- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
Létezik hordozható (portable) BOINC-kliens?
-
róland
veterán
Nagyon jó az AMD Trinity APU-ja. Az A8-4500 (0,5 CPU + 1 ATI GPU) párosa 20 perc alatt "ledarálta" azt a csomagot, ami a CPU-nak több, mint 3 óráig tartott volna. (S közben használható a gép.)
-
róland
veterán
-
róland
veterán
Van portable BOINC kliens? (Egyelőre nincs kedvem telepíteni az új notebookomra, viszont kipróbálnám, hogy mit is tud egy AMD A8-4500 APU [Trinity, 4 mag, Mobility Radeon 7640G].)
-
róland
veterán
Androidra valami kliens? (Szerintem a Samsung Galaxy SIII egész jól teljesítene.)
-
róland
veterán
Atommal próbálta már valaki a BOINC-os projekteket?
-
róland
veterán
válasz
concret_hp #4061 üzenetére
Helyi elektromos ármaszolgáltatód ügyfélszolgálatán igényelsz egyet tesztelésre. E-on-nál biztosan lehet kérni.
-
róland
veterán
Ugyan hosszú egy-egy csomag számítási ideje, de elég szépen ad érte kreditet.
-
róland
veterán
Míg a gépek számolnak se unatkozzatok, szavazzatok egy PH!-s társra: M.Edina!
-
róland
veterán
Ügyes: [link]!
-
róland
veterán
válasz
concret_hp #3754 üzenetére
Várlak a PH! csapatban!
-
róland
veterán
Csatlakoztam a Spinhenge projekthez.
-
róland
veterán
Több mint 46 órányi munka után, még mindig 4 órányi számolni valója van a csomaggal. Sajnos ehhez nincs türelmem, meg nem megy mindig a gépem, így valami rövidebb számítási idejű projekt után kell néznem. (Lejárt már a jelentési határidő is.)
-
róland
veterán
Azt hiszem visszatérek SETI-zni, 535-on tart az 1. S5R2 csomagom, s ma este van a jelentési határidő. Biztos, hogy nem lesz kész.
-
róland
veterán
~ 33 perc 1%-nyi feldolgozás. Nem valami gyors.
-
-
róland
veterán
Ha sürgősen nem optimalizálják, vagy nem növelik a kredit értékeket, nagyon sokan fogják otthagyni a projektet.
-
róland
veterán
Megjött az első R2 csomagom. Becsült feldolgozási idő 33 óra 23 perc 41 másodperc. Hát, ez elég húzós. Lehet, visszatérek a SETI-hez.
-
róland
veterán
Most telepítettem újra. Kicsit megváltozott közben a kliens, s a csomagok mérete is megnőtt. 7 és 9 órás csomagokat kaptam az eddigi 3-4 órásakkal szemben. (Faster all-sky pulsar search 4.24 ... _S5RIa_... végződésűeket kaptam.)
-
róland
veterán
Most kezdte az utolsó csomagot. Közel 4 óra múlva újratelepítem a gépemet.
-
róland
veterán
Talán sikerül egy 4000-es futást összehoznom hétvégéig.
-
róland
veterán
Üdvözöllek a csapatban!
HA a fizika felé kötlezted el magad, akkor ajánlom a SETI@Home-ot, mint második projektet. Próbálkoztunk SZTAKI-val is, ami egy magyar projekt, de össze-vissza adja a csomagokat (egyik pár másodperces, másik akár 12 órás is lehet). Spinhenge-t próbáltam volna múltkor, de regisztráció után egy csomagot se küldött. Szóval maradt nálam is a SETI. Ott is van mit behoznunk, annak ellenére, hogy az egyik legjobb magyar csapat vagyunk. -
róland
veterán
Átneveztettem a topicot. tehát mostantól SETI és Einstein a címben.
-
róland
veterán
920 kreditem vár feldolgozásra az Einstein-nél. Bahh!!!
-
róland
veterán
válasz
#95904256 #3602 üzenetére
Azért gondoltam a SETI-Einstein névpárra, mert vannak más BOINC projektekkel foglalkozó topicok is, míg ezt a kettőt nagyjából egy felhasználói tábor futtatja. S eddig jól megfértek egymás mellett mindkét projekt hozzászólásai, ezért nem lenen érdemes új topicot nyitni.
-
róland
veterán
Mit szólnátok, ha egy moderátorral átneveztetnénk a topicot:
''SETI@Home - Einstein@Home''-ra? -
róland
veterán
Valami információ az Einstein S5R2 fázisról? Ez egy rejtett UP!, mert mostanában elég kihalt a topic.
-
róland
veterán
válasz
concret_hp #3597 üzenetére
Nem rossz!
-
róland
veterán
Látatlanban segítek, de a Boinc menüsor 2. ''főmenü'' alatt állítsd mindkét lehetőséget az első beállításra, azaz mindig fusson a Boinc. (Este majd megnézem, hogy pontosan mi is a megjelölése.) A gond az, hogy alapbeállításnál csak akkor fut a kliens, ha semmi mást nem csinálsz a géppel, még egy torrent letöltés se mehet ilyenkor. Azonban ha mindig fut a kliens, akkor a teljesítményét szabélyozza az egyéb programok igénye szerint.
-
róland
veterán
válasz
concret_hp #3573 üzenetére
Reggel sikerült feltöltenem a kész csomagokat.
-
róland
veterán
válasz
Csapi007 #3551 üzenetére
A http://boinc.berkeley.edu honlapról indulva kiválasztod a projektet, hogy mihez szeretnél csatlakozni. A BOINC kezelő Tools(eszközök)/Attach to new project(csatlakozás új projekthez) menüpont alatt megadod a projekt honlapjának URL-jét, majd megadod az új felhasználóra vonatkozó adataidat, és már csatlakozik is.
-
róland
veterán
válasz
concret_hp #3535 üzenetére
Bocsi, kicsit fáradt voltam, mikor összeütöttem ezt a leírást. Természetesen köszönöm a korrekciót.
-
-
róland
veterán
Az meg azért nem jó, mert van külön téma a World Community Gridnek, a Rosetta-nak, a Folding@Home-nak, stb. (Bár tényleg nem ártana összefogni a PH!-s csapatokat.)
Meg az egész a SETI-ből nőtte ki magát, így már tiszteletből is illik meghagyni a nevet.
Ha jól tudom, akkor a PH!-s SETI-zők általában Einstein-t és elvétve SZTAKI-t futtatnak még otthon. -
róland
veterán
Először le kell töltened a BOINC klienst, majd választanod egy projektet. A BOINC telepítése után csatlakozni kell a választott projekthez (projekt URL-jét kell bemásolni a böngésző címsorából a csatlakozás megfelelő mezőjébe).
World Community Grid foglalkozik az egészségügyi kutatásokkal több más projekt mellett. Itt a PH!-n van komoly topicja: [link]
A projektek (nem biztos, hogy az álatlam megadott sorrendben látod, mert a sorrend véletlenszerű):
BBC Climate Change Experiment - BBC klímaváltozás
Climatprediction.net - klímaelőrejelzés
(Mindkét projekt nagyon hosszú csomagokkal dolgozik, akár 2000 órás is lehet egy csomag, persze ez függ a géped teljesítményétől is.)
Proteins@Home - fehérje struktúra előrejelzés
Rosetta@Home - Fehérjék 3D-s alakjának meghatározása (népszerű projekt)
Malariacontrol.net - A malária átviteli dinamikájának és egészségügyi hatásának szimulációja fontos annak (a maláriának) kontrollálásához.
SIMAP - fehérjék hasonlóságának számítása
Tanpaku - Az általános szekvenciákból a fehérjék struktúrájának és funkciójának meghatározása.
World Community Grid - Az emberi megbetegedések ismeretanyagának bővítése.
LHC@Home - részecskeütközés szimulációja a CERN közreműködésével, az új részecskegyorsítójuk tesztelésére.
Spinhenge@Home - A molekuláris mágnesek és a kontrollált nanoméretű mágnesesség tanulmányozása.
Leiden Classical - Felületek tudományos számítása a klasszikus dinamika használatával.
SETI@Home - Földönkívüli intelligencia keresése
Quantum Monte Carlo at Home - A molekulák struktúrájának és reaktivitásának tanulmányozása a kvantumkémia felhasználásával.
uFluids@Home - A kétfázisú folyadékok mikrogravitációban való viselkedésének és a mikrofolyékonyság problémájának szimulálása.
Einstein@Home - pulzáló neutroncsillagok keresése
Chess960@Home - A Chess960, az ortodox sakk egy variációjának tanulmányozása.
SZTAKI Desktop Grid - Az összes általános bináris számrendszer keresése a 10-11. dimenzióig. (Magyar projekt, magyar honlappal. Bővebben ott.)
ABC@Home - ''abc-hármasok'' keresése, pozitív egész számok között.
Riesel Sieve - A k*2^n-1 forma alapján prímszámok keresése.
PrimeGrid - Nyilvános soros prímszám adatbázis létrehozása, és nagy ikerprímszámok keresése a k*2^n+1 és k*2^n-1 formulákkal.
Rectilinear Crossing Number - gráfkutatás.
Remélem a fenti lista alapján könnyebb lesz választanod!
Ha a SETi vagy az Einstein projektet választod, várunk a PH! csapatban!
[Szerkesztve] -
róland
veterán
-
róland
veterán
Sikerült több, mint 300 kreditet szereznem az elmúlt alig több mint egy hónapban. Ma este sajnos újabb újratelepítés lesz. (Jó lenne már végre 2-3 hónap folyamatos BOINC futtatás, de amíg nem működik Vista alatt a tv-tunerem, addig ebből nem lesz semmi.
)
-
róland
veterán
Spinhenge-nél nincs feldolgozásra váró adat, így újraindítottam a SETI-t otthon.
-
-
róland
veterán
Jelentem, megint haldoklik az Einstein. (Emiatt a megbízhatatlanság miatt fogok váltani. Múltkor úgyis szemezgettem már a Spinhenge-dzsel.)
-
róland
veterán
válasz
belaazallat #3471 üzenetére
Csak a szokásos leállások egyike.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest