- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- HMD Skyline - jó szerelés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#95904256 #5253 üzenetére
A 2034-re tervezett L3 program az Einstein-féle általános relativitáselmélet által megjósolt gravitációs hullámokat, a téridő görbületének apró, hullámszerű változásait szeretné vizsgálni. Számos közvetett bizonyítékunk van már a gravitációs hullámok létezésére, de közvetlen kimutatásuk egyelőre még várat magára. A világegyetem legígéretesebb gravitációshullám-forrásai nagy sebességgel mozgó, igen nagy tömegű égitestek, például összeolvadás előtt álló, egymás körül keringő fekete lyukak lehetnek. A gravitációs hullámok kutatása a jövőben egy teljesen új, az elektromágneses hullámoktól független módot adhat a világegyetem kutatására.
forrás: www.urvilag.hu
-
törölt tag
válasz
Ric4m0nd #5252 üzenetére
Az ESA-nál egyszerre max. 3 nagy (milliárd euró feletti költségvetésű) program van engedélyezve. Bajban lennék ha nekem kellene dönteni. Egy új nagy teljesítményű röntgentávcsővel biztosan tudnának új eredményeket szállítani, míg az eLISA program "csak" egy kísérlet. Vagy áttörést hoz a gravitáció kutatásban (lehet osztogatni a Nobel-díjakat) vagy nem (akkor milliárd eurós bukta). Sajna a két program közül, most csak az egyiknek van esélye a megvalósulásra.
-
törölt tag
Ha valakinek számít, hogy az ESA ( Európai Űrügynökség ) az eLISA programja több támogatást kapjon ( értsd: nagyobb legyen az esélye a megvalósulásra ) az legyen szíves az alábbi oldalon jelezni a szándékát: eLISA - Make History
Már több, mint egy tucat magyar is szerepel a listán...szerk.: össz-vissz pár adatot kell megadni ( név, ország )
-
törölt tag
Most bukkantam rá egy érdekes cikkre... Sparse Fast Fourier Transform
Itt egy kép, ugyanezzel a témával foglalkozó cikkből:Remélem, hogy előbb-utóbb a Seti / Einstein kliensekben is ez lesz.
-
törölt tag
A SETI gyengélkedése megdobta az Einstein@Home teljesítményét.
Jelenleg 950TFlops körül jár a projekt... -
törölt tag
Ha készítesz egy appinfo.xml fájlt az adott gép BOINC könytvárában, akkor azzal nagyon jól beállítható a CPU és GPU kihasználása. Sajnos elég szűkös az irodalom az appinfo.xml tartalmát, szerkesztését illetően, de ha rászánod az időtt akkor össze lehet hozni ( pl. az Einstein@Home / Message boards / Cruncher's Corner topikjaiból lehet összecsipegetni az információkat... ).
-
törölt tag
Jó cikk!
A legjobban ez a rész tetszett: "Azonban a csillagok fényváltozásának modelljét a Napból vették (amely, mint elhangzott, túl nyugodt, nem eléggé Nap-típusú csillag...), és így a csillagokból eredő zajt alulbecsülték egy kettes faktorral. Mivel tehát a valódi csillagok zajosabbak, a Föld-analóg bolygó detektálásához 7 tranzit, azaz 7-8 év megfigyelés szükséges."
-
törölt tag
A Kepler űrtávcsöves dologhoz annyit hozzáfűznék, hogy már két és fél éve üzemel és még úgy kb. egy évet fog is. Ez alatt az egy év alatt számos hasonló bolygó felfedezése várható tőle, holott az elmúlt bő két évben még alig talált valamit. De mindez az alkalmazott eljárásból adódik. Ugyanis a Kepler űrtávcső azt figyeli ahogy egy-egy bolygó elhalad a központi csillag előtt. A biztos érzékelés érdekében legalább háromszor kell azonosítani egy bolygót, ami egyben azt is jelenti, hogy a keringési idejének legalább a kétszeresét ki kell várni. A Föld esetében ez ugye minimum 2 évet jelentene...
Bajban lesznek a SETI-sek, ha több tucat bolygót talál a Kepler.
-
törölt tag
Az Einstein@Home talált egy újabb pulzárt... J1952+25
A másodikat az aktuális csomagban. -
törölt tag
(#4763) C0d3r: "Kár, hogy GW-re nem csináltak GPU-s alkalmazást, pikk-pakk le lehetne darálni azt a kevéske 3,3 millió hátralévő csomagot."
Épp most volt ezzel kapcsolatosan egy hozzászólás az Einstein@Home messageboard-on a projekt programkódjáért felelős illetékestől.
Bernd Machenschalk: "The reason why the development was dropped is that this CUDA code even on our fastest GPUs runs slower than our SSE2 implementation of the same calculation."
szerk.: Szóval, csak óvatosan azzal a darálással. ;-)
-
törölt tag
Megoldható valahogy, hogy a BRP cuda kliens kevésbé fűtse a GPU-t?
Az egyik laptopomon futtatom, de már-már zavaróan meleg a billentyűzet...
Azt sikerült beállítanom, hogy csak egy CPU mag számoljon. -
törölt tag
Ugyanaz, csak magyarul: Mégis hallgatóznak
-
törölt tag
A Google maps szerint kb. 900 km és 30.000 Ft az üzemanyagköltség. Ráadásul protekciós vagyok, fizették volna a szállást és az utiköltséget.
-
törölt tag
Einstein@Home hír:
Július másodikán lesz egy nyílt nap Hannoverben. A találkozó célja, hogy az Einstein@Home résztvevői találkozhassanak a projekt vezetőivel, tagjaival, tudósaival. Ezen az oldalon lehet regisztrálni.
A program az alábbi lesz:
14:00-14:45: Köszöntő és háttértörténet ( Bruce Allen prof. ):
- Einstein@Home története
- a jelenleg alkalmazott "csúcs"-technika részletezése
- miért is jött képbe a rádiójelek elemzése
- az Einstein@Home következő 5-10 éve
14:45-15:15: Az Einstein@Home első pulzár felfedezéséről ( Benjamin Knispel )
15:15-15:45: Beszélgetés az egyik moderátorral ( H.-B. Eggenstein )
15:45-16:15: Kávészünet
16:15-17:00: Square Kilometer Array (Michael Kramer)
- ha jól sejtem az ausztárliai "négyzetkilométeres" rádióteleszkópról fog szólni [link]
17:00-17:30: A gravitációs hullámérzékelők áttekintése (MAP or Peter Aufmuth)
17:30-18:00: Kötetlen beszélgetés
18:00-tól:
- cluster és laboratóriumok látogatása vezetői kísérettel,
- beszélgetés az E@H tudósaival,
- Barbecue ( ha jól sejtem akkor valamiféle grillezős móka )Érdekel valakit? ( Angol tudás kötelező... )
-
törölt tag
Míg az előbbi egy végleges állapotot mutat ( tényleg ilyen a LISA Pathfinder ), addig a LISA csak egy tervezet. Meg ugye ez utóbbiból 3 darabot küldenek fel és egymástól 5 millió km távolságra lesznek elhelyezve az űrben...
-
törölt tag
LISA hírek...
Csak most olvastam, hogy a NASA áprilisban leállította több nagyobb projekt támogatását. Köztük van a LISA is, így ezzel az ESA-nak egyedül megküzdeni.
Elvileg a LISA Pathfinder (SMART-2) idén indult volna, de kiderült, hogy újra kell tervezni az arany-platina gömb elengedő mechanizmusát. Ezeknek az "ujjacskáknak" a kilövéskor 2000 N erőt kell elviselniük, míg a Nap-Föld Lagrange pontjában nagyon lassan ( max. 0.000005 m/s ) kell tudniuk elengedni a tömeget. Várhatóan 2013-ra csúszik a start.
Viszont az ESA egyik holland és egy svájci beszállítójának sikerült kifejlesztenie a LISA-hoz egy-egy lézer sugárt koordináló szerkezetet. Ugye ennek meg olyan pontosnak kell lenni, hogy 5 millió km távolságból ( a fény 16 másodperc alatt teszi meg ) pozícióban kell tartania a sugarat, hogy eltalálja vele a másik két LISA egység pár centiméteres gyűjtőlencséjét. A LISA jelenleg saccolt indítási ideje a 2025. év.
-
törölt tag
Sziasztok!
Einstein@Home háttérképet kerestem, de nem találok. Lehet, hogy nincs is hivatalos wallpaper-je a projektnek?
Ha találtok valami jóféle Einstein@Home wallpapert, dobjatok meg vele.
-
törölt tag
A kreditek hibakeresésre jók. A honlapon keresztül nyomonkövethetőek vele a gépek, ha valamelyik nem produkál annyi kreditet, mint amennyi elvárható tőle, akkor ott valami problémára lehet gyanakodni ( pl. áramszünet, hálózat, valami leterheli a gépet, rossz beállítások, stb. ).
A csomagok törlésével, igazgatásával nem kell törődni, az a BOINC dolga, képes minden szükséges dolgot elintézni, csak időt kell neki adni. Ha nem küldi el a csomagokat, annak valószínűleg nem a BOINC lesz az oka.
-
törölt tag
Az eredményeket, híreket a projektek honlapján tudod megnézni, elolvasni. Ott vannak ( kellene, hogy legyen ) a szerverek on-line állapotjelentése is.
Egy-egy feldolgozott csomag önmagában nem jelent túl sokat, nem tudsz vele mit kezdeni. Feltöltöd, kapsz érte pár pontot, ennyi.
Az LHC nagyon ritkán és nagyon kevés csomaggal megy.
Sőt, nagyon régen láttam már működni... -
törölt tag
Egy érdekesnek ígérkező cikk:
NASA discovered that life may exist on Titan, Saturn’s largest moon
...ha nem is intelligens, de élet.szerk.: Ha minden igaz, akkor előbb-utóbb valamiféle NASA bejelentés is várható.
-
törölt tag
Valóban sokat tudnék mesélni az Einstein@Homre-ról. A projekt egy egészen hétköznapi dolog, a gravitáció működésére keresi a választ. A gravitációról még Einstein megállapította, hogy hullámjelenség ( pl. az interferencia, mint hullámjelenség miatt a bolygók mellett elhaladva elhajlik a mögöttük lévő csillagok fénye, így képesek vagyunk meglátni őket ).
Hamár egyszer hullámjelenség, akkor biztos van frekvenciája. Egyelőre ezt a paraméterét szeretnék megtalálni ( nem csak az Einstein@Home-nál, hanem sok más kutatóintézetnél is ). A jelenlegi kutatási módszer az, hogy Lézer-interferometriás Gravitációs Obszervatóriumok által mért jelekben keresik a távoli pulzárok jeleit. Gondolom ebből két dolgot kell tisztázni.
LIGO: Ez nem más, mint két egymásra merőleges visszatükrözött lézersugár, amelynek találkozási pontjában a két hullám interferál. A két sugárra azért van szükség, mert ha csak egy lenne és arra épp merőleges a gravitációs akkor abból nem érzékelnénk semmit. Megjegyzem, mivel 3D-ben terjednek a hullámok, így kellene még egy Z tengelyben is merőleges sugár. Ennek egy apró gondja van, hogy a kisebbik jelforrás, a hannoveri GEO600-as egy-egy sugara is 600 méter hosszú vákuumcsőben van tükröztetve. A livingstoni LIGO karjai 4 km hosszúak. Ekkora épületet nem lehet építeni úgy, hogy ne mozogjon a másik két irányban mikrométereket sem. ( pl. egy tízemeletes ház teteje több tíz centimétert is mozoghat erős szélben ) Erre a 3D problémára a megoldás, hogy a Föld különböző pontjairpl vesznek mintát ( a livingstoni az amerikában van ) és időszinkronozott mérési adatokkal dolgoznak.
Pulzár: Ez tulajdonképpen egy összeomló félben lévő csillag ( neutroncsillag ) amiről azt kell tudni, hogy nagyon kis helyen nagyon nagy tömeget jelent. Ez hasonlít a leginkább a fizikában használatos pontszerű kiterjedéssel rendelkező m tömegű ideális testre. Egy-egy ilyen csillag sűrűsége az aranynál is sok-sok nagyságrenddel nagyob. A pulzárok másik előnye, hogy nagyon-nagy pontossággal és gyorsan forognak ( akár a másodperc töredéke alatt is ) a tengelyük körül. Kiváló "jeladók" a legkülönfélébb csillagászati mérésekhez.
Az Einstein@Home két programot futtat párhuzamosan. A feladatok is nagyjából felváltva jönnek. Az egyik az alapkutatást végző program, ami a LIGO-k jeleiben keresi a gravitáció nyomait, frekvenciáját. A másik egy pulzár kereső, ami ugyanezen adatokban keresi a pulzár lüktetési frekvenciáját.
Gondolom, ezzel úgysem győztelek meg.
szerk.: Ja igen, annyit még hozzátennék, hogy azért bele lehet gondolni abba milyen jelentősége is lenne annak, ha ismernénk a gravitáció működését. Valószínűleg előbb-utóbb képesek lennénk befolyásolni is.
-
törölt tag
Az előbb olvasgattam astro-marwil Einstein@Home-os elemzését, Will I (Re-)Discover a Pulsar? címmel. Ebből az irományból vettem észre, hogy van egy sikeres találat kis hazánkból is. A J1909+1102 pulzárt Attila Gulyas nevű felhasználó is megtalálta az Einstein@Home csomagokban. Gratula neki!
-
törölt tag
válasz
Teasüti #4595 üzenetére
(#4595) Teasüti: "Amúgy hadd kérdezzem már az itt lévőket, h mégis mi hajtja az embereket itt, h van aki 3-4 quad-ot befog számolni? Nem értem, mit lehet ezen fanatizálni?"
A fantaizumus ilyen. Másfelől, mindent lehet fanatizálni...
Van aki ebben éli ki magát. Ennyi.Régebben nekem is volt idehaza egy rakás gépen. Főképp Seti és Einstein futott rajtuk. Most már nincs. Túl sokba került.
(#4597) Teasüti: "Amúgy én csak wcg-t találtam tényleg hasznosnak az összes projekt közül. Kár, h nincs gpu kliensük."
Kíváncsi lennék, hogy az Einstein@Home-ot miért nem találtad hasznosnak. Ráadásul van GPU kliensük is.
-
törölt tag
Ha jól látom, akkor az Einstein@Home-mal együtt futó Arecibo Radio Pulsar Search projektben résztvevők az elmúlt három hétben mintegy 20 új rádiópulzárt találtak.
Einstein@Home Arecibo Binary Radio Pulsar Search (Re-)Detections
-
törölt tag
Nos, azt hiszem a SZTAKI beállításokat át kell nézzem, mivel áll a szerver a gépek meg kifutottak a melóból...
-
törölt tag
Tudok jobbat is...
Jelenleg ugyanaz a számítógép van a "Legjobb hostok" 19-ik és 23-ik helyén is.
-
törölt tag
A gépek számát tekintve minimálisan három gép elég ahhoz, hogy egyik csomag se kerüljön kétszer kiszámításra ugyanazon a gépen. Én jelenleg három quaddal számoltatok és a hétvégén izzítom a negyediket, úgyhogy ez a feltétel biztosan adott. Valószínűleg az a gond ahogy te is gondolod, miszerint a szerveren nem ellenőrzik kinek mennek a csomagok. Ez adódhat figyelmetlenségből vagy szándékosságból. Kérdés, hogy ez mekkora kockázatot jelent a projektre...
-
törölt tag
Most, hogy ráeresztettem pár gépet a SZTAKI-ra kicsit böngészgettem az eredmények között is. Találtam is egy érdekeset: WU 3162262.
Task ID Computer Sent Run time claimed granted
11819028 320623 12 Apr 2010 16:59:03 789.78 22.71 22.71
11819030 320623 12 Apr 2010 16:59:03 792.17 22.78 22.71
11819029 211575 12 Apr 2010 17:54:49 4,504.83 10.36 22.71Milyen jó is, hogy kétszer is megkaptam ugyanazt a csomagot.
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem hiszem, hogy hozzá tudnék tenni a SZTAKI projekthez. Nem kívánok megbántani senkit sem, de én nem látom elég hasznosnak. Meglehet, hogy csak azért mert nem értek hozzá. De nekem az Einstein@Home a number one. Ott legalább én is látom, hogy mi lenne a következő lépcsőfok, ha egyszer sikerrel jár a projekt.
szerk.: Meg alacsony szintű optimalizációt elég nehéz egy magasszintű nyelven írodott forráskódon végezni. Több hibát visz a rendszerbe mint amennyi hasznot jelent.
-
törölt tag
Einstein@Home-on közzétettek egy listát. [link]
Mint ismeretes az Einstein@Home már jó ideje futtat egy másodlagos projektet is Arecibo Binary Radio Pulsar Search ( ABP ) néven. Ezzel a projekttel az aericibói teleszkóp adataiban keresnek rádiópulzárok után, hogy ellenőrizzék az Einstein@Home alap adatait. Az Einstein@Home projekt ugyanis 40 ismert rádiópulzár nyomait keresi a LIGO-k ( lézer interferométeres gravitációs obszervatórium ) jeleiben. Ez a szám lehet, hogy a jövőben emelkedni fog, mert eddig már 59 pulzárt sikerült találni illetve újra megtalálni az ABP-vel! A listát folyamatosan bővítik, ahogy újabb pulzárokra sikerül akadni. Természetesen a listában feltüntetik annak a két felhasználónak a nevét, akik megtalálták őket. ( Azért két felhasználó, mert két host kell a validáláshoz. )
-
törölt tag
Einstein@Home "user" 1695 számítógéppel: ATLAS
(Ez az AEI (Albert Einstein Institute) saját clustere.)Csak véletlenül szemet szúrt, hogy kb. 10%-kal gyorsabbak a 2,4GHz-es Linux-os gépei, mint az én 3GHz-es Windowsos masinám. Bakker...
-
törölt tag
Na, megnéztem az SSE3-as dolgot. Egészen más, egyszerűbb ötleten alapul mint a reciprokos. Itt egyszerűen nem egy, hanem két osztás történik egyszerre. A sebességre gyakorolt hatása kb. ugyanakkora lehet mint a másiknak. Egyébként ugyanez az ötlet merült fel bennem most is elsőként, csak valamiért nem akart működni, így lett a reciprokos megoldás. Némi idő befektetésével a két módszer összegyúrható.
A jelenlegi patch-eket megpróbálhatod keresztezni, az eredmény működőképes kód lesz. De az egyik patch felülírja a másikat. Esetleg úgy érdemes megpróbálni, hogy másodjára az SSE3 patch-et futtatod le, mert az csak egy rutint cserél le.
Majd kerítek időt arra, hogy hogyan lehet kombinálni a kettőt. Csak ott már helyet is kell felszabadítani, mert az SSE utasítások nagyon eszik azt. Jelenleg olyan 112/144 bájtba próbáltam beférni.
-
törölt tag
Üdv!
Ha csatlakozni akarsz valamelyik BOINC ( pl.: SETI ) projekthez, akkor az alábbi lépéseket kell megtenni:
1, BOINC letöltése : [link]
2, BOINC telepítése
3, A BOINC manager elindítása után rögtön feldob egy projektválasztó ablakot. ( Ha mégsem tenné meg, akkor az "Eszközök / Csatlakozás projekthez vagy fiókkezelőhöz" menüpontra kell bökni. )
4, A megjelenő ablakban ( Attach to project or account manager ) a "Csatlakozás projekthez" rádiógombot kell bejelölni, majd "Előre >" gomb.
5, A "Choose a project" listából kijelölöd a SETI@Home-ot, majd "Előre >" gomb.
6, "Fiók azonosítása" alatt a "Már futtatja ezt a projektet?" kérdésre a "Nem, új felhasználó"-t jelölöd be, megadod az e-mail címed majd kétszer a jelszót, aztán "Előre >" gomb.Ennyi elég is. De ha látni is akarsz valamit információt, akkor a BOINC Manager-nél az Advanced View-t válaszd.
-
törölt tag
válasz
#95904256 #4495 üzenetére
Sikerült kisilabizálnom, hogy mit és hogyan csinál a SZTAKI keresőprogramja. Kiderült, hogy az osztásnál nem lényeges az LSB probléma. Az osztást azért végzi a program, hogy kordában tartsa a kitevőket. Ezt megkerülni nem lehet, de az An=Xn/K helyettesíthető k=1/K; An=Xn*k végrehajtással. Vagyis osztás helyett lehet használi a gyorsabb szorzás műveletet. Ez önmagában olyan 20-30%-os gyorsulást eredményez, de kombinálva némi regiszter és verem optimalizációval olyan 80-90% is elérhető.
-
törölt tag
2-3 héten belül elfogynak az Einstein@Home csomagok. Utána 1-2 hónapos szünet várható.
-
törölt tag
Végeztem pár kísérletet, de sajnos a fentebb vázolt egész osztásos probléma miatt nem megbízható az eredmény. Gyakorlatilag úgy lehet elképzelni, hogy néha az 1,0 helyet 0,99999999999 jön ki. Mivel nem tudom, hogy ez megengedhető-e vagy sem, így marad optimalizálatlanul a SZTAKI kód. Egyébként látszik a kódon, hogy valaki forrás szinten akart rajta optimalizálni csak nem tudta, hogy több "kárt" okozott vele mint hasznot.
szerk.: Ja igen. A SZTAKI kódban az egész számokat először lebegőpontossá konvertálják majd úgy számolgatnak vele. Érdekes elképzelés. A kód elvileg univerzális a dimenziók tekintetében, de szerintem az aktuálisnál (13.) nagyobb dimenziószám esetén az FPU pontossága nem elég, így alkalmatlan nagyobb dimenziók számolgatására.
-
törölt tag
A SZTAKI kódra szerintem nem működik a régi opti, ugyanis a kód leggyakrabban futtatott rutinját ( 0x402560 ) az a néhány fdiv qword ptr [ecx] utasítás fogja vissza ami épp újítás ebben a kódban a régihez képest. Ezt a műveletet meglehetősen nehéz kiiktatni egész számokon végzett műveletek esetében. Mivel épp az egész többszörösökre gyúr a program, ahol a CPU kerekítési hibái miatt az a/b sajnos nem egyenlő az a*1/b művelettel... azért majd megnézem, hogy unrollinggal lehet-e itt kezdeni valamit.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4488 üzenetére
Nincs optimalizáltabb verzió. A "gyári" már elég jó ezen a téren.
De ha alapjaiban új kliens program jelenne meg akkor azt megnézem...Ha szabadidőmben programozni támad kedvem, akkor EternityII-vel foglalkozom már úgy két éve. Gyakorlatilag megoldhatatlan feladat, de mindig támadnak újabb és újabb ötleteim, így nem tudok elszakadni a témától.
-
törölt tag
Csak annyit akartam mondani vele amennyit írtam.
szerk.: Valóban vezette a listát évekig és valóban nincs rajta egy ideje ( pár hónapja már biztos ). Gőzöm sincs, hogy hova tűnt, gondolom egy SETI benfentes jobban tudja mi történhetett. ( Én ugyanis nem SETI-zek már évek óta. ) A projektek nem szoktak csak úgy eltűnni ebből a listából. Az éppen nem futó, de egyszer már létező projekteket is meg szokták jeleníteni, csak eredmények helyett egy megjegyzéssel ( pl.: felfüggesztve, törölve, stb... ) A SETI-nél ilyesmi sincs. Eltűnt.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4475 üzenetére
Itt találsz egy jó statisztikát: http://www.boincsynergy.com/stats/
Bár érdekes módon a SETI@Home évekig vezette a listát, egy ideje mégsem szerepel rajta. Csak a SETI@Home Beta. Einstein@Home rulez... -
törölt tag
-
törölt tag
Nálam már nem fut. Idehaza visszavettem a működő gépek számát és a fogasztást, takarékossági okokból. A Lenovo T61-es laptopomról meg azért voltam kénytelen száműzni, mert pár órányi Einstein@Home-olás után túlmelegszik és lefagy/újraindul a gép. Ez meg egy munkaeszközön nem megengedhető. Pedig egy P9500-as van benne...
-
törölt tag
Futtatja valaki a PrimeGrid alkalmazásokat rajtam kívül?
Csak azért kérdem, hogy érdemes-e az optimalizálásukkal foglalkoznom...
-
törölt tag
Úgy látszik a SZTAKI projekt jövőbelátással is foglalkozik...
A legutóbbi hír a SZTAKI Desktop Grid oldalról:
2009. április. 26.
Az alkalmazások 32-bites Windows-os verzióit regisztráltuk 64-bites Windows platformra is, a natív 64-bites fordítás elkészültéig. -
törölt tag
"Az "akarmi mas" alatt arra gondoltam, hogy ami infot ossze gyujtenek, abba csak van valami informacio, ami hasznos lehetne. (zaj, hatersugarzas)"
Zajok biztos vannak benne, de épp az a lényeg hogy ezeket kiszűrjék a jelből.
Persze biztos vizsgálják ezen zajok eredetét is, de azt egészen más módszerekkel és épp azzal a céllal hogy hogyan lehetne ezeket még hatékonyabban kiszűrni, megszüntetni. Sokszor említett példa "mikor a műhold besípol". Természetesen lehetne számolni ezeket az eseményeket is, de a projekt (SETI) szempontjából ezek haszontalan dolgok lennének. Nem is tudok róla hogy lenne ilyen jellegű nyilvántartásuk. Esetleg érdemes lenne megkérdezni egy hozzáértőt a SETI oldalán lévő fórumon?
-
törölt tag
Mar regen volt mikor SETI-vel foglalkoztam, de ugy remlik van egy AstroPulse projekt is ahol nem az idegen civilizaciok nyomait kutatjak hanem kulonfele egi dolgokat probalnak felfedezni ( feketelyuk, pulzarok, csillagok, stb. ). Lehet hogy azzal kellene probalkoznod. A SETI ( Search Extraterrestrial Intelligence ) csak a foldonkivuli civilizaciok letenek bizonyitasara oszpontosit. Kivancsi lennek mit ertesz az "akarmi mas hasznos" alatt. Most van vagy foldonkivuli elet vagy nincs. Ennek mar a legkisebb igazolt jele is bizonyitana hogy letezik. Vagy megtalaljuk oket vagy nem, mifele koztes eredmenyre gondolsz?
Azt meg kotve hiszem hogy a NASA-nak ugy dolgoznanak be hogy az otthoni userek gepeit hasznalnak. Legalabbis ha a NASA elvarasai nem esnek teljesen egybe a SETI projekttel, akkor tutira egy atgyurt programot kellene minden userhez letolteni, azt meg csak eszrevettek volna paran... ;)
-
törölt tag
Sziasztok!
Annak idején (2006 közepe) csináltam pár optimalizált kódot az Einstein@Home S5R2 adataihoz. Megvan még esetleg valakinek az U41.05-ös kód? Privátban kérte tőlem egy orosz srác, de sajna nekem már nincs meg az arhívumomban.
Üdv,
Ákos -
törölt tag
-
törölt tag
Na, mit találtam az Einstein@Home top user-ek közt. Intel Xeon X55700 munkában. Igaz, a tag az "Intel Corporation" csapatban leledzik. ;)
szerk.: A workunitok munkaidejéből gondolom hogy bekapcsolt Hyperthreadinggel nyomatja. Egy mag két szálon így kb. 60%-kal több munkát végez mint egy Q9300 egy magja.
-
törölt tag
Einstein@Home:Dunnington magos gép munkában
-
törölt tag
Ez király:
SZTAKI Desktop Grid 2008.09.16.21:41:43 Sending scheduler request: Project Initialization. Requesting 1 seconds of work, reporting 0 completed tasks
szerk.: Ez onnan jött hogy kísérletezgetek a kisméretű cache-sel. Sajnos ha túl kicsi, - úgy értem 1-2 napnyi van beállítva, - akkor előfordul hogy csak egy vagy két processzormag dolgozik a négyből, mondván hogy ígyis van még egy heti munka a gépen. ( Valóban kb. 120 órát saccol összesen hátralévő időnek a két csomagra, de csessze meg, a másik két mag meg unatkozik...
)
szerk.2: Persze, ha meg túl nagy a cache ( 2-3 napnyi ), akkor meg már 30 feletti csomag töltődik le...
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #4315 üzenetére
Core2duo6600: "Ez a vga gpu befogása engem is érdekelne, minden projektnél fog muxeni ?"
akosf: "Egy programkód fordításánál a GPU használata nem automatikus. Annak használatát külön meg kell tanulni és egy új programkód kell készíteni hozzá."
Core2duo6600: "Ez idáig oké, ez az új progi nincs még készen ?
Mert nagyben gyorsíthatná a tempot."Minden projektnél külön-külön kell megírni a kódot. Egy program megírásához egyébként kell legalább egy megfelelő tudású programozó és megfelelő mennyiségű idő. Nem mindegyik projekt rendelkezik mindkét feltétellel. Te melyikre vagy kíváncsi?
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #4314 üzenetére
BOINC esetén úgy működik a dolog hogy a szerver egy csomagot a létrehozása után kiküld pl. 4 különböző gépnek, mondjuk 2 hetes határidővel. Ha valamelyik géptől nem érkezik vissza 2 hét múlva az eredmény, akkor az helyett a gép helyett elküldi a csomagot egy újabb gépnek, szintén 2 hetet adva neki a számolásra és így tovább...
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4311 üzenetére
Ahogy nézegettem a különböző gépek WU listáját, szinte mindenki több százat benyelt az új csomagokból. Jó kis BOINC rendszerteszt lesz belőle.
Na, majd meló ( és F1 ) után belekukkantok a kódba, lehet-e még gyorsítani rajta ( ami biztos, mert múltkor az SSE2 kódos dolog pár perc alatt lett összedobva ).
-
törölt tag
A SZTAKI projekt már csak olyan amilyen. Szerintem annak kell örülni ami van. Igyekszem minél komfortosabbá illetve kevésbé nyűgössé tenni a feldolgozást, és nem azzal foglalkozni hogy "mi lenne ha".
1, Sok és hosszú csomag problémája.
A hosszú csomagokból első körben hozzám is lejött több száz darab. Majd ha sikerül hazajutnom, vissza is dobálom ( user abort ) őket. A betárazás mértékét már átállítottam nullára, így várható hogy mindig csak futó illetve minimális mennyiségű előkészített csomag lesz a gépen. Ebből következik hogy a gépem nem fogja szaporítani a haldokló/kallódó csomagok számát.
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #4301 üzenetére
"Ez a vga gpu befogása engem is érdekelne, minden projektnél fog muxeni ?"
Nem.
Egy programkód fordításánál a GPU használata nem automatikus. Annak használatát külön meg kell tanulni és egy új programkód kell készíteni hozzá.
-
törölt tag
Sziasztok!
Működik már valakinél a 13.dimenziós SZTAKI? Egy jó ideje próbálok már csatlakozni a projekthez, de nem ad munkát, s így az projekt alkalmazás sem töltődik le.
-
törölt tag
SZTAKI hírek:
2008. szeptember. 1.
A 13. dimeznió feldolgozása két nap késéssel fog megindulni. -
törölt tag
Ez a hír is a SZTAKI Desktop Grid oldalról származik:
"2008. augusztus. 29.
Szeptember 1.-én, hétfőn 15:30-tól David P. Anderson a BOINC vezető fejlesztője tart egy órás, angol nyelvű, nyílvános előadást, Celebrating Diversity in Volunteer Computing címmel az MTA-SZTAKI Kende utcai épületének alagsori előadójában. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!"Volt ott valaki? Mit hallottatok?
-
törölt tag
Mit látok - mit látok a SZTAKI oldalán!!!
2008. augusztus. 28.
A mai napon a NumSyS search alkalmazás 12. dimenziójának utolsó munkacsomagjai is kiküldésre kerültek. A hétvégén egy hosszabb leállással egybekötött karbantartás várható, hogy jövő héten megkezdődhessen a 13. dimenzió feldolgozása.Amúgy is kicsit belefásultam az Einstein@Home-ba... ideje váltani.
-
törölt tag
1. A "h1" és "l1" fájlok az égbolt háromszögeléséhez szükséges Hanford-i és Livingston-i lézer interferometriás hullámdetektoroktól származó forrásadatok. Elvileg automatikus a kezelésük, törlésük. Bár egy jó fél évvel ezelőtt az "l1" fájlok még nem törlődtek automatikusan. Ha valamelyik fájl nincs benne a client_state.xml-ben, akkor nyugodtan lehet törölni. Ha benne van és mégis törlöd, akkor sincs baj, legfeljebb újra letölti a BOINC amint szüksége van rá.
2. Igen, a későbbiekből lehet ebből hátrány. Ugyanis a Berkley felől erőltetik hogy a BOINC által detektált processzor tulajdonságok alapján már csak a "legoptimálisabb" kliens töltődjön le. Ha jól tudom, egyelőre nincs olyan projekt ami a BOINC-ra bízná a dolgot.
3. A LIGO-k mérési adatai vannak feldarabolva a "h1" és "l1" fájlokban, ami a Föld különböző térbeli helyzetében lettek felvéve. Az Einstein@Home kliens egy, az égbolton kijelölt útvonalon keresi a pulzárok (és egyéb) források jeleit. Ha szükséges, akkor akár több fájlból, többszőr is tölt be adatot hogy az égboltról vett adatok folyamatosnak látszódjanak a memóriában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest