- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
KPepe
senior tag
válasz
belaazallat #3607 üzenetére
Hát ez nagyon vad, ezen nevettem egy jó nagyon.
-
KPepe
senior tag
válasz
Csapi007 #3567 üzenetére
üdv!
Egyszerűen. Ha másik projekthez csatlakozol, akkor ott is lesz egy profilod és ahhoz fog hozzáadódni.
Az, hogy BOINC alatt fut mindegyik, az nem jelenti azt, hogy egy helyre kappod a krediteket. Ez csak egy keretprogram a sok projekt számára, de azok függetlenek egymástól. -
KPepe
senior tag
akosf kollégának köszönhetően tudjuk, hogy van lehetőség limitált processzor használatra: [link]
Csak így sokkal lassabban végez. De szvsz nem érdemes nagyon visszafogni, mert úgyis alacsony prioritáson fut a számolás, szóval ha valamilyen alkalmazás procira vágyik, egyből megkapja. De te tudod. -
-
KPepe
senior tag
Körülbelül éjfél óta újra megy az Einstein.
-
KPepe
senior tag
válasz
BobChemistry #3477 üzenetére
üdv!
Tyű, ez érdekes. Nem lehet, hogy van belőle egy dugi másolat, és az ilyen szorgalmas? BOINC nélkül nem is kéne mennie. Esetleg tudom ajánlani a ProcessExplorer nevű progit, az azt is kiírja a folyamatok mellé, hogy honnan futnak. [link] -
KPepe
senior tag
Na, asszem az újév nem tett jót senkinek, SETI-éknél is döglődés van szerverek terén. Einstein is rossz passzban várta az újévet, és még a szolgáltatóm is meghülyült, mikor levelet akartam küldeni, azt mondta, nem tudja elküldeni, mert a jövőből van dátumozva...
B.Ú.É.K. ! -
KPepe
senior tag
Van egy hatalmas problémám
Azt hogy lehet elérni, hogy win induláskor ne ugorjon elő a BOINC manager ablaka? Veszprémi gépemen nem jön elő és az jó. De itthon mindig, és anyám szorgalmasan kilépeget belőle... Nem csak az 'x'-re kattint, akkor futna tovább, hanem rendesen kilép. Minek megy így a gép?
Sehol nem találtam erre beállítást, és szerintem ugyan úgy van beállítva a 2 BOINC. Különbség csak annyi, hogy itthon SETI fut, másikon Einstein. -
-
-
-
KPepe
senior tag
Amúgy most mi a leggyorsabb Einstein kliens TBred-B magos procikra?
BOINC-om 5.4.11, maga az einstein pedig a 4.24-es gyári. -
KPepe
senior tag
Einstein@home hírek:
Bedöglött 2 vincseszterük a raid6-os tömbben, emiatt leállították a szerverüket. Amíg a javítások tartanak, nem lesz adatforgalom. További információ később. -
-
KPepe
senior tag
Ákos, látom munkába állítottad a notebookodat. Visszaelőztél.
De azért az mégis csak túlzás, hogy 1500 sec alatt csinálja meg a csomagokat!! -
KPepe
senior tag
válasz
concret_hp #3416 üzenetére
De gondolj bele, annyi idő alatt egy fél wu-t kiszámolna a proci!
-
KPepe
senior tag
Értem. Azért botzasztó lehet.
Nekem nem is a win telepítés a legrosszabb, hanem az a sok hülye progi, ami kell hozzá.Te meg pont azokat hajtod...
Hm, valami nagyon el lett találva, lehagytam Ákost einsteinben... Szerintem ez a hétvégén is bekapcsolva hagyott gépnek köszönhető... -
KPepe
senior tag
Na, köszi az infókat. Készen van az első unitom, 25ezer sec, 112 claimed kredit, nem rontotta el, de még pending.
Itt is 4-en kapják meg ugyan azt a wu-t? -
KPepe
senior tag
Na, lenne pár kérdésem:
Prohardver! csapathoz gondolom csak akkor ad hozzá - illetve jelenít meg - a projekt, ha visszaküldtem legalább egy resultot. Jól gondolom?
Két óra számolás után kilépett ezekkel az üzenetekkel:
Einstein@Home|Task h1_1364.0_S5R1__1518_S5R1a_0 exited with zero status but no 'finished' file
Einstein@Home|If this happens repeatedly you may need to reset the project.
Rescheduling CPU: application exited
Einstein@Home|Restarting task h1_1364.0_S5R1__1518_S5R1a_0 using einstein_S5R1 version 424
Ránézésre folytatta ott, ahol megszakadt, majd kiderül jó lesz-e a csomag.
Mi lehetett a gond, amiért kilépett?
mod: A grafikus ablak megjelenítésénél egy szép kis gömb alakú csillagtérképet mutogat, az micsoda? Azokon a helyeken keresi a pulzárokat?
Más: korábban volt szó róla a topikban, hogy seti esetén elég jó feldolgozási időt lehetne elérni, ha mondjuk a videókártya GPU-ja számolna, mert azt olyan műveletekre találták ki, amiket pl a seti is használ. Ezzel kapcsolatban lehetne valamit tenni, megvalósítható lenne?
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
LoL, most látom Ákos profiljánál szöveget:
''I run Einstein@home because I would like to fly by antigravitational vehicles, shortly...''
ez tetszik -
KPepe
senior tag
Na, csatlakoztám hozzátok az Einstein-ben. (PH! csapat offkorsz)
Most windows alatt ez megy, linuxban seti. Meglátom mit dógozgat a gépemen. -
KPepe
senior tag
üdv!
Kösz a válaszokat. Végülis tényleg vegyesen működik, mert van pár resultom, aminél egyforma krediteket szereztek a gépek, és van egy, ahol szinte mind különböző - claimed kreditről beszélek. -
KPepe
senior tag
üdv!
Most egy kicsit megkergültem. Korábban ( [link] ) írtad, hogy a claimed kredit a csomagok számolási műveleteinek számától függ, szóval mindegy milyen gépen csinálom, ugyan annyi pont jár ugyanarra a csomagra.
De akkor ez mégsem így van, hanem beleszámít a BOINC benchmarkja is? Legalábbis bizonyos verzióké... -
-
KPepe
senior tag
válasz
BlacKSouL #3309 üzenetére
Azóta eléggé megváltozott a Seti, összetetteb csomagok vannak, jóval nagyobb feldolgozási idővel. Most nem annyi kreditet kap mindenki, amennyit az első 3 visszaküldő közül a közepes gép szerez, hanem egy fix kredit jár a resultokra.
Szóval hogy érdemes-e...? Döntsd el magad.
Boinc-ot nem kell újratelepíteni szerintem, valószínűleg le fogja tölteni az újabb seti klienst. Ha mégsem, akkor töröld az exe-t a projects/setiathome.berkeley.edu mappából, és akkor tutira tölt le újat. -
KPepe
senior tag
Igen:
Windows optimized SETI@Home apps - MMX/SSE/SSE2/SSE3 optimized executables.
és ezen belül:
Files:
Automatic installer - Full package (Beta 1)
Intel Pentium M SSE2-optimized 5.15 app
Intel SSE2-optimized 5.15 app
Intel SSE3-optimized 5.15 app
MMX-optimized 5.15 app
SSE-optimized 5.15
SSE2-optimized 5.15 app
Hogy mennyivel gyorsul? Fogalmam sincs, mert nem próbáltam másik klienst, és linuxban setizek most, oda pedig egyből az SSE-s klienst pakoltam fel. De ha jól tudom, ''gyári'' seti kliens is felismeri a proci képességeit, és olyan utasításkészleteket nyomat, amikkel a legjobb a teljesítmény. Persze azt is biztos lehet optimalizálni, amint a fenti példa mutatja. Talán gyorsabbak. -
KPepe
senior tag
Aki amennyivel tudja.
Procit illeetően változó, de leginkább csomagfüggő. Van olyan, hogy a kis Sempronom előbb csinál meg egy csomagot, mint mások, aztán van, hogy sokkal lassabban, mint a többi (ugyanolyanok, mint az előbb).
De az eredmények között kukázgatva szerintem a Core 2 Duo és a Xeon procik eléggé szorgalmasak. Az is számít, milyen utasítás-készleteket tudnak (SSE2-SSE3), és lehetőleg erre optimalizált klienseket használjanak. -
KPepe
senior tag
-
KPepe
senior tag
Na, alapórajelen most így egy nap használat után stabilnak tűnik a dolog, csak eléggé lassú is. Ha jól emlékszem, akkor a korábbi kliensek végeztek kb 2 óra alatt a wu-kal, de most több mint 4 óra.
Megnéztem néhány ember eredményeit, és mintha mindenkinek nőtt volna a feldolgozási idő. Mostanában mások a csomagok, mint pl fél éve? -
KPepe
senior tag
Ehhe, na, megvolt az elő lefagyás, és szerintem ez a túlhúzott Sempron miatt volt. Egy ideje totál lefagyasztotta a gépet, ezért is hagytam fel a SETI-vel. Most megpróbálom gyári beállításon használni a procit, és ha akkor is lefagy, akkor ismét felfüggeszthetem a SETI-t. (Nincs véletlenül egy működö Mobil Barton 2600+ valakinek, eladó jó áron?
)
-
KPepe
senior tag
üdv!
Azt hiszem visszatérek a setihez. Elolvastam ezt az utolsó oldalt. Ha jól értem, most az a legújabb trend, hogy nem számít a kredit kiszámításnál a cpu idő, hanem csak a végzett műveletek száma?
KPepe -
KPepe
senior tag
üdv!
A nagyobb kimaradások után előforduhat, hogy a Föld összes hostja egyszerre akarja pótolni az elmaradt munkákat, de ezt a rengeteg kapcsolatot nem mindig díjazza a szerverük. Túlterhelődik, nem jutsz be, várni kell.
Erre én azt szoktam csinálni, hogy nem nézegetem. Naponta talán 3x nézek rá, és kész. Elszórakozik az magában :)) -
KPepe
senior tag
Amint hozzáadtad a projekt URL-jét a BOINC managerben, megpróbál kapcsolódni a serverhez, letölti a szükséges file-okat, és nekilát a munkának. Na ezzel a letöltéssel volt most gond pár napig, de talán megjavult a rendszer, mert sikerült minden resultot elküldenem, meg kaptam egy köteg wu-t.
üdv a csapatban! -
KPepe
senior tag
válasz
kosarob8 #2461 üzenetére
üdv!
Háttö, az érdekes, mert tudtommal a seti teljesen kihasználja az üres processzor időt, de amint egy másik alkalmazás igényli a teljesítményt, azonnal rendelkezésre bocsátja a vasat.
Szóval nem hiszem, hogy be lehet állítani, hogy egy program pl.: max 50%-ot használja a procit. Ha megnézed, bármi egyszerű műveletet csinálsz, a task manager-ben a cpu terheltség mindig max-ra ugrik, mégha csak pillanatokra is. Szóval ha neked a seti lejjebb ment, az annak köszönhető, hogy egy másik alkalmazás is futott mellette, és a két program között megoszlott a cpu teljesítménye. Eddigi tapasztalataim szerint... -
KPepe
senior tag
''tegnap még több mint 10000 csomagot küldtem be''
Na most akkor miről beszélünk? Van ennek értelme? Tudományos munkát nem csinálsz, csak termeled a megbuherált resultokat azért, hogy előbbre kerülj egy listán. Ennek én semmi hasznát nem látom.
Szerintem többet segítenél azzal a seti-sek csapatának, ha átállnál BOINCra, és ténylegesen feldolgoznád az érvényes wu-kat.
Az, pedig hogy a BOINC rendszere nem jobb mint a classiké, hát majd jobb lesz. Itt nem azzal van a baj, hogy 286-os gépek a szerverek, hanem a rendszer összetettsége, a validálások, a ellenőrzések. Ugyebár egy wu nem egy felhasználóhoz tartozik, hanem 4-hez, tehát 4x annyi forgalmat kell lebonyolítani, és lekezelni, ez már nem olyan egyszerű.
Amúgy semmi komolyabb hiba nincs a rendszerben, a gépem folyamatosan tud dolgozni, ha van is leállás, nem hosszú, már nem is emlékszem, mikor fogytam ki a munkából utoljára.
Szóval én ezt a módszert támogatom. -
KPepe
senior tag
Azért a BOINC sokkal összetettebb rendszer, ha megnézed a működését, szerintem nyilvánvaló. Nagyobb hardwer-igénnyel rendelkezik, szóval eleve sokkal bugosabb - főleg, hogy a két seti egyidejűleg futott, és mindkettőt fentartani nem egyszerű. De bízom benne, hogy folyamatosan kiszűrik/javítják ezeket a hibákat, és egy nagyon stabil, és biztonságos lesz.
-
KPepe
senior tag
Ma jött az email:
''SETI@home has completed its transition to BOINC (Berkeley Open Infrastructure
for Network Computing).''
Valamint a honlapon is megerősítik, hogy december 15-el leállítják a classik setit. Aki még nem tette meg, az térjen át a BOINC-os verzióra.
Na, ezt is megértük.
(UP) -
KPepe
senior tag
Na, kissé háttérbe szorul a seti, rákaptam a Terragenre
Elég sok prociidőt elvisz a renderelés, de nekem tetszik. Másik gép azért még tolja, csak a Sempi hagy alább az ufókutatással.
-
KPepe
senior tag
üdv!
Gratula, 16 nap hallgatást törtél meg, és grat az új procihoz.
Ami a kérdésedet illeti: úgy kapod meg a kreditet, hogy beleszámít a feldolgozási idő is, szóval ilyen drasztikus mértékű csökkenés sok kredit-csökkenést von maga után.
szerk.: claimed credit = (whetstone+dryhstone)*csomag_cpu_ideje/1728000
De ha jó sok wu-t termelsz, akkor az kompenzálja
Hajrá!
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2418 üzenetére
Akkor lehet, hogy egy kicsit optimista voltam
Tehát ha jól értelmezem a táblázat alatti szöveget, akkor minden szalagon 33000 blokk van, amiből 176000 wu-t kreálnak. A Last block split pedig azt mutatja, hogy mennyi blokk maradt még a szalagon feldolgozatlanul?
És mi van az újabb szalagokkal - mondjuk 2005-ös?
Ami pedig ezt a két csöppséget illeti, szívesen beállítanám őket setizni
jocelyn: Sun V40z (2 x 1.8GHz Opteron, 8 GB RAM)
castelli: Sun E3500 (8 x 400MHz Sparc, 7 GB RAM)
Csak ne nekem kelljen fizetni a villanyszámlát -
KPepe
senior tag
Azért lehet némi számítógép kapacitás beregelve a boinc-os setinél, ha meg tudták csinálni azt a rendszert, hogy minden wu-t alapból 4 hostnak küldenek el, és nem torlódik fel a munkára váró wu.
-
KPepe
senior tag
Bővebben: link
Nagyvonalakban ennyi -
KPepe
senior tag
válasz
Petya25 #2407 üzenetére
Azt nem optimalizálni szokás, hanem úgy megbütykölni, hogy minimális számolással küldözgesse vissza a unitokat, így pedig hamis eredményt produkálva napi több száz resulthoz jut az ember. De jár a pont érte, mert itt nincs ellenőrzés, mint a BOINC keretprogramnál.
Ezért is tértünk át BOINC-ra, ezt nem lehet átvágni. Ajánlom neked is -
-
KPepe
senior tag
Konkrétan az zavar, hogy a BOINC-ban a visszaküldött resultok a munka fülön még bennmaradnak 100%-os állapottal? Azokat a project frissítésre kattintva eltünteti, vagy idővel magától is frissíti.
Szerdánként viszont mindenki felejtsen el minden kommunikációt a szerverrel, mert szerda a leállás napja. -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2397 üzenetére
Nos igen, én is a 0 hosszúságú file-k miatt törtem a fejem. Tetsuji egyik kódjában találtam egyet, ami nem üres file volt, beillesztettem azt, de nem működött. Több hiba lett, mint előtte, de akkor számomra értelmetlen hibákat kaptam.
Ha ugyan oda másolom a két kódot, akkor néhány file-t felülír a másik. Ez nem tetszik benne.
Viszont ami a verziót illeti: linuxos forrásnál azonos dátumúakat fordítottam össze, és azok mentek gond nélkül. -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2382 üzenetére
Azt hol olvastad, hogy össze kell másolni a boinc forráskódját a setiével? És milyen formában? Főkönyvtárakat kell összemásolni, vagy valamit konkrét helyre kell tenni?
Most próbálkozom mindenféle variációval, de soha nem találja meg azt a nyomorult config.h-t. Ha a header file-okhoz kézzel hozzáadom - mert projectből nem nyitja meg - akkor sem látjaEz érdekelne, hogy miért nem talál néhány header-t.
-
KPepe
senior tag
Nálam sincs semmi gond. Épp most töltött le egy rakat wu-t.
Ákos!
Az jutott eszembe, hogy milyen módon gyorsítottad te az eddigi seti klienseidet? Mert ugye áll egy 4.11-es exe-ből, és egy app_info.xml-ből. Egy exe file-t nem lehet csak úgy módosítani, az xml-ben pedig nem látok semmit, ami a számolási metódusra utalna.
Más: próbaképpen regisztráltam magam az Einstein@home projectben. Megcsináltam 4 wu-t, 6 óra/wu, erre az összes kliens error-t kapott. Nekem ennyi elég volt, letöröltem a projectet a BOINC-ból. -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2382 üzenetére
A kis nagylelkű
Fordítás: Itt néztem az útmutatót: Bővebben: link Ezzel ugye a BOINC-ot fordítottam le. (Elvileg ez is optimalizált valamelyest, mert belefordít pár matematikai műveletet, de lassabb volt, mont egy isten tudja honnan letöltött keretprogram, amit most használtam 2 héttel ezelőttig, de egyszerűen nem lehet rajt beállítani a mocskos proxy-t, ami a koleszba van, ezért nem tudok setizni linux alaltt.)
Ezután a Compile SETI fül utasításait követve lefordult a seti is. Érdekes, hogy a forráskódot ugyan onnan töltöttem le, mint a win-hez valót, de ugye a linuxnak a .tar állományok valók, míg a windowsnak a .zip-ek. A linuxos működik, a windowsos nem... Csak kipróbálni nem tudom az említett proxy miatt. Az igaz, hogy van benne egy referencia wu, amivel lehet tesztelni, de nem láttam értelmét, mert adtál egy linket, amin voltak linux-optimalizált seti-k, és annál kizárt, hogy a gyári kódok gyorsabbak legyenek. És itt csak az volt a cél, hogy kipróbáljam a fordítást. Ami végül is linux alatt sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest