- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dSERiES
senior tag
válasz GorkyZero #235366 üzenetére
Köszönöm, a tiéd is nagyon jó választás, gratula!
Én az a baj, hogy vagy ötfélét tudnék választani kapásból a Seiko 5-ből úgyhogy vaciláltam én is. A szíja meglepően kényelmes amúgy.A vacilálás pedig e között és az Orient Ray 2 között volt. Igazából mai napig nehéz eldönteni, melyik jobb Erre mi a gyógyír? Be kell szerezni azt is ?
Pontosan, ez a gyógyír, én imádom (nehezen tekerhető a lünetta és túl kicsi a korona - talán ez szokott lenni a kritikája; előbbire megvan a 'hack': lefelé kell nyomni). Nekem csak Orientek voltak, de régóta szerettem volna vagy egy használt SKX-et, vagy egy ötöst. Aztán ez lett. Imádom, hogy kék a lume (most vettek itt többen és volt lumeról kép, előtte nem is tudtam) meg kezdő órarajongóként, hogy látszik a szerkezet.2 hét alatt késik 1 percet
Az nagyon jó, a Ray-em siet, talán ilyen egy héten felszed 2 percet. Nekem teljesen jó.[ Szerkesztve ]
⊿sff⊿
-
dSERiES
senior tag
⊿sff⊿
-
dSERiES
senior tag
válasz Veron #235682 üzenetére
Az elég 'ciki' hiba, igen. Köszönöm nem fog, nagyon tetszik, a többi meg majd kiderül. Azt sajnálom, hogy nem sokmindenhez tudom még most felvenni (nem egy pólós / rövidgatyás strandolós óra stílusra).
Tényleg ha már szíj. Nem csak feltétlen tőled kérdem, hogy ez ilyen pillangó csattal érkezett (?) ha jól mondom. Namost úgy van rajta, hogy 12 óránál van a szíj hosszabb része és a csatos rövidebb része pedig 6 óránál.
Ez így normális/oké?
Nézem, mondom fordítva van a szíj rajta de persze én vagyok csak tudatlan biztos. Fel-levenni így kényelmes végül is.[ Szerkesztve ]
⊿sff⊿
-
dSERiES
senior tag
válasz zoarden #236126 üzenetére
Imádom, nagyon nagyon kényelmes nekem (18cm csukló). A magasságától féltem egy picit, mert láttam ahol 14.5mm-nek írják (1, 2), máshol meg 12mm-nek (1; az új szériát meg megint 14.5-nek ). Úgy voltam, hogy a 14.5 az már elég meredek (magasabb, mint egy SRPD / SKX). Az enyém 12mm és a zafír egy nagyon picit domború rajta.
Sajnos nem hordom most annyit amennyit szeretném, esténként párszor (étterembe, stb.) csak. A számlap az fotón / szóban leírhatatlan: szinte minden szögből más színe van és más az átmenet mértéke a széleihez (feketébe).
A bőrszíj az teljesen OK szerintem, egy olyan Hirsch minőség tuti van.. (Talán először ők szíjat is gyártottak, aztán lett óra).Innen vettem: ChronoClass. Nagyon jó tapasztalatom volt velük, ajánlom nektek is. Van még náluk Phoibos (jajj, de tetszenek ), meg pár más microbrand is.
Megkérdeztem, hogy in-EU shippelik-e, még aznap jött a válasz, hogy igen, Csehországból. Megrendeltem, másnap a kezemen volt az óra. UPS-el küldték, 1 nap, 300 EUR cakk-pakk.@#236125zoarden: ha már Citizen szóba került, NY0040-50W / NY0040-09W
⊿sff⊿
-
dSERiES
senior tag
válasz fagyalllo #236140 üzenetére
Nem ismerem őket annyira, majd visszaolvasok itt. A Sub homage-uk elég jó, annyit hallottam. Nekem meg ez tetszik, de tele az órás doboz most
⊿sff⊿
-
dSERiES
senior tag
válasz zoarden #236156 üzenetére
Ha esetleg Gyöngyös felé jársz, írj egy PM-et és felpróbálhatod.
Én a 17 eurósat választottam, az elsőt (GLS-DPD-DHL-FedEx Europe alternative in 5-15 business days) és másnapra itt volt, UPS-szel. Nem tudom mennyire lehet ez általános, az mondjuk nincs felsorolva.
Phoibos logó megosztó, de nekem bejön, amolyan Cthulhu hívása (arra emlékeztet).Polarstar kommentjén én is felnevettem, én eddig szívecskének láttam (párom mondta), de mostmár én sem tudok nem-alsógatyát látni bele.
[ Szerkesztve ]
⊿sff⊿
-
dSERiES
senior tag
válasz dzsi23 #236311 üzenetére
Jogos, jogos lerövidítve / pontatlanul fogalmaztam.
Egyrészt nem csak Orient és Seiko órákról van szó, hanem kb. az összes létező japán és svájci szerkezetes analóg óráról (a luxuskategóriát most hagyjuk), mert szinte mind ugyanúgy vált dátumot.
Igaz, úgy akartam, hogy az én Seikomon / Orientemen csak kimaradt Így van biztos, ahogy mondod csak nekem mással nincs tapasztalatom.
A Vostokokat is illik visszatekerni legalább 9 óráig, mert hiába vált gyorsan a dátum, a váltás mechanizmusa valószínűleg ott is jóval hamarabb elkezdődik.
Talán szerintem úgy is vált csak át. Én 9-től 2-ig szoktam oda vissza.És ugyanez a mechanizmus valószínűleg ugyanúgy működik minden más óránál is (Orient, Seiko, Tissot...), csak azoknál van gyors dátumálltási lehetőség is (általában a korona 1. kattanásánál), ez az, ami a Vostokokból (és társaikból) hiányzik. Vagyis az orosz módszer mindnél működik, a gyorsállítás viszont az oroszoknál nem.
Na ez viszont érdekes. Ha rendes dátumállítás funkcióval rendelkező órát kezdek el visszafelé tekergetni 'orosz módszerrel', attól nem sérülhet?⊿sff⊿
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest