- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
godjopet
tag
válasz
Angel2014 #241619 üzenetére
Szerintem ezek nem hasonlítanak arra a Tissotra. De a három között látom a hasonlóságot, szerintem a "hátulról nem kerek" jellemzésemmel vezettelek félre, megpróbálom másképp ezt (csak nem ismerem a szakszavakat):
- a szíjtartó fül nem kis keskeny/függőleges fülecskeként jelenik meg, hanem a külső vaonala folytatólagos a kerek óra oldalsó ívével, ezáltal vastagabb is egy kicsit.
De azért köszönöm szépen a tippeket és másoktól is remélek továbbiakat.
Ezt a Tissot Couturier, T-Classic, PRC vonalat átbogarásztam, másikakat nem nagyon találok hasonlót. Képkeresővel is próbáltam, a pinteresté elég jó, de vagy nagyon drága órákat dob, vagy olyanokat amiket nehéz beszerezni. -
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz
Angel2014 #232617 üzenetére
A videót nem nézted meg, amit linkeltem? Szépen el van magyarázva, bár nem vagyok pro angolos.
Az alsó a "beat error"-t állítja, de azzal együtt nagy mértékben változik az eltérés, ezért sem szabad állítani mérőeszköz nélkül.
-
momcrew
tag
válasz
Angel2014 #232617 üzenetére
Igen, jól írod. Szerintem ez úgy működik, hogy az alsó és a felső állítóhoz van rögzítve a rugó két vége. Az alsó állíthatja azt a jobbra-balra forgót, hogy szimmetrikusan mozogjon, ne "sántítson", a tik-tak ne ti-tak legyen. Szerintem ezért nem szabad még ránézni sem. A felső pedig ennek a jobbra-balra forgónak a "feszességét" állítja. Szerintem.
Első körben nézd meg azzal a progival. -
momcrew
tag
válasz
Angel2014 #232581 üzenetére
Szia,
úgy, ahogy írták, a felső pöcköt kell "lehelni". Az állítás nagyban függ a használattól, hogy a napi használatban mennyire van húzva az óra. Nálam még az egyirányba húzó Miyota 8 is majdnem fullon van mikor leteszem. Én úgy szoktam állítani, hogy hordom 2-3 napot, majd egy picit állítok rajta. Majd 2-3 nap után megnézem mennyi az eltérés. Így egy óra állítása nálam kb hónap.
Itt ajánlották ezt az appot [nagyon jó]
Szerintem jobb gyakorlatban nézni az eltérést, mint számlappal lefelé, asztalon. Például nekem Steeldive-om letéve siet 10mp/napot. A kezemen, hordva, irodában 12 óránál lefelé áll 45 vagy 90 fokban, ahogy az alkarom az asztalon van. Így már közelíti az 0-1-2mp/napot. -
dzsi23
addikt
válasz
Angel2014 #232581 üzenetére
Attól függ, hogy eddig is késett/sietett, vagy hirtelen kezdett késni. Utóbbi esetben nem biztos, hogy segít az állítgatás, előbbi esetben pedig a billegő felett van két kis pöcök, azokat kell huszadmilliméterekkel jobbra-balra forgatni, amíg be nem áll megfelelő pontosságra a szerkezet, de megfelelő mérőeszköz nélkül csak a felső pöcköt állítgasd, az alsót véletlenül se, a rugóhoz meg főleg ne érj hozzá.
[videó]
-
fagyalllo
őstag
válasz
Angel2014 #230846 üzenetére
Leginkább a rugó mérete és anyaga. Ezek a szerkezetek azonos alapra épülnek, kis különbségek vannak köztük.
Kezdetben vala a 7S25/26, ami koronáról nem húzható, nem mp. stoppos 40 óra. Majd jött a 6R15, aminek egy új rugóval 50 órára növelték a járástartalékát és megkapta a két hiányzó funkciót. Volt egy rövid leágazás 4R15 néven a 6R főrugójával, de húzás és stop nélkül.
Aztán 2010-ben a 4R35/36, 41 óra, húzás, mp. stop.
Majd nemrég tovább faragták a 6R15-öt és leginkább a rugó változtatásával kifacsartak belőle 70 órát, a piac egyszerűen már megköveteli.
Itt egy jó 7S - 6R összehasonlítás: [link] -
csabulaxi
senior tag
válasz
Angel2014 #229502 üzenetére
á mindegy
Facebook
Szóval a hivatalos magyar Seiko kerskedés facebook oldala a
Seiko MagyarországÉs van egy
Seiko Watch Hungary
Privát csoport ·5,8 E tag
ami nem a hivatalos oldala, ennek van egy önkényuralmat gyakorló tulaja, adminja.
Ezt a privát csoportot nem a Seiko órák szerelme hozta létre, hanem igazából egy nyalás az igazi oldal felé.
Ezt sokan benézik és elfelejtik mit is posztolhatnak.
Most például a hivatalos Seiko szervizese (Krisztián) kitett egy számlapcserés órát és ezen gurult el a gyógyszer.
Végül is van a modolásnak is oldala....
Seiko Mod Hungary
Privát csoport ·904 tag -
g0n21
senior tag
válasz
Angel2014 #228890 üzenetére
Be kell vinni a pesti orashoz és megmondják hogy eredeti-e vagy nem, de így kép alapján a szerkezetrol lehet majd megmondani.
Ez egy 16613 LB, nem 116613, Eugene képén.
itt nem kell belső gravir sem legyen.erdemes megnézni mindenhol az arany részeket, ha kopik, akkor nem eredeti, mivel ez nem aranyozott, hanem arany. Ha eredeti, akkor 88-97 közötti lehet.
igy elsőre ennyi, de a két közepesen gyenge kép mellett mindenképp a szerkezetet kellene látni. Vagy a datumvaltast . A datumvaltas sem mondja meg 100%ban, de segít. Plusz az, hogy világítanak-e sötétben az indexek. Ennek már csak pislakolnia szabad maximum.
A realis értéke egyébként 2,3-3,3m között van, attól függően hogy árulni szeretné az ember vagy eladni. (Tudom ő egyiket sem, csak mondom).
-
dzsi23
addikt
-
Eugene Roe
őstag
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Angel2014 #227824 üzenetére
Erről nekem egyből ez ugrott be.
-
dzsi23
addikt
-
g0n21
senior tag
válasz
Angel2014 #224125 üzenetére
Ezt a gyenge kamugépet! Szégyen és gyalázat.
Az nh35 az Seiko, ugyanaz, mint a 4r**. Pont. Egyszerűen azokat a szerkezeteket másként nevezik el, amik nem saját órába kerülnek.
Nem is értem: ha tudja a választ, miért kamuzik, ha pedig nem tudja, akkor 2020-ban az internet világában, mint órabolt, hogy nem tudja?!A Vostok-Europe pedig használ Epson (Orient) és SII (Seiko) szerkezeteket is.
a Roger’s minden egyes posztja, bejegyzése egy Andersent is lepipáló mese-alapú marketing maszlag. Erős fenntartásokkal kell kezelni. -
dzsi23
addikt
válasz
Angel2014 #224103 üzenetére
Az a kérdés, hogy ha egy motorra, amit a Mercedes gyártott, nem lenne ráírva, hogy Mercedes, és a logójuk sem lenne rajta, hanem, csak egy MBAG rövidítés (mint Mercedes-Benz AG), akkor az Mercedes motor lenne-e. A válasz pedig: hogy a fenébe ne lenne Mercedes, ha a Mercedes csinálta, és a cégnév rövidítése is rajta van.
Az meg tökmindegy, hogy Trabantba van belerakva. Ugyanez a helyzet a Seiko szerkezetekkel is. A Seiko név csak azokon szerepel, amiket Seiko órákba raknak (vagy mondjuk Credorba, a lényeg, hogy az órát is a Seiko készítse), de attól még a többi (SII) szerkezet is Seiko.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Angel2014 #224074 üzenetére
Hülyeséget beszél, a nevében is ott van, SII, azaz Seiko Instruments Inc.
SOAD19: szerintem normális jelenség
jocoka75: Szépen megcsinált óra, de meg is kérik az árát, vámterhekkel együtt majdnem 400-ért elég húzós. Nagyon gondold meg és csak akkor vedd meg, ha sok évre tervezel vele, mert értelmes áron eladni esélytelen.
-
Bling95
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Synology NAS
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest