- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmuki
tag
Most olvasom lent! Hát szomorú vagyok Én is...
mindegy remélem a website-ot eredményekkel nem lövik le.
Hogy idézzek magamtól a User oldalamon:
"Az Ismert világegyetem emberi léptékkel felfoghatatlan! Így igen nagy az esélye annak, hogy máshol is van értelmes élet, nem csak a Föld nevű bolygón!
Csak fel kell venni velük a kapcsolatot.......vagy megtalálni Őket." -
Szmuki
tag
Sziasztok!
Miért nem kapok csomagokat? -
Dévacsen
senior tag
válasz
Kékes525 #5492 üzenetére
Ha érdekel a téma és még nem láttad ezt a 6 részes doku sorozatot(lesz majd folytatása ha jól tudom)ajánlom figyelmedbe.Unidentified: Inside America's UFO Investigation
-
Csiga69
tag
válasz
Kékes525 #5492 üzenetére
Hát megnézni ezt a 12 perces riportot elfecsérelt idő volt, mert pont a felvételekről semmi újdonság nem derül ki belőle.
Mivel a felvételek eredetiségét a hivatalos közlésük után nincs értelme vitatni, ezért csak azok tartalmáról lehet fantáziálni (vitának azért nem nevezném, mert alaptalan a felvételeken látható dolgokat más tényekkel összekapcsolni). A riport még odáig sem megy el, hogy ezeket a fantáziákat alaposan körüljárja, és tudatosítsa azt, hogy ezek csak fantáziák.
Egyébként maguk a felvételek már évekkel ezelőtt kikerültek az internetre, most csak a velük kapcsolatos találgatások számát szeretné csökkenteni a Pentagon a hitelességük elismerésével. (Vagy esetleg egyéb céljaik vannak vele, lásd alább.)
A felvételeken szó szerint UFO-k vannak, magyarul azonosítatlan repülő dolgok (direkt nem tárgyat írok, mert még az sem biztos). Tehát azonosítani nem lehet őket, csak fantáziálni az eredetükről.
Ezek a fantáziák (kb. csökkenő valószínűségi sorrendben) a következők:
1. Valamilyen nem teljesen ismert természeti jelenség pl. gömbvillám, stb. Mondjuk pont az ezeken a felvételeken látható dolgokról ez kevéssé valószínű (és az egyenesen kizárt, hogy meteor lenne bármelyik - ezt azért tudták volna azonosítani a pilóták is). Pont az teszi érdekessé hogy elismerték a hitelességüket, hogy a rajtuk látható dolgok mibenlétéről fogalma nincs a Pentagonnak sem. Katonákról lévén szó ez ritkaságszámba megy, le a kalappal ezért.
2. Szupertitkos amerikai (orosz / kínai stb.) repülőgépek (az 51-es körzetből), amiről a "mezei" légierőnek sincs tudomása.
3. A 2-es pont csak a készítők ismeretlen (rejtett) földi civilizáció képviselői (atlantisziak, gyíkemberek, delfinek, déli sarkra menekült nácik stb.)
4. A 2-es pont csak a készítők ismeretlen földön kívüli civilizáció képviselői. Ebben az esetben az UFO-k szükségszerűen egy még magasabb szintű technológiai fejlettséggel rendelkeznek, mely lehetővé teszi a gyors bolygóközi / csillagközi / intergalaktikus utazást.Ezeket még meg lehet spékelni különféle - magyarázatnak tűnő - összeesküvés elméletekkel (az UFO-k, gyíkemberek stb. együttműködnek a valamelyik kormánnyal, esetleg ők maguk a világkormány, stb.), de ez inkább csak árt az igazság kiderítésére tett erőfeszítéseknek.
A fenti fantáziákban lehet hinni, de attól még fantáziák maradnak. Ne essetek nekem se pro, se kontra. Én el bírom viselni azt a tényt, hogy nem minden jelenségre tudunk magyarázatot adni (még) (és lehet, hogy jobb is így), és ezt a hozzáállást javaslom mindenkinek.
Természettudományos és politikai ismereteket is figyelembe véve a magam részéről a legvalószínűbbnek a 2-es magyarázatot tartom. A lopakodó bombázók is már 10 éve hadrendbe voltak állítva, mire nyilvánosságra került a létezésük. Mondjuk arról tudott a "mezei" légierő (legalábbis nagyon remélem), mert ők tartották hadrendben. Azonban ilyen képességű repülő eszközök létezése mindenképpen sokkal fejlettebb meghajtási technológiát (=fejlettebb természettudományos ismereteket) igényel, nyilván a többi technológiája is sokkal fejlettebb lehet (=nem érdemes rálőni). Ezért nyilvánvalóan érdemes szigorúan titokban tartani őket, mert ha az ellenség tudja, hogy ezek ember által készített eszközök, akkor ők is ki tudnak fejleszteni ilyet, és akkor elvész az a technológiai fölény mely a következő háborús győzelem biztosítéka. Azért is érdemes ekkora horderejű technológiai fölényt még a saját haderők előtt is titokban tartani, nehogy egy forrófejű katona a biztos győzelem tudatában megnyomja a "nagy piros gombot" mellyel leradírozza az ellenséget a bolygóról. Az biztos, hogy a szándék már most is megvan ilyen technológia kifejlesztése bármely oldalon. Lehet, hogy a felvételek hitelességének elismerése egy amolyan "tudjuk, hogy ti tudjátok, amit mi is tudunk" játszma része, magyarul az ellenség is kezdi elérni ezt a technológiai fejlettséget, ezért mutatunk neki olyan felvételeket, melyről az ellenség tudja, hogy nem a saját fejlett (esetleg kísérleti) haderejét látja gyakorlatozni, hanem a mieinket. Ezzel elejét lehet venni annak, hogy az ellenség forrófejű katonája nyomja meg a saját "nagy piros gombját".
Azt is nagyon valószínűnek tartom, hogy vannak más értelmes lények is rajtunk kívül (leginkább rajtuk kívül) az univerzumban, és remélem, hogy létezik olyan technológia, mellyel lehetséges megkerülni a fénysebesség által jelentett korlátot. Ha ilyen technológia mégsem létezik (és nagyon úgy fest, hogy nem létezhet), akkor a felvételeken látott dolgok szükségszerűen földi (legfeljebb naprendszeren belüli) eredetűek.
-
Kékes525
félisten
-
Sotho
őstag
Megtalálták az alieneket és nem akarják elmondani.
Gyertek wcg-be ha hegyekben áll a számítási kapacitás..
-
C0d3r
addikt
válasz
Darkness #5486 üzenetére
Kissé rossz szájízzel állítja le a klienst az ember, amikor úgy fejeződik be egy projekt, hogy elfogyott a pénz a működtetésre, vagy szimplán bejelentik hogy "nincs mit feldolgozni" - különösebb eredmények nélkül. Amikor elolvastam a hír címét, azt hittem meglettek a zöld emberkék, amiatt áll le. A hivatalos közlemény több mint fura, SETI-nél az elfogyott a meló kb. lehetetlen, hiszen végtelen mennyiségben lehet pásztázni a világűrt. Mert ugye ki tudja mikor jön a jel... Szvsz biztos más (is) van a háttérben, amit sose tudunk már meg (megvont támogatások stb.).
Ilyenkor gondolkodóba lehet esni, hogy van-e értelme bármelyiket is futtatni, van/lesz kézzel fogható eredménye a pluszban felhasznált áramnak? Én mondjuk Einstein-es vagyok, de látni kell, hogy a szerver státusz oldalon szereplő számok közel se adnak valós támpontot a projekt haladását tekintve. Lehet, hogy holnap egy bejelentés után ott is leállítják az ütemező szervereket... -
coyote55
őstag
R.I.P. SETI
-
Darkness
aktív tag
én itt kiszállok...
34,8 M kreditet hoztam össze... most már inkább spórolok a villanyszámlán.
(jó lesz majd sörre)
-
C0d3r
addikt
Leáll a SETI@Home... Mondhatjuk, hogy egy korszaknak vége.
Immár 14 éve, hogy engem magával ragadott ez az egész distributed computing világ. Szoktuk mondani, hogy semmi se tart örökké, de azért remélem még sokáig lesznek hasonló izgalmas projektek. -
Kékes525
félisten
Mi az előnye annak, hogy a Setit virtulboxban futtatom? Lehetőség van a site-on ilyennek a letöltésére is.
-
Darkness
aktív tag
Üdv!
Valami nem stimmel itten. mióta felraktam az Intel legújabb driverét a VGA-25.20.100.6709 azóta a BOINC azt írja, GPU hiányzik. Belefutott valaki már ebbe?
BOINC 7.14.2 + LUNATICS 45b6
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Apollyon #5479 üzenetére
Nézd meg, hogy vannak-e CUDA csomagok (gondolom vannak, de ellenőrizd), és lehet nem ártana átnézned az OS-ed CUDa platform képességeit, egyáltalán működik-e rajta. lehet hiányzik a szükséges "driver"/csomag.
Más:
Adott projecteb belül, tudja valaki, hogy hogyan tudom állitani a különböző IGP -GPu task/ eszközöket?
Konkrétan Collatz-ra gondolok, App_config.xmlben beállitottam:
<app_config>
<app>
<name>collatz_sieve</name>
<gpu_versions>
<gpu_usage>0.5</gpu_usage>
<cpu_usage>0.1</cpu_usage>
</gpu_versions>
</app></app_config>
Vagyis minden gpu két feladatot kap (van egy RX480 és egy RXVEGA64 a gépben, és egy IRIS Pro 6200 IGP a cpuban), de én azt szeretném, ha az IGP csak 1 feladatot kapna, mig a két VGA kapna 2/ kártya. Erre van valami kisokos?
-
Apollyon
Korrektor
Kicsit kihalt a topik.
Évek után megint elkezdtem futtatni a boinc-ot, méghozzá a boinctui verzióját (linux).
Valamit meg kellene oldanom a xorg-ban, hogy kapjon a GPU is feladatot, mert amúgy nem kap (nvidia). Mindenesetre kevesebb mint egy hét alatt összerántottam 16 ezernyi pontot egy 35W TDP-s intel prockóval, úgy, hogy nem is futott mindig a kliens. Még régen, amikor phenom II-m volt, sokkal lassabban csinált meg 1-1 csomagot. Most max félóra kb., pedig nem is magas az órajel.Ja nálam egyelőre csak a SETI
De elég jól haladnak, már június végi határidős csomagok vannak. Ennyire nincsenek feladatok, vagy ilyen sokan nyomják? Azt látom, hogy a seti-é az egyik legnagyobb user base.
-
Sotho
őstag
válasz
coyote55 #5476 üzenetére
gyere wcgézni! Csak cpu nem széthajtva.
-
coyote55
őstag
Srácok, én elköszönök, 2000000 kreditet akartam elérni, ez tulajdonképpen teljesült is. Sokat áldoztam erre a projektre, mert fontosnak éreztem.
Elég volt abból hogy éjjel-nappal ment a gép, mert a nyögdíjat nem a legyek hordják össze. A kis ződ embörkéket keressétek tovább ti.
Legyetek jók, okosak, és szépek - mint én -
válasz
Plasticbomb #5473 üzenetére
Lunatics: inkább az van a háttérben, hogy már nem foglalkoznak vele annyira. A lunatics.kwsw.info oldalán már nem is követik a változtatásokat (2 éve a honlapjuk sem frissült), pedig még ők kezdtél el az egészet, és folyamatosan frissítették is. Tavaly a 'legfrissebb'(?) verziót (0.45 beta 6) a mikesworld.eu oldalon találtam meg, de már lehet, hogy azt sem fejlesztik tovább.
-
Plasticbomb
addikt
-
coyote55
őstag
Sziasztok!
Hogyan lehet kérni oklevelet, hogy mióta csinálom, és hány kreditem van? -
én is rpi-vel számoltatnék, de nem kapok feladatot setit. Ez normális?
-
Sotho
őstag
Kicsit túlbecsültem, ha 3-400-at hoz az már jó, sajnos az egy maga levetített teljesítmény 4 szál egyidejű használata esetén drasztikusan romlik. Viszont állandóra be tudtam állítani egy intel gput setire ,amikor nem használom a gépet a munkahelyen , ezt észre sem veszem szóval teljesen fájdalommentes.
-
Sotho
őstag
Simán belassul a felére az rpi3 ha kevés neki az áram...ez csak a számolási időből derül ki.
Ha jól tápolom meg passzívan 80+ fok! De rászerkesztettem egy venit!
most 30 fokos a hideg padláson 100%-on terhelve. Ha 1000 pont/napot hoz setiben az már jó! -
Sotho
őstag
Most látom az üzik között hogy adatbázis problémáik vannak.
-
Sotho
őstag
Na setit nem kapok rpi3-ra , einsteint meg inkább gpun számolok.
-
C0d3r
addikt
Úgy tűnik bejött nekik, megdőlt a havi rekord.
Legnagyobb adomány ebben a hónapban potom 9.500 USD, valaki nagyon szívén viseli a projektet. -
Sotho
őstag
A tegnapi leállás óta nem jön seti csomag, pedig épp most sikerült megoldanom az rpi3 hűtését.
Kiderült hogy egy kis áramló 25 C levegő ~ 6 fokkal kevesebbre behűti mint a -2 fok passzívba egy felül nyitott cipősdobozban.29 Nov 2017, 7:20:47 UTC Elkészült és jóváhagyva 47,167.58 46,731.91 107.42 SETI@home v8 v8.06
arm-unknown-linux-gnueabihf -
coyote55
őstag
Azt hiszem, lassan befejezem a SETI-nek a számolást. 2 millió kredit volt a kitűzött célom, az meg mindjárt megvan.
A kis ződ embörkék jól elbújtak, nem találjuk üket. -
Sotho
őstag
Kiraktam a teraszra -2 fok van a chip 52 fokos, a pi-hez mérten tekintélyes bordával. És meleg a borda! Kell neki a légmozgás.
Jól megdolgoztatja a seti. -
Sotho
őstag
Beállítottam a SETI-nek egy rpi3-t.
Benchmark results:
Number of CPUs: 4
973 floating point MIPS (Whetstone) per CPU
15297 integer MIPS (Dhrystone) per CPU - ez nem tudom mennyire igazEgy 183887 GFLOPs feladatra kb. 17,5 órát ír ez nem is olyan rossz.
Egy szálon fut (még) mert passzív bordás hűtése van és így is 62 fok. 4 szálon 74 fokig néztem. Lehet hogy kiteszem a sufniba aztán megy wifiről!
-
Szmuki
tag
Sziasztok!
Valami ötlet miért fagy meg a képernyőkímélőm (Boinc - SETI)?
7.8.3 (x86) van fent. win7 32bit alatt. -
coyote55
őstag
Végre, egy sokadik frissítést követően eltűnt a csomag.
Mégegyszer köszönöm a segítséget! -
-
coyote55
őstag
-
coyote55
őstag
Sziasztok!
Nálam változatlanul nem ment a SETI feltöltés, próbaképpen beszálltam az Einstein projektbe is.
Kitöröltem, majd újra csatlakoztam a SETI-hez (buktam 32 kiszámolt csomagot). Most megy mindkettő a gépemen, viszont a "készáru" lejelentésével valami gond van.
Mutatom
Tud erre valaki magyarázatot? Miért csak 16kB adatot tölt fel?
Esetleg a hiba elhárításához kérhetek segítséget? -
Darkness
aktív tag
válasz
coyote55 #5439 üzenetére
The UC Berkeley Space Science Laboratory Domain Name Services (DNS) server has been having problems for the past 24 hours, and a wildlands fire near the Space Sciences Lab has prevented SSL personnel from fixing the problem.
Because of this, any server functions (i.e. password reset, forum notifications) that require email interaction are not working for most people.
If the problems continue tomorrow its likely that BOINC clients will eventually lose access to the SETI@home servers until the DNS server can be repaired.
ha még nem kaptad meg...
-
Ric4m0nd
aktív tag
-
coyote55
őstag
Valami gond van, nem tudom a kész csomagokat feltölteni.
Másnál nincs ilyen gond? -
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #5435 üzenetére
szerkesztettem a remote_hosts.cfg fájlt és már minden szuper, csak arra kellene rájönni, hogy hogyan adható meg hogy bárhonnan engedjen csatlakozni
-
DrojDtroll
veterán
sziasztok!
bedobom ide is hátha itt kapok segítséget
Van egy gépem.
Nincs rajta csak parancssoros felület.Linuxrol van szó.
Az asztali gépemrol rá akartam csaklakozni.
Kiadtam a gépen egy boinc -allow remote vagy valami hasonló parancsot.
Azóta bármit akarok csinálni parancssorban auth errort kapok. -155
Mi lehet a gond?
-
coyote55
őstag
Az előző téma, kicsit másképp [link]
-
Kékes525
félisten
-
LeG3Nd
tag
Üdv!
'Hozzám vágtak' 2 öreg gépet. 2,8 GHz Nortwood, 2 GB ram, Radeon 9550. A Penti 4-ek tudomásom szerint igencsak jól tudnak fűteni, így arra gondoltam télen használhatnám őket mint hősugárzó a nyári konyhában, fagyvédelem, nehogy elpusztuljanak szerencsétlen muskátlik
Hogy folyamatosan pörögjenek és a lehető legtöbb hőt termeljék úgy gondoltam seti@home programot futtatnék, ami a processzoron kívül a videokártyát is meg tudja izzasztani. A gond az, hogy az alaplapon csak agp csatlakozó van, olyan kártya amit a seti tud használni agp-ben nem biztos hogy létezik.
Több helyen olvastam hogy a Radeon hd2600xt, hd3450, hd3650 kártyák erre használhatók, de sok olyan kommentel találkoztam, ahol pont az ellenkezőjét állították. Van itt valaki akinek van erről tapasztalata? AGP videokártya, amin a seti@home is tud számolni?
-
cigam
titán
Fedora alatt izzítanám be, de valami nem smukkol. Látszólag letőlti a számolnivalót, majd el is dobja azt. A naplóban 2 hiba van:
SETI@home | [error] File setiathome-8.00_AUTHORS has wrong size: expected 924, got 0
SETI@home | [error] Checksum or signature error for setiathome-8.00_AUTHORSMi nem tetszik neki?
-
plömplöm
őstag
válasz
Kékes525 #5426 üzenetére
"If the transient claimed by Bursov et al. (2016) originates from beyond the Earth, then, given what we currently know of the parameters of the RATAN search, such events ought to be common. The fact that they are not frequently seen in continuum imaging surveys suggests that the RATAN transient is likely due to instrumental interference or to some other artifact of human technology."
-
Kékes525
félisten
-
Darkness
aktív tag
válasz
Plasticbomb #5422 üzenetére
Üdv!
-
Plasticbomb
addikt
AMD APUra melyiket érdemes feltenni?
-
Darkness
aktív tag
válasz
coyote55 #5415 üzenetére
Üdv.
Azok a legújabb kliensek.
Néz be a http://setiathome.berkeley.edu/ - Az ön fiókja menübe és nézd meg a beállításokat és a BOINC -ben a feladatoknál mennyit ír egy csomagra. Abból kb. kiszámolhatod, mennyi kreditet kaphatsz egy nap.a mostani csomagokkal én 90 - 112 kreditet kapok csomagonként 8.000 - 11.000 mp futási idő mellett. Azért hozzá tartozik, hogy 8 szálon futtatom, s megnézve a BOINC -ben a feladatoknál, egy csomag 2-2,5 óra alatt megvan. ez kb. 8x9 csomag egy nap...
-
coyote55
őstag
-
coyote55
őstag
Ez a SaH v8 sem "fizet" jobban, mint a v7
Még az Astropulse a legjobb, de az meg ritka
A CPU meg a GPU jóformán 24/7 számolnak, és kb 1000 kredit az átlagom.
Gondoltam, 2000000 kreditig elmegyek, de ilyen tempóban? -
bozont
veterán
Üdv
Még nagyon régen futtattam boinc-ot, de aztán leálltam vele. Most megint feltenném, de láttam ezt a seti-t is. Mi a különbség közöttük? Melyiket érdemes használni? Ebből is van android verzió? -
Csak jelzem, hogy az optinak van uninstallja, és visszaállít mindent eredeti állapotra - vagyis felesleges a BOINC-os újrainstall.
Sőt, elég csak az xml-t törölni, mert ha az nincs, akkor a 'gyári' motorokat fogja keresni, és használni - hiszen az xml-ben pont az van leírva a BOINC nyelvén, hogy milyen alkalmazáshoz milyen motort használjon. -
Darkness
aktív tag
kijött az új optimalizált kliens a V8 -as csomagokhoz!
-
coyote55
őstag
Valaki segítsen, mit kell letölteni, telepíteni, hogy menjen a SaH v8, mert állandóan azt írja, hogy nincs megfelelő xml fájlom hozzá
A hócipőm tele vele... -
Darkness
aktív tag
igen, lehetséges, de kicsit utána olvasva, komplexebb lett a számítási algoritmus.
Mivel az AP csomagok is lassan jönnek, s abból is csak GPU -ra (intel), így kifuttatom és marad az eredeti BOINC. majd megvárom mikor dobják ki az optimalizáltat. Most nincs kedve meghekkelni az XML fájlt. lehet több kár lenne belőle, mint haszon...
bár ha kredit pontokat nézem... baromi nagy esésnek nézek elibe...a 9000+ átlagom, gyorsan fog hullani...
de marad a stabil 8. ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest