- Fotók, videók mobillal
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Tavaszi szél Slimet áraszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz attiati #20399 üzenetére
Rákérdeztem a droid szakmai topikban.
Itt azt súgták, hogy nem gond az mi8 régi droidja. -
attiati
veterán
Biztonság terén mennyire gáz az mi8?
Gyakorlati szempontból.
Netbankolás, adatbiztonság, stb.
Nem mókolt droiddal.[ Szerkesztve ]
-
-
hdtomi
senior tag
válasz Leon77 #20394 üzenetére
Ez jól hangzik. Lehet itt olvastam, hogy bizonyos utángyártott aksik fél év alatt elég sokat veszítenek erejükből. Én nem hinném, hogy ki tudnám cserélni. Régebben néztem is budapesti szervizeket, de oda felvinni nekem 10ezer az utazás, esetleg postázni lehetne oda-vissza. Még átgondolom, de lehet nem bolygatom.
Ma voltam az egyik MM-ben és megnéztem a Samsung S22, S23 és A54 telókat. Nem rosszak amúgy, csak azok az apróságok. Külön tetszik, hogy nem túl nagy telefonok, jól kézre állnak.Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK - Xiaomi Mi 8 - Windows 10 Home 64-bit & Microsoft 365
-
Leon77
őstag
válasz hdtomi #20393 üzenetére
Nohon aksival 2 éve gyári szint kb mi8. Saját magam cseréltem. Azóta xiaomi 12 van, de navigációra még mindig mi8 és ő a tartalék telefon
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
hdtomi
senior tag
Köszönöm a részletes infót! Szerintem annyira jól sikerült a Mi8, hogy amiatt is nehéz tőle jobbat találni. Sajnos a fránya biztonság és a gyengülő aksi miatt én is nézegetem az utódját. Az akkumulátort lehetne cserélni, de ahogy olvasom nem érdemes egy gagyit beletenni. Még megtartom, aztán meglátom mi lesz végül az utód.
Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK - Xiaomi Mi 8 - Windows 10 Home 64-bit & Microsoft 365
-
Jabby
őstag
válasz hdtomi #20391 üzenetére
Kellett egy hét, mire megszoktam a Samsung felületét, de Nova-val használva Mi8-at csináltam belőle :-)
Beállítás menüben nagyon sok minden beállítható, de számomra nem logikus, ezért a mai napig is a beállítások --> keresőjében keresek rá egyes menüpontokra, beállítási lehetőségekre.
Előnézet elhomályosítást nem találok, de nekem ez nem hiányzik, viszont a lenti navigációs gomboknál az alkalmazások áttekintésének hosszan nyomása (Mi8-nál alkalmazás bezárására volt állítva) nagyon hiányzik.
A54 esetében a SOC sebességben nem veszek észre különbséget a Mi8-hoz képest, memóriakezelése hála az UFS 2.1-nek, lassúnak érzem.
Képernyőbe rejtett ujjlenyomatolvasó lassabb és pontatlanabb a Mi8-hoz képest.
Arcfelismerése szinte használhatatlan.
Ja, és vastagabb is, nehezebb is :-)Összegezve, használati szokásaimat figyelembe véve nem érzek nagy előrelépést, az A54 a kamera, a memória-managerés, a kijelző és a 4 Android fő verzió (és 5 év biztonsági) frissítés terén jobb, mint a Mi8.
Ha a Mi8 a mai napig is kapná a biztonsági frissítéseket, akkor engem még 1-2 évig kiszolgált volna. -
hdtomi
senior tag
A Samsung felülete tetszik? Családban egy alap Samsung van, A22 talán. Nem jön be igazán. Több funkciót nem is találok, de lehet azért, mert nem csúcsmodell. Pl.: alkalmazások előnézetének elhomályosítása, meg sok apróság ami engem zavar. Emiatt csere esetén lehet maradok a Xiaominál, bár igen a támogatás miatt, meg simán besétálok ha akarok egy Samsung boltba, megfontolandó...
Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK - Xiaomi Mi 8 - Windows 10 Home 64-bit & Microsoft 365
-
Jabby
őstag
válasz Steve1207 #20386 üzenetére
Szeptemberben engem is nagyon vonzott az F5, de győzött a hosszabb idejű sw.-es támogatás, s ezért döntöttem végül a Galaxy A54 mellett.
Egyébként a Mi8 még egy évig bőven kiszolgált volna, de már régóta nem volt biztonságos, a Xiaomi nagyon gyorsan elengedi a telefonjai kezét. A Samu csak ebben jobb nála. -
Leon77
őstag
válasz kuksa90 #20379 üzenetére
Nálam xiaomi 12 lett a befuto. Mi 8 meg navigálni jo, úgyis beégett a waze
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
1Konrad
tag
Xiaomi 13T?
Az végül is nagyjából annyi, mint a MI8 volt.
...de ezt én is kérdezem, mert azért 5 év elég sok már.(A 13T Pro az meg már azért húzós...)
-
Steve1207
veterán
válasz st6969 #20382 üzenetére
Ott az F5, annál jobb ár-érték arányú nincs a piacon. SoC bika, 1 milliós antut nem sok teló gurít ki magából ilyen áron, kijelző ok (120Hz élmény), kamera előrelépés, 256GB-os tárhely alapból, az akkut meg ne is említsük az Mi8 után (a gyorstöltés is parádés, igaz csak 67W). Készülékház visszalépés, teljesen átlagos műanyag és rosszabb a súlyelosztás, de tokban lényegtelen.
Nekem volt Pixel 7a-tól kezdve fölfelé minden a listán, de ezt kb megjelenéskor már kinéztem, hogy ütős alternatíva, az összes többi meg elvérzett hardver szempontból 1-3 pontban is (na meg árban a 200e környéke miatt). Novembertől egy bő hónapon át cirka 110e-ért is beszerezhető volt az akciós időszakban folyamatosan (+- 10%, ki mikor adta le a rendelést)..
-
st6969
őstag
válasz kuksa90 #20381 üzenetére
Nekem is ellenkezik az elveimmel (pedig simán megengedhetném magamnak szerencsére). Anno sokszor viccelődtünk is a kollégákkal, hogy talán "hiba" volt csúcstelót venni, mert a jót könnyű megszokni, és utána az ember nem akar majd visszább adni ebből. Én most ezt érzem, mert sokat nyomogatom. Szeretnék 200 alatt maradni, majd meglátjuk. Sajnos a csúcstelók ára nem is negyedmillió, hanem több
-
st6969
őstag
válasz kuksa90 #20379 üzenetére
Én a Oneplus 11-be szerettem bele, de akármerről néztem, nem tudtam lenyelni a 300k feletti árat. A napokban viszont beesett az emag-on 242k-ra. Ha ez hamarabb megtörténik, biztos, hogy meg is veszem, de most már megvárom a 12-t. A másik ok, ami miatt bosszankodtam, hogy nem szeretnék lekerekített kijelzőt, mert nem tudom megvédeni normálisan. A 11 pedig az, a 12 állítólag nem (?). Nézz rá ezekre, hátha megtetszik.
-
kuksa90
őstag
Keresgélem a teló utódját, de nem túl meggyőző egyik sem...
»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
st6969
őstag
válasz 1Konrad #20377 üzenetére
Szerencsés
Akkor ne is piszkáld. Lehet, hogy egy korábbi frissítés tolta el ezt, amit nem raktál fel. Az a baj, nem nagyon van már mit próbálkoznom...értesítések be vannak kapcsolva, akkumulátor kímélő meg ki, engedélyek is vannak, egyebet meg szerintem nem lehet...
Vagy várjunk csak, nekem a szinkronizálás nincs bekapcsolva, talán az segíthet..teszek egy próbát. -
st6969
őstag
Sziasztok!
Hátha nem csak egyedül nekem van még meg ez a készülék
Hogy tudnám rábírni a Gmail-t, hogy küldjön értesítést a bejövő email-ekről? Láttam, korábban is volt ez probléma (app hiba), de még mindig?
Akkumulátor kímélő "nincs korlátozás", értesítés bekapcsolva, engedélyek megadva (kivéve fénykép, mikrofon...mert azok minek). Nincs lelakatolva, de annyit nem is érne...
Messenger sincs, és ott MIUI akkumulátor kímélő is be van kapcsolva, mégis megjönnek az értesítések
Email-nél eddig sose volt rá igényem, most lenne.Amúgy...cseréltem üveglapot, és tokot. A telefon, mintha új lenne Most így már nem is akarok másikat (főleg nem 300k-t elköltve). Bár a Oneplus 12-t megnézem majd magamnak
-
aerol
tag
Sziasztok,
Barátnőm unokahúga tegnap beállított egy fotót lock screen-re és ezt szeretném visszaállítani. Előtte nem volt kép beállítva. Már vagy fél órája nyomkodom a telót, de nem találtam a megoldásra. Van ötletetek?Előre is köszi!
Nokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
bil
tag
Szerintem lineage os-t is lehet rá tenni, ha jó az akksi, csak régi a rendszer, és persze ha az embernek van hajlandósága mókolni kicsit.
Talán a lineage android 13-nál tart a Mi8-on.
Nyilván a bootloader nyitás miatt le kell mondani pár dologról. Pl. mcdonalds alkalmazás, és talán még lehet más is.
A lényeg, hogy van még élet a Mi8-nak ilyen téren.This is extremely dangerous to our democracy!
-
Jabby
őstag
válasz Steve1207 #20365 üzenetére
Hasonlóan látom én is.
Nyugdíjba nem vonult a mi8 (ilyen hosszú ideig még nem használtam egyetlen telefont sem!), zenei- és video streamingre használom ezentúl.Más:
Mi8-on az előzmények navigációs gomb hosszú megnyomásával az előtérben futó alkalmazás kényszerített bezárásával reagált.
Ezt szeretném beállítani a Samsungon is. De fogalmam sincs mivel állítottam a Mi8-on, mert a gyári visszaállítás után ott sem működik.
Nova Launchert használtam, ott nem találom ezt a lehetőséget. -
Steve1207
veterán
A54-ben a SoC nem nyújt számottevően sokkal többet, mint az Mi8-ban mindennapos használatban. Van, ahol lenne nagyobb előnye (egy magon, egy-egy feladatban), de amikor minden magot használni kell (úgyis), akkor a 845 azért még mindig elég erős. Gyors antutu keresgélés összehasonlításhoz:
Mi8, Snapdragon 845: 467743 pont (most mértem egyet, mert nem találtam v10-es mérést)
A54, Exynos 1380: 589886 pont
F5, Snapdragon 7+ Gen 2: 1115800 pont
Valamint itt a táblázat részben látod az itteni méréseket (első oszlop F5, utolsó oszlop A54). F5-nél bő dupla teljesítményelőny van az Mi8-hoz viszonyítva.Én a One UI-t amúgy nem szeretem, cégesen az van, szinte mindig kerülöm az egészet, pedig rámondanám már, hogy sokkal jobb az új verzió, de egyszerűen nem jött be soha.
.
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Két hete váltottam egy Samsung A54-re (Poco F5 mm-ekkel maradt el mögötte), amitől nem vagyok elájulva.
Az UI még nagyon furcsa. Hangban, kamerában, kijelző fényerejében veri a Mi 8-at.
Na, meg persze a 4+1 év a gyártó softwares támogatása...
Viszont sebességben nem veszek észre különbséget, a 120 Hz-es kijelző istenítést sem értem, semmivel nem gördülékenyebb Chrome-ban az oldalak görgetése. -
st6969
őstag
válasz st6969 #19976 üzenetére
Na, most szántam rá magam egy gyári visszaállításra. Nagyon jót tett neki, akksi is jobban bírja egy kicsit, és a görgetősáv is eltűnt végre! Mintha új telefonom lenne.
Viszont rengeteg meló volt újra belakni, ezt már mégegyszer nem fogom megcsinálni, ez már így megy nyugdíjba (ha lesz alternatíva értelmezhető áron...mondjuk olyan nem lesz ) -
Smiro
senior tag
válasz attiati #20358 üzenetére
Ha valamit fel akarnak törni, feltörik. Nekem is még megvan, nem látok alternatívát. Ez a telefon mindenre jó, a navi miatt vettem anno (L5), de minden másban is tökéletes még mindig. Újraindítás meg nem árt szerintem, én hetente megcsinálom. Igaz, utána kell állítani a Volte-t, de pont a biztonság miatt érdemes.
-
xy.zsolt
őstag
Nálam még mindig 70%on a 4,5éves akku és még kitart éppen reggeltől estig 1 feltöltés. A csere Nohon 2éve csücsül a fiókban....már lassan annak árt meg a várakozás
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
attiati
veterán
Egyébként futunk biztonsági kockázatot az elavult androiddal?
Ha igen, akkor mennyire jelentős?
(Személyes adatok védelme, mobilbank) -
DAVE_CH1
tag
Én is lecseréltem pár hónapja... 14pro.. DE!
Vissza sírom mi8, annyira buta okádék az IOS, hogy nem is értem miért van ekkora a tábora. Egyáltalán nem tökéletes, mint ahogy hájpolják a fanok. Tegnap újra kellett indítani mert az e-sim csak sms és mms (neten keresztül kellett volna kommunikáljon) akarta küldeni az üzenetet iMassage hulladékon. mi8 évekig nem kellett újraindítani . Szánalom.
Mindig van valami buziság amivel egyszerűen nem tudok kibékülni. Munkára, terepen, mindenhol használom, és sokszor elvérzik, nem tutujgatom otthon a kanapén, mert amúgy arra jó.Szóval, én megbántam ios-re váltást. Xiaomi 13-on gondolkozom, de annál ez jobb.
Várok, ha lesz ütős android ami max 6,1" akkor tuti lecserélem ezt a fost.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi3 / Mi5 Pro / MiNyóc / 14pro
-
amargo
addikt
Tegnap felraktam a Pixel Experience rom-ot a készülékre, azért elsőnek nem volt problémamentes, de végül rajta van. Volt egy pillanat, amikor csak a fastboot jött be.
A lényeg, amiért felraktam az a company portal és root (friss rendszeren), valaki csinált már ilyet? Ezt néztem, de elsőnek nem akart vele menni: [link]
Biztos én néztem el valamit, itt az uncheck-et az install után csináltam véletlenül..
Install Shamiko and make sure that you uncheck Force Denylist in Magisk settings (update 04.01.2023)“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
bil
tag
válasz petyus_ #20347 üzenetére
A beragadt billentyűzet okozhat furaságokat. Jó eséllyel erről van szó. Családban is van egy Mi8, ott az egyik hangerő gomb ragadt be, újraindították, vmi recovery menübe került, volt riadalom.
Elvileg nem nagy hiba, de lehet egy 5-10-esbe is fájhat a javítás, hacsak nem te esel neki. Bár akkor meg lehet, hogy alkatrész is kell, stb.This is extremely dangerous to our democracy!
-
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Ma reggel a Mi 8-am rezgett egyet és kikapcsolt. Kb 90%on lehet az akkumulátor. Bekapcsoló gombra nem reagál, ha nyomom a hangerő+ és bekapcsoló gombot rezeg egyet, bejön a mi powered by Android felirat, utána feljön a színes MIUI felirat, majd elsötétül, és ennyi, nem reagál semmire. Utána hangerő+power gombra ugyanez.
Van ötletetek mit próbálhatnék még ki?
-
Fefe66
tag
Sziasztok
Segítség kellene MI 8 telefonom MIUI Global 12.0.3 van fent magán és céges kártyával használom .Szabira megyek és addig az üzletünk be lesz zárva , viszont biztos több hivásom lesz céges érdeklődés miatt . Kérdésem megoldhtó csak a céges hívások esetén automatikusan lejátszon egy előre felvett üzenetet
Előre is KösziXiaomi Mi 8 ,HiMedia Q5 Pro,Sony STR-DR1060,EPSON_EH-TW5210
-
xy.zsolt
őstag
srácok....kiakartam törölni egy webeoldal jelszavát és belépőkódját a mobilon......ezt csak úgy lehetett, hogy előbb egy képernyőzárolási kódot kellett beállítanom. Megtettem, törölte is az eltávolítani kívánt jelszót, de ezután a mobil a főképernyőt zárolta és hiába adom meg az előtte beállított zárolási kódot nem enged be a főképernyőre. Camera működik, hívni tudnak, de ennyi. Mit csnáljak? "A készülék feloldásához adja meg a jelszavát" felirat van jelenleg
[ Szerkesztve ]
-
petyus_
senior tag
válasz Leon77 #20340 üzenetére
köszi, próbáltam, de sajnos nem segített, ugyanolyan halk.
Viktor0610: köszönöm, nem ismertem eddig.
-
MODERÁTOR
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Érdemes lecserélni a Mi8-at (akku 94%) Samu A54-re? -
Leon77
őstag
válasz petyus_ #20338 üzenetére
Azt jelenti, hogy nagyon halk lett? Ha igen, akkor alkohol, zsebkendő és körömmel erősen kaparni a hangszóró előtti rácsot. Csak így jön le onnan a kosz.
-
MODERÁTOR
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Van egy 5 éves Mi 8-am, aminek tönkrement a hangszórója. Kihangosítva minden oké, de egyébként nem hallok semmit. Van tippetek, hogy kb mennyibe kerülne kicserélni? Egyébként teljesen meg vagyok vele elégedve nem szívesen cserélném le.
-
addikt
válasz szpeti40 #20335 üzenetére
Akkor válaszolok magamnak
A megoldás ez lett: XiaoMiTool V2 leírással
Zárt bootloader mellett is felrakta az official romot és mostmár nem bootol folyamatosan fastboot-ba, bejött a miui.Sajnos nekem a mi flash nem akart működni win11 alatt, hibára futott mindig, de ez tökéletesen végigment.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Mi8 frissítés után/alatt valahogy fastboot módban maradt, amiből nem is bootol tovább, csak a kis nyuszika marad a kijelzőn. Egyedül a Mi-Recovery 3.0-ba tudok bejutni hangerő fel + kikapcs gomb hosszan nyomásával.
Hogyan tudok megint életet lehelni bele?
Régen romolgattam már, akkor is Xperia V-n és Z2-n, kicsit megkoptak már a dolgok[ Szerkesztve ]
-
hdtomi
senior tag
Azt hiszem ki is kapcsol, ha sokáig hagyjuk világítani, gondolom így védi magát.
Én Lumia 950-ről váltottam, ott tripla RGB LED-es vaku volt, hát az a Nap, ez meg a Hold.
[ Szerkesztve ]
-
Y72
aktív tag
válasz lovas93 #20331 üzenetére
Szerintem nem lesz ilyen mert ezt firmware / hardware vezérli és nem fogja engedni túlvezérelni hosszú ideig.
U.i. a ledeket túl lehet hajtani akár 100%-al is, csak rövid ideig, utána elkezd forrósodni és hamar tönkremegy. Gyárilag is gyengébb a lámpa, jól látod amúgy . -
st6969
őstag
válasz lovas93 #20331 üzenetére
Hm...ezt sose figyeltem még, de arra emlékszem, hogy amikor lecseréltem a Redmi 4A telefonomat erre, meglepődtem, hogy ennek a zseblámpája mennyivel gyengébb fényt ad. El sem akartam hinni, de azóta megszoktam. Így a Mi 8 nyugdíjazásához közel egy kicsit megnyugtat, hogy tudna ez nagyobb fényt is adni, és hátha van applikáció, ami ki is használja.
-
lovas93
tag
Play áruházból tudtok nekem olyan elemlámpa alkalmazást mondani, ami teljesen kihasználja a vaku képességeit? A gyári elemlámpa láthatóan kevesebb fényt ad, mint mikor fotózáskor villan a telefon. Sok esetben jól jönne ez az erősebb fény. Köszi előre is!
-
Pease
csendes tag
válasz Turbobacsi #20328 üzenetére
mi lett az utód?
-
Turbobacsi
senior tag
na eljött az idő, elköltöztem a MI8-ról, szépvolt, jóvolt (megmarad tartaléknak...)
"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
Y72
aktív tag
Kajára költök, de minden más várhat.
Pl videokártya is kéne, de nem fogok venni -
amargo
addikt
válasz xy.zsolt #20324 üzenetére
Nem vagyunk nagy tej ivók így erre nem tudok válaszolni, nálunk inkább zabtej és társai vannak. Minőségi élelmiszert szerintem meglehet találni, de a mondandóm lényeg inkább az volt, hogy az inflációt csak úgy tudja valaki figyelmen kívül hagyni, ha a legolcsóbb termékeket veszi meg, amelyek meg még rosszabb minőségűek, amit írsz, ergo ha nincs hozzá szokva jönnek a betegségek stb, csak erre akartam kilyukadni.
(abba már bele se megyek, hogy nem a valós felelősökre haragszol)“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
xy.zsolt
őstag
válasz amargo #20323 üzenetére
Minőségi élelmiszer? Pl egy qrva tejet sem kapni már amiből normális tejhabot lehetne készíteni a reggeli kávémhoz És rengeteg más termék ugyanilyen silány lett dupla áron. Menjen csődbe mindenki aki aránytalanul túlárazva gyártja vagy forgalmazza a szemét minőségű termékeket.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Lehet félreértelek, de ha inflációs hatást elrejtve még mindig ugyan annyit költesz élelmiszerekre, akkor már nem is eszel értelmes/minőségi ételt? az nem feltétlenül egészséges főleg, ha nem vagy hozzászokva.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Y72
aktív tag
válasz st6969 #20316 üzenetére
Igen, kalibrált ips monitoron hasonlítottam össze.
Sőt elküldtem egy fotós - grafikus ismerősnek, hogy mondjon véleményt, de ő sem látott semmi különbséget, csak a színárnyalatok voltak kicsit mások.
110e Ft-ért vettem újonnan a telefont, infláció a kormány dolga, én nem fogok miattuk többet költeni . -
st6969
őstag
Alapvetően egyetértek, ami az ár/érték arányt illeti, nincs igazán alternatívája elfogadható árkategóriában.
De az árösszehasonlítást egy A54-gyel nem értem. Egy új modell árát hasonlítod egy 4+ éveséhez? Az akkori új árát, vagy hogy? Azóta volt/van egy komoly inflációs hatás is, valamint az árfolyamok sem kedvezően alakultak.
A fotókat telefonon hasonlítottad össze, vagy monitoron? Érdemes az utóbbin, mert telefonon egy alsó kategóriással készült kép is tűnhet jónak.
Én pont azért akarok jó fotós képességű telefont venni, mert nem akarok külön kompakt fényképezőt magamnál hordani, de manapság ez sajnos csak a csúcs készülékekben elérhető. Hiába lenne elég a teljesítménye egy középkategóriának, ha a fotók nem elég jók vele... -
Y72
aktív tag
Már egy jó ideje le akarom cserélni a telefonomat (mi8), de egyszerűen nincs jobb ár érték arányú.
Ahogy említette valaki csak azt idei Galaxy A54-esnek jobb a teljesítménye a középkategóriában, de az ára jóval több egy Mi8 nál.Kamera: tavaly nyáron ideális fényviszonyok mellet sikerült egy összehasonlítást csinálni iphone14pro-val: tájkép, ragyogó napsütés.
Tökéletesen egyforma minőséget készítettek. Rossz fényviszonyok között jobbak az új kamerák, de egyébként nem éri meg azt a felárat amit elkérnek egy új telefonért.
Akkor már inkább új kompakt fényképezőt veszek.
Telefont meg majd 3 év múlva mikor az s23 / mi13 ára normalizálódik. -
janeszgol
félisten
válasz lovas93 #20311 üzenetére
A sima Xiaomi 12 jobb, mint a 12X. Kamerában mindenképpen. A Pixel itthon nem szerencsés. Meg amúgy sem jó a róla megjelent vélemények.
Snapdragonos S20FE, de az sem kap már frissítést. Ott az S21 FE, az jó lehet. Bár a 8/256 bőven több, mint 200k.200k körül a jó vételek: Xiaomi 12, Xiaomi 12T, OP Nord 2T és Realme GT2 Pro. Én ezekből a sima Xiaomi 12-t venném.
-
Leon77
őstag
válasz lovas93 #20311 üzenetére
Nekem 12 lett az utód. Mindent meg tudtam olyanra csinálni, mint az mi8-on. Ami ahhoz képest nincsen globál stabilon: miui tarcsazo és hangrogzites hívás kozben. Telefon jó, kisebb az mi8 nal, gyorsabb, kamera jó.
-
lovas93
tag
válasz janeszgol #20309 üzenetére
Procija nem győzött meg, mivel a Snapi 870-es is többe tud, olcsóbb telefonokban. A kijelző körüli káva miatt pedig a külseje sem a legszebb. Xiaomi 13-as tetszik nagyon, de az csak jövőre lehetne opció, mert bízom benne, hogy lemegy úgy az ára, ahogy a 12-esnek is. A Xiaomi 12X valamiért már nem elérhető a piacon, pedig még az jöhetett volna szóba. Valamint a Google Pixel 7 Pro verziója, aminél bízom egy jövő évi áresésben és ott a támogatás is nagyon baráti lenne, hogy újból 4-5 évre tervezhessek egy telefonnal, bár azzal azért úgy számolok, hogy jövőre is 210 körül lesz legjobb esetben, szóval kicsúsznék a rászánt 200 ezerből, de egy ilyen telefonért megérné.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Turbobacsi #20307 üzenetére
Nekem GT2 Pro lett arról tudok nyilatkozni.
Amúgy nagyon jó volt a Mi8 az még egy tényleg frankó Xiaomi telefon. Csak nálam elkezdett a USB C portja tökörészni és bár lehettt volna cserélni végül az egész telefont cseréltem.
Més que un club!
-
lovas93
tag
válasz Turbobacsi #20307 üzenetére
Én most arra a döntésre jutottam, hogy mivel igazából még mindig mindenre elég szinte a Mi8, és a jelenlegi kínálatból nem tudok kompromisszummentes készüléket választani normál áron, ezért jövőre fogok cserélni telefont és azért az idei felhozatalban már találnék kedvemre valót, amiknek remélem jövőre kicsit beesik az áruk.
-
Steve1207
veterán
válasz lovas93 #20299 üzenetére
Nem tudom miért csinálják így a Realme-nél, de anno úgy volt, hogy videónál csak az EIS működik. Ennek érdemes utánanézni, csak sima fotónál van OIS (éjszaka meg anélkül egy vicc volt az egész mindig is, mert kis mozgásra már mosni fog mindent). Én a Poco-kat nézegetem, Redmi-ből is van odakint OIS-es középkategória, ami SoC szinten hozza az Mi8-at kb (ami nekem legalábbis még mindig untig elég, ellenben ott virít az 5000-es akku és a 67W-os vagy 120W-os gyorstöltés). Szóval elengedtem teljesen a Realme vonalat, szép meg jó, ahogy fejlődtek, UI és OS rendben lenne, de ahogy megemelkedtek az áraik 2 éve, nincsenek versenyben tudásra és most megint lemaradásban vannak az ilyen hülyeségek miatt.
.
-
lovas93
tag
válasz st6969 #20303 üzenetére
Sajnos, vagy nem sajnos, de nálam is az van, hogy annyira jó vásár volt ez annak idején, hogy most kicsit úgy érzem, hogy 200 ezres ár alatt egyszerűen nem kapok olyan kompromisszum mentes készüléket, mint amilyen anno ez volt. Mindegyikben bele tudok kötni valamibe, vagy vannak fenntartásaim... És ha már kiadok egy nagyobb összeget, akkor szeretnék megint egy ilyen megbízható, tartós telefont venni. Én is azt tapasztalom, hogy ha komolyabb igénybevételű egy nap, azt már nem fixen húzza ki töltés nélkül. Nekem a navigáció szívja le nagyon az akksit, egy-egy utazás alkalmával nagyon sporolnom kell, hogy ne hagyjon cserben.
-
st6969
őstag
válasz lovas93 #20299 üzenetére
Én már egy jó ideje keresgélem az utódot. Az akksi idő botrányos már (bár érdekes módon 1-2 éves korában sem tudtam olyan SOT-ot, ami elérte volna a többi tulajénak legalább a felét). Nálam BT, 1 SIM, mobilnet, WIFI, GPS folyamatosan be van kapcsolva, de csak azért, ha valami olyasmit használok, akkor ne kelljen külön kapcsolgatni, ha meg nincs használatban, úgysem fogyaszt (kipróbáltam úgy is, hogy minden ki volt kapcsolva, számottevő különbség nem volt).
1 nap már csak akkor van meg, ha nincs sok fotózás és GPS használat. 2 hete 85%-kal kezdtem a reggelt, városi séta-navigáció és közben sok fotózás használattal 14:30-kor megadta magát. Ilyen gatya előtte még soha nem volt, pedig gyakran használom így városnézéshez.
Na mindegy, most már komolyan nézegetem a lehetséges utódot, ami nagyon nem könnyű (túl jó és szerethető ez a telefon). Realme GT2 Pro-nál tartok én is, de a kamerában bizonytalan vagyok, hogy lesz-e előrelépés. A wireless töltést már elengedtem, én sem akarom átlépni a 200ezres határt.
A szoftvere nem rossz, a családban van 2 is (persze én is Miui-t használok 4 éve, de szerintem meg lehet szokni a Realme-t is).
Tradingshenzen-en jó árak vannak, csak kell egy kis bátorság onnan rendelni (garancia pl.). Explorer edition is kapható. Ott a Oneplus 11 is jó áron van, igaz, túl a kereten.#20301 janeszgol
Szoftver támogatás csábító, de én a virtual proximity sensortól kicsit fázok (igaz, rossz tapasztalatot még nem hallottam, pedig A33-as van több ismerősnek is), illetve a 25W töltés eléggé óvatos
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- Fotók, videók mobillal
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gyúrósok ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...