- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmuki
tag
Seti@home esetében->ezt:http://setiathome.berkeley.edu/?
igen csatlakoztam a projekthez.ezt írja ki.
még egy pár láma kérdés most megy rendesen 100%-on a procim.feladatok grafikus megjelenítés opció NAGYON ÁLLAT(ezt nem lehet valahogy kitenni képernyőkimélőbe mint rég?)
és ő automatikusan ha befelyezte a számolást akkor majd postázza vissza?nem lehetne valahogy beállítani azt hogy pl csak 30%-ot adjak ne fullon mennyen a CPU.
egyenlőre az adatforgalomnál nem látok semmit.
Köszi a segítséget amúgy -
róland
veterán
Az meg azért nem jó, mert van külön téma a World Community Gridnek, a Rosetta-nak, a Folding@Home-nak, stb. (Bár tényleg nem ártana összefogni a PH!-s csapatokat.)
Meg az egész a SETI-ből nőtte ki magát, így már tiszteletből is illik meghagyni a nevet.
Ha jól tudom, akkor a PH!-s SETI-zők általában Einstein-t és elvétve SZTAKI-t futtatnak még otthon. -
róland
veterán
-
-
törölt tag
Vedd ki az indítópultból.
Ütemezett feladatként indítsd el a ''rendszer indításakor'' a boinc.exe fájlt.
szerk.: Nekem meg az a problémám hogy a boinc belehal a nagy semmittevésbe, így időnként újra kell indítanom a gépet hogy lekomunikálja a csomagokat... Az újratelepítés sem segített.
[Szerkesztve] -
P.H.
senior tag
A egyik telepítéskori beállítás befolyásolja, hogy automatikusan tálcán induljon, én is szenvedtem egyszer ezzel, utólagos beállításra nem találtam lehetőséget. Hacsak az nem, hogy az Start menü/Indítópultban a cél
''C:\Program Files\BOINC\boincmgr.exe'' /s
legyen, így, /s-sel a végén. Ha ez is stimmel, akkor futtasd le a BOINC telepítőjét mégegyszer, ugyanoda, csak állítsd be assz'em azt, hogy automatikusan induljon a Windows-szal együtt, ott a Single user/Advanced user/Service mode környékén/után kérdez rá.
(Val'szeg az install után ugyanonnan fogja folytatni a csomagokat, nem kell kifuttatni őket, legalábbis verziót simán lehet így frissíteni.)
[Szerkesztve] -
törölt tag
Az S5 fázisban olyan adatokat dolgozunk fel aminél jobbat nem lehet előállítani földi műszerekkel ( a jelenlegi tudásunk szerint ). Ez azt jelenti hogy a mérési módszeren már nem tudnak javítani, csak a feldolgozást tudják finomítani. Pl. jobb, erősebb kereső programmal, hosszabb ideig tartó mintavétellel, stb...
Természetesen az űrben sokkal érzékenyebben, finomabban lehetne mérni, de ez hatalmas technikai kihívást jelent. Már hallottam róla hogy sikeresen küldtek egyik műholdról a másikra lézerfénnyel információt, de ennél azért jóval komolyabb technika kell ahhoz hogy felélesszenek az űrben egy lézerinterferométert. A NASA JPL részlegénél már 2004-óta dolgoznak a LISA projekten. Várhatóan 2015-ben indul az űrbe... leghamarabb.
[link] -
törölt tag
Einstein-ből csak a ''gyári'' kliens van. Az optimalizált kódot tartalmaz mind az SSE képes és mind a régebbi processzorok számára. Más kliens azért nincs a központin kívül, mert kulcsfontosságú a feldolgozott adatok megbízhatósága.
Remélem az Einstein@Home nem jár úgy mint a SZTAKI mikor az új kereső hosszú feldolgozási idejei (és kezdeti hibái) miatt egy csomóan elpártoltak... -
Petya25
őstag
Akkor ez csak amolyan átcsábítás féle volt, elég rossz propagandával.
Egyébként elvből sem kutatok orvosi témában.
Tudom egyeseknek (lehet egyszer nekem is) családi tragédiát okoz egy betegség, de abban a világban ahol a legéletképtelenebb gyereket és beteget is megmentjük a többi rovására, hogy továbbörökítse a gyengeséget, az szerintem nem helyes.
Közben az emberi fajnál nem érvényesül a természetes kiválasztódás és elkorcsosulunk, lassan mindenki oxigénsátorral a fején közlekedik, mert különben az első bacilus hazavágná. Az immunrendszerünket a sok biotikummal folyamatosan gyengítjük, így 100 év múlva, aki nem tömi magát gyógyszerrel az jobb ha meg sem születik.
A túlnépesedésről és ez éhező embertömegekről nem is beszélve. Nehogy már ez legyen a cél..... -
törölt tag
1500?
Egyelőre csak napi néhány órát megy és a két magból is csak az egyiken dolgozik az einstein. A másikon egy saját algoritmus futkos becsült 235 órás futásidővel, de utána einsteinezni fog az is. Meg kicseréltetem az 533-as RAM-okat 667-esekre, ugyanis avval rendeltem. Legalább egy jó teszt lesz arra hogy kiderüljön tényleg érdemes-e Core2-es procira váltani az otthoni asztali gépemben is... -
róland
veterán
Igazából a sok kipróbált szoftver miatt most kezd el beállni, hogy mi is legyen a gépemen.
Valószínű, hogy egy médiaszerverré lesz fejlesztve a jelenlegi gépem, amihez majd kapcsolódik egy HTPC. S talán később egy notebook is.
Sajnos a HTPC-Media Server megépítése miatt rengeteg programot kell kipróbálnom, mert egyik ezt tudja, másik azt, s most keresem az igazit. Na, emiatt a 30 napos reinstall. -
törölt tag
Ez most egy DELL D620-as.
T7200 2.0GHz, 1GB/DDR2-667, 120GB HDD, TFT:1440x900
Azért esett rá a választás mert az egyik legstrapabíróbb laptopom szintén DELL volt, ráadásul a borítása kellemesebb mint a mostani HP gépeké.
Kár hogy az előző C640-esben a használat közbeni hőingadozás miatt kilazultak a csavarok és az egyik rövidzárlatot okozott. Béke poraira...
szerk: [link]
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Seti. Délelőtt olyan 10 körül halt be, azóta nem tölt le, illetve wu ki van jelölve, de nem jön lefelé, és eddig error 403 volt, most http error.
Na, most jobban megnéztem, azt írja: access to reference site successful, project servers may be temp. down.
Sebaj, holnap majd megint próbálkozom. -
törölt tag
Hali KPepe!
Hogy mikortól jelensz meg a statisztikában ( és melyikben ), arról nem tudok információt adni. Tapasztalatom szerint eddig 1-2 napon belül mindig megjelentem csatlakozás után azokban amelyeket néztem.
Az Einstein néha, de szerencsére ritkán ad ilyen üzenetet. Ilyenkor egyszerűen előlről kezdi a csomagot ( ez meglátszik a visszajelzett CPU időn is ). Eddit talán 2-3 alkalommal tapasztaltam ilyet. Valószínűleg a processzor / memória / rendszerbusz tuningja miatt bekövetkező számolási hiba miatt.
A grafikus ablakon egy gömbfelületen ábrázolják az ismert pulzárokat, csillagokat illetve a LIGO-k ( Lézer Interferometriás Gravitációs Obszervatórium ) helyzetetét. Van róla valahol leírás az Einstein honlapján.
Valószínűleg ennél a projektnél is lehetne használni a GPU-t, hiszen jelanalízisről van szó. Az pedig párhuzamosítható művelet. Bár megjegyezném hogy az Einstein nem FFT-t használ az analízishez, hanem valamiféle interferenciás algoritmust.
Készülőben van az új hierarhikus kereső program. Azt mondják sokkal gyorsabb ( hatékonyabb ) lesz mint a jelenlegi.
szerk.: Üdv a csapatban!
[Szerkesztve] -
Bár Ákos már válaszolt, de azért én is reagálok.
Igen, korábban írtam, hogy az Enhanced-nél már azonos kreditszámot kap mindenki, de már akkor is megemlítettem, hogy: ''az 5-ös verziójú BOINC előttiek - pl. 4.45, 4.19 - nem ugyanúgy adják az Enhanced eredményeket''. Most Ákos azt is megmondta, hogy miért; és igen, a BOINC 'összevegyíti' az eredményeket ilyen téren, és a csomagokkal jön-megy ez az infó. Adok egy példa csomagot ([link]), ahol lehet látni az alábbiakat:
4.45-össel: 56.83,
5.2.13-al (és bármelyik 5.x.y-al is ez lenne): 46.10,
5.5-össel: 46.35.
De kereshettem volna más csomagot is, azoknál is hasonló eredmények lennének (bár 4.45-ös esetén mostanában láttam már olyat wu-t is, ahol a 4.45-ös kevesebbet 'kapott', mint az 5.x.y). -
törölt tag
Hali KPepe!
A régebbi BOINC verziók csak az CPU idő * benchmark alapú credit számolást támogatják, a FLOP alapút nem. Egyes projektek ezt úgy küszöbölik ki hogy a szerver tudja hogy melyik csomagért mennyi credit jár, és nem a csomaggal együtt jön-megy ez az információ. Azt sajnos nem tudom hogy a SETI melyik módszert támogatja ( már régen SETI-ztem ). -
BlacKSouL
addikt
Sajna nem volt időm meg energiám konstans dolgoztatni a progit meg a gépet, és amiket kaptam csomagok nagyon rapszodikusan jöttek, a gyári klienssel egy kicsi és egy nagy csomagot kaptam, és az új felálláshoz is egy nagyon kicsi, egy nagyobb, és egy kicsi-közepes jött, szóval nemtom az átlag mennyit gyorsult, ha lesz szabad napom, mondjuk hétfőn, akkor lemérem. A tegnapi eredmények idejei másodpercben:
Régi Boinc, gyári kliens: 2,764; 12,349
Legújabb Boinc, IntelSSE3 kliens: 2,303; 12,704; 18,930
Egyébként a hőmérséklet úgy alakult, hogy régi változattal proci 49 fokos, alaplap 39; új változattal proci 48 fokos, alaplap 41 fokos, mindkét esetben, vagyis végig 23,5 fok volt a szobában, és két szál futott párhuzamosan. Amikor lefutott az egyik szál, akkor régi esetben nem változtak a hőmérsékletek, ám az újabb cuccal amikor már csak egy szál ment, akkor az alaplap visszaesett 38 fokra.
Nemtom ezekből le lehet-e vonni bármilyen következtetést, mindenesetre leírtam.. -
Szerintem igenis megéri bajlódni a BOINC kerettel is. A legtöbb claimed creditet pl. a 4.45-ös BOINC 'szerzi' (néhol elég sokkal is), de az 5.5-ös SSE2-es optimalizált is némi többletet jelent az összes 5.x.y-hoz képest (egyedül talán a jelenleg elérhető 4.19-es az, amely használatánál a legkevesebb a kreditszám). Azon kívül XP 64 alá még van 5.7-es optimalizált verzió is (már egy jó ideje elérhető Crunch3r oldaláról), de XP 64 hiányában arról nincsenek konkrét számaim...
-
BlacKSouL
addikt
Ok, köszi. Azon már túl vagyok, hogy újra elindítottam a régi Boincot, frissítette magát a Seti kliens ''enhanced 5.15''-re, és már két csomagom le is futott, csak gondoltam optimalizált klienst szerzek inkább, de ahhoz már a Boinc-ot is a frissebbet akartam feltenni, és azért kérdeztem, hogy ha az egész Boincot frissebbre akarom, akkor annak a telepítője ráteszi-e magát, és átveszi a beállításokat a régitől vagy sem.
Vagy hagyjam nyugodtan a régi Boincot, és elég ha a Seti kliens opti.?
Illetve még egy, az optimalizált leírásában az van hogy csak be kell másolni a mappába a zipben lévő fájlokat, és újraindítani a Boincot. De az nem gáz, hogy a zipben txt fájlok vannak, a Seti mappában pedig nem? Mármint az ..authors, meg ..copyright meg ezek. -
KPepe
senior tag
-
KPepe
senior tag
Na, alapórajelen most így egy nap használat után stabilnak tűnik a dolog, csak eléggé lassú is. Ha jól emlékszem, akkor a korábbi kliensek végeztek kb 2 óra alatt a wu-kal, de most több mint 4 óra.
Megnéztem néhány ember eredményeit, és mintha mindenkinek nőtt volna a feldolgozási idő. Mostanában mások a csomagok, mint pl fél éve? -
KPepe
senior tag
Ehhe, na, megvolt az elő lefagyás, és szerintem ez a túlhúzott Sempron miatt volt. Egy ideje totál lefagyasztotta a gépet, ezért is hagytam fel a SETI-vel. Most megpróbálom gyári beállításon használni a procit, és ha akkor is lefagy, akkor ismét felfüggeszthetem a SETI-t. (Nincs véletlenül egy működö Mobil Barton 2600+ valakinek, eladó jó áron?
)
-
Anonym
csendes tag
BOINC sokkal összetett rendszer? Nagyobb hardwer-igénny? Én úgy látom csak fejlődött a számítástechnika. Már te se, én se 286-ossal nyomatjuk. Ezek a tőlünk független dolgok, sokkal izgisebb a forráskód szétkapása összerakása, úgy hogy jól működjön újra, ennek az a baja ha túl jól sikerül már másnak hívják. A classicnál korai a múltidő, tegnap még több mint 10000 csomagot küldtem be. Ha egy programozó úgy ad át egy új programot, hogy hónapok múlva vagy kijavítja, vagy nem??? Azért légy optimista, még lehet stabil, biztonságos, de mihez képest?
-
törölt tag
-
törölt tag
KPepe,
jelenleg ezek a szalagok vannak a splietterekben:
14au03aa sagan
01oc03ab galileo
01my04aa kosh
12mr04aa philmor
02my04aa milkyway
igaz hogy csak 506,232 result várakozik kiküldésre, de nem lehet hogy azért mert nem darabolnak többet annál mint ami folyamatosan fogy? a fenti szalagok közül a legfrissebb is 2004 május 2-i...
[Szerkesztve] -
tomika
aktív tag
-
törölt tag
Egyik forrásban találtam egy config.h fájlt. Az nulla bájt méretű volt, így ezt a fájlt nem túl nehéz reprodukálni.
A BOINC és a SETI zip-jeinek tartalmát kell ugyanarra a helyre másolni. Előszőr a BOINC-ot, aztán rá a SETI-t. Sajnos azt hogy dátumok meg verziók szerint mi mivel passzol nem nagyon lehet kideríteni. Ezt onnan veszem hogy a seti forráskódjában olyan hivatkozások vannak (függvényhívások) amelyek a BOINC-os forrásban vannak kifejtve. Egyébként ha megnézed a zip-ek tartalmának struktúráját, rögtön rájössz. Ugyanazok a könyvtárakat tartalmazzák, csak hol ez, hol az üres egyiknél-másiknál...
Két olyan header fájlt (nem) találtam amelyek a fordító (DevC) saját header fájljai mellé kellett bemásolnom. Ilyen a crtdbg.h és a delayimp.h. Ezek elvileg a MSVC fájljai. Ennek ellenére még mindig nem sikerült fordítanom... -
törölt tag
Közbe rájöttem mit szeretnél.
Ha debuggerrel nyitod meg, akkor az ugye az a kódokat átfordítja assembly mnemonic-okra, viszont itt nem tudsz szerkeszteni. Erre szerintem a Turbo Debugger 32 az egyik legalkalmasabb program. Ez is freeware, a Borland honlapjáról le is tölthető. -
törölt tag
Lehet on-line utalni a SETI-nek, állítólag a cash 93%-a közvetlenül a projekt támogatására megy. Követendő példaként másoltam ide...
Fordítás. A win-es fordítás nekem sem jött össze. Az oké hogy összekell másolni a boinc forrást a seti forrással, de utána is rengeteg hibát ad még...
Linux-os sikerült? Mesélhetnél róla, hogy mit hogyan. Vasárnap felrakom egyik gépre az UHU-t. Kipróbálnám a dolgot. -
gery03
senior tag
Ezek már mind megtörténtek. Nem is itt van a gond. Hanem a phseti.freeweb.hu-n rákattintok arra, hogy itt tudsz csatlakozni hozzánk, akkor behoz egy honalpot. Ott nem fogadja el az email/jelszó párosomat. Ha kérni akarok jelszót, akkor azt írja nincs is ilyen email regelve náluk. Mondom sztakival nincs semmi gond megy remekül. A seti is megy mostmár, de csak a normál oldalon tudok bejelentkezni. És most jön a másik gond. Onnan bár tudok csatlakozni bárhova, viszont ott nincs felsorolva a csapatok között a prohardver, csak az egyik. És az nem az amibe szeretnék join-olni.
-
concret_hp
addikt
sztem rosszul értelmezted.
ha az elsö 100 a második 200 akkor az elsö 1/3 a második 2/3 eröforrást kapna elvileg.
de a seti sztem nem nagyon kérdezi h neki mennyi jár hanem lefoglalja az összeset
szerk.: a 10 és 100 leosztásra a boinc is odairta h seti 9,09%, sztaki 90,91%
[Szerkesztve] -
-
deadguy
aktív tag
Jó akkor negyedbe
De akkor amit most szed le és ott mutogatja a grafikont, azt ''ki'' szedi le, ha még nem vagyok ''benne'' a SETI programban azonosító híján? Ja és ez az optimalizálás, ott mi a **** kell nyomnom?
Bocsi a sok sületlenségért de láma vagyok és fáradt is...
Ja és mi az a ''best triplet power'' meg hasonlók a kliens progiban?
[Szerkesztve] -
törölt tag
Hi KPepe!
Bővebben: link
Ellenőrizd le ezt a thread-et, azt hiszem valahol ott van Tetsuji forrásai is valamelyik hozzászólsában. Bocs, rohanok... -
törölt tag
-
törölt tag
BOINC vagy SETI ? BOINC-ból jó a ''gyári'' is, hisz az nem sok vizet zavar...
A fordítás... ha van egy rendszered amivel képes vagy működő kódot fordítani, akkor mindenféle optimalizálást forrásnyelvi szinten tudsz elvégezni, nem a lefordított kódban kell a biteket vadászni... pindurkát kényelmesebb az előző... -
törölt tag
Hajrá! - Ez egy biztató hozzászólás volt... hátha mégis lefordul a kód
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Linux-szal nem foglalkozom. Nyugodtan kövezzettek meg (virtuálisan), nekem a windows kényelmesebb és picivel ( kb. 0,5-1% ) még gyorsabbnak is tűnik. Nah, azért már kiváncsi vagyok az Tiger OSx86 -ra...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Linux optimalizált kliensek: Bővebben: link
Azt mondják ez jó... -
törölt tag
Te BOINC forráskódját töltötted le. A SETI-ét innen lehet: Bővebben: link.
Innen is az utolsó ZIP-et érdemes letölteni. (seti_boinc-client-cvs-2005-08-10.zip)
Egyébként napi mentéssel vannak fent a forráskódok, azonban ahogy nézegettem a három hónappal ezelőttihez képest is csak 1-2 sort módosítottak. Vagyis szinte mindegy melyiket szeded le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest