- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- Mobil flották
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
crab
senior tag
válasz
#95904256 #1974 üzenetére
szerintem elég jó ötlet a videókártyák igába fogása, a 8x agp 2.1 GBps adatátvitelre képes, igaz ez elég alacsony érték, viszont ki lehetne használni a gpu erejét is. olvastam valahol, hogy így oldották meg egy szintetizátor program számítás igényét, más kérdés hogy ott nem kellett ekkora sávszélesség és kérdéses -persze csak számomra- hogy az adatcsomagok átalakítása a gpu számára is értelmezhető adatokká, nem igényelne-e túl sok processzoridőt.
-
crab
senior tag
válasz
#95904256 #1845 üzenetére
na az már szép, mármint a 26k wu, a höwsöwö csapatában vagy ugye?
egy gépbe beférne 5-6 ilyen home made pci-os kártya, ekkor meg már aláznánk a legnagyobb seti farmot is
KPepe: itt van egy leírás az FFT-ről:Bővebben: link -
crab
senior tag
válasz
#95904256 #1843 üzenetére
ez így van, az ára miatt maradt a dolog elméleti síkon, de a te megoldásodra már összedobhatna a csapat elegendő pénzt és végre lenne nekünk is egy seti cruncher-ünk!
idővel talán valami ezekhez hasonló is:Bővebben: link
-
crab
senior tag
válasz
#95904256 #1839 üzenetére
uff jó rég jártam már erre, de azért nem feletkeztem meg a setiről
engem elkezdett érdekelni a ez a téma, sajnos ilyen szinten én még nem értek a dolgokhoz, de anyagilag szívesen hozzájárulnék, ha már kialakulóban lesz valami ezzel kapcsolatban!
egyébként már régebben álmodoztunk egy erőgépről és akkor idáig jutottunk:Bővebben: link
[Szerkesztve]
Anonym:
KPepe jól mondja, mindenkit nagy szeretettel várunk a csapatba!
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
ellenőrzés miatt hárman kapjuk meg ugyanazt a wu-t, hogy kizárhassák azt hogy valaki hibásat küld vissza, tehát a 3 kiosztott wu-ból kettőnek meg kell egyeznie, hogy hiteles legyen az eredmény. egy csomag feldolgozására ha jól tudom 15 nap van vagyis ha a másik fél ennyi idő alatt nem küldi vissza a wu-t, akkor max ennyi idő után kapod meg a pontokat. itt lehet olvasni érdekes dolgokat, többek között a pontozásos rendszerről, amit még nem nagyon értek
:Bővebben: link, kint van a csapat oldalán is a link.
-
crab
senior tag
-
crab
senior tag
egy pillanatra beindult a szerver, mert sikerült 23 csomagot visszaküldeni!
egyébkén egy nagyon érdekes cikk jelent meg a setigyöngyös-ön:Bővebben: link -
crab
senior tag
válasz
T. Peet #1618 üzenetére
a setinél már tegnap óta nem lehet csatlakozni a szerverhez, ugyanis nincs net az egyetemen, ezért kapsz hibaüzenetet.
gondolom az astro pulse egyelőre beta fázisban van, ezért nem lehet regisztrálni...
mod:
''Az astro pulse a setihome-on belül van? Csak mert amikor írtam, hogy nem találom az astro pulse-t akkor azt válaszoltad, hogy ítjam be ezt: http://setiathome.berkeley.edu......''
azthittem a seti projecthez akarsz csatlakozni, azért mondtam a seti-s url-t, az astropulse-hoz én sem találom a regisztrációt.
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
válasz
T. Peet #1613 üzenetére
a boinc-ban rákkattintasz az új projekt hozzáadására, az URL-hez beírod ezt: http://setiathome.berkeley.edu , a felhasználói kulcshoz pedig azt a hosszú számot, amit a seti-s regisztrációnál kaptál!
ezek után mennie kell!
ha viszont csak a seti-t akarod futtatni, akkor távolítsd el az einstein@home-ot a projektek közül. -
crab
senior tag
válasz
T. Peet #1611 üzenetére
szia éppen most fejeztem be a cikkemet az új rendszerrel kapcsolatban itt találod:Bővebben: link, ha elolvasod, biztos be tudod majd állítani a dolgokat a neked tetsző módon, ja és a többieknek is mondom hogyha van egy kis szabadidejük akkor vessenek már rá egy-két pillantást és kritizálják szénné, hogy minnél jobb leírás születhessen!
egyébként az astro pulse projekttel lehet pulzárokat kutatni.
-
crab
senior tag
''In preparation for shutting down SETI@home Classic (in about 1 month, hopefully) we're trying to make sure that SETI@home Classic accounts are linked to the proper SETI@home/BOINC account. This is a bit complicated because of email address changes.'' Bővebben: link
valmint ez van a seti ''régi'' oldalán: ''NOTICE: SETI@home is in the process of switching to new software called BOINC...''
ez most nem úgy tűnik mintha csak tervezgetnének! -
crab
senior tag
most olvastam, hogykb 1 hónap múlva leállítják a Seti@home classic projectet és áttérünk a boinc kliensre.
-
crab
senior tag
a csapatunk jelenleg a 472., itt lehet megnézni az összesítést egyébként:Bővebben: link
jövünk felfelé, de nem ártana, ha minél többen lennénk, szóval aki most olvassa ezt a hszt-t az lépjen be a csapatba!
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
tehát azt mondod, hogy a feladatkezelőben csak 30%on van a processzor használat? próbáld meg normál prioritásnál is ilyen-e! jobb klikk a processzen, prioritás és itt normál.
ha nem változik meg a processzorhasználat, akkor nemtudom, hogy mi van. lehet, hogy rosszul írja ki... a másfél óra viszont nem tűnik rossznak a wu feléhez, szóval lehet, hogy rendeben vannak a dolgok! -
crab
senior tag
-
crab
senior tag
Na mostmár újra stabilan működik a szerver. egyébként meg up és csatlakozzatok sokan a csapathoz!
-
crab
senior tag
válasz
concret_hp #1544 üzenetére
random áramszünetek vannak náluk és nem akarják addig visszakapcsolni a szervert amíg meg nem szüntetik az okát, legalábbis ez volt az oldalon valamelyik nap.
-
crab
senior tag
-
crab
senior tag
de-de, nagyban befolyásolja a feldolgozási időt az, hogy mit csinálsz közben!
a videóvágás és szerintem még a tv-nézés is(bár nem annyira) például eléggé visszafoghatja a seti teljesítményét, ugyanis a kliens az ún idle cpu time-ban dolgozik, tehát csak a szabadon maradó számítási kapacitást használja.
azért küldhetnél, be egy képernyőmentést a feladatkezelőröl és szerintem a verbose-t nyugadtan kikapcsolhatod...
mod: a kép csak azért kell, hogy lássuk mi eszi el a proci időt a seti elől...
na de mostmár mennem kell.
[Szerkesztve] -
-
crab
senior tag
válasz
Steroid #1509 üzenetére
erre nem tudok mit mondani sajnos..
a másikra viszont megpróbálok:
mielött beraknáad a setidriverbe próbáldd meg kézzel elindítani a klienst és válaszd a login with an existing accountot ha jól emlékszem így van benne, majd írd be a mailcímet amivel regisztráltál. aztán add meg a seti driverben a new client-el azt, hogy hol van a kliens, utána állíthatod a cache mérteét is.
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
ú, bocsi kicsit későn írok
tehát melyik monitorozó progit akarod használni a parancssoros változattal?
Steroid: ott az xpvel lesz valami gáz szerintem, erre sajnos nem tudok mit mondani, de jó lenne, ha bemásolnád az egész hibaüzenetet mert lehet valaki majd tud segíteni.
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
először is nemtudom, hogy melyik verziót használod.
ha képernyőkímélős változatot akkor az mindent magától végez, nem lehet tárolni a cspmagokat. de ha a parancssoros változatot használod, ami amellet hogy jelentősen gyorsabb még lehetőséget is ad a csomagok tárolására egy általad választott segéd program segítségével. ezt most leírom egy kicsit bővebben: van egy parancssoros kliens ami nem jelenít meg grafikát a csomag elemzése közben, ezáltal gyorsabban is végez a velük és van lehetőséged arra, hogy bizonyos segédprogramok használatával előre betárazd a csomagokat, aminek akkor van nagy haszna, ha éppen net kimaradás van vagy dial-up netezel és nem lehetsz egyfolytában online, esetleg a seti szervere nem elérhető és nem tudsz új csomagot letölteni, ezáltal elveszítesz egy csomó időt, de így még olyan gépeken is futtathatod amik nincsenek a netre kötve. rengetek ilyen segéd alkalmazás van, mondok néhányat: SetiStash Bővebben: link ,
Seti Driver Bővebben: link és van még egy pár, de szvsz ezek a legegyszerűbbek, a többi akkor jön jól, ha vannak extra igényeid. a parancssoros kliens: Bővebben: link ez nem a legújabb verzió, viszont eddig ez a leggyorsabb.ha nem számít a grafika amit a képernyőkímélős változat nyújt, akkor megéri a parancssorosat használni, kezdetben egy kicsit bonyolultab lesz, de utána nem kell zargatni. ha úgydöntesz, hogy ez kell akkor a seti driver-es megoldásban tudok segíteni, mert én is azt használom viszont, ha egy másik alkalmazás szimpatikusabb, akkor egy kolléga segítségét kell kérni!
-
crab
senior tag
üdv a csapatban, ha jól sejtem akkor Hacker néven regisztráltál
egyébként gratu az első kész csomagodhoz
ha nem tiszta minden vagy csak érdeklődsz akkor a csapat oldalán találsz hasznos infókatBővebben: link
mod: te itt is kérdezhetsz nyugodtan
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
ismét elkezdtem a setit, két 2500+ -al nyomom.
-
crab
senior tag
csináltam egy új weboldalt
Bővebben: link www.phseti.tk
-
crab
senior tag
Nem lehet több csapatban egyszerre lenni, de ez a hungary csapat egyébként érdekes! Van egy official hungary csapat aminek minden magyar a tagja anélkül, hogy csatlakozna hozzá, ez a csapat pedig utólag lett létrehozva, szóval nyugodtan átjöhet hozzánk Adi, mert az eredményei benne lesznek az egyesített magyar statban!
az eredeti magyar csapat:Bővebben: link
ez meg a másodlagos:Bővebben: link és ennek a csapatnak szerintem semmi értelme...
ftc: legalább hamarabb végzett
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
Na időközben megcsináltam...most a freewebnél van, kell még egy kis idő mire oda mutat majd a .tk-s domain.Bővebben: link
lesaux: köszi, de nem kell ekkora feneket keríteni neki, én voltam a hüle, mert nem volt rendes másolatom róla a gépen, és azthiszem a freewebnél nem fogják törölni, az x3-nál ez várható volt sajnos és az update is macerásabb lenne.. azért köszi
-
crab
senior tag
ezt nem hiszem el! letörölték a www.phseti.tk fájljait a serverről!
most megpróbálom visszahozni... -
crab
senior tag
Nagyobb hírverést kellene csapni a setinek itt a ph-n, hogy felvehessük a versenyt a hövösövö ellen!
tehát akinek van egy kis helye az aláírásában a setinek az toborozhatná az embereket!
én már megtettem, a site-ot meg frissítettem valamennyire. Ja a s@h classicot én már nem folytatom, én boinc fronton támadok, igaz egyedül, de legalább első vagyok.
-
crab
senior tag
válasz
powerwade #1152 üzenetére
igen ezt csinálja mostanában, hegesztik a rendszert, de el lehet kapna olyan időpontot amikor működik rendesen... beállítottam, hogy egy hétre tárazzon be, szal a jövőben nem fog nagyon érdekelni az ilyen leállás
egyébként lassan frissíteni fogom a csapat weboldalát!
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
válasz
zfarkas #1135 üzenetére
Bővebben: link ez egyelőre még csak a boincos átirata a seti I kliensnek, de ezen(boinc-on) fog leledzni a seti II.
-
crab
senior tag
-
crab
senior tag
na úgydöntöttem, hogy felrakom a boinc-os seti-t. szal visszatértem
aki gondolja már dolgozhat azújjal, úgyanúgy megmaradt a prohardver csapat, szóval nem is kell külön csatlakozni hozzá, csak aktiválni kell a régi accountot a boinc rendszeren belül. rögtön kész az első wu-m!
mod:kész is van
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
amint beindul a seti II visszatérek, ha minden igaz két géppel is!
-
crab
senior tag
Na volt egy előre lépés a s@h felé, remélem hamarosan beindul!
Bővebben: link -
crab
senior tag
Pedig én is felhagyok egy kis ideig vele, legalábbis addig amíg el nem kezdődik a második ütem, de csak akkor folytatom, ha kielégítőnek találom a kutatási módszert! Addig fehérjét hajtogatok.
folding@home
Ennek egyébként van tudományos haszna, szemben a seti I-el, remélem
a II. már profibb lesz! A legtutibb akkor lesz ha elindul az ATA.Bővebben: link
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
Linux alatt egy picit lasabb, mivel nem optimalizálták eléggé a klienst.
-
crab
senior tag
Na várjál ám, eszembe jutott a neve!
PH!:Bővebben: link
Index:Bővebben: link
Inquirer:Bővebben: link
A gyártó:Bővebben: link -
crab
senior tag
Köszönöm!
crab
senior tag
Átléptem az első nagyobb mérföldkőnek számító 1 000 wu-ot!
crab
senior tag
Mi van dühöskutyával? már egy hete nem küldött vissza wukit!
-
crab
senior tag
Egy jó hír:
crab
senior tag
válasz
dr. rozmark #854 üzenetére
Üdv!
Egyébként a 2500 bartonom ~3 óra alatt végez 1 wu-val. -
crab
senior tag
Az a hungary csapat -mint már írtam- külön lett létrehozva(nem tudom miért).
Minden magyar beletartozik a hungary statba, nem kell hozzá belépni sehova.
Tehát, ha te belépnél hozzánk() akkor a teljesítményed ugyan úgy megjelenne
a magyar statisztikában, nem abban amelyikben most vagy hanem a valódiban, ugyan úgy ahogy most is! Tehát felesleges csatlakozni a hungary csapathoz!
Ehez:Bővebben: link
mert az originalba mindenféleképpen beletartozol!
ebbe:Bővebben: link
igaz, hogy ez csak a top 1000-et mutatja de itt láthatod a teljes adatokat:
crab
senior tag
válasz
concret_hp #838 üzenetére
avval nem lehet cache-elni sajnos!
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
válasz
concret_hp #831 üzenetére
milyen tárazó progit használsz?
hülye vagyok, tehát seti driver.
elindítod, new clientre ráböksz, megadod a parancssoros kliens helyét, a desired cache size mezőbe pedig beírod a kívánt tárazási értéket, ráböksz a transmitre és kész!
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
Elkészítettem az új oldalunkat, remélem tetszik, bármilyen javaslatot szivesen fogadok!
crab
senior tag
válasz
concret_hp #818 üzenetére
Hali, ehez kell 1 külső program! pl.:setistash, setidriver.
-
crab
senior tag
-
crab
senior tag
A parancssoros kliens kell neked, lehetőleg 3.03-as, ehez pedig valami monitorozó
és cache-elő, pl.:setidriver, setistash. Neked is elküldhetem a progikat és ha nem boldogulsz segítünk!
nem tudom a prohardver seti csapathoz csatlakoztál-e már? ha még nem akkor itt megteheted:Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest