- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
A legnagyobb magyar csapatban voltam tag.
Bővebben: link
Most a boinc alatt ugyanúgy...
Azért vannak korlátok...
crab... ez az FFT leírás jó... de szerintem nem igazi segítség...
Nincs esetleg valakinél egy Székely Vladimír: Képkorrekció, hanganalízis, térszámítás PC-n könyv? Vevő vagyok rá... -
KPepe
senior tag
Azért ez már brutál. Csak azért összetákolni egy ilyen gépegyüttest, hogy csak setizzen, ehhez fanatizmus kell
Mondjuk ha itthon vagyok, minden éjjel megy a gép nálam is(Meg persze nappal)
akosf
''Egy ''gyorsítókártya'' elkészítésében szívesen részt vennék!
Többiek? Esetleg a környékről?''
Ez alatt mit értesz? Mit kellene csinálni a gyorsítókártyán? Kezd érdekelni. Bár azt sem tudom, mik azok az FFT-k, meg FPGA, de érdekel
Az FFT/s nem a lebegőpontos műveletvégzés száma/sec? -
törölt tag
Nekem volt egy 4 gépes seti-farmom, de több mint 100 pénz volt az éves üzemeltetési költsége, így egy év után eladogattam a gépeket.
A huszonhatezeregynéhány wu-m fele így keletkezett...
Egy ''gyorsítókártya'' elkészítésében szívesen részt vennék!
Többiek? Esetleg a környékről? -
törölt tag
Már feldobtam ilyen jellegű témával kapcsolatosan egy-két hasonló alkalmatosságot, de azok mind többe kerültek mint egy 8 opteron processzoros szerver.
Nos megnéztem, a CSX600-ra 250.000 FFT/s-ot adnak meg, ráadásul lebegőpontos számábrázolásra. Ez valóban többszöröse annak a megoldásnak amit felhoztam a előbb. Mondjuk egy 8 FPGA-s, PCI-os kártya produkálna 50.000 FFT/s sebességet.
Viszont míg ez utóbbi anyagköltsége mondjuk 50.000 forint, addig az előbbiért ugyanennyi USD-t kell kiizzadni. Tény, hogy kapsz egy kész terméket, egy jól használható fejlesztőkörnyezetet és on-line supportot...
Az ilyen cuccok általában ipari környezetbe szánt alkalmazásokhoz valók, nem otthoni felhasználóknak. Ott egészen másképp kell értelmezni az árakat... -
törölt tag
Kicsit helyesbítenék a dolgon. Egy csomagot négy hostnak küldenek el. Amint visszaérkezett három egyforma eredmény, mindhárom host megkapja a közepes teljesítményű gép claimed credit pontjait. Amennyiben a negyedik csomag is visszérkezik és érvényes, oda is jár ez a credit érték. A transitioner nevű szerverek egyébként több mint négy hostnak is elküldhetik a csomagot, pl. olyan esetekben ha nem sikerült a csomag átvitele vagy hamis eredmények érkeztek vissza.
A csomag érvényesség ellenőrzés egyébként sokkal jobban múködik a BOINC rendszerben mint a seti@home classicnál. Ha valaki megnézi a lengyel vagy a francia top1000-et hamar kibökhetik pár csalónak a nickjét. Mint ismeretes a classic parncssoros kódjába nem nehéz beépíteni egy kiskaput majd valami trükkel tönkrevágni a csomagot (elég pl. a fsincos-t lecserélni és rögtön overflowos csomagjaink lesznek), majd visszaküldeni egy hamis eredményt. A pont járt érte. A BOINC szerencsére kiküszöböli ezt, viszont egy kis időt lehet hogy várni kell egy-egy csomag creditjeire (pár óra vagy nap).
Az egy csomagért járó, előre megsaccolt credit értéke az alábbi:
claimed credit = (whetstone+dryhstone)*csomag_cpu_ideje/1728000
Tehát érdemes a BOINC file/run benchmark pontját lefuttatni úgy hogy közben mással ne foglalkozzon a gép (majd egy update klikk a Project fül alatt a seti@home-on). I'gy biztosíthatjuk ha rajtunk múlik akkor minél több creditet kapjunk egy csomagért. (Tud valaki jobbat?) -
KPepe
senior tag
-
KPepe
senior tag
Azért lenne szükséges, mert még a klasszikus setit nyomtam, már az alatt másik szolgáltatóhoz mentem levelezni, és nem tudtam megváltoztatni az újra.
Közben az újat beregisztráltam a BOINC-hoz, és most 2 KPepe van ott, két emailcímmel. Természetesen az előző regemet nem használnám... -
KPepe
senior tag
Még valami: biztos, hogy az új projekt URL-nél a ''http://setiathome.berkeley.edu'' linket kell megadni? Mert ez a klasszikus seti weblapja.
Ezt írtad a cikkedbe.
Mellesleg átléptem a BOINC-os PH! csapatba, de még nem igazán tudok dolgozni, mert tényleg nem lehet letölteni wu-t. És hogy-hogy csak 4 emberkét jelez ki a csapat infónál, holott ötvenvalahány csapattagot ír?
Az első kérdésem a fontos -
T. Peet
tag
Kipróbáltam az összes projektet és egyedül az Einstein@home megy. Az LHC@home-hoz pedig nem lehet regisztrálni. Az összes többinél azt az üzenetet kapom amit a setinél.
Azzal tisztában vagyok, hogy nem ufókutatással foglalkozik, csak azt nem tudom, hogy hol lehet regisztálni. Nem találom a projekt honlapját. -
T. Peet
tag
Mégvalami.
A számítógépemmel kapcsolatos infókat hol tudom újratölteni?
Az astro pulse a setihome-on belül van? Csak mert amikor írtam, hogy nem találom az astro pulse-t akkor azt válaszoltad, hogy ítjam be ezt: http://setiathome.berkeley.edu......
Egyébként a seti továbbra sem működik.
Ezt a hibát írja ki:
Scheduler RPC to http://setibonic.ssl.berkeley.edu/sah_cgi/cgi failed
No scheduler responded
Deferring communation with project for 1 mintutes and 0 seconds
[Szerkesztve] -
T. Peet
tag
Két észrevétel.
Az Einstein projektnél van olyan lehetőség, hogy grafikus ablak. Miután szüneteltettem a feldolfozást eltünt ez a menü.
Ma befejeződött a feldolgozás. Elküldte a jelentést és rákattintottam a csomag eldobása gombra. A csomag még mindig ott van a listában, de a baloldali gombok ellenben eltüntek. -
Husky
aktív tag
Assz'em ket evvel ezelott meg tavaly majus kornyekere terveztek az atallast... igy el fog ez meg huzodni egy ideig, tul sok gepet kellene upgrade-elni...
(De merem ajanlani a boinc klienst, fel ev alatt eddig nem volt vele semmi gondom, es lehet pulzarkeresni is meg feherjet hajtogatni is, tetszoleges idoosztasban.)
[Szerkesztve] -
Steroid
tag
olyan mintha nme Xp alkalmazás akarna lenne eccerüen a szokásos hiba üzenet mintha nme windows alkalmazás lenne - Nem megfelelő Windows / Ms Dos alkalmazás és van egy kihagyás meg egy mégse gomb de ha sokáig vacakol jön a cmd version meg a Spy Progi csak macerásabb bár elinditottam erre kiirta h. 1 óra egy WU kiszámolása
3400 ra huzott 64 bit
-
The DJ
addikt
-
Starsky72
addikt
az a baj, hogy elhittem ezt a kamu 400as FSB-t, mert ahogy látom itt igazából az számít. Most, hogy elkezdtem feltornászni, csökken az elkészítési idő is. 140en megy most ez is és így már hozza az előző 1.4es cerka szintjét, talán még 1 leheletnyivel jobb is, viszont 3.36GHzen megy, ami az eredményeket nézve röhejes
-
Starsky72
addikt
L1 trace gyorsítótár 12K
L1 adat gyorsítótár 8K
L2 gyorsítótár 128K
engedélyezve van minden AIDA szerint.
Én gyökér kiváncsi voltam, hogy mennyivel lesz gyorsabb a régi kis cerkánál és bíztam benne, ezért nem vettem olyat, ami otthon is van, az legalább csinálja rendesen a dolgát. De soha többet nem veszek saját részre cerkát. -
horatio
tag
A kérdés tényleg jó.
up to date tényleg nincs, csak majdnem up to date.
Ne szerintem ez a leginkább az:
[Szerkesztve] -
Krix
őstag
Ez ni:
De már írtam neked korábban, hogy ezt linkeld be, ez mindig akkor készül amikor lehívod az oldalt. -
MUŁĐER
addikt
Bár nem vagyok egy túlzottan expert honlapkészítő,egy kis időt tudnék rá szánni talán!
Ez a honlapom van...
Alapkoncepció van?
[Szerkesztve] -
bizi990
senior tag
Akkor ha jól értem a 3.03-as a leggyorsabb és ez nem parancssoros.
Lécci küldd el mailban ( bizi990(KUKAC)netscape(PONT)net ) vagy a linket! Release Notes szerint csak screen saver és biztonsági javítások voltak azóta: képernyővédőt nem használom, tűzfal meg remélem megvéd...
bizi
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest