- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
KPepe
senior tag
''tegnap még több mint 10000 csomagot küldtem be''
Na most akkor miről beszélünk? Van ennek értelme? Tudományos munkát nem csinálsz, csak termeled a megbuherált resultokat azért, hogy előbbre kerülj egy listán. Ennek én semmi hasznát nem látom.
Szerintem többet segítenél azzal a seti-sek csapatának, ha átállnál BOINCra, és ténylegesen feldolgoznád az érvényes wu-kat.
Az, pedig hogy a BOINC rendszere nem jobb mint a classiké, hát majd jobb lesz. Itt nem azzal van a baj, hogy 286-os gépek a szerverek, hanem a rendszer összetettsége, a validálások, a ellenőrzések. Ugyebár egy wu nem egy felhasználóhoz tartozik, hanem 4-hez, tehát 4x annyi forgalmat kell lebonyolítani, és lekezelni, ez már nem olyan egyszerű.
Amúgy semmi komolyabb hiba nincs a rendszerben, a gépem folyamatosan tud dolgozni, ha van is leállás, nem hosszú, már nem is emlékszem, mikor fogytam ki a munkából utoljára.
Szóval én ezt a módszert támogatom. -
KPepe
senior tag
Azért a BOINC sokkal összetettebb rendszer, ha megnézed a működését, szerintem nyilvánvaló. Nagyobb hardwer-igénnyel rendelkezik, szóval eleve sokkal bugosabb - főleg, hogy a két seti egyidejűleg futott, és mindkettőt fentartani nem egyszerű. De bízom benne, hogy folyamatosan kiszűrik/javítják ezeket a hibákat, és egy nagyon stabil, és biztonságos lesz.
-
törölt tag
A classic SETI-t előbb vagy utóbb kénytelenek lesznek leállítani mert már annyi a hamis csomag hogy a classic elvesztette a tudományos jelentőségét. Az hogy nem minden SETI classicos áll át egy-egy BOINC-os projektre, az is biztos. De ez csak rajtuk múlik, a lehetőség adott a továbblépésre. Annyit még azonban hozzátennék hogy a SETI classic eredményeinek több mint 99%-át alig pár ezer account adta. Iskolák, cégek, lelkes csapatok. Ők pedig szinte biztos átállnak, sőt nagy részük már át is állt. A hat év alatt elért majdnem 5,5 milliós felhasználói tábor pedig szép szám. Gondolom ennyi idő alatt a BOINC támogatottsága is eléri ezt a szintet. Másfelöl természetes dolog hogy az orvosolandó hibák akkor jönnek elő ha valamit használnak, fejlesztenek. Ez pedig igaz a BOINC-ra. Azt hiszem elmondható hogy sok lelkes támogatója van...
-
törölt tag
A több millió aktív tag túlzás. Bővebben: link
Ezek szerint 250.000 és kb. havi 20.000-rel csökken.
A BOINC-os aktív tagok száma csak 200.000 körüli, de havi 40.000-rel nő!
Bővebben: link
szerk.: ez a BOINC-os dolog csak a BOINC-os SETI-re vonatkozik.
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
-
törölt tag
Persze hogy érdekel mindenféle segítség amivel hamarabb bukkanhatunk E.T. nyomára.
Most leginkább a seti kliens optimalizálására fektettem a hangsúlyt, az egyéb hardveres megoldásoknak (fpga, gpu, stb...) egyelőre nem látom járható utján. A legtöbbet továbbra is az lendítene az ügyön ha eljutnék addig hogy legyen egy windows-os C fordítóm egy sikeres seti kliens fordítással...
Már többen ajánlgattak fordítót, de mint kiderült ők még nem próbálták illetve az nem is az amiről azt gondolták hogy az... (pl. kiderült hogy az intel ingyenes fodítója mégsem ingyenes, az AMD-nek meg nincs is, a harmadik meg csak linuxos, stb... stb...) -
törölt tag
Azért mert még nem akadtunk E.T. nyomára, nem jelenti azt hogy ez nem lehetséges. A BOINC-ot pedig éppen ezek miatt a trükkök miatt kellett kifejleszteni, így próbálják kiküszöbölni hogy egyesek pontvadászat gyanánt pocsékolják az erőforrásokat. Állj át BOINC-ra, ha kell tudok adni rendes kliens programot.
-
törölt tag
Értelek. Ha lehet helyezd a hangsúlyt még jobban E.T. megtalálására.
A benchmarkkal kapcsolatosan megjegyezném hogy jelenleg nem látok más megoldást arra hogy mivel lehet elérni azt hogy ha a géped gyorsabban dolgozzal fel a csomagokat akkor avval arányosan több pontot is kapjál. -
törölt tag
Kedves Anonym
Ha szeretnék gyorsan sok-sok ponthoz jutni, aminek nem látom értelmét, akkor én is a classicot futtatnám mert ott lehet csalni.
A BOINC alatt a validáció miatt nem lehet. BOINC-ot használok.
Szuperkomputer -> Szerintem ez egy olyan dolog ami rámutat a BOINC egy gyenge pontjára. Egyébként több bajt (wu) zudít a nyakadba mint amit profitálhatsz belőle. Tény, pár %-nyi extra creditet lehet szerezni vele.
Ez szerintem is csalás!
Viszont a SETI feldolgozó programot is optimalizálom, aminek következtében csökken a CPU időm és vele együtt a claimed creditjeim is, amivel több %-nyi creditet veszítek. Ennek kompenzálása miatt céloztam meg ezt a pár %-ot.
Különben bosszantana a dolog és nem csinálnám.
Az álláspontom pedig az hogy minél többen használják a BOINC-ot.
Téged is erre próbáltalak rávenni, vajmi kevés sikerrel.
Idővel persze megoldódik a dolog mert a classicot leállítják.
A 1747-es hozzá szólásomat most nézegetem.
Jéé... Ott is ugyanerről regéltem. -
törölt tag
Áruld már el mi az amit el sem tudok képzelni, hátha tanulok valamit. Ne tételezd fel hogy olyan rossz a felfogásom hogy sosem érteném meg...
Egyik rendszergazda ismerősöm sem süket, ugyanis nem az a feladatuk hogy megsüketüljenek hanem az hogy ha valami nem produkálja azt amit elvárnak tőle akkor azt helyrehozza.
Evvel a MattD nevű fickóval mit akarsz? Szerintem ő is egy hozzád hasonló csaló, legalábbis nem nagyon látom a módját hogy lehet másodperces időközzel feldolgozni egy csomagot. Ő lenne a riválisod?
Hajrá! -
törölt tag
Basszus... te paranoiás vagy.
A felhasználók túlnyomó többségének eszébe sem jut hogy buherálni kellene.
Az hogy egy-egy account alatt ''nagy'' wu/day szám szerepel lehet attól hogy tényleg egy rendszergazdával van dolgod (én ismerek többet is), de lehet hogy csak egy több fős baráti csoport...
...és persze vannak a ''játékosok'', de szerintem ők vannak a legkevesebben.
MattD (28/1000), nitor (268/1000), XFILES.CZ (686/1000), Jean-Loup (736/1000), JerryFel (780/1000), ...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Megjegyezném hogy egy sima Itanium2 procis szerver napi 25-30 csomagot számol ki. Volt szerencsém már olyan helyen járni ahol ilyen ketyerék zajától könnyen szenved az ember maradandó hallássérülést.
Mi van ha a ''riválisod'' rendszergazda?
Másfelől, miről maradsz le? Ha jól sejtem E.T.-re nem a te csomagjaid alapján bukkanunk. -
-
LukE
veterán
nehany napja installtam boinc-ot, eddig ugy latszik, hogy mukodik.
Meg 7 WU, es asszem klasszikkal le is allok.
akosf-> veletlen kioptimalizalod belole a fel ciklusmagot?
jut eszembe, minek sajat HW-t gyartani, ha eleg sok gepben van jooo gyors lebego pontos egyseg sajat rammal, esetleg pci-e interfésszel. VGA kartyak ilyen hasznositasa mennyire eselyes?
[Szerkesztve] -
törölt tag
Megkértem Jing Wee-t hogy tegyen be minket is a setiatwork-re... és íme:
Bővebben: link
Hja, igen. Az látszik hogy az adatszerver május 13-tól álldogál...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ha jól emlékszem már egy hónapja beharangozták hogy kezdik átterelni a népet a BOINC-os SETI kliens használatára. Ennek részét képezi hogy szépen leépítik az classic adatbázisok frissítését. Valószínűleg ezért állították le az országos listák frissítését, és ezért nincs is miből frissíteni a statisztikákat.
-
KPepe
senior tag
üdv!
Végülis be tudtál lépni a csapatba? Először be kell lépni a visszaigazoló emailben kapott bazihosszú szám,- és betű azonosítóval, majd akkor kikeresed a Prohardver! csapatot, ott van egy join nyomógomb, azzal felvesz a csapatba. Nekem így nem volt semmi gondom.
Nah, közben látom, hogy már bent vagy.
A csomag elveszésről viszont nincs ötletem, nekem még nem volt ilyen gondom. Melyik BOINC klienst használod? Nekem a 4.32-es van fent, az meg a 4.09-es-t használja (bár ha jól emlékszem, a 4.25-ös is). -
KPepe
senior tag
-
Slax
senior tag
Nincs PH! regisztrációhoz kötve a csapatba kerülés, sajna nem is lehetne megkövetelni. A helyezésem meg abszolút nem érdekel, nem presztízsből csinálom, hanem csak. Pölö '98 óta, egy-két szám hílyán, megvan az összes színes ufó. Nem vok fanatikus, de szerintem az, hogy csak mi létezünk a nagy semmiben, erőssen valószínűtlen. Mint ahogy az is, hogy ezen a bolygón a mi civilizációnk az első.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest