- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Botond2222
kezdő
1 hónapig ott volt feleslegesen. 2020.01.27.-én adtam le, szervízben 2020.02.05.-én nyomtatták ki a munkalapot, és 2020.02.28.-án érkezett vissza a smartshophoz. Direkt huzzák az időt. Április 4.én lejár a garanciám, visszajön megint azzal hogy nem sikerül detektálni a hibát, garanciám meg már le is telik.
-
Corsa02
őstag
Én ezt az egészet, úgy oldottam meg, hogy egy "okos konnektorba" van bedugva, kb 1h45perc alatt tölt fel teljesen, este felteszem a töltőre, reggel pedig a beállított ébresztő elött 1h45perccel bekapcsol a konnektor és mire felébredek már pont 100%-on van, nem lóg rajta egész éjszaka. Évek óta így csinálom, talán ez is működik
Mert az nálam is fontos, hogy estig gond nélkül tartson ki, mellesleg a telefongyártók és egyébként mostanság már szinte minden akkumulátorral működő eszköz gyártója, tesz "puffert" a szoftverbe...nem lehet túlmeríteni vagy nagyon túltölteni sem...a 100%, az valójában nem az. Ezért nem látom én sem az értelmét a 20-80% közötti dolognak... Na de erről ennyit, ízlések és ízléstelenségek
-
darvinya
titán
Ha már ez, akkor itt [link] , rövid tartalom:
ARM vs. x86
While Android version and DPI are pretty straightforward, processor architecture is another story altogether. I’ll do my best to break it down as simply as possible here.ARM: This is a mobile processor architecture first and foremost, and what the majority of phones run now.
Qualcomm’s Snapdragon, Samsung’s Exynos, and MediaTek’s mobile chips are all examples of ARM processors.
Most modern chips are 64-bit, or ARM64.
x86: This is the architecture specification for Intel chips.
As dominant as Intel is in the computer market, these chips are far less common in Android handsets. x86_64 refers to 64-bit Intel chips. -
Nimda
addikt
Igen, a szabad ég alatt 36-ot látott, ezt mind használja is, 4m-es accuracyval. Az iránytűt sem tudtam korábban kalibrálni, de most már ez is megoldódott. Úgylátszik csak hagyni kellett indexelni.
Összességében meg vagyok elégedve a telóval, ugye nemrég csatlakoztam én is, talán a videó képességei az, ami elmarad a várttól - 60fps mellett nehezen találja el a színhőmérsékletet, napfényes szobában bizonyos pontokon vibrál az élőkép, ami persze a felvételeken is látszik. Mindegy, hogy 4k vagy fullHD. GCammal is ez volt a helyzet. 30fps-re állítva nincs ilyen hiba.
-
Smiro
senior tag
Nem árt ránézni a Volte beállításra, aki fontosnak tartja a kijelzést. Újra állítani kellett az adókat (gyárit módosítva) és akkor láttam, hogy a Voltés dolgokat kikapcsolta, és inaktiválta a kapcsolót. Addig nyomogattam az aktív gombot, amíg egyszer csak bekapcsolta azokat is. A Volte funkció egyébként enélkül is müködik, aki bekapcsolta, hívás kapcsolatból látom.
-
-
Karavik
veterán
Ugyanezt fogják később kiküldeni OTA-n. Ez most még beta-stable (korai stabil) kiadás, ami azt jelenti, hogy hivataloson csak beta-stable OTA engedéllyel telepíthető, ezért normál felhasználók elvileg nem tudják feltenni system updater-be betallózva (ez rizikómentesen kipróbálható egyébként).
Aki nem bír várni a publikus kiadásig: TWRP-ből ből simán felmegy, csak ROM telepítés után kell még Disable Dm Verity ForceEncrypt-et is telepíteni, annak érdekében, hogy bebootoljon rendszerre, vagy olyan TWRP recovery-ből kell telepíteni a ROM-ot, ami automatikusan elvégzi a Disable Dm Verity-t, pl OrangeFox, PitchBlack...
-
Lomas
tag
Persze, hogy tudhatod...
A lényeg az, hogy a wifis eszközeim egy része "old style", vagyis 2.4G frekit ismer, meg vannak modernebbek, pl.: TV box, melyeknél meg kimondottan jól jön az 5G által biztosított, viszonylagosan kevésbé zavaró interferencia. (Csatornakiosztás.) Vagyis a box 5G hálózaton stabilabban működik, közel van a routerhez, így a 2.4G-hez képest rövidebb hatótáv sem zavaró.
Azonban vannak olyan okoseszköz vezérlő, kellőképp "buta" apk-k, melyek nem hajlandóak 5G-n müködni, már bejelentkezni sem enged. A lényeg az, hogy router oldalon 5G-nél mac tiltással kizártam a MI8-at, így a teló a wifire csak 2.4G használatával tud csatlakozni, ugyanakkor az 5G változatlanul elérhető az arra alkalmas eszközök részére. -
szabo.csabi
tag
Köszönöm a konstruktív hozzászólásod! :-)
El tudom dönteni, hogy akarom-e vagy nem de lévén, hogy nem vagyok egy műszaki ember és már évek óta nem követem nyomon szorosan az okostelefonok fejlődését ezért gondoltam olyanok véleményét kérem, akik itt nap mint nap erről vitáznak, véleményeznek esetleg felhívják a figyelmem olyan dolgokra, amelyek lehet hogy nekem nem tűnnének fel. Szerintem. :-)
-
-
g_g_g
Topikgazda
Elfogadom, hogy nem a legszerencsésebb volt a megfogalmazásom, ettől függetlenül a véleményem továbbra is tartom.
A topikgazdának nem kizárólag az összefoglalóval kapcsolatban vannak feladatai, hanem, hogy a beszélgetés megfelelő stílusban, hangnemben és szakmai szinten történjen illetve a PH lapcsaládon belüli fórum szabályokat próbálja betartatni.
Én ezt szívesen csinálom a legjobb tudásom szerint.
Viszont a személyeskedést nem értem és teljes mértékben visszautasítom.#12371 HUNited
Nagyon nem tartom korrektnek, hogy olyan dolgokat sejtetsz ami nem igaz.
Nem fogsz olyan hozzászólást találni, ahol a PE/Alter ROM-okkal kapcsolatos információk ne fértek volna el vagy ne segíthetett volna benne bárki.Részemről ez a téma lezárva.
-
HUNited
őstag
A "soha nem volt zsákbamacska MIUI" résznél neked is szánom az előző postom első bekezdését.
Nem érzem az üzeneted személyeskedésnek, és én sem teszem azt (érzéseim alapján). Nem kell mindenben egyetértenünk, neked és sok más felhasználónak megfelel, és ennek hidd el nagyon örülök. Csak azért vagyok szomorú, mert én úgy érzem csapdába estem, és én nem azt kaptam amit vártam.
-
HUNited
őstag
Troll nem vagyok, mindig mindenkinek a legjobb szándékom és tudásom szerint próbálok segíteni.
Nem akarlak meggyőzni róla hogy szar, se téged, se mást. Számomra az. És annak a több ezer usernek, aki a PE-vel és más hasonló megoldásokkal szenved. "Sorstársakat" keresek, akik nem akarnak 50 ezret bukni kb. fél év alatt egy telefonon, és kitaposták már maguknak az utat vagy előrébb járnak mint én. Sajnos úgy látom, hogy akire az igaz lehetne, mind feladta, félek rám is ez vár... Hihetetlen, hogy a világ egyik leg-népszerűbb chipjére (SD845) nem lehet egy jól működő stock ROM-ot fejleszteni. No sallang, én tudom mit akarok telepíteni, használni alapon.
-
hroberto
veterán
Az automatikus fényerő továbbra is szar. Sötétben nagyon leveszi a fényt.
Valamint bejövő hívás esetén napsütésben kis idő kell neki, hogy felhúzza annyira a fenyerőt, hogy lássam ki hív, és fel tudjam venni.
Nekem ennyi gondom van a telefonnal, de sajnos ez már elég régóta nincs javítva. -
havri1
félisten
Nézd, ha hw függő, (nem egy kijelzővel szerelték a mi8-akat ha jól tudom), akkor biztosan.
Átlagosan stabillal kapod, villog, garancia, persze.
Az is lehet, szoftver okozza, de szvsz akkor is garanciális probléma.
Nálam EU-n nem jelentkezett sosem ebben a formában, csak egész egyszerűen néha nem ad fényt a kijelzőre feloldás után, de ez szoftveres gond. -
HUNited
őstag
2-3 évente cserélsz telefont, akkor 2-3 évente van egy nagyobb kiadásod. Ő most mindig uptodate, mert a régit, ami még szinte új eladja, kis ráfizetéssel vesz egy másikat.
Én meg tudom ezt is érteni, más dolog hogy nem így teszek, de ezt el tudom fogadni.
Pedig hál Istennek én is megengedhetném ezt magamnak, csak túl sóher vagyok hozzá, ráadásul nem a telefon határoz meg. A Mi8 eddig a legdrágább telefon, amit saját pénzből vettem, és nem céges. És már erre is igen erősen húztam a fogam.
-
hroberto
veterán
Nem értem a problémád.
Ráadásul ezt a "kirohanást" abszolút nem. Nem gondolom, hogy én vagyok az egyedüli ember a világegyetemben aki azért cseréli le a telefonját mert megunja.
Én is megdolgozom a pénzemért, és uram bocsá, ha telefonra akarom költeni egy részét, akkor azt hagy tegyem már meg!
Ráadásul nem is kell olyan sokat költenem, ugyanis az Mi8 - ra már megvan a vevőm, úgyhogy max. 50 ezerbe fog kerülni a váltás.
De ha neked ez fáj, akkor az téged minősít... -
HUNited
őstag
És még egy dolog: Sokkal jobban szeretem azokat a telefonokat, ahol nem kell rootolni, recoveryt cserélni, romolgatni. Volt ilyenem, kettő is. LG V10, Asus Padfone S. Ezek voltak eddig a legjobb telefonjaim.
Volt még a HTC Desire HD, annak is jó volt a szoftvere, de azt azért romolgattam mert akkor még élveztem feszegetni a határokat. Most már drágább az időm, romolás helyett inkább pénzt keresek.Tehát abban egyetértek veled, hogy csak az ROM-oljon akinek a gyári megoldással baja van.
-
HUNited
őstag
Bankkártyaként használom az NFC-t, és csak arra a fél percre kapcsolom be, amíg fizetek. Nem kell hogy lelopják a pénzem. Bár mondjuk a limit miatt nehéz lenne, de egy Forintot sem adok csalóknak.
Mondok valami még durvábbat (legalábbis ismerősi körben nem értették): Még a fizikai kártya hátuljáról is lekaparom a CVC kódot, ugyanis aki tudja a kártya számát, lejárati idejét, és CVC kódot, az online tudja használni a kártyád. Ezt pedig bárki, akár a boltos, akár a sorban mögötted álló ember is látja. Nem kell hozzá nagy kunszt, videófelvételről leolvassák és kész.Ráadásul minden faszságot kitesznek kapcsolónak, pl. az automata elforgatás, vagy az autó fényerő kapcsolóját, esetleg a miracastot. No én meg még ezeket nem használtam SOHA AZ ÉLETBEN.
Minden NFC-s telefonban van gyorskapcsoló amihez eddig közöm volt, csak ebben az egyben nem. Ez azóta lehet változott, illetve pl. EU rommal kirakható (kintvan alapból), de most a gyári szoftver hátrányairól volt szó.
UI: reklámokat nem nézek, AdGuard a legjobb barátom telón.
-
HUTCHDB
nagyúr
Picit vitatkozom veled, ha nem gond.
Konkrétan azzal, hogy ki, miért vesz meg telefonokat, ha tudja, hogy ilyen, vagy olyan.
Hát azért pl. olvasni dolgokról, vagy a haverom mondta, hogy ez ilyen, vagy olyan, az egyeseknek nem elég.
Én akarom megtapasztalni, hogy tényleg rossz, vagy akár együtt lehet élni egyes dolgokkal, mert egyébként, egyenkénti más tulajdonságban, vagy akár összességében tetszik egy készülék.
Nem is tudom felsorolni, hogy az utóbbi 5-6 hónapban mennyi telefonom volt, mindegyikben volt olyan dolog, ami tetszett, volt ami kevésbé, és sokban volt olyan, amivel már nem tudtam együtt élni.
Mi Mix3, iphone XS MAX, samsung s 10 plus, mi9, mi 8 pro, stb. most egy sima mi8-cal "nyomom".
Nem vagyok maradéktalanul elégedett, de ár /érték arányban igenis egy nagyon elviselhető telefon.
Nekem kellenek ezek a próbák, hogy magamnak bebizonyítsam, hogy a másik sem annyival jobb, vagy hogy xy készülék még rosszabb is, mint amire számítana az ember.Romolás.
Ebben a témában általad írtakkal sem értek egyet teljesen.
Az eu-s romok mindig is jók voltak, én spec arra váltanék, de nem marad meg egy telefon addig, hogy leteljen a 720 óra ...talán a mostani telefonomnál.
Szóval vannak olyanok, akiknek mások az igényei, szeretnek bíbelődni, foglalkozni a telefonukkal, kipróbálni mást, és én ezt el is fogadom, sőt erre azonnal be is ugrik, hogy az iphone xs max számomra a legjobb telefon a mostani palettán, de annyira meguntam kb.4 hónap után, mintha egy nokia110-es mobilom lett volna, és hiányzott a fentebb említett babrálás, piszkálás, kis változatosság, így eladtam.Nem tudom, hogy meddig marad a mostani mi8 nálam, mert amúgy tényleg egy jó készülék, de azért vannak hiányosságok, mind szoftverben, mind hardverben, de ami nagyban kárpótól, az az, hogy a kamera élmezőnybe tartozik, sőt az egyik legjobb gcam porttal ellátott telefon.
-
K82
őstag
Röviden, tömören annyi lenne a válasz h mert MIUI. Ha végignézed az eddigi telefonjaim listáját, 4 telefonom volt összesen amin nem stock vagy ahhoz nagyon közeli android volt. A Honor és a Meizu egy hetet sem volt nálam a gyenge GPS miatt, a Find7-re volt rendes CM csak merült mint a Titanic (ha jól emlékszem, ez volt az első QHD felbontású teló), a mostani Mi8 meg custom rom szempontjából kicsit problémás, ellentétben az előzőekkel.
Mi bajom a MIUI-al? Tele van számomra felesleges dologgal, a működési logikája meg a "normál" androiddal teljesen ellentétes. Vegyük például a Mi Band karkötőm appját, hogy néz ki nem MIUI-on? Feltelepíted és elfelejted, az alkalmazásváltóban sem látszik. MIUI: feltelepíted, aztán jöhet az agyrém: autostart engedélyezés, háttérben futás engedélyezés, akkukímélő mód kikapcsolás, Security-ben engedélyek megadása, végül lelakatolod az alkalmazásváltóban. Öt (!) plusz beállítás kell egy appnak, hogy normálisan működjön. Arról nem is beszélve hogy az alkalmazásváltóban látszódik (stock droidnál nem), tehát ha törlöd az összes appot megy a levesbe a karkötőé is - hacsak nincs lelakatolva. Na de nekem van legalább 3 ilyen lockolandó progim, kerülgethetem őket mire egy bizonyos appot ki akarok lőni. Nem szeretem ha nincs app drawer, így a gyári alkalmazásindítót kapásból cserélem. Itt jön a következő bonyodalom: másik launcherrel csúnyák lesznek az ikonok és nem tudod megváltoztatni őket normálisan. Letöltesz egy ikon pack-ot, de MIUI alatt nem azokat az ikonokat fogod látni mint ami a Play Store-ban van. Hiába állítod be a launcherben h kerek legyen az ikon, akkor is szögletes lesz... Aztán itt a security app, ami nekem megint tök felesleges, csak bonyolítja az ember életét. Alkalmazások között van egy rakás amit nem tudsz tiltani, csak külső programmal vagy adb-vel eltávolítani. Tárhely-tisztító, memóriatisztító mind-mind felesleges, sok hasznuk nincs.
Nyilván a MIUI nagyon sok embernek megfelel, velem sem kell egyetérteni, egész egyszerűen ilyen telefon-előélettel inkább nyűg ezt használni mint egy stock(hoz közeli) androidot.
Nem vágyam a romolgatás, a Motorola/OnePlus/Nexus/Pixel telefonjaimon max. kernelt cseréltem, ott tényleg nem éreztem szükségét többnek. A Mi8 esetében viszont muszáj hogy egy használható telefont kapjak.
Az üzemidőt nem figyelem ennyire de mindegy h MIUI vagy custom, nap végére mindenképp töltőre kell raknom.
A GPS-szel nincs is gond ha autóban használod mert sokszor "csal", lásd útra illesztés. Ha nyers adatokkal kell dolgoznia már nem ilyen fényes a helyzet. Sokat játszok az Ingress nevű játékkal, ott bizony nincs útra illesztés és kimondottan zavar, amikor elkezd driftelni séta közben. Van h 60-80m-rel arrébb dob, pedig magas épület a közelben sincs. -
st6969
őstag
"Noccccs eltávolítási lehetőség újra"
Már kezdtem örülni...de ez eddig is benne volt, pont ugyanígy. Az egész felső sávot, értesítési ikonostól lentebb tolja a notch alá. Még decemberben volt egy olyan stabil ROM, amin úgy lehetett kikapcsolni a notch melletti részt, hogy az ikonok fent maradtak. Na, annak volt értelme, ennek nem sok.
-
Filip86
csendes újonc
Céges flottás számlám van és a rendszergazdánk intézte. Ő javasolta a Huawei- es megoldást is,de nem aktiválják. A műszakiak nem hajlandók bekapcsolni.Szerintük a telefonom nem tudja a VOLTE-t, sőt "egyik xiaomi telefon sem tudja" Hiába erőskődött,hogy tutira tudja. Nem értem ezt a hozzáállást.
-
havri1
félisten
Hááát, fene tudja. Inkább az erős fényerő az ellensége az amolednek. Nincs 2 egyforma panel sem, de előbb utóbb mind beég sajna.
De itt azért nem pár alkalomról van szó. Fix kép, és hosszú hosszú órák. Hónapok.. Nyilván uzemoratol is függ, de szvsz egy éven belül ez nem fog jelentkezni.
Én egy Samsung j5 használok waze-al, 3 éves, és waze nélkül is dobja az infót
Második 1x kellett akksit cserélni már. -
Karavik
veterán
Máshol nem lehet bekapcsolni VoLTE-t, csak ott ahol a VoLTE kapcsoló van. VoLTE kapcsoló pedig ott van, ahol a képernyő mentésemen látható...
Nem értem, miért mondod, hogy nem ott...
VoLTE bekapcsolása a készüléken és aktiválása szolgálatói oldalon (Telekom) sima ügy volt esetemben...azóta VoLTE kapcsolóval tudom ki-be kapcsolni a szolgáltatást kedvem szerint....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest