőlési szöggel sincs baj, és mégsem húzza fel, akkor én karbantartást javaslok, mert valami gondja lehet.
-
törölt tag
-
Csari93
aktív tag
válasz
Veron #225696 üzenetére
Nem is kéne több, elég ha megkapja a 36-os frissítéseit.
Sajnos tényleg szinte senki nem veszi. Látom is hogy a régi verzió számlapjának hülye arányai voltak, de ha jól látom és olvasom "javítva" lett, viszont nem tudom egyszerűen bizonyítani, mert minden tesztben, wristshoton csak a 36-os van.
Nagyon szép arányos egyébként a 36-os, de valamelyik nap láttam egy képet róla amin nem tipikusan közelről van fotózva, messzebbről pedig látszik milyen pici.. -
Fall-N
veterán
válasz
Veron #224935 üzenetére
Így van. Ezért sem veszek soha szinezett tokos órát, csak nyers 316L acélt. Azt legalább könnyen lehet javítani polírozással és/vagy szálcsiszolással. Bevonatos órából a DLC lenne jó, de az baromi drága. Tetszenek a kerámia tokos órák is, de azok nem kaphatóak olcsóbb kategóriában.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
Veron #224421 üzenetére
Ezidáig Seiko 5 óráim voltak nem foglalkoztam a járáspontosságukkal, tudomásul vettem, hogy nem karcok. Néhány hónapja vettem egy 1,5 éves újszerű Orient Mako 3 automatát. Kezdetben naponta 10-20 másodpercet sietett. Kedvet kaptam, hogy pontosítsam. Ötször állítottam míg végül elértem, hogy naponta 1-4másodpercet sietett., este pihentetve 8- 10 óra alatt késett 1-4 másodpercet attól függően hogyan tettem le. Tehát egész pontosan lehetett tartani. Jellemzően napi kb.14 órát hordom, irodában, vagy autóban, nem túl intenzíven használva. Majd amikor többet mozogtam pl. túráztunk, akkor kb. +15-20 mp sietést produkált néhány óra alatt. Koronáról sosem húztam, ugyanis azért vettem autómatát hogy ne kelljen ezzel bajlódnom. Arra gondolok, hogy a nem túl intenzív mozgásnál az automatika nekem sem húzza fel eléggé a rugót, a rugóerő gyengébb lehet, mondjuk 20-40%? Ha többet mozgok rugó jobban felhúzódik és akkor elkezd sietni. Koronáról fullra felhúztam is néhány óra alatt akkor is elkezdett sietni. A rugóerő csökkenésével a sietés is csökkent. Nem gondoltam volna, hogy ennyi eltérést produkál a rugóerő változás. Lehet, hogy ez csak az enyémre jellemző? Két három hónap alatt háromszor hirtelen megugrott a sietése, látszólag minden ok nélkül néhány óra alatt +30-50mp volt. Lehet, hogy ez sem normális, de csak ezért még nem szaladok azonnal óráshoz. Most ott tartok, hogy az én életritmusommal tartható a napi néhány mp sietés.
-
válasz
Veron #223582 üzenetére
Jo az, ilyen csukloformaval mindig mindegyik ora igy fog allni, a 43mm-es L2L is. Aztan meg ugyse ilyen szogbol latjak rajtad az orat, ezert szoktak mondani a butikokban is, hogy menj az egeszalakos tukorhoz es nezd meg az orat a kezeden szembol. Teljesen mas lesz a latvany, mint igy felulrol, oldalrol a sajat csuklodra nezve. Amire en a sajat csuklomon azt mondanam, hogy baromi nagy, az kulso szemlelokent meg boven jo. Meg a 41-es Seamaster-re se mondta senki, hogy nagy, pedig mar eszem agaban sem lenne hasonlo meretet venni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest