- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Netfone
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz
Griff55 #13930 üzenetére
Ez HW issue lehet.
Fél emberöltővel ezelőtti Mi4c-n is ez volt. Fólia, keyboard app, miui főverzió, tök8, egyszerűen nem ok. A HW nemjó, vagy nincsenek olyan optimalizálások amitől kevésbé hibáznál.
Samsungon meg ellentét. Már a kis S2-n is kb nem tudtam hibázni, tök8 mit használtam rajta/vele.
Most az s10 meg gondolatolvasó kb. nem prediktív, semmi smart, de kb tökmindegy hova tapicskolok, a vágyott karakter jelenik meg -
Kleroo
veterán
Jól éreztem én h nem csak elfogultságból érzem etalonjónak az MI8-at.
Megjött a céges S10+ , megkapta a legfrissebb update-eket, belaktam, vackok letiltva, és akárhogy nyomkodom, nem érzem rosszabnak a MI8-at. Semmilyen téren. Sőt, selfie, és fő kamerában (google apk) előnyt érzek a MI8-nál.
Szóval így hogy a vízállóság, stereo hsz, vezeték nélküli töltés, és hasonló modern kori csicsák nem érdekelnek, én simán mi8at hoznám haza kb azonos áron is. soksok miui featurenek nem igazán van párja. Egy valamiben jobb a samu. gépelés. itt nem hibázok, xiaomin sokat gépelek félre. Tehát valami plusz magic van samuban.
Szóval MI8 rulz (de el fogom adni, mert a cégest nem adhatom el...)
-
Kleroo
veterán
-
Kleroo
veterán
válasz
bacsis #13542 üzenetére
Google camerát kapd le.
15+ éve függöm a digitális fotózás világát, de eddig ez az első valódi mágikusan jó szoftveres oldali "mókolás", ami elképesztő minőséget produkál. (lényegében tömérdek képet készít instant egymás után, és mindegyikből sikerrel nyeri ki a hasznos infot, és dobja el a zjat, és végül merge-öli össze egy végső képbe)
Gyakorlatilag újraértelmezi az esti fotózás fogalmát. Ha nem mocorog a téma, akkor mágia szintű eredményeket lehet vele előhozni. jó szenzor+erős soc+gcam= WOW esti képek.
hasznos info: ha meg tudod támasztani a kezed, vagy igazán stabil, akkor automatikusan "állvány üzemmódba" kapcsol, és ekkor akár 1mp-ig exponál.
De úgy összességében az a jó, hogy nincs vele macera, butába lehet használni, csak izgő mozgó témára nem jó, illetve ember-fotónál érdemes szólni h na most ne ficánkolj 1mp-re. és kész.
-
Kleroo
veterán
tud vmi érdemlegesebb pluszt majd a 11, vagy kb 3új featurenek adtak új főverziószámot?
-
Kleroo
veterán
Nektek calendarban van szülinap mentésre opció? nekem csak event, anniversary, és countdown van
-
Kleroo
veterán
-
Kleroo
veterán
Urak!
Akad itt videó-guru?10.3.2-n, tehát már van 4k60 opció...
Pár kérdésem merült fel ami telónként változhat.
1080p v 4k éri meg jobban?
Mire gondolok:1080p-ben a 2x-s zoom veszteségmentes, tehát croppol realtime, vagy az 1080p-be nagyít, ergo rosszabb mintha én utólag a 4k felvétel közepét croppolnám.
1080p játszik a tömörítéssel, artifaktosodik a videó, és megéri 4K-ban felvenni majd downscale-elni?
Vagy 4k-ban alapból gyengébb a minőség arányaiban, ezért hiába akad több részlet a felomdás miatt, összességében rosszabb? (pl egységes betonfelületen csúnya dolgok történhetnek a bitráta miatt)
Szóval ilyen dolgokat kitesztelt valaki? samsungokat ismerem, ott pl 1080p-ban veszteségmentes, crop a 2x zoom, és nem éri meg 4Król downscale-elni, mert egál a képminőség (viszont a 4K is megéri rajtuk, mert pokolian jók)
Mivel Xiaomi nem egy nagy videóguru így izgi lenne számomra, melyik kombóval érhetem el a legjobb végső minőséget.
Köszi
-
Kleroo
veterán
-
Kleroo
veterán
válasz
enginev3.0 #11095 üzenetére
Mit szólsz ehez:
Ne frissíts.
Akaraterő fejlesztésnek (khm...kialakításnak) is jó.
-
Kleroo
veterán
4k 60fps bitrátában ugyanannyi mint 30fps-nél.
So sad. De legalább fluidnak tűnik. Valaki kitesztelte már hogy valódi képrögzyté történik, vagy csak szoftveres mókolás mnt a 960fps? -
-
Kleroo
veterán
Tegnap is gyorsteszteltem
pixel camera port a main camerával
vs
gyári kamera a tele kamerával8x zoomon fotóztam szikrázó napsütésben, hogy ne legyen hátrányban a gyengébb lapka, de nem igazán egyértelmű h több a részlet a "tele kamerával"
Ti tesztelgetitek?Látni a mesterkéltségét a pixelnek, de összességében 1kutya....ergo a guglinak van igaza, ténylegesen elég szoftveresen varázsolgatni, mint egy harmatosabb lapkával variálni.
-
Kleroo
veterán
válasz
juve600 #8280 üzenetére
Hát én csak azt olvasom itt, hogy lényegében minden heti verziónak akad 1-2 kissebb nagyobb nyűgje, és meglepi h épp mi.
Nekem nonstop megy a GPS, BT, WIFI/mobilnet, sosem deaktiválom. Van jópár app ami tekerheti a háttérben, h syncheljen.
Így merül 2-3%ot egy hosszú éjszaka, és kb 1 nap alatt 3óra kijelzőidővel, 45-50% körül van amikor este töltőre teszem. ÉS a 3 óra kijelzőidő apránként megy bele, egész nap csesztetgetem néha, tehát nem egész nap deepsleep és aztán 1 mozifilm megnézése(ja és sokszor fél óra waze)
szóval abszolút kényelem-orientált üzemmódban, akkisidőre nem ügyelve használom, és lepődök meg mennyire jól bírja. és mindemelett beleköthetetlenül gyors, egyeteln FC/fagyás/furcsaság sem jött még szembe. Szinte fura is
7óra kijlezőidő ment bele 1x amikor kb 20%os fényerően főleg sorozatot daráltam rajta(de közbe adhoc játék, net, messenger, és minden fos ugyanúgy aktív), de akkoris volt még kb 15-20%
-
Kleroo
veterán
Srácok biztos jó a developer romokkal mókolni?
Amióta megvan a teló, kb 2hete a 10.2.2 legutolsó stable van fent és betonstabil, hiába nyúzom halálra. (wazen navigálok, miközben a messenger osztja a helyemet, és közben telózok kihangosítón. ja és még néha váltok chrome-ra is
és olyan stabil és gyors hogy arrol egy iphone is csak álmodhat
-
Kleroo
veterán
tegnap próbálgattam a nemrég linkelt legújabb gcam-et. Kb visítva fostam be h mit művel a nigth üzemmód. Konkrétan nem értem hogyan műveli ezt. ISO-záridők csekkolásával is csak fejet tudtam vakarni. Egész hasonló ISO-kra és záridőkre kényszerítve is undorítóan zajmentes, részletgazdag és világos képek születtek.
A tipikusan nehéz terep, amikor a végtelenül árnyékos egysíkú kontrasztszegény tárgyakat próbálgattam. A gyári szoftver nagyon jó. nem lesz lilás szivárványmintás borzalom a kép, csak erősen pacás, részlettelen. De a night mode kb KATT mintha egy 1" érzékelőre lenne hirtelen kicserélve. Alig van zaj, és olyan részletek jelennek meg amit sehogysem bírnék belelátni a gyári app által készítettbe.
KB CSI effekt. "élesítést kolléga"Amúgy feltűnt hogy a tele kamera egy borzalom gyengébb fényben, és a nagylátóból kicroppolva fényévekkel jobb a végeredmény. mint ahogy azis, hogy már a gyári szoft is tudja ezt, és adott fény mellett át sem vált telére.
smart. Viszont kicsit értelmetlennek érzem így a tele kamerát. ha ekv 100m lenne (4x zoom) akkor azt mondom ok, azt már nem nagyon lehetne croppal megközelíteni, és protrézni is jó lenne ténylegesen. De így szinte nincs értelme. Majd szikrázó napsütésben ki kell próbálni, lehet a voodoo képességű gcam többet tud kipréselni nappal is a nagylátóból.
Szóval számomra egyértelműen zsákutca ez a duplakamerás trend ebben a formában. és 3-4év múlva csak röhögünk rajta h milyen hülyeség ennyi HW-t bepakolni ami kb végül ugyanazt tudja. -
Kleroo
veterán
Nagyon egyszerű. Teló bemenne egy kis gimball-os megoldásba, és készülne pár etalon videó autóról, amolyen tipikus életérzés videó. mozgásban, stb. 60fps-ből lehetne egy ízléseset lassítgatni ha kell, a 4K egy flat profile szerű beállítással pedig etalon képminőséget fog adni végeredményben, kidolgozás során sokkkkkal nagyobb játéktér és minőségi mozgástartomány van. a végső videó pedig QHD v FHD lenne, ami ezáltal jelentősen jobb minőséget képvislene mintha alapból FHD-ban rögzített lett volna.
Más telók tudják a 60fps-et ugyanezzel a hardverrel. És el is várható. a samu note4-em a 805ös lapkábal betonstabilan tud 5percet felveni 30fps-sel, lehengerlő minőségben (amit sztem a mi8 nem közelít meg, de nem mértem őket össze) Akkor egy 4? generációval frissebb lapkának bele kéne férnie a dupla sávszélnek. Sőt, tán már a 801 alapú telók is tudtak 4k/30-at.
10bit HDR is lehetne.
Minden adott. bika hardver, jó lapkák. why not. Jó szoftverekkel, jó hardverrel etalon szintű vidiket lehet csinálni. csak erre kevesen gyúrnak rá, mert egy 70%-os minőséget a gyári-gyárias vonalon is el lehet érni bármiféle utómunka nélkül.
-
Kleroo
veterán
Pörögjünk fel
Nektek mi vált be videóhoz. h.264 v h.265. A codecekkel tisztában vagyok, kérdés, hogy melyikkel köp ki szebb képet.
Lehet valahogy egyébként 60FPS-t kipréselni 4K-ban?Számomra kicsit zavaró egyébként ez a sok "okoskodó" feature. HDR és AI is kicsit hidegrázós számomra, gyanítom a legtöbb esetben csak maszatol, túlzásba esik.
FYI a gondolkodóknak: Etalon a MI8 kijelzője, de a pentile azért eléggé észrevehető. Aki IPS-hez szokott 500as ppi körül, annak ez fura lesz, hogy a homogén felületek is némileg pixelekre esős feelingűek.
További kérdés:Jobban finomhangolni lehet a kijelzőt? túltolt kontraszttal túlságosan színes, alap kontraszttal szánalmas, automatikusnál majdnem jó, de egy sima IPS szerű színvilág, jó feketével. Egy csipetnyi POP azért kéne. tehát ha lenne egy csúszka akkor én behúznám a túltolt és automatikus közé, az automatikushoz közelebb
(10.2 global stable egyelőre) -
Kleroo
veterán
Nézzenek oda, elemgy Moz, és máris földbeáll a topic?
-
Kleroo
veterán
9.6 stable-el jott a telo.
erdemes a legfrisebb fejlesztoit feltolni, vagy most bugosabb?
csak azert kerdezem, hatha a mostani 8as alapu rendszerrol okosabb tudok lenni, nem.szivom meg h esetleg kesobb nem.tudok a 9es alapurol visszafele lepni. -
Kleroo
veterán
Királyak vagytok, koszonom!
Es ma a kék dragasag is megjott vegre
-
Kleroo
veterán
Sziasztok! Ez a topic jól pörög. Anno fent volt a telómon egy yt app ami szépen ment lezárt kijlezőnél. Gyakrolatilag egy tökéletes copyja volt az eredetinek, és frissült is. s a logo is szinte ugyanaz....de mi volt a neve? nem találom
-
Kleroo
veterán
-
Kleroo
veterán
Ejnye, senki nem használ frankó BT fülest? (Nincs találat LDAC-ra)
De azért megkérdezem. Most már működik MI8-on? Tipp esetleg bevált modellre. Nem várok tőle csodát, LDAC ide v oda, nem kábel… De azért kis pár perces funhoz jó lehet. Ezért nem is adnék érte sokat. 15k környéke. Nem fejhallg topic…. De teló oldaláról van tapasztalat?
MOZ! Na jókor pörgetted elő a kék MI8-at… 5napja rendeltem be…
Pedig most behúzhattam volta a “Tied”
-
Kleroo
veterán
Emberi áron a kék 64gigás.
[link]Priority line opcióval akkor ÁFA veszély nincs, ugye?
-
Kleroo
veterán
mi mix3 egyébként miben tud többet (elvileg, papíron) mint az mi8?
Én úgy látom kínosan hasonló a hardver, csak más a design. -
Kleroo
veterán
Váci uti Tesco Mobil Vilagot ismeri valaki? Bontatlan 128g kek mi8 132ert. Pont mintha alin rendelnem. Csak ha afa is rakerul akkor mar tobb. Szoval lehet egyszerubb itt megvennem. Ha nem penzmosoda...
-
Kleroo
veterán
xiaomishop
itt pl meglepően olcsó, kb ennyi lenne bárhonnan ha megvámoljákEgyébként samu panelen belül arra lennék kíváncsi, hogy pentile-os vagy sem. És ha pentile, mennyire szemetszúró
-
Kleroo
veterán
kukk urak!
ASAP kell ez a telo.
Kérnék szépen egy megbízható, legolcsóbb tippet, hol vegyem. Alirol 105e+afa lenne. de itt Magyarhonban is 115 kornyeke random boltokbol.mi mix3 eleg kiraly kepeket lo azonos hardverrel. mi8 is fejlodott egyebkent?
azt lehet tudni pontosan milyen panel virit benne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eredeti játékok OFF topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sorozatok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Windows 11
- Formula-1 humoros
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest