-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kirk01
tag
Én is még kitartok szeretett Mi8-asom mellett. Most már 7. éve nyüstölöm. A kezdetektől fogva EU-romon volt. Tavaly december óta váltottam Lineage OS-re. Ez már Android 15-ös heti frissítésekkel. Az akku 72%-os, egy nap üzemidő már csak szűkösen jön össze. Érdekesség képen az EU Rom szerintem takarékosabb volt mint a tiszta A15. Gondolkoztam én is az akkucserében, de úgy döntöttem, hogy már nem fogja megkapni, inkább egy új készülék lesz helyette, de mindig elbizonytalanodok a fentihez hasonló hozzászólások olvasása után
...
GCam-al elég jó képeket lehet még készíteni ezzel a telóval. Véleményem szerint a GCam szelfi része sokkal jobb képeket csinál mint az EU Rom kamerája.
Összefoglalva szomorú vagyok, hogy nincs egy jó alternatívája a MI8-nak! -
-
kirk01
tag
Én az ügyfélszolgálatnál intéztem. Mivel flottás a kártyám kicsit macerás volt
, de csak azt kérdezték, hogy alkalmas-e a készülékem erre?
- mondtam én.
A telefon újraindítását követően már aktív volt. -
kirk01
tag
válasz
huliganboy #17302 üzenetére
Ez nem a Te pozíciódhoz képest fog mutatni egy képet, hanem csak választási lehetőséget ad az előre beállított 3 hely valamelyikéből.
-
kirk01
tag
Valaki használja az akkumulátor és teljesítmény menüpontban található automatikus feladatokat? Nekem nem hajlandó a mobiladatokat ki/be kapcsolni... EU dev 9.12.5.
Másnál is jelentkezik? -
kirk01
tag
Nekem egyébként az a problémám, hogy az SMS üzenetek nem mindig mennek el ha aktív a VoLTE.
-
kirk01
tag
Én "piszkosan" telepítettem az előző 9-és droidra. A rom és a root telepítését követően csinálsz vipe-ot? Én szoktam...
TWRP 3.3.1.2. (de szerintem ez nem hivatalos) -
kirk01
tag
Az Eu-s A10-en az Android System WebView és a Chrome nem akar frissülni...
Mit lehet csinálni?
-
kirk01
tag
válasz
noorbertt #13233 üzenetére
A *#*#869434#*#* kód beütését követően a SIM-kártyák/Sim-kártyák beállításai/ menüpontban megjelenik a Wi-FI hívás opció. A hálózat elsőbbségi jogainál érdemes a Wi-Fi előnyben részesítését beállítani.
Sajnos működés közben még nem sikerült tesztelnem. Egyenlőre csak VoLTE kijelzést látok...
Elképzelhető, hogy szolgáltatói oldalon is engedélyezni kell! (ha lehetséges egyáltalán) -
kirk01
tag
válasz
naturepalmer #8632 üzenetére
Akkor próbáld már ki! Mi változik?
-
kirk01
tag
válasz
spiky03 #8288 üzenetére
Én használok Android Auto-t (munkámból adódóan) több VW típusnál is, de eddig nem volt problémám vele. Én EU dev rommal használom a telót és az Android Auto a play áruházból van letöltve (külföldi ip címmel lehetséges). Ma volt egy frissítés AA-ra, esetleg próbáld ki ezzel is (4.0.590434). Ami még fontos lehet, ha Gmaps-ot is használsz, akkor azt is tartsd frissen!
-
kirk01
tag
-
kirk01
tag
Ez nekem is fenn áll, de eddig figyelmen kívül hagytam. Ami még feltűnt (EU dev. 9.1.24) (de lehetséges, hogy nem is hiba csak egyszerűen ilyen a rom), hogy a Play áruházból való letöltések esetén a letöltés 1-5 másodpercében csak 12-36kb adat jön le, aztán egyszer csak beindul és egy pillanat alatt leszedi a 30-40MB-ot. Global Stable és dev-en ez tulajdonképpen egy szempillantás volt, a letöltés egyből elindult. Más programban való letöltéskor (pl. Chrome) ezt nem tapasztalom. Más is megfigyelte ezt?
-
kirk01
tag
-
kirk01
tag
Nyomozgatok a (Telenoros) VoLTE-el kapcsolatban és azt figyeltem meg, hogy sima telefon hívásokkor a készülék átvált 2G vagy 3G hálózatra. Ha a hívást befejezem, akkor visszavált 4G-re. Internet szintén 4G megy. Ha a preferált hálózatot átváltom csak LTE beállításra, akkor pedig nem is tudok hívást indítani. Mi okozhatja ezt?
Én 2 kártyával használom a készüléket, mindkettő flottás és mindkettő ugyanazt műveli a fenti beállításokkal.
-
kirk01
tag
válasz
huliganboy #7132 üzenetére
-
kirk01
tag
BlitzWolf® BW-BTS1-t nem használ valaki? Ez milyen lehet? Ennél már a gyári oldal is említi az aptX-et...
-
kirk01
tag
válasz
Karavik #7115 üzenetére
Tényleg ennyivel jobb ez az aptX fülhallgató? Megéri a felárat? Még nem volt ilyenem ezért érdeklődöm.
Neked milyen van? aptX csatlakozáskor van valamilyen hangszín állítási lehetőség (gondolok itt a vezetékes fülessel való csatlakozás esetén megjelenő hangszínszabályzóra)? Ahány BT-s fülest próbáltam eddig mindegyik elég silány volt... (persze aptX-est nem próbáltam) -
kirk01
tag
g_g_g és havri1 mindkettőtöknek köszi! A képernyőzáron belül keresgéltem
-
kirk01
tag
válasz
Karavik #5960 üzenetére
Ezek szerint te a zárt bétán vagy?
Aki EU-n van, milyen újdonságok láthatóak?
Közben keresgéltem és ezt találtam:
MIUI 9.1.10 EU CHANGELOG
- Disappearing calendar events issue fixed
- EU optimized network type LTE/UMTS auto (PRL)
- Updated MIUI scanner app version
- Hide notch added for Android 9.0 devices -
kirk01
tag
válasz
ftamas0201 #5636 üzenetére
Nyugalom! Az előző Global dev-et törölték a MI8 esetében rendszerhiba miatt. Az új év és a szabadságok miatt késik az egész. A 9.1.3 zárt béta volt, tehát a következő a 9.1.11-lesz.
Szerintem semmi gond a frissítésekkel más gyártókkal összehasonlítva. Inkább tartsanak vissza egyet mint, hogy mindenki arra panaszkodjon, hogy mennyi hiba van vele... -
kirk01
tag
-
kirk01
tag
Valaki használja már az EU 8.12.27-et? Az automatikus fényerő állítás probléma megoldódott?
-
kirk01
tag
Most próbáltam meg az új stabil 10.1.2.0-át telepíteni a 8.12.20-as devre telepíteni (nem keztem el a folyamatot mert a dev változat tökéletesen megfelelő számomra) és megint felajánlotta a törlés és frissítés lehetőségét, tehát nagyon úgy néz ki, hogy már nem szükséges a bootloader nyitás ha valaki visszatérne devről stabil verzióra.
-
kirk01
tag
Erre gondolsz: Nillkin Synthetic Fiber Case for Xiaomi Mi 8
-
kirk01
tag
-
kirk01
tag
kengyel sikerült megoldani a problémát!
Beállítások/alkalmazáskezelő/Biztonság app/alkalmazásengedélyek/jobb felső sarok .../Az összes engedély/miui.premission.ACCESS_BLE_SETTINGS/Ok
-
kirk01
tag
válasz
enginev3.0 #4529 üzenetére
Először feldobja az "engedély megadása" ablakot. Ezt elfogadom, viszont az alkalmazás nem indul el. Ha újból próbálom újból engedély megadás jön fel...
-
kirk01
tag
kengyel!
Hogy megnyugtassalak nekem sem megy a biztonság alkalmazás! Én stabil 10.0.3.0-ról váltottam 8.12.20 dev-re direktben.
-
kirk01
tag
Kipróbáltam a Global dev 8.12.20 telepítését a 10.0.3.0-ra (ami elvileg az összefoglaló szerint nem lehetséges mert először 9-es stabilra kell lépni) és ennél feldobja a törlés és frissítés lehetőségét. Akkor most mi van? elindíthatom a frissítést? Ez okozhat összeférhetetlenséget?
-
kirk01
tag
Oké, köszi!
-
kirk01
tag
Sziasztok! Előre jelzem, új vagyok a klubban de már régóta nyomon követem a fórumot. Rendkívül sok segítőkész ember verődött itt össze illetve az összefoglaló is pazar. Köszönet a munkáért!
Bárhogyan is próbálom megérteni a romok felépítését egy valami nem világos illetve most, hogy próbálom a dolgot nekem egy kicsit másképp működik mint másoknál.
Szóval, a teló első bekapcsolását követően Global Stabil 10.0.2.0-ról 10.0.3.0-ra frissült. Ezután szerettem volna a 10.1.1.0-et felrakni (az letöltött adat update.zip-re való átírásával) de az adatok lekérését követően "A frissítés ellenőrzése sikertelen" felirat fogad. Mit csináljak? Egyenlőre szeretnék a stabil vonalon maradni, majd később váltanék a fejlesztői változatra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- iPad topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4600M I 8GB I 180GB SSD I NVIDIA i 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest