- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KPepe
senior tag
Konkrétan az zavar, hogy a BOINC-ban a visszaküldött resultok a munka fülön még bennmaradnak 100%-os állapottal? Azokat a project frissítésre kattintva eltünteti, vagy idővel magától is frissíti.
Szerdánként viszont mindenki felejtsen el minden kommunikációt a szerverrel, mert szerda a leállás napja. -
KPepe
senior tag
Nálam sincs semmi gond. Épp most töltött le egy rakat wu-t.
Ákos!
Az jutott eszembe, hogy milyen módon gyorsítottad te az eddigi seti klienseidet? Mert ugye áll egy 4.11-es exe-ből, és egy app_info.xml-ből. Egy exe file-t nem lehet csak úgy módosítani, az xml-ben pedig nem látok semmit, ami a számolási metódusra utalna.
Más: próbaképpen regisztráltam magam az Einstein@home projectben. Megcsináltam 4 wu-t, 6 óra/wu, erre az összes kliens error-t kapott. Nekem ennyi elég volt, letöröltem a projectet a BOINC-ból. -
törölt tag
Kicsit körbejártam a dolgot. Sem ATI, sem az nVIDIA nem adott közre a GPU-ik közvetlen (alacsonyszintű) programozásával kapcsolatos anyagot. Jelenleg ezeket az egységeket valamifél driveren keresztül lehet csak elérni. Ilyen driverek vannak directX és openGL-hez is. ( Cg (dX/oGL), HLSL (dX), sh(oGL), bookstream in C )
Ez azt jelenti hogy pl. C alól sok érdekes funkciót lehet elérni, de sok megkötés árán. Pedig érdekes lenne ha letölthetnék pár mega adatot a GPU-ba, ott számolnánk szinuszt meg koszinuszt, szorozgatnánk aztán visszaolvasnánk pl. textura ként az adatokat...
Egyelőre az is gondot okoz hogy szinte mindegyik (programozható) GPU más-más architektúrával rendelkezik, de remélem hogy egyszer az ATI is meg az nVIDIA is meglep minket valami infóval, vagy egy spéci fordítóval. -
törölt tag
GPU-s alkalmazások gyűjtőoldala: Bővebben: link
Nekem az tetszett az egyik leírásban hogy egy újabb nvidia gpu úgy 40 gflops-ot tud. Egy 2-3 gigahertzes prociból olyan 4-5 gflops-ot lehet kipréselni.
VIA C3 + Geforce 6 ... a jövő erőműve...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Kezd érdekes lenni ez a GPU-s hókuszpókusz...
Te foglalkoztál már GPU programozással?
Most hétvégén nézegettem mit tud az SSE utasításkészlet... döbbenet...
P4-M (Northwood) 1.8GHz: 6900-7450 mp (Tetsuji Maverick Rai SSE2 kliense)
Duron (Applebread) 2GHz: 8300-8500 mp (Tetsuji, Athlon XP + saját mókolás)
és amit a neten böngészve találtam:
P4 (Prescott) 3,6GHz: 3000-3500 mp (Tetsuji P4-SSE3 kliense) -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Boinc-os keretprogramhoz írt seti lassabban dolgozza fel a csomagokat, azonban nyújt egy csomó pluszt a régi változathoz képest. Szerintem érdemes átállni, részben azért is mert itt nem lehet csalni a visszküldött adatokkal.
Ki mondta hogy véletlenül csináltam?
Egyébként meglett a hiba oka. Fogadjunk hogy nem találnátok ki...
A rutin amit írtam tökéletesen számolt, csak pontosabban mint az eredeti.
Ki gondolta volna hogy AMD-éknél az A=1/2+1 nem egyenlő A=1+1/2-vel...
A videoprocesszoros dologhoz nem tudok hozzászólni, de szerintem ez sem működne a nagy sávszélességigény miatt, bár ez a videoprocesszoron futtatott kóddal csökkenthető lenne.
A sávszélesség dologhoz annyit hozzátennék hogy egy 2GHz-es processzoron kb. 2GB/s sebességel nyalja be az adatokat a seti. Sőt, láttam benne olyan részeket is ahol a 8GB/s lenne ideális!
Mindezt tetézi hogy egyszerre több MB-os blokkokkal dolgozik.
Itanium2 + 9MB cache rulz! -
törölt tag
Nem. Valószínűleg hibásan módosítottam az FFT rutint.
Azóta befogtam az egyik gépet csak tesztelésre, s így minden a helyére került.
Referencia futásidő: 16191 mp
1.módosítás után: 14983 mp (fsincos optimailzáció és két szorzás kispórolva)
Tesztelgettem az SSE illetve MMX adatmozgató utasításokkat, szerintem lehetne velük srófolni a teljesítményen!
Kár hogy a két legjobb gépemben Duron van... -
törölt tag
Érdekes, de BOINC alatt mintha több olyan csomag lenne amelyet idő előtt befejez a kliens. A régi, seti classic alatt kb. 3-400 csomgra jutott egy ilyen most meg átlag minden 15-20. csomaggal pár perc alatt végez.
KPepe:
A 4.32-es benchmark eredményei milyenek?
Mert úgy látom a benchmarkot időnként automatikusa futtatja a keretprogram, s ha akkor épp fut valami mellette akkor bizony bő egy hétig gyenge crediteket gyárt a masina...
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Mert egy hete is azt csinálta a seti (mármint megsütötte a mem.modulokat). Nem bírták a feszített tempót a modulok (a proci meg alig 50 fokig emelkedett azalatt a a 2 óra 48 perc alatt, amíg számolt). Szóval nekem jó lenne a 3 óra 30 perc körüli eredmény is, csak maradjon ép a memória.
-
egorecords
csendes tag
Akkor lehet, hogy mégse port probléma van.Azt az ip-t nem hiszem hogy kitiltották volna.
Csak annyit még hozzá (nem tudom hogy Te tudod e), hogy netem csak akkor van ha azonosítom magam a proxy serveren.
És ezért nem megy a parancssoros verzió se, mert ott nem tudok megadni http-s azonosítót és jelszót.Ezért kérdeztem a webes felületen történő csomagszedést és küldést. -
-
Esmein
nagyúr
Én mondjuk vmi linuxot raknék a szerverekre. Azokat ssh-n keresztül nagyon durván lehet macerálni. Gondoltam én is ilyesfajta szerverpark felállításán. Viccesen olcsón lehet összehozni egy setizőgépet. 4k vinyó, 6k proci, 5k lap 2k táp, 3k vidikaresz, 6k ram és kész is van egy egész jó masina.26k darabja, azaz kb 110-120 kból 7000 mhz-nyiszámítási teljesítmény jön ki. AMD szerint, tehát úgy 9000mhznyi intel számítási teljesítmény. Napi 20 csomag seti simán egy ilyen döggel.
-
crab
senior tag
-
LukE
veterán
najó, megy följebb a Vcore, ha akarom: Bővebben: link egy 300-as Ct-vel
-
Starsky72
addikt
na közben odamentem a szerverhez és rájöttem, hogy mit akartál. most úgy van beállítva, hogy a seti.exe és a setistash affinitije CPU0 és CPU1 is be van jelölve, de ennek ellenére csak 50%on mocorog. Úgy gondoltad, hogy indítsak még1et és ezek külömböző cpukat használjanak?
-
crab
senior tag
-
Starsky72
addikt
a pipákon amúgy már túl vagyok és műxik is, nekem az a bajom, hogyha magától indul bootoláskor a stash, akkor még utolsó utáni ikon sincs. Ha én indítom kézzel láthatatlan módban, akkor minden frankó, ott van a trayen csak nem látszik. azt hittem ez valami általános hibajelenség, de valszeg csak nálam lesz ilyen gond.
-
Starsky72
addikt
Luke. Ez a driver nem lenne rossz, de nem lehet elrejteni, mint a stast és a melóhelyen muszáj feltünés nélkül csinálni, mert ha valakinek a gépén gáz van, 1ből a setire fogták
Szal mégis marad a stash, viszont arra mondjál valamit, hogy miért van az, ha láthatatlanra állítom az ikont, akkor a gép bekapcsolásakor történő automatikus indításnál, miért nem rakja le a magát a trayre? Ha manuálisan indítom, akkor ott van ''láthatatlanul'', ahogy szeretném, de gépbekapcsnál ugyan elindul, de nem férek hozzá, mert nincs ikon.
A másik még ami érdekelne, hogy a hálón lévő többi gépről hogyan tudok infókat lekérdezni, hogy melyik milyen állapotban van? Mit kell azokra még felpakolni?
köszi:d
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos autók - motorok
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest