- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Starsky72 #3254 üzenetére
Nem igazán értem a kérdésed, hiszen az természetes hogy a négyszer olyan gyorsan elkészült csomagért negyed annyi kreditet kapsz, elvégre a processzorod is csak negyed annyi műveletet végzett el ( mivel ahhoz a csomaghoz annyi volt előírva ).
Ha húznád a processzort természetesen lecsökkenne a ''CPU time'', mivel gyorsabb processzor ugyanannyi számítást rövidebb alatt végez el. Ezért hívjuk gyorsabbnak.
Ez esetben is az előírt mennyiségű műveletet végzed el, csak rövidebb idő alatt, így az előírt kreditet rövidebb idő alatt szerzed meg. Eddig rendben?
Példa:
Nem húzott processzor:
CPU time: 2400 sec -> 15,09 kredit -> 1 nap szerzel átlagosan 543,24 kreditet
Húzott processzor ( mondjuk +25% ):
CPU time: 1920 sec -> 15,09 kredit -> 1 nap szerzel átlagosan 679,05 kreditet
Ellenőrzés:
679,05 / 543,24 = 1,25 ( vagyis +25%-kal több kreditet gyűjtesz naponta ) -
törölt tag
válasz
Starsky72 #2287 üzenetére
tipp: Bővebben: link
szerk.: valahol olvastam hogy a classic setinél előfordult olyan is hogy több mint 100 millió result várakozott validálásra, ehhez képest a népek már most aggódnak amikor csak 1 millió várakozik.... mekkor különbség hogy akkor ész nélkül mindenki kapta a pontot... szinte senki nem kérdezősködött a validálás után...
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Starsky72 #1945 üzenetére
Előre megjegyezném hogy szerintem baromság volt a credit rendszert bevezetni. Igazából valamit alkotni szerettek volna a fiúk, azért hogy BOINC alatt futtatható különféle projektek (nem csak SETI) munkaegységeiért járó pontokat valahogy kiegyenlítsék. Másfelől a legtöbb ember kétféle ok miatt futtatja, az egyik csoport a tudományos érték miatt, a másik azért hogy mutogassa mit tud kipréselni a masináiból.
A bevezető után térjünk vissza a képletre.
claimed credit = (whetstone+dryhstone)*csomag_cpu_ideje/1728000
A BOINC időnként lefuttat egy benchmark tesztet, de mivel csapnivalóan írták meg az időzítéseket így ezek az értékek erősen függenek attól hogy milyen egyéb taszkok futnak a kb. 2 perces teszt alatt.
Példa:
Egy 2 GHz-es Ahlon XP processzoron ha csak a benchmark program fut, akkor olyan whetstone=2000 dryhstone=3300 értékeket kellene kapnunk. A valóságban azonban whetstone=1000-1900 dryhstone=1700-3200 körüli értékeket fog mérni a program. (A szórás Win2000/WinXP alatt is megvan, Linux-os értékeim nincsenek.)
A 2GHz-es XP egy csomagot átlagosan kb.11300 másodperc alatt számol ki, Win2000, WinXP alatt. Win98/Me alatt ennél több, mert a rossz időmérés miatt a többi taszk ideje is hozzáadódik, mondjuk lehet akár 12-20000 másodperc is.
claimed credit (min) = (1000+1700)*11300/1728000 = 17,65
claimed credit (max) = (1900+3200)*20000/1728000 = 59,02
Tehát ugyanazon a processzor is ennyire különbözhetnek a claimed credit értékek!
Ha az időzítés és időmérés pontos lenne, akkor:
claimed credit = (2000+3300)*11300/1728000 = 34,66
Ezért ha a középső értéket adják, akkor többé-kevésbé kiátlagolódnak az értékek.
Tanács:
Igyekezz minél jobb claimed credit értéket produkálni. Ehhez a képlet alapján két út vezet.Egyik a jó benchamark eredmény, ezt úgy lehet elérni ha időnkét kézzel kezdeményezel benchmark mérést akkor mikor más taszk nem fut a háttérben. A másik út a cpu idő növelése, itt azonban figyelembe kell venni hogy ha pl. kétszer annyi idő alatt számoltatod ki a csomagot, akkor ugyan nagyobb claimed credit értéked lesz, de két egységnyi időt használtál el és csak egy granted creditet kapsz érte!
Tehát az idővel való manipulálás nem vezet eredményre, egyetlen lehetőség ha olyan oprendszert használsz ami a többi taszk idejét is beleszámolja a cpu időbe.
Win98 forever! -
KPepe
senior tag
válasz
Starsky72 #1945 üzenetére
üdv!
Na, a Te 323 kredited az átlag kredit, ami az eddigi összteljesítményedből áll elő. A claimed kredit az pedig az, amit minden egyes wu-ra kapsz. Ez szerintem nálad sem több, mint nálam. Így van, megnéztem, olyan 30-35 körül vannak a claimed kreditjeid. Tehát ha Te, Bazsesz, meg én kerülnénk egy csapatba, akkor valószínűleg az általam szerzett krediteket kapnánk mindhárman, mert az enyém a közepes gép. Ez pedig a granted kredit.
A képlet, amit akosf írt, szerintem egyértelmű. Bazsesz esetében bazi magas a cpu idő, amivel beszorzódik a dolog, tehát azért olyan magas a claimed értéke. Nálam meg nem olyan nagy a számolási idő, de a műveleti sebesség sem kiemelkedő, szóval azért kapok ''alacsony/közepes'' krediteket.
Remélem így már felhomályosodtálSzóval nem érdemes lassítani a procin sem!
-
törölt tag
válasz
Starsky72 #1938 üzenetére
Attól hogy lassabb társat kapsz ugyanannyi creditet kapsz érte mint ha egy gyorsabb számolná ki azt a csomagot. A 1665-ös hozzászólásban már leírtam a credit számolás módját, de következzék mégegyszer:
claimed credit = (whetstone+dryhstone)*csomag_cpu_ideje/1728000
Vagyis egy lassabb gép esetében ugyan kisebb a whetstone illetve a dryhstone értéke, de több cpu idő kell hozzá, tehát a szorzat ugyanaz. Ezért ez nem kib@szás.
A csomagokat véletlenszerűen osztják szét a hostok közt. Ha nem így lenne, az jelentős biztonsági hiba lenne. Elég lenne egy olyan brigádot összehozni ahol két gép a tiéd, felturbózod a benchmarkot, és máris te fogod vezeti a top listát.
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
válasz
Starsky72 #1887 üzenetére
A Bővebben: link-en írt ismeretlen cpu típus az a 2500+-os Mobil Barton?
Elég kegyetlenül tolja a wu-kat, és jók is a műveleti sebességei.
Nemsokára legyalázol engem isSzegény 2800+ Sempron hiába megy szinte 0-24-ben, ezt nem bírja tartani
-
LukE
veterán
válasz
Starsky72 #976 üzenetére
eddig is volt kb heti 1-2 a 30-bol, de most 2 nap alatt volt vagy 10 a beküldött 15-ből?? Mondjuk azóta rendes tempoban megy, szoval valszeg csak jott 1 hibas sorozat. Vagy elfelejtettek belekeverni az USAF szamara keszulo adat-csomagokat
szerk: ja, errol az offisol oldalon 1 szot sem szolnak...
[Szerkesztve] -
-
Maverick14
tag
válasz
Starsky72 #905 üzenetére
Indítsd el kétszer a parancssorost.
Vagy ha használod a SETI@Home service-t akkor így indítsd:
seti_control install -cpu 1 -cpu 2
net start SETI@home
Xeon proci esetén kipróbálhatod bekapcsolt HT mellett 4 külön SETI futtatását is. Kíváncsi vagyok az eredményre. Sajnos csak rövid ideig volt a kezem alatt egy duál Xeon és ezt nem volt időm letesztelni. -
horatio
tag
válasz
Starsky72 #814 üzenetére
Igazad van de ha szigorúan vesszük a seti-s definíciót - átlagos CPU idő/egység -, akkor a 2 óra 27 perc a ''valós unit idő'', de mivel egyszerre két unittal is ''elbír'' a P4 - tehát egyszerre két unit-ot számol a gép - ezért az ''effektív unit'' idő sokkal jobb mint a valós (6 óra 30 perc/4 unit).
De ez az én saját okoskodásom.
Remélem nem magyaráztam túl bonyolúltan.
(egyébként amikor a 2 óra 27-et ''elértem'' akkor is két unit futott egyszerre csak ez egyikkel hamarabb végzett a gép) -
horatio
tag
válasz
Starsky72 #798 üzenetére
A parancssoros változatot feltettem tegnap és szerintem az nem támogatja a Hyper Threading-et a P4-es procikban, mert a CPU használat csak 50 %-os, ellentétben a 3.08-as ''képernyővédős'' változattal (100 % CPU használat).
Kíváncsian várom hogy a parancsosoros mennyi idő alatt küld el egy unitot. -
Maverick14
tag
válasz
Starsky72 #617 üzenetére
A múlt héten ledöglött a user adatbázisuk.
Töröld a ''result.sah'' és a ''user_info.sah'' file-okat a SETI@home könyvtáradból.
News
— October 27, 2003 —
If you are unable to connect due to ''100'' errors (or perhaps ''41'') you may need to exit SETI@home, remove the files ''result.sah'' and ''user_info.sah'' from your system, and then restart SETI@home. This is probably fallout from the user database crash a few days ago. Sorry for the inconvenience. -
bizi990
senior tag
válasz
Starsky72 #615 üzenetére
http://setiathome.ssl.berkeley.edu/sstatus.html szerint minden OK. Valszeg nálad a hiba.
bizi -
LukE
veterán
válasz
Starsky72 #412 üzenetére
pipáld ki: 'Start minimized in system try', és lent 'Hide CLI window'.
ha full láthatatlanul indítod, akkor nem látszik, és asszzem sima win-nel nem is tudod felhozni. Lelövöd, és átírod a SetiStash.ini-t, és újra indítod. Vagy ha Win98/ME van a gépeken, akkor Another Task Manager nevű progival küldhetsz neki 1 parancsot, amitől följön. http://www.majorgeeks.com/download.php?det=417.
hálóban többi gép? hogyamicsoda? mondjuk egy Back orrifice-t -
LukE
veterán
válasz
Starsky72 #382 üzenetére
http://www.wakeassoc.com/setidriver/ leszed, elindít, megmutatod neki a setixyxyxyx.exe helyét, alul pipálgatsz, beállítod, hogy hány WU legyen a Cache-ben, autotransfer ízlés szerint (nekem ki van kapcsolva, mert napközben úgysem vagyok neten.)
K.I.M próbáld meg te is a setidrivert, mert látok itt Proxy és Socks beállítást is. -
crab
senior tag
válasz
Starsky72 #382 üzenetére
Lényegében, ugyan azt tudja, cache-eli a wu-kat, elküldi és letölti az új unitokat és együtt működik a seti spy-al amiből sok hasznos infót megtudhatsz!
Kik az ellenfelek? az ufo-k!szerintem nekünk nincs ellenfelünk!
Innen letöltheted: http://www.wakeassoc.com/setidriver/SETIDriver.zip -
LukE
veterán
válasz
Starsky72 #372 üzenetére
SetiStash, leszedi, feldolgozza a WU-okat magában szépen
akár futhat pendrive-ról is
link meg googléban
sokféle statisztika: http://www.setiatwork.com/cgi-bin/wkystat.pl?group=Prohardver!
hűűű 5. vagyokgondolom nem sokáig
-
Starsky72
addikt
válasz
Starsky72 #372 üzenetére
na a manager progi kipipálva, megtaláltam és már műxik is, viszont amin nem jutok tovább, az a stash és a spy 1üttes használata. van erre valami lehetőség, mert miután a stashnak átneveztem a klienst, onnantól a spy nem műxik. A state külön könyvtárakban van és nem a kliens.exe vel 1ütt.
szal van valami +oldás? -
Starsky72
addikt
-
crab
senior tag
válasz
Starsky72 #365 üzenetére
Jobban jársz ha csatlakozol!
http://setiathome.ssl.berkeley.edu/cgi-bin/cgi?cmd=team_join_form&id=166543 -
crab
senior tag
válasz
Starsky72 #360 üzenetére
Megy xp alatt a command-lineos!
Setiq: http://www.setiqueue.org/download.asp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest