- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Misi1979
őstag
válasz
darvak #39613 üzenetére
A Tissot megy szerintem külföldre, teszek rá valami vagányabb szíjat, a számlapon van 1-2 karc, azokat kijavítom és ennyi, az aranyozása sem kopott sehol.
Egyébként igen, főleg szerencse kérdése, meg ilyen apróságoké, hogy korán ki kell menni, lehetőleg a nepperek előtt.
-
Misi1979
őstag
válasz
darvak #24513 üzenetére
Ez így jó kérdés, ez csak szétszedés után derül ki, én azt mondom, hogy 20e körül megáll a tisztítás-apróbb javítások. Maga az óra olyan 60e körül fog elkelni, ahogy sejtem.
Maga a márka amúgy elég jónevű volt annak idején.. Heuer által felvásárolt cég, plusz volt olyan közös periódusuk, amikor ők adták ki a Leonidas-okat (ez még nem az, mert régebbi).
Most látom az egyéb kérdéseidet is: ez egy Valjoux
tehát elég jófélének mondanám.
-
TimeCenter
tag
válasz
darvak #24433 üzenetére
Én úgy emlékeztem, hogy az angolt veszi, a leírást gyorsan futottam át. A számlapon található jelzések is erre utalnának. A lényeg, hogy itthon ez nehezen használató. Csak egyszer rossz állásban hagyod és már el is késtél valahonnan.
Nekem is tetszik, remélem lesz DCF verzió belőle.
-
TimeCenter
tag
válasz
darvak #24426 üzenetére
Az általad belinkelt leírás 26-27. oldalán írják, hogy nem veszi a jeleket az óra a A-TM módban, az összes többin meg rossz időt ( amerikait vagy angolt ) mutat.
"The alternate time mode (A-TM) is not radio controlled and operates as a "normal" watch with accuracy of +/- 15 seconds per month."
-
seiko
senior tag
válasz
darvak #23785 üzenetére
Nem fogok utánabányászni, mert annyira nem érdekel.
De a TH ősidők óta saját kaliberként tünteti fel az összes tokozását, akár a Breitling, Longines, Omega, Panerai, stb.
Némelyiküknek már van "manufaktúra" szerkezete is, de hogy ezek mennyire sajátok........................... -
hoffman_
nagyúr
válasz
darvak #23671 üzenetére
Köszi
Azt tudom, hogy manuálisan kell belőni, de engem már az is lenyűgöz, hogy tudja. Ránézek, és rögtön tudom, hogy Tokióban este fél 8 van, oltári
Amúgy az EWQ-M600DB-vel volt versenyben, az képeken jobban mutatott sokszor, élőben viszont nagyon nehéz döntés volt. Amúgy csinosabb, mint a fotókon, élőben jobb az összkép, fura
mod:
Nagyon idegenkedtem a fémszíjtól, de kezdem megszokni, kezd tetszeni magamon, és mások is azt mondták, hogy én vagyok hülye, tök jól áll. Ennek is örülök
-
TimeCenter
tag
válasz
darvak #23621 üzenetére
1. A CITIZEN egy évvel megelőzte a SEIKO-t a GPS-ből nyert pontosítójel vétellel. Már a 2011-es bázeli kiállításon kézbe fogtam belőle működő darabot. A SEIKO az idein mutatta be a hasonló modelljét.
2. Viszont a SEIKO a GPS koordináták alapján automatikusan átállítja az időzónát ( ha átléped a határon? ). A CITIZEN órán neked kell megadni a városkód segítségével, hogy melyik időzónában vagy.
-
jookomak
őstag
válasz
darvak #23609 üzenetére
Én bevallom nem bírom követni a casio vonalat, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy senki sem talál a sok modell közül egyet sem, ami mindenben megfelelne neki. Valamelyiknek a lünettája, a zafír hiánya, a színe, a szíja nem jön be.
Szerény javaslatom a casio-t vásárolni szándékozóknak: vegyenek egy olcsóbb modellt, aztán később úgyis elkezd motoszkálni a kisördög, hogy kéne egy komolyabb óra, aztán hiányozni fog az pár tízezres árkülönbözet, mint ami most van a casio alapabb, illetve komolyabb modelljei közt.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
darvak #23321 üzenetére
Köszi szépen, azóta végeztem, visszaértem a nézelődésből. Ráment majdnem 3 órám, végül maradtak az Edifice órák. Árban nagyon jók, és tetszenek, illenek hozzám. Ami még tetszik más márkából, az 120-nál kezdődik, nem opció. Így zártam ki a Tissot, Certina, Citizen órákat, a Festina, Swatch, Orient pedig menet közben kiesett. Annyi órát néztem ma, hogy összeszámolni se tudom.
Végül most ez az 5 maradt bent, ezek közül lesz valamelyik - ugyanakkor ez már egy elég nehéz döntés lesz, nem tudom, hogy fogom megszülni...
A bajom az, hogy felsorolásból az első(és legolcsóbb) darab tetszik élőben nagyon, annyira óra, olyan igazi óra, az én szememben, hogy nagyon. Ugyanakkor nem szeretnék egy teljesen alap mechanikus szerkezetet, aminél kéthavonta utána kell állítanom a dátumnak.
A második áll a kezemen talán a legjobban, de nagyon nem szeretnék gumiszíjat - pedig talán ez a legsportosabb.
Az utolsó darab pedig nagyon szuper megint csak, de a fekete szíj sajna rádob egy 20-ast(nem is értem), és így már túl drága lesz, nem fog beleférni szerintem. Hát így állok. A Wave Ceptorok és a Solarok tudása nagyon-nagyon tetszik, ennyi pénzért meg örülnék is neki, de az első darab meg egy picit talán jobban tetszik. Érdekes lesz.
Ha pedig ezt megszültem, és pár évig együtt voltunk, akkor a második órám emellé egy bőrszíjas Tissot vagy Certina lesz, ezt már tudom
-
Agostino
addikt
válasz
darvak #22785 üzenetére
a legalsó "körben" mozgó mutató az az idő másodperc mutatója. ha elindítom a stoppert, akkor elkezd mozogni a "klasszikus" másodperc mutató, bal oldalt a 10 óránál található kör elkezdni mérni az eltelt perceket, a 2 óránál található pedig a maga részidejét (12-es beosztással). egyébként szerintem ugyan arról beszélünk. mellesleg nem akarok felhúzni senkit, tényleg életemben most van ilyen órám, és még szerintem a negyedével sem vagyok tisztában amit tud. volt egy jó akció, megvettem mert tetszett az óra és mert egész életemben ilyent akartam. most meg aztán rájöttem, hogy nem eszik olyan forrón a kását. : )
-
Agostino
addikt
válasz
darvak #22745 üzenetére
üdv
áhhá, azt hiszem rájöttem. most minden mutató alaphelyzetben van. 2 és 10 óránál található is, lent szépen ketyegnek a másodpercek, a nagy másodperc mutató meg a leírás szerinte 12 óránál van, tehát megáll szépen a helyén. nekem mondjuk ez furcsa, mármint hogy nem a másodperc mutatja a másodpercet, hanem lent a chronograph rész, na de ez a legkevesebb
-
norbertb88
tag
válasz
darvak #22767 üzenetére
Egyébként nyílván túloztam egy kicsit, de valóban nem nagyon említik a tradicionális gyártók között. A múlt rendszerben itthon nagy szám volt, nyugaton már nem annyira.
Ha megkérdezel egy 70éves magyar bácsit, hogy mi az a Doxa, akkor azt fogja mondani, hogy HUHÚ, az aztán a svájci óra fiacskám meg az Omega. Na nyugaton már sz@rnak rá nagyívben.
Nem lehet összehasonlítani egy Certinával vagy Midoval vagy akár a Tissot-val. -
Ribi
nagyúr
válasz
darvak #22772 üzenetére
Ha a wikipedia igaz, akkor ez a közel keleti dolog nemtom honnan jött.
Amúgy egyik óra sem tud semmit többet mint a másik. Összes svájci tömeg belsővel fut.
Ez nem ETA, hanem Ronda belsővel. Szerintem egy kutya. Se nem lesz jobb, se rosszabb mint a többi, de a Tissot sem egyedibb semmivel. -
asysoft
aktív tag
válasz
darvak #22751 üzenetére
Nem úszni akarok vele, sőt, mostani (amúgy acél) órámnál is, ha tudom, hogy vizes lehet, inkább leveszem, annyira nem szeretem nedvesen hordani... Viszont nem egyszer fordult elő, hogy véletlenül folyadék érte (pl beleesett a mosogatóvízbe), és úgy gondolom, jobb félni, mint megijedni...
-
Agostino
addikt
válasz
darvak #22742 üzenetére
ahoi
igazából csak írja a leírás, hogy hogyan lehet nullázni a szerkezetet. ha úgy csinálom, akkor nem nagyon akarja. megáll a másodperc mutató etc etc... biztosan jó így amit az óra csinál, tehát csak engedelmeskedik, én viszont még nagyon kezdő vagyok ezen a téren (is) rá kell jöjjek. ezért kellene valami bővebb leírás vagy hasonló, hogy megismerkedhessem ezekkel a szerkezetű órákkal. ezelőtt egy manuális felhúzandó 24h-s szovjet karórám volt, egyszerű, mint a satu, de sajnos bedöglött valami miatt. onnan meg elég nagy a váltás : ))
-
rajnamik
csendes tag
válasz
darvak #22481 üzenetére
Na most óraügyileg hogy állsz? Van valami befutó?
Nem, nincs. Most szeretnék előbb egy Galaxy S III-at venni. Aztán majd jöhet egy klassz óra is, de még nincsen meg hogy melyik. A kavacórák fejlesztése szintje kb az ős GSM-telefonok szintjén leledzik. Szóval van vagy 20-25 év lemaradás. Nézegetem én őket, de nincsen kedvemre való. Meg vastagok, durung-kivitelűek, keveset tudnak, csúnyák, pontatlanok, elavultak, stb. Lassan már egy rádiótelefon csak fele olyan vastag mint egy karóra. Azért ez nincs így jól. Talán majd egyszer lesz kedvemre való, de most úgy tűnik, hogy jobban járok ha egy telefont kötözök fel a csuklómra, ha rendes óra-képet szeretnék látni.
Vagy kötözzek fel egy ipod minit?
-
rajnamik
csendes tag
válasz
darvak #22422 üzenetére
Köszönöm, látom, nem tetszik.
(#22421) seiko: Baszki napi két másodpercnyi a különbség, ez szerinted óriási eltérés????? Igen baszki, nagy! Miért nem óránként nézed a pontatlanságot? Vagy mi lenne, ha percenként néznéd? Szóval ez az érved egy bullshit! Havi egy perc is sok, de annyit még elviselnék. Havi 5, vagy 6 percet meg már nem. De nézhetjük féléves szinten is, mert akkior szoktam a téli/nyári átállást csinálni. Érted ezt
megrögzöttkedves fórumtárs? -
rajnamik
csendes tag
válasz
darvak #22411 üzenetére
Ettől tartottam, 4-5 perc nekem már sok.
(#22412) seiko: A svájci kronométer szabvány napi plusz hat, mínusz négy másodpercet enged meg! Ez nem kristálytiszta. Jól értem, hogy sietnie bőven szabad, de késnie nem?
(#22413) WiZARD: Ha napi 10" alá lehet szabályozni (lehet), akkor az már kiváló eredmény.
De kötelezően nem várható el tőle!!!! Hát ez gáz. Végleg feladtam a mechanikusokkal való szemezést. -
rajnamik
csendes tag
-
rajnamik
csendes tag
válasz
darvak #22309 üzenetére
Nekem ana-digi kell. A filmben 2:31-nél látottak elég elkeserítő képet mutatnak. Ilyen nekem nem kell. Kb 20 évvel le vannak maradva a Casioék, ha tényleg még csak itt tartanak.
Keresek Timexet. Persze ami tetszene, az pont nem kapható már:
Esetleg a női változat is jó lenne, de az is elfogyott már mindenhol.
-
pozitivzero
csendes tag
válasz
darvak #21972 üzenetére
Átnéztem a G-Shock órákat ,köszönöm, de azért kérdeztem a Steinhartot, mert digitális óráért nem adok ki ennyi pénzt ,én sajnálom érte
Orient M-force volt a másik ,gondolat .
Így ha választanom kellene a legdrágább G-shock és az Triton közt ,akkor Triton,
csak érdekelt a ,tapasztalat ,vagy gondolat a Steinhartról .
Köszönöm. -
WiZARD
addikt
-
young78
tag
válasz
darvak #21186 üzenetére
Q&Q órát tudnék hozni neked, de max úgy hogy elmondod a preferenciáidat és az alapján kapsz egyet. Mivel ezek alapon olcsó órák a netes beszerzési kedvezmény jelentéktelen tehát a legjobb amit tehetsz ha elmész a nyugati aluljáróba (a westend és a pályaudvar között van egy bolt rengeteg órával), és választasz magadnak egyet.
-
nostromo73
tag
válasz
darvak #21178 üzenetére
Üdv.
Szerintem is jobban járnál egy casio órával, de ha mégis a másik márkánál maradnál,egyszerűen vedd meg azt ami a legjobban tetszik, és le van tudva a gond, az általad támasztott követelményeknek , biztosan megfelel valamelyik digitális modellje a két márkából, legfeljebb azt kellene eldöntened hogy mettől meddig mehetsz el az anyagiakban. -
young78
tag
válasz
darvak #21178 üzenetére
De megközelíti a Q&Q a casio-t minőségben, amiben nem az a hozzá tartozó szolgáltatás, pl hogy nincsen jól definiálható értékesítési csatornájuk, nincsen katalógusuk, nincs állandó modellválaszték stbstb szóval tipikusan nem a neten gondosan kiválasztom és megrendelem esete. Ettől függetlenül lehet a neten is találni de ez egy töredéke a tényleges kínálatnak.
-
menyko
tag
válasz
darvak #21174 üzenetére
Young kolléga nem neked írta, hogy az sok, hanem seikonak. Arra a 6-8 ezres árkategóriára reagált, mert hogy vannak ennél olcsóbban is játszós káziók.
Talán ha valami irányvonalat megadnál biztosan könnyebben tudnának számodra is tetszetős órát ajánlani. Mert eddig amit tudunk, hogy olyan digi quartz kell ami nem hasonlít casio-ra (na de melyikre?)
-
seiko
senior tag
válasz
darvak #21174 üzenetére
"Azt értem alatta, h úszáshoz, kerkpározáshoz, munkához használnám. Olyan óra, ami digitális kijelzős, legalább stopper+ébresztő kombós, ha értelmesen áron van egyéb funkció, akkor jöhet az is."
Erre föl merészeltem egy olcsó Casio-t javasolni, ami ráadásul minőségileg a fétiselt Q&Q fölött van, és még könnyen meg is szerezhető.
Nem tudom, hol és mit vétettem?! :-O
-
törölt tag
válasz
darvak #21148 üzenetére
Én sem tudok jobb oldalt, mint a nagyker, de a Vatera talán segíthet, de ez csak egy szükség megoldás. Én személy szerint órásnál kezdenék, múltkor is bementem az óráshoz és legalább 20 féle Q&Q volt ott a vitrintben. Mit értesz az alatt, hogy "játszós" óra? Mennyire legyen pontos? Mert ha nem igazán, akkor egy Noname vagy valami egyéb divatmárka is jó lenne, hangsúlyozom: szerintem. [link]
-
seiko
senior tag
válasz
darvak #17127 üzenetére
Nem tisztem védeni a BKV-t, de a költségeikhez képest nem drágák a szolgáltatásaik.
Ne a hazai bérekhez viszonyítsunk, bár sokunknak pont ebből kell megélnie!
Ha mindenki (aki igénybe veszi) tisztességesen fizetne érte, és maga a cég sem lenne egy nagy fejőgép, akkor ha nem is nyereségesen, de jóval kisebb veszteséggel működhetne. -
válasz
darvak #17096 üzenetére
szeritnem abban semmi csalás nincs, hogy a vámosok nem vámolják meg... vagy te gondolom beszaladnál a nav-hoz, hogy héé srácok, az órám átlépte a megadott összeghatárt, hagy fizessem már ki az x%-át nektek
egyébként elég sokat rendelgetek ebay-ről, olcsó, és drágább dolgokat egyaránt, főleg usából, de semmit sem vámoltak még meg. egy csomagom állt náluk két hetet, de arra sem kellett végül semmit sem fizetnem, pedig az értéke alapján kellett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest