- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4488 üzenetére
Nincs optimalizáltabb verzió. A "gyári" már elég jó ezen a téren.
De ha alapjaiban új kliens program jelenne meg akkor azt megnézem...Ha szabadidőmben programozni támad kedvem, akkor EternityII-vel foglalkozom már úgy két éve. Gyakorlatilag megoldhatatlan feladat, de mindig támadnak újabb és újabb ötleteim, így nem tudok elszakadni a témától.
-
válasz
concret_hp #4488 üzenetére
Az Einsteinnél két oldalt érdemes ilyen esetekben nézni:
- béta aloldal
- Power apps aloldal
Ha itt nincs semmi, akkor nincs.SZTAKI-nál nincs ilyen lehetőség. Ott még régebben Ákos csinált egy optit, de kérdés, hogy mennyire működik az újabb dimenziókban; illetve hogy honnan lehetne leszedni (mivel Ákos megszűntette a BOINC-os letöltő-oldalát).
-
válasz
concret_hp #4487 üzenetére
2 helyen lehet beállítani:
- SETI oldala\Az Ön fiókja\(Beállítások) Számítási beállítások részen belül
- BOINC\Haladó\Tulajdonságok\Processzor használat részen belül"On multiprocessors, use at most '4' processors "
On multiprocessors, use at most '100 %' of the processors""Többprocesszoros rendszereknél használjon legfeljebb '100%' of the processors"
Ezekben lehet állítgatni a számokat a megfelelő méretekre...
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #4487 üzenetére
ill valami a hivatalosnál optimalizáltabb verzió van?
ati videokártyám van (most először kb.
) szóval az nvidiás cuccokat nem tudom használni
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4475 üzenetére
Itt találsz egy jó statisztikát: http://www.boincsynergy.com/stats/
Bár érdekes módon a SETI@Home évekig vezette a listát, egy ideje mégsem szerepel rajta. Csak a SETI@Home Beta. Einstein@Home rulez... -
válasz
concret_hp #4475 üzenetére
Most erre mit lehet mondani? Meg kell nézni, mit használnak a legtöbben, és akkor kiderül.
Szerintem a SETI még mindig vezet; de a többi sorrendjére tippem sincs.
Egyébként ha van 8000-9000 vagy újabb sorozatú NVIDIA kártyád, akkor mindenképp érdemes lehet valami olyan projektet futtatni, ami kihasználja annak számítási kapacitási lehetőségét (pl.: SETI); a procinak meg emellett adhatsz bármilyen más, Neked tetsző projekt munkáit.
Szerk.: Nálam a SETI mellett megy a SZTAKI, illetve többé-kevésbé a Spinhenge, a SETI beta, és az Einstein is. -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #4321 üzenetére
najóvan mostmár 100 órásaknak néznek ki... többi aborted
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #4313 üzenetére
nah én is kaptam vagy 20 csomagot
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4311 üzenetére
Ahogy nézegettem a különböző gépek WU listáját, szinte mindenki több százat benyelt az új csomagokból. Jó kis BOINC rendszerteszt lesz belőle.
Na, majd meló ( és F1 ) után belekukkantok a kódba, lehet-e még gyorsítani rajta ( ami biztos, mert múltkor az SSE2 kódos dolog pár perc alatt lett összedobva ).
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #4309 üzenetére
hm ugylátom ezeken tolja, csak le volt halva a szerver.
-
válasz
concret_hp #4286 üzenetére
A Power Apps linken jelenleg még nincs...
-
válasz
concret_hp #4270 üzenetére
A SZTAKI kb. 3-4 napja kezdett el rakoncátlankodni (hol ment, hol nem), aztán tegnapelőtt dél körül teljesen leállt, azóta pedig még nem indították vissza. Valószínűleg valami nagyobb gond lehet náluk.
Az Einstein-től meg azért nem kapsz új csomagot, mert az app_info.xml fájlban lévő információk alapján nem talál hozzá futtatható verziós klienst (Windows platformon az S5R4-es csomagokhoz a 6.04-es kliens van, ami viszont alapból a power_apps kliensek között nem szerepel - ). Ezért kell törölni azt a fájlt, vagy ezért kell átírni, hogy tudja, milyen klienst kell hozzá használni, mit kell letöltenie.
Egyébként a témáról bővebben angolul az Einstein üzenőfalán is lehet olvasni: itt (az itt olvasható módosított app_info fájlt pedig kiraktam ide, aki szeretné ezt használni, az töltheti, és csak felül kell írni a régit). -
válasz
concret_hp #4248 üzenetére
PS+DW+SCRIBUS+VISTA (!!!)+MEMTEST+VMWARE... ezek szoktak menni
-
válasz
concret_hp #4242 üzenetére
"mindenféle tudományos kutatásban vehetsz részt a számítógéped szabad kapacitását felajánlva" Ezért én mit kapok? Semmit? Linux alatt működik a dolog?
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4231 üzenetére
"meg van írva mind2 kód nem? gondolom nem olyan nagyon bonyolult egy gépről kideríteni, hogy sse-t tud-e vagy sem. ha tudja letölti az sse optimalizáltat, ha nem akkor a simát. hány sor lenne ezt megírni?"
Ennél azért jóval bonyolultabb a dolog. Egyrészt van egy rakás BOINC verzió amelyek mindegyikével együtt kell tudni működni, nem csak a nálad lévővel. Ezekből csak az újabbak detektálják az utasításkészleteket. Amúgy a power user application tartalmazza mindkét kódot, egy saját SSE detektáló rutinnal. Azonban ez nem támogatott, nem követendő eljárás, a BOINC fejlesztői szerint sem.
Másfelől ahhoz hogy hivatalossá váljon egy verizió, rengeteg teszten és egy jóváhagyási procedúrán is túl kell jutnia. Ez azt is jelenti hogy külső szakértőket is be kell vonni a vizsgálatába. ( Nem vicc, különben tudományos körökben nem lesznek 100%-osan elfogadhatóak az eredmények. ) Erre meg nincs ideje a programozónak, mint már írtam. Pláne nem most mikor hónapok óta azzal foglalkoznak hogy az S5R4 csomagokat előkészítsék.
Kicsit több munka van a háttérben mint azt feltételezed...
Talán valamit enged sejtetni belőle, ha azt mondom hogy 2005-ben, a fizika világévében a legfontosabb kutatási projektnek választották. És itt nem csak a BOINC-os projektekre kell gondolni...
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4228 üzenetére
"hát nemtom, nyílván ebben is van ráció, de sztem azért nem lenne nagy ördöngősség."
nem is értem miért nem csináltad meg...
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4226 üzenetére
Az SSE-t nem támogató gépeken hibát az SSE-t használó program, ezért hogy ne problémázzanak az átlag felhasználók, mindenki az FPU-s verziót kapja. Aki akarja, az meg felrakhatja az SSE kóddal ellátottat. Persze egybe lehet gyúrni a kettőt meg lehet szépíteni rajta, de egyszerűen nincs rá ideje a programozójuknak. Ott sem csak lógatják a lábukat az emberek...
-
válasz
concret_hp #4221 üzenetére
A másikat (régit) nem kell törölni, a BOINC majd elvégzi a tisztogatást maga; de az újat be kell másolni a projekt könyvtárjába.
Más: a SETI-nél valami nagyon behalt, mivel tegnap este óta nem megy a csapatunkban senkinél a lejelentés, és az új csomagok kérése sem (csak a kész csomagok feltöltése).
-
Core2duo6600
veterán
válasz
concret_hp #4218 üzenetére
Nálam is.
és 1 szerre 2 projekt fut.
egyidőben, és óránként váltogatja, így állítottam be.
Mert összesen 3 projektben veszek részt jelenleg. -
Core2duo6600
veterán
válasz
concret_hp #4215 üzenetére
Igen elképzelhető.
Ha 100 % ra eszi a cpud akkor sok a számolni való, és az a proci azért annyira nem gyors -
törölt tag
válasz
concret_hp #4212 üzenetére
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4163 üzenetére
Einstein@Home-ban a csapat elérte a 2,5millió kreditet és a 172. helyet.
-
válasz
concret_hp #4159 üzenetére
Nálam -a lefagyást kivéve- hasonló gondok voltak a munkahelyi gépemen, de a gyári einstein motor helyetti béta felrakásával megszűnt a probléma.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4159 üzenetére
Tökéletesen működik az Einstein@Home.
A hiba a gépeden van.
- BOINC legyilkol
- BOINC újrarak
- Einstein csatlakoztat... -
Kinder
senior tag
válasz
concret_hp #4152 üzenetére
azt írja akkor, hogy kommunikáció elhalasztva
node amit meg feldolgozott éppen, azt elküldi rögtön....jobbklikk nincs az adott projekten
és a "kapcsolódás újra" sem segít
38 projekt áll így feldolgozva...
-
válasz
concret_hp #4142 üzenetére
vagyis megtláltam, de nem történik változás!
Hol kell updatálni a klienst? -
válasz
concret_hp #4142 üzenetére
már megtaláltam, köszi!
Egyébként a szeti szerver csk nekem nem ment ma? Mármint nem tölt le csomagokat!
-
válasz
concret_hp #4134 üzenetére
És hogy? Ez engem is érdekelne!
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #4126 üzenetére
ezt nem tom hogy kombóztam, ki mert most vagyok 77 000. 50K-ra gondoltam
bár egyre sűrűbb a mezőny.
ja ő hogy tudok betárazni pár workunitot?
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4116 üzenetére
Ez normális. A "wingman"-ek, vagyis azok a hostok akikkel együtt számolod ki ugyanazt a csomagot, lassabbak a tiédnél vagy később kapták meg az adatokat így később is szolgáltatják az eredményt. Az hogy idáig gyorsan kaptál kreditet, azt jelenti hogy eddig általában olyan csomagokat kaptál amelyeket mások már hamarabb kiszámoltak. Vagyis, eddig ők vártak rád.
szerk.: Ahogy változnak a számolandó frekvenciák, úgy kerülnek ki újabb és újabb csomagok. Hol te kapod meg előbb, hol a partner gépek. Egy csomag olyan 520 munkacsomagból áll, ebből általában 2-50 csomagot kap meg egy host.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #4113 üzenetére
vagy 4-5 napja csak a pending kreditjeim gyűlnek, és alig alig validálnak 1-1 csomagot. miért lehet ez?
máskor max 2-3 pending csomagom szokott lenni, most van 8.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4113 üzenetére
Csak egy "hot-loop" kapott SSE kódot, de így is 25-30%-kal gyorsabb.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4111 üzenetére
Egyelőre Béta változat, így kézzel kell letölteni majd bemásolni a fájlokat a projekt könyvtárba. Einstein@Home Power User Applications
Ha jól teljesít, akkor majd hivatalos verzióvá válik. Egyébként a pár napja hivatalos Win4.26-os is gyorsabb az azt megelőző Win4.15-ösnél.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #4103 üzenetére
nah átléptem az 50 000 einstein kreditet és február 10 körülre mglesz összesen a 100 000 boinc kredit.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #4079 üzenetére
na most hogy így majdnem minden nap lemegy 2 einstein csomag, elkezdett egész jól gyűlni a kredit
gyakorlatilag az 1db gépem jóval több kreditet termel, mint másik 3 amin még megy valamilyen boinc. -
törölt tag
válasz
concret_hp #4081 üzenetére
A Core2 jóval hatékonyabb mint a Pentium-D, főképp memória kezelésben és lebegőpontos műveletekben. A sha collision search-ot nem ismerem, de valószínűleg azért nem gyorsult jobban, mert olyan utasítások dominálnak benne amelyek sebességét csak az órajel emelésével lehet növelni. Pl. ilyenek az egyszerű, 1 órajel alatt végrehajtódó integer utasítások. Ilyenekből csak úgy tudsz adott idő alatt többet végrehajtani, ha növeled az órajelet.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4079 üzenetére
Ráadásul Bernd beígérte hogy még idén kikerül a gyors SIN/COS számító algoritmusommal ellátott változat, valamint az SSE-t támogató hot-loop. Ez még jó pár órával rövidítheti a feldolgozási időt...
szerk.: Szerintem Bernd nem volt tiszában azzal hogy már csak két hét az év.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4061 üzenetére
A www.conrad.hu-n 11.000 HUF-ért kapni fogasztásmérőt.
Én ilyet használok:
Voltcraft Energy Monitor 3000 -
róland
veterán
válasz
concret_hp #4061 üzenetére
Helyi elektromos ármaszolgáltatód ügyfélszolgálatán igényelsz egyet tesztelésre. E-on-nál biztosan lehet kérni.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4058 üzenetére
-
válasz
concret_hp #4051 üzenetére
Nálam a SETI ~28MB-ot követel magának.
-
C0d3r
addikt
válasz
concret_hp #4049 üzenetére
Belehet állítani, hogy mekkora csomagokat szeretnél. egészen 1 órától 24 óráig.
Beállítás: Your account > Rosetta@home preferences > Target CPU run time -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #4009 üzenetére
nah kevesebb mint 1 hónap kellett újabb 10 000 kredithez
(mondjuk most 3 gép is dolgozik nekem, ami 4 procit jelent) -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #4009 üzenetére
utóbbi 30 napban 11K helyet jöttem előre , így kb. nov végére meglehet a top 100K hely (most 113Knál járok) és kb. holnap-holnapután beérek a top 10%-ba.
jelenleg: Accumulated more credit than % of all BOINC users 89.987%
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4018 üzenetére
Számolj csak!
Én is azt teszem...Gondolom a validátoron akartak újítani a fiúk, de valami nem lett kerek. Valószínűleg órákon vagy napokon belül helyreáll a rend.
-
válasz
concret_hp #4005 üzenetére
Hát persze, hiszen a keddi karbantartás volt.
Azóta már azt is észrevettem, hogy nemcsak a csomagoknál kerekítenek, hanem most már mindenhol (a csapat részen belül is, a számítógépek felsorolásánál is, ...). -
válasz
concret_hp #4000 üzenetére
A SETI már ad csomagot, csak hétvégén megint megadta magát néhány szerver:
"October 1, 2007
We had three server crashes over the weekend and are recovering now."és egy kicsit részletesebben a Technical News részen belülről:
[I]"What a weekend. Three server crashes in two days, followed by most of today getting things back up and running.
First bruno went down, hard. We needed to come up to the lab and power it down in order to get it back up. A lot of the server processes didn't come back up and needed help. But bruno is up now, and will hopefully stay that way.
Then lando and isaac went down. It looks like the UPS they were hooked up to failed without warning. They have single power supplies so when the UPS failed, they both went down. Until we get a replacement, they are hooked directly into an outlet.
On top of that, automount on bruno is not mounting local devices into their proper places in the NFS tree that gets shared among our systems. That prevented the file deleter and file uploads from working and resulted in the work unit store getting overfilled. Thank the FSM for the "-o bind" option to mount."[/I]
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #3999 üzenetére
a simap meg továbbra is akasztja a gépet.
a seti nem ad csomagot.
sztaki se ad csomagot.
chess960 sevalakinek ötlet projektre?
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3983 üzenetére
Egy csomag eredménye egészen addig van ''pending'' állapotban míg legalább két másik azonos eredmény vissza nem érkezik ugyanerre a csomagra. Láttam már olyan csomagot is, amelyik 6 hónapig volt pending-ben. Először ugye kiküldte a gép a csomagot három gépnek. Abból az egyik kiszámolta, a másik kettőnél meg lejárt a határidő, ezért a szerver elküldte még két gépnek. Majd így tovább. Végül vagy 25 gép kapta meg a csomagot mire összejött a három eredmény. Sajnos ez azért is van mert többen sokallták a feldolgozási időt és így egyszerűen törölték az Einstein-t, ahelyett hogy legalább ''abort''-ot nyomtak volna a csomagra. Ugyanis akkor a szerver rögtön küldte volna másik gépnek és nem várja ki minden gépnél a több hetes határidőt. De végülis a csomag érvényes lett és mindhárom gép megkapta a crediteket...
-
C0d3r
addikt
válasz
concret_hp #3977 üzenetére
Gondolom a Cullen Prime Search-t futtatod. Ne lődd le, főoldalon van az ismert hibáknál (known issues):
''Cullen Prime Search does not update progress bar.''
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
concret_hp #3969 üzenetére
Na, találtam cikket az Eternity-ről, mely megemlíti az Eternity I-et is. [link]
Szóval az eredeti játék hatszögletű elemekből tartalmazott 209 darabot és 7 hónap alatt fejtette meg a Cambridge-i egyetem két matematikusa. Természetesen számítógépes támogatással... -
törölt tag
válasz
concret_hp #3974 üzenetére
Szerintem nem nagyon fog változni a feldolgozási idő. Továbbra is csak azt tudom mondani hogy figyelemmel kell lenni arra hogy rengeteg platformra dolgoznak. Kezdve a windows-tól a darwin-on keresztül a freebsd-ig. Valamint hogy nem csak x86-os processzorokon hanem SUN, PS3 és hasonló platformokra is akarják fordítják a kódot. Ezért érthető hogy a leglassabb és a leggyorsabb konfigurációval is figyelembe veszed, akkor nem biztos hogy számodra is a legideálisabb idők jönnek ki. Persze panaszkodni lehet, meg is hallgatják, de tenni nem tudnak ellene, hacsak nincs egy jó ötleted...
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3972 üzenetére
S5R3... ami az S5R1 adatait fogja felhasználni, de finomabb jelfeldolgozást fog használni, köszönhetően az új ( már mint az S5R2-höz is használt ) kereső eljárásnak.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3969 üzenetére
1M usd. Igen, megnyerték. Egy angol egyetemista. Nem tudom hány darabos volt. Hogy mi a garancia? Semmi... max. beperelheted.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3967 üzenetére
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3963 üzenetére
Célgépek gyártásával foglalkozom, mint tervezőmérnök.
Miért? -
törölt tag
válasz
concret_hp #3959 üzenetére
Na, írtam egy neurális hálón alapuló programocskát, amely 3216 scan alatt végzett a 16x16-os táblával. Ez kb. 1 percbe került egy 3GHz-s Core2-őn. Az eredmény szerint nincs megoldása a feladatnak...
Most megyek keresem tovább a bugot a programban. -
törölt tag
válasz
concret_hp #3959 üzenetére
Nekem vagy fél nap kellett hozzá...
...igaz, közbe elugrottam Pestre feléleszteni egy gyártósort. -
törölt tag
válasz
concret_hp #3952 üzenetére
Közben megoldódott a 72 darabos puzzle is, így azért is kaptam egy pozíciót.
Mondjuk ez azért már több időt igényelt mint a 36 darabos...
De még így is épp befért 1 másodpercbe.
Egyébként nem agyaltam túl sokat a dolgon. Bár tény hogy egy kombinációt 6-8 órajel alatt ellenőriz le, és van benne egy kis szürkeállomány is. -
törölt tag
válasz
concret_hp #3934 üzenetére
Na, utánanéztem hogy a nagyokosok mit mondanak. A 256 darabos Eternity 2 puzzle-nak több mint 10^600-on kombinációja van... szóval lehet bízni benne hogy még nem rakták ki.
Egyébként nagyon korrekt a honlap. Regisztráció után bepötyögtem a kulcs puzzle megoldását és máris megadta hogy hova tegyem és hogyan a képen látható kulcs darabot a 256-os táblán. Nem kellett postázni. -
törölt tag
válasz
concret_hp #3947 üzenetére
Valóban, az elemek számával exponenciálisan nő az idő... de még én sem lőttem el az összes puskaport... sőt, szinte kifogyhatatlan munícióval rendelkezem.
A C2D ennyivel durvább. Egyrészt a 128 bites SSE végrehajtás alapból dupla sebességet jelent lebegőpontos műveleteknél, mivel kétszer annyi műveletvégző egység van. Másrészt ezek a műveletvégzők alapból is gyorsabbak ( szorzás, osztás, összeadás, komparálás, shiftelés, memóriahozzáférés, ... ). Harmadrészt a Core2 alapvető felépítése (arhitektúrája) is eleve hatékonyabb... és még lehetne sorolni... Tehát a háromszoros sebességkülönbség bőven lehet egy Pentium-D-re optimalizált és egy Core2-re optimalizált program közt.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
concret_hp #3936 üzenetére
Kösz...
Most nézem, a 6x6-os táblát sem tudta még eddig kirakni a gépem. Pedig már lassan vagy tíz perce dolgozik rajta... -
válasz
concret_hp #3939 üzenetére
Természetesen csak a SETI-re (máshol nem hiszem, hogy használnának multibeam - többsugaras vevőfejes - csomagokat számolásra, ráadásul 2.4-es opti klienssel
)...
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3934 üzenetére
Szeretek programozni, pláne olyasmit aminél ki lehet használni az assembly nyújtotta lehetőségeket
Sőt, már neki is fogtam a kulcs puzzle megoldó programnak. Egyébként már csináltam hasonló megoldó programokat, tény hogy ha nem fekszik a ''kombináció'' az adott algoritmusnak, akkor az eredmény képes nagyon lassan megszületni. Pl. jártam már így Sudoku solverrel. Volt olyan feladvány amelyek megfejtéséhez órák is kellettek, de a többséget ( azonos mennyiségű kiindulási adattal ) a másodperc töredéke alatt oldotta meg. Aztán egy másik algoritmus meg pont fordítva muzsikált. Ami nehéz volt az elsőnek az meg feküdt ennek...
Szóval, majd meglátjuk. Szerintem jól fogok szórakozni. -
törölt tag
válasz
concret_hp #3932 üzenetére
De! Igazad van. Ez csak egy 16x16-os tábla.
De ez így már nem is olyan nagy durranás...
Egyébként épp most nézegetem milyen csomag is van itt az asztalomon... Ja igen. Az első kulcs puzzle.
Ez csak 6x6-os. Irok rá egy algoritmust, megnézem mennyi idő alatt rakja ki, majd kipróbálom a 16x16-os táblára is, de... de ez a 16x16 már nem is tűnik olyan nagy durranásnak. -
Szmuki
tag
válasz
concret_hp #3914 üzenetére
most már frankón müxik.Thx azért a segítséget.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3916 üzenetére
Hajrá!
-
esattila
csendes tag
válasz
concret_hp #3914 üzenetére
Ha a Seti-s felhasználóneve megegyezik a PH!-sal, akkor nem valószínű a tűzfal probléma.[link]
-
Szmuki
tag
válasz
concret_hp #3911 üzenetére
igen ezt már megtettem de nem megy
.
Régen is SETI@home-ot futattam a gépen.és akkor ment. Mi lehet a hiba esetleg meg kéne próbálni régebbi progival,de lehet hogy eh húlyeség..? -
törölt tag
válasz
concret_hp #3905 üzenetére
Állítólag az aktuális ''dimenzó'' 22-25%-ával már végeztek.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #3886 üzenetére
na végülis majdnem 40 óra lett az első csomag, 442kredit volt
-
Petya25
őstag
válasz
concret_hp #3886 üzenetére
MI ezért álltunk le róla.
Csak egy árva cerkás gépen fut, hogy ott is legyen egy kis meló (~30óra / WU).
Nem tudom, hogy gondolják ezt, de van akinek így is megfelel. -
törölt tag
válasz
concret_hp #3851 üzenetére
Nem.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3847 üzenetére
Ha 20:00GMT a deadline, akkor itteni idő szerint 22:00-ig kell visszaküldened.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3843 üzenetére
A deadline után visszaérkezett csomagokra nem jár kredit. Kivételes esetekben a projekt adminisztrátorai ilyenkor is kioszthatják a krediteket. Ilyesmi már történt a SETI-nél, Einstein-nél és a SZTAKI-nál is. De ez ténylegesen csak akkor fordul elő amikor valami bakit vétettek a projekt vezetői és igyekeznek helyre tenni a dolgokat. Többek közt megnyugtatni a usereket úgy hogy szétszórnak köztük egy-két kredit pontot...
-
Petya25
őstag
válasz
concret_hp #3843 üzenetére
Szerintem nem, deadline után nuku kredit.
Einstein?
Mi is csak egy 7/24-es gépen tartjuk már, mert azon is 36 óra egy csomag.
Otthon napi pár órában nehéz megcsinálni határidő előtt, így leálltunk vele.
[Szerkesztve] -
P.H.
senior tag
válasz
concret_hp #3840 üzenetére
Ha nem használod ezt a szolgáltatást amúgy a Skype-ban, akkor futtasd le újta a Skype installer-t, telepítés közben rákérdez, hogy aktiválja-e ezt a IE-plugint/szolgáltatást, ott biztosan ki lehet le lehet tiltani.
Nekem alapból nincs feltelepítve a plugin, nem tudom megmondani, hogy programon belül hol lehet kapcsolgatni. A Skype-topikot érdemes még megnézni.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
concret_hp #3840 üzenetére
Ilyet még nem hallottam.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3824 üzenetére
Hajrá!
Nálam is épp most fordult a számláló! ( 500K ) -
törölt tag
válasz
concret_hp #3818 üzenetére
Úgy tudom a Folding@Home támogatja a PS3-at és bizonyos GPU-kat is. De ez a projekt még nem fut BOINC alatt.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3808 üzenetére
Hali!
Egy kicsi (300 kredites) csomag a sok közül: [link]
Pentium II-vel, 184 óráig számoltatott... Kitartás
szerk.: 1 hét = 168 óra
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
concret_hp #3804 üzenetére
''Ha itt figyelembe vesszük hogy az intel processzorok lassabban szoroznak, viszont gyorsabban adnak össze mint az AMD-k''
Talán a gyári doksikat a legérdemesebb összehasonlítani, de itt van egy összefoglaló a különböző (főképp intel) processzorok utasítás végrehajtási idejeiről: [link] -
törölt tag
válasz
concret_hp #3802 üzenetére
Az Einstein-nél attól függ egy-egy munkaegység számításigénye hogy épp melyik frekvencián keresgél az aktuális munkaegységhez tartozó, egymást részben fedő adatcsomagokban. ( Egy WU-hoz több adatcsomag is tartozik, azok viszont sok-sok WU-hoz kellenek. ) A kreditek pedig szorosan összefüggenek a számításokhoz szükséges műveletmennyiséggel. Azonban a szükséges számítási mennyiség és a frekvenciák közt nem egyenes arányosság van. Az egy bonyolult (még csak nem is folytonos ) függvénnyel lehet meghatározni. A szerver ezen képlet alapján nagy pontossággal megtudja mondani hogy melyik munkaegység mennyi számolást igényel, így mennyi kredit jár érte. Azonban az hogy a különböző csomagok kredit/idő aránya kis mértékben eltér teljesen normális. Ugyanis rengeteg dolog játszik közre.
Példa: A kisebb frekvenciájú számításoknál a szorzások és az összeadások aránya más mint a nagyobb frekveciákon. Ha itt figyelembe vesszük hogy az intel processzorok lassabban szoroznak, viszont gyorsabban adnak össze mint az AMD-k, valamint tudjuk hogy a fent említett függvény nem folytonos, akkor ez is okozhat ilyen kredit/idő eltérést a munkaegységek közt. De hasonló anomáliát okozhat az operációs rendszer is, a különböző méretű memóriaallokációs vagy I/O rutinok futásidejével, stb. stb... -
törölt tag
válasz
concret_hp #3774 üzenetére
Eddig még én sem hallottam róla hogy a jelszót lehet módosítani.
-
P.H.
senior tag
válasz
concret_hp #3765 üzenetére
Annak, amelyik az Einstein@Home-ot csinálja, lásd pl. [link]. Ők azok: [link]
akosf: Egyáltalán nem RAC felől közelítem meg a dolgot. Tudtam, hogy ez a válasz a kérdésemre, logikusan nem lehet kölün saját és outsider kliens (pedig volt már olyan eredményem, ami mellett a másik kettő workunit-adatok alapján 4.18 és 4.20-as klienssel született, az enyém természetesen invalid lett), mégis azért tettem fel, mert elgondolkodtam, hogy hogy is áll most az S5R2. Kapkodósan született meg, és nem is teljesít egyelőre jól. Korábban levezetted, hogy a saját gépbázis mellett jelenleg (még talán fejlesztési szakaszban) nem elemi érdekük, hogy minél többen a project mellett maradjanak,
Viszont az, hogy ekkora 'baki' lehetséges, az érdekes. Ha tudták, hogy az Intel-kód nem AMD-barát (miért is lenne az), ami a saját gépállományuk teljesítményét is erőteljesen visszaveti (ha hihető a 35%), akkor úgy érzem, nem is olyan fontos jelenleg, hogy eredmények szülessenek. Ha pedig nem tudták, hogy milyen jellegű külső kódbázisra építkeznek, az elég nagy tervezési/programozói hiba.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
válasz
concret_hp #3754 üzenetére
Várlak a PH! csapatban!
-
válasz
concret_hp #3713 üzenetére
Tapasztalatok szerint a feldolgozási idő ~10x lett, viszont a kapott kreditek 'csak' ~6x-osok lettek. (Példa: Core 2 Duo proci - előtte 4k, most 40k idő alatt végez; előtte ~50 kreditet kapott, most ~300-at.)
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #3710 üzenetére
hm... félidőben mind2 csomag olyan 42órás körülinek látszik. mennyi kredit fog ezért járni? 500?
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3695 üzenetére
Ez egy BOINC-os statisztika oldal: [link]
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3688 üzenetére
Persze. Az Einsteinhez készítettem egy olyan klienst is, ami SSE3 utasításokat is tartalmaz. Valahol fent volt az egyik honlapomon, de ha jól tudom az már megszűnt. Talán még valamelyik fórumtársnak megvan. Egyébként egy hónapon belül vége lesz az aktuális Einstein feldolgozásnak, s utána már nem fogod tudni használni. Új program lesz helyette.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
concret_hp #3680 üzenetére
Nem igazán tudsz vele mit kezdeni. Ennyit tud egy Pentium...
Ha mégis többet akarsz, akkor a processzor órajelét emeld és használd az SSE3-as klienst (+20% az SSE-hez képest). A memória tutira nem szűk keresztmetszet.
szerk.: Gratula a 12.000 kredithez!
[Szerkesztve] -
róland
veterán
válasz
concret_hp #3597 üzenetére
Nem rossz!
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #3535 üzenetére
7000 kredit einsteinben és szumma 13000
bő 3 hét alatt 2000 illetve 3000 kredit.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
válasz
concret_hp #3573 üzenetére
Reggel sikerült feltöltenem a kész csomagokat.
-
válasz
concret_hp #3541 üzenetére
Nálam pl. mindkettő megy, igaz, az Einstein csak feltölteni tudja az eredményeket. A SETI-nél meg tegnap este a szokásos keddi ~3 órás 'karbantartásos' leállás volt, de semmi más...
-
róland
veterán
válasz
concret_hp #3535 üzenetére
Bocsi, kicsit fáradt voltam, mikor összeütöttem ezt a leírást. Természetesen köszönöm a korrekciót.
-
P.H.
senior tag
válasz
concret_hp #3513 üzenetére
''1 unit mondjuk 12. akkor az 80 unit, azaz óránként több mint 3 ha egész nap megy a gép.''
(AMD-s gépeken) pontosan, ahogy leírtad, plusz 2400 MHz körüli Bartonon, A64-en, Opteronon vagy X2-magon is fél óra körül van egy csomag. Onnantól azon múlik, mennyi van ezekből (egy gépben).
Hajnal fél 3 óta megint bizonytalan az Einstein, fél 6-kor sikerült először kapcsolatba lépni vele, azóta sem. Újabb leállás van a levegőben.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Én egy 2GHz-es Core 2 Duo processzoros laptopon futtatom az Einstein-t. Ezen a 12 kredites csomagok ~ 1420 mp alatt lefutnak. Ez két magra számítva 121,7 csomagot jelent naponta. Vagyis ~ 1460 kredit/nap. Na most ha valaki egy tuningolt procin futtatja... vagy egy quad-on... vagy egy több processzoros gépen... határ a csillagos ég.
A BOINC projektek közt itt tudsz csemegézni: [link]
Szerintem egyszerű irányelv hogy ha mégsem tudod melyiket válaszd, akkor olyanra szavazz amelyet sokan mások is csinálnak. ( Biztos ismered a mondást. Egyél tehénylepényt, tíz milliárd légy nem tévedhet. )
[Szerkesztve] -
xtech2
tag
válasz
''hogy a retekbe csináltok napi 1000 kreditet? ''
nekem van olyan gépem ami néha eléri a napi 1500kreditet is. Core2Duo-nak hívják -
törölt tag
válasz
concret_hp #3505 üzenetére
Persze hogy a britek járatosak benne, hisz tőlük származik. De ők már több mint 30 éve áttértek az SI-re. Ha jól emlékszem nálunk is kb. 30 éve van bevezetve. Előtte mi is lat / akó -t és hasonlókat használhattunk.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest