- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
dSERiES #236310 üzenetére
Na azért ez nem teljesen így van.
Egyrészt nem csak Orient és Seiko órákról van szó, hanem kb. az összes létező japán és svájci szerkezetes analóg óráról (a luxuskategóriát most hagyjuk), mert szinte mind ugyanúgy vált dátumot. A Vostokokat is illik visszatekerni legalább 9 óráig, mert hiába vált gyorsan a dátum, a váltás mechanizmusa valószínűleg ott is jóval hamarabb elkezdődik. És ugyanez a mechanizmus valószínűleg ugyanúgy működik minden más óránál is (Orient, Seiko, Tissot...), csak azoknál van gyors dátumálltási lehetőség is (általában a korona 1. kattanásánál), ez az, ami a Vostokokból (és társaikból) hiányzik. Vagyis az orosz módszer mindnél működik, a gyorsállítás viszont az oroszoknál nem.
Szerk.: Ja, amúgy a legolcsóbb Timex dátumát is lehet visszafelé állítani, nem csak előre, azért ez nem semmi, ilyet svájcban is csak a luxuskategóriában látni.
-
dzsi23
addikt
válasz
dSERiES #236308 üzenetére
Igen, Vostokoknál ez a hivatalos gyorsállítás.
De nem ér annyit a dátum, úgyis csak néha veszem fel az órát, mindig több napot kellene áttekerni, szal inkább nem koptatom mindig feleslegesen. Az időt látom rajta, az a lényeg, a dátum ritkábban kell, arra jó a telefon is. Bár ha vásárolt óra lenne, biztos bátrabban koptatnám, mert akkor nem sajnálnám, de családi örökség, vigyázok rá.
-
dzsi23
addikt
-
zoarden
tag
válasz
dSERiES #236138 üzenetére
@dSERiES köszi hogy ennyire részletesen leírtad!
Igazából már tavasz elején kinéztem - pont ezzel a számlappal - de egyrészt nehéz volt fotó és yt videók alapján ráérezni, felpróbálni meg nincs lehetőség. Másrészt mostanra van az évforduló, amire akarok valami konkrét dologgal is emlékezni.
Én is Chronoclasson raktam be a kosárba anno, csak nem vittem el a kifizetésig. Melyik szállítási módot választottad hogy ilyen gyorsan megjött?
Én ezeket látom:
- GLS-DPD-DHL-FedEx Europe (alternative) in 5-15 business days
- Czech Post - Insured Parcel (Priority) in 7-15 business days
Phoibosok is tetszenek, egyedül a logójuk irritál, amin sajnos nem tudok jelenleg túllépni.
A Citizen NY0040 hátrébb szorult a listán mert van most 3+1 búvár már a dobozban-illetve hát felváltva hordásban. Csak @polarstar kartács szövege rontott kicsit a képen az alsógatyázással. Azóta meglátom az indexben :-) -
zoarden
tag
válasz
dSERiES #235669 üzenetére
@dSERIES
mik az első tapasztalatok a G-01-esről?
Milyen viselni, kényelmes (ez persze csuklómérettől is függ)?
A számlap szín élőben mennyire ad más érzést, mint a képeken?
Ha jól látom fekete bőrszíjjal jött. Milyen minőség?
Közvetelenül Geckotáéktól vetted vagy más boltból? -
TechN7ne
nagyúr
válasz
dSERiES #235913 üzenetére
Én egyre jobban kedvelem a Ray II szériát ,sztem 100k alatt ár/érték bajnokok ,de ehhez szükség volt a személyes tapasztalatra.
Normálisan megmunkált fémszíj ,biztonságos csat ,gyönyörűen kidolgozott számlap és mutatók ,és szépen tartja a fényt a sötétben ami által különös megjelenést produkál ,napról-napra egyre többet csodálom a kezemen.Érdekesség képen a Mako XL/XL II sorozatnak gagyibb a fémszíja/csatja és nincs benne polírozott fémszemek ráadást a polírozatlan rész sem annyira fényes + Mako XL koronán még logo sincs ,Ray II veri az összes Orient et 100k alatt.
-
Veron
addikt
válasz
dSERiES #235673 üzenetére
Igen, lefittyent a füle. Egyébként ez ne tántorítson el a márkától, nem emiatt mondtam le róla, mert természetes cserélték volna. Akkoriban tényleg sok darab megfordult nálam, és a Smiths "csomagja" jobban tetszett.
A Geckotának szép volt a számlapja, a luméja, az üvegje. A koronavédő mint látszik a tokhoz van toldva, ami nem szerencsés és a szíj sem volt masszív, főleg az endlink nem.
@SOAD19: most csak pár darab van és a tegnapot leszámítva rég gondolkodtam vásárláson. Tegnap a régi lemez, a "női" 36os Conquest VHP újra eszembe jutott, szívesen kipróbálnám.
Egyébként most a [Smiths Everest] AZ ÓRA nálam, van mellette 1-1 kevésbé hordott orosz, kínai meg svájci is. Az angol elég szép és nem túl drága ahhoz, hogy majdnem minden szituációban viseljem. (Na jó, a gyerek miatt le szoktam venni, nehogy felsértsem a bőrét.)
Ellentétben a BB36tal, ami pedig a legjobb ketyegőm volt eddig.
-
SOAD19
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz
dSERiES #235580 üzenetére
CNS paratrooper. Ha jól emlékszem, nekem sem jutott eszembe ez a kombó, csak ez volt kéznél, és nekem nagyon bejött.
Hogy eredetileg mihez vettem azt a szíjat, már nem tudom, de szvsz. a Casiommal is elég jó.
-
GorkyZero
csendes tag
válasz
dSERiES #235365 üzenetére
Gratulálok!
Én sokat vaciláltam rajta, de végül a full kék, fémszíjas SRPD51K1-t vettem. Igaz, most a nyárra beszereztem hozzá egy tropic szíjat, így most hasonlít a tiédhez
Valaki itt a fórumban nem olyan rég egy zöld számlaposat töltött fel, az is nagyon szép.
Első automata órám, azt gondoltam, hogy majd felváltva hordom a kvarcóráimmal, de igazából 95%-ban ez van rajtam mindennap
mert tetszik, hogy a napi mozgásommal "életben tartom". Irodában dolgozok, este kutyát sétáltatok, és ez elég is neki ahhoz, hogy ne kelljen koronáról húzni. Pontosságát tekintve nekem kb. 2 hét alatt késik 1 percet - laikusként nem tudom, hogy ez jónak számít-e.
A kinézetén, stílusán kívül nekem kifejezetten az tetszett, hogy átlátszó a hátlap, így láthatom a szerkezetet, első automataként (családban sem volt) ez lenyűgöző.
A vacilálás pedig e között és az Orient Ray 2 között volt. Igazából mai napig nehéz eldönteni, melyik jobb
Erre mi a gyógyír? Be kell szerezni azt is ?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest