-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Botond2222
kezdő
Custom kernelt azt mindig fel kell raknom, ha frissítem a romot?
-
Botond2222
kezdő
válasz
Balzak83 #16425 üzenetére
Nem nagyon szeretném gariztatni, mert szerintem megint vissza jönne javitatlanul. Így hogy szellemképesedik, meddig működhet? Valószínűleg előbb utóbb megfog halni a kijelző, vagy csak annyi hogy ez a jelenség látható, és működik így akár évekig is?
A dirty flasht azt mire írtad?Akkor a frissítés nem jön automatikusan a telefonra?
Ez van fent: -
Botond2222
kezdő
válasz
Balzak83 #16420 üzenetére
De akkor is meghosszabbodik ha nincs javítás? Mivel nem volt, mert nem találták a hibát. Annyit írtak, hogy "Teszteltük a készüléket a hibát nem sikerült detektálnunk. Javítási adatlapok mellékelve."
Felment a Ferakernel, de a színkalibrálást nem találom a beállításokban. Nem tudod, hogy merre kellene keresnem? Elméletileg benne kellene hogy legyen, mert ezt írja:"Added KCAL display color control"
Meg szeretném próbálni, hátha ér valamit.
Abban tudnál még segíteni, hogy a kernel ha jön a romhoz frissítés, akkor az megmarad, vagy visszaáll a rom saját kerneljére? Illetve a Xiaomi.eu romot TWRP-ből kell frissíteni, vagy jönnek a frissítések magától a beállításokba? Köszi a segítséget! -
Botond2222
kezdő
1 hónapig ott volt feleslegesen. 2020.01.27.-én adtam le, szervízben 2020.02.05.-én nyomtatták ki a munkalapot, és 2020.02.28.-án érkezett vissza a smartshophoz. Direkt huzzák az időt. Április 4.én lejár a garanciám, visszajön megint azzal hogy nem sikerül detektálni a hibát, garanciám meg már le is telik.
-
Botond2222
kezdő
válasz
Balzak83 #16411 üzenetére
Még garis 1 hónap van rá. Garanciába már nem szeretném beadni, mert úgyis visszajönne megint javítás nélkül. Én 58-ért vettem újonnan. Abban tudnál segíteni, hogy a kernel telepítést hogyan csináljam? Mert videóban van ahol csinálnak telepítés előtt wipe dalvikot, de valamelyik videóban egyből ment az install zip. Illetve ha felrakok egy kernelt és jön a romhoz frissítés, akkor a kernel megmarad?
-
Botond2222
kezdő
válasz
Balzak83 #16407 üzenetére
[link] Itt mutatják hogy mit kell csinálni. Máshol is írták, hogy ez elméletileg megszünteti ezt a jelenséget.Display tester le van töltve. Először azt hittem az alsó gombok már beégtek, de szerintem nem. Szervizből visszajött és sokkal halványabb, sokáig ki volt kapcsolva, és gondolom azért. Kb 10 perc után elég intenzíven szellemképes a kijelző felső része és alul a virtuális gombok.Egy kernelt kellene feltennem,ami tudja a kalibrálást, találtam is egy jót, de soha nem raktam még fel, így nem tudom a menetét. Valaki le tudná írni? Twrp-ből install és ennyi? Ha utána a xiaomi.eu romot frissítem, ha jön frissítés, akkor a kernel elveszik és újra fel kell raknom?
-
Botond2222
kezdő
válasz
Botond2222 #16402 üzenetére
Sikerült feltennem a Xiaomi.eu romot. De ezzel is szellemképesedik, a szint meg nem tudom kalibrálni. Screen color alkalmazás azt írja, hogy olyan custom kernel kellene ami a KCAL/K-lapse támogatással rendelkezik. Abban még valaki tudna segíteni, hogy a Xiaomi.eu rommal a frissítés hogyan működik? TWRP-ből vagy a beállításokból?
-
Botond2222
kezdő
válasz
havri1 #16399 üzenetére
Sajnos nem találom . Megpróbáltam megint a Havoc os romot, de nem sikerült. Visszaraktam a gyári globalt. Kijelző szellemképesedése miatt kellene egy olyan rom, ahol tudom a színt kalibrálni, livedisplay a beállításokon belül van amelyik romban benne van. Nagyon szellemképesedik a kijelző, kb 10 perc után már intenzíven látható az alsó 3 gomb és felül is az akku, idő. Eu dev romban a LiveDisplay benne van? Nem nagyon értek hozzá, teljesen téglát meg nem szeretnék a telefonból, így egyelőre feladom. Köszönöm a segítséget !
-
Botond2222
kezdő
Az a baj, hogy a TWRP-t felraktam, de már megint eltűnt, és nem tudom hogy miért. Tegnap is azzal szenvedtem, végül rootoltam magisk-el, és utána megmaradt a twrp, de nem tudom hogy a root miatt, vagy sem. Format data-t hol találom a a TWRP-ben? Miután telepítem a romot, utána wipe cache +dalvik ott volt, de a format data nem. Ez alapján ment fel a TWRP, de valamiért nem marad meg. [link]
-
Botond2222
kezdő
válasz
Zsoleszhun #16388 üzenetére
Az volt a baj, hogy egyben kijelöltem a ,Wipe data, system, cache, dalvik, internal storage-t, de rájöttem utána hogy külön külön kell. Sikerült
De miután telepítettem a a romot, megcsináltam a wipe cache +dalvik-ot, és utána nem volt olyan lehetőség, hogy format data. Így az kimaradt.
Ha havri1 legutolsó hozzászólása alapján csinálom, úgy sikerülnie kell a custom romnak is? Akkor valószínű az volt a baj akkor is, hogy egyben jelöltem ki az egészet, nem külön. Abban tudnátok még segíteni, hogy ebben a romban van magyar nyelv? Nem találok sehol infót róla. [link]
-
Botond2222
kezdő
válasz
havri1 #16382 üzenetére
Rendben köszönöm szépen
Abban még tudnál segíteni, hogy a Wipe alatt mit kell törölni mielőtt feltelepítem a romot recoveryből? Sajnos már rég csináltam, lehet ott rontottam el az előbb is, mikor nem sikerült a rom csere. Illetve még az lenne a kérdésem, hogy ha sikerül visszaraknom a gyári romot, utána érdemes custom romot telepíteni? Szellemképesedik nagyon a kijelzőm, és ezért kellene másik rom, mert ott elméletileg tudom kalibrálni a színeket.
-
Botond2222
kezdő
válasz
havri1 #16377 üzenetére
Rendben megpróbálom. És utána? Mi 8 lite a telefonom, nem ez a topikja, csak a saját topikjában nem kaptam eddig még választ. [link] Ezt a romot szerettem volna felrakni, de nem sikerült.
g_g_g : Rendben, köszi. Csak a gyári romot rakhatom így vissza, vagy amit felakartam tenni azt is?
-
Botond2222
kezdő
Sziasztok!
Tudna valaki segiteni? Magiskal rootoltam a telefonom, de a titanium backup azt írja, hogy root jog nem sikerült. Pedig elméletileg van root a root checker basic alkalmazás szerint. Szeretnék a telefonra másik romot tenni, mivel szellemképesedik a kijelzőm sötét szürke háttérnél, és csak úgy tudnám kalibrálni a színt. Szervizbe volt de visszajött, hogy nem találják a hibát. Xiaomi mi 8 lite a készülékem, de a saját topikja nem nagyon aktív, ezért kérdezek itt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest