- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- eSIM, a kártyamentes szabadság
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arsenlupin
aktív tag
Sziasztok! Ma újraindítottam a telót, a rendszer felállás után ez a kép fogad:
Semmi ilyet nem kezdeményeztem.....hogy lehet ezt eltüntetni/megszüntetni?Üdv:F
-
attiati
veterán
Lehet olyat, hogy "ne zavarj üzemmódban" is hívhasson 2-3 telefonszám, akiket előre beállítok?
Ha igen, akkor hol lehet ezt beállítani?
-
kopi73
tag
Sziasztok.
Lenne valakinek egy tört de alaplapja nem sérült Mi 8?
Köszönöm
-
tibcsiworld
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy global vezió, és valamiért recovery módba váltott. (a kisfiam kezében volt. valószínű túlmerült. Hogy ettől vagy nem ettől, passz.) Sehogy nem tudom kihozni ebből a módból.
Letöltöttem az mi recoveryt. Igaz, kínai, de a régebbi, angol nyelvű verzió nem ismeri fel a telefont. A kínai viszont nem ismeri fel a hivatalos oldalról letöltött romot.Hogy álljak neki a dolognak? Minden segítséget, javaslatot köszönök.
-
xy.zsolt
őstag
válasz hdtomi #20491 üzenetére
Kapott
@ arsenlupin Nálam úgy néz ki mindkét régi töltőkábelem volt a rossz.....az új kábellel hasít a töltés, nem akadozik
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
xy.zsolt
őstag
válasz arsenlupin #20487 üzenetére
egy kedvelt, olcsó német/osztrák shop és webshop....minőségi márkás ruházati termékeket árul.....belépés a weboldalukra csak meghívós regisztrációval.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz arsenlupin #20485 üzenetére
Éppen tegnap kezdett el ki-be kapcsolgatni a töltés nálam is.....még nem teszteltem, hogy usb aljzat vagy töltőkábel hiba... Amúgy perfekt még minden egyéb rajta....kop,kop,kop
[ Szerkesztve ]
-
arsenlupin
aktív tag
Sziasztok, van két mi8 készülékem, de mindkettő szervízelésre szorul! Az egyiken a felső hangszóró meghalt. A másikon az usb aljzat nem jó már nem lehet tölteni a készüléket, ráadásul csak kihangosítva működik jól, normál használat közben nem hallani a másik felet....Tudnátok ajánlani megbízható szervizt?
Üdv:F
-
hdtomi
senior tag
válasz krisztian07 #20483 üzenetére
Gratulálok hozzá! Szerintem ez volt a legjobb választás, pláne ennyiért
Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK - Xiaomi Mi 8 - Windows 10 Home 64-bit & Microsoft 365
-
krisztian07
tag
-
xy.zsolt
őstag
Amúgy ehhez az app-hoz lenne szükségem az esim funkcióra.
-
xy.zsolt
őstag
Használja valamelyikőtök a 5ber esim-re átalakítót Mi8-on (kompatibilis) vagy más régebbi androidon? Mi a tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
oké, értem....a lényeg az, hogy a kinti sim működik benne...nekem ennyi elég is
-
xy.zsolt
őstag
Érdeklődnék, hogy az usa-ban volt valaki és tudta használni az MI8-at?
-
hdtomi
senior tag
válasz krisztian07 #20474 üzenetére
Szia! Én úgy tudom, hogy valami szabályozás ez a hívásrögzítés dolog és az újabb telefonokban már nincsen. Esetleg külső app, vagy ha valaki belenyúl a gyári szoftverbe, de én mondjuk nem tenném. Amúgy nagyon jó dolog, sajnálnám, ha nem lenne. Én is olvastam a 14 kamera párásodásáról. Nagyon nem hasonlítottam össze a két telefont, azért talán akkora különbség nincs, így lehet a 13 is jó készülék lenne. Nem tudom van-e pl. melegedés, de ahogy néztem mindkettő lapos kijelzős, az nálam plusz pont. Én is gondoltam lassan a cserére, lehet még várok, megnézem milyen lesz a 15, de lehet 13 lesz belőle. Családban van Samsung, nem rossz, de a szoftvere nekem nagyon nem jön be. Egyéb márkákat annyira nem néztem, néha iPhone-ra gondolok, de nagy váltás lenne...
[ Szerkesztve ]
Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK - Xiaomi Mi 8 - Windows 10 Home 64-bit & Microsoft 365
-
krisztian07
tag
Sziasztok sajnos eljött az idő hogy elengedjem a telefonomat így közel hat év használat után. Az akkumulátor már nem bír csak fél napot vagy még annyit sem. Cseréltem már akkumulátort de azt sem segített. Érdeklődöm hogy van-e még olyan xiaomi amiben gyári hívásrögzítő? Esetleg tudtok ajánlani valami olyan elfogadható áru telefont (nem feltétlen xiaomi) ami szép képeket csinál? Játékra soha nem használtam a telefont és ezután sem szeretném igazából csak a fényképezés és az akkumulátor idő amit szeretnék hogy jó legyen. Néztem a xiaomi 14-et de ott több fórumon panaszkodnak a kamera párásodás miatt. A xiaomi 13-nál viszont nem olvastam ilyet.
Mondtam, hogy a droidot, ne rakjátok ki oda, Mert leviszi a buráját egy aszteroida!
-
bil
tag
válasz attiati #20471 üzenetére
Aliról vettem, azt tudja, hogy vékony, érdes, passzol mint atom, de szerintem sokat nem véd.
Nekem jó volt, mert én ennyit vártam tőle, hogy ne csússzon ki a kezemből és ne legyen sokkal nagyobb/nehezebb a teló tőle.
Ha érdekel, elküldöm az alis linket.This is extremely dangerous to our democracy!
-
xy.zsolt
őstag
válasz attiati #20471 üzenetére
Én ilyenben tartom: 360 grad Fall Für Xiaomi Redmi Hinweis 10 7 6 Pro Redmi 7A 6A GEHEN X3 11Pro Mi 9T a3 8 9 Lite A2 Volle körper Touchscreen Abdeckung - AliExpress 509
Totál megfelel a célnak.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
kapható még jó tok a telefonhoz?
- vékony anyagú
- jól passzoló
- sima, letisztult
1-2e ft körül -
bil
tag
Nekem /e/ OS van rajta, ami elég közel áll a Lineage-hez, annak a felrakása nem bonyolult és van szép leírás mindkettőről.
Nálam eleve nyitva volt a bootloader, mert gondolom kínai modellt vettem, amire felimádkoztak egy EU-s ROM-ot.
Amennyire tudom, a többi telóval ellentétben a bootloader nyitása kicsit bonyolultabb, mint mondjuk az Oneplus-oknál, tehát nem elég a "fastboot bootloader unlock" parancs, hanem mintha Xiaomi fókkal is kavarni kéne, de erről nem tudok konkrétabbat.
Android 13 alapú egyébként, de lehet a Lineage már 14-nél tart, nem tom.
Maga a ROM működése teljesen jó, de mondjuk Lineage OS-éknál komolyan veszik a kompatibilitást, tehát ha ott azt mondják, hogy műxik a rendszerük a telón, akkor nem lesz gond a napi használattal jó eséllyel.This is extremely dangerous to our democracy!
-
xy.zsolt
őstag
én is ezt a Rom-ot használom (eu-dev 20.9.3 beta) .....minden frankó, de gpay-t/nfc-t nem használok. Szarakodott a revo érintéses fizetés ezért már majdnem regeltem gpay-re, de inkább új kártyát kértem. Ezek szerint jól döntöttem.
[ Szerkesztve ]
-
aerol
tag
sziasztok,
ki milyen rom-ot használ? részemről eu-dev 20.9.3. beta-t, kb februárig minden jó volt és tulajdonképpen most is az, csak azóta nem megy a gpay/wallet-es nfc-s fizetés ahogy eddig olvastam LineageOS, Pixel Experience v crdroid egész jól működik rajta és ami még fontos, az hogy android 14, míg az eu-dev csak 10-es
szóval, aki használja a fenti rom-kat tudna írni, hogy milyen tapasztalatai vannak? meg arról is, hogy mennyire bonyolult feltenni? tudom, összefoglaló
előre is köszi
Nokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
bil
tag
Nekem most az van benne, mármint Nohon. Accubattery szerint 70%-os kb. Rendeltem egy újat, de ezzel még én is elleszek valameddig.
This is extremely dangerous to our democracy!
-
st6969
őstag
válasz xy.zsolt #20463 üzenetére
4 évig volt fent egy 1$-os gagyi. Már többször repedt, levegős volt, de elvoltam vele.
Aztán egyszer rászántam magam a szintén korai időszakban vett és azóta pihenő Baseus-ra. Na akkor jöttem rá igazán, hogy mennyire gagyi volt az előző. Ezen sokkal jobban siklik az ujjam, sokkal jobb használni Szóval innentől bármilyen telefonra csak minőségi üvegfóliát fogok venni.
Kár, hogy ezt meg 2 hét múltán összetörtem, pontosabban lecsorbítottam a tetejéről egy rizsszemnyit (kiesett a kezemből a Pennyben) -
Smiro
senior tag
válasz xy.zsolt #20460 üzenetére
"attól kell tartanom, hogy a 2-3 éve vásárolt Nohon akku a gyári csomagolásában döglik meg"
Kb utánad majdnem rendeltem én is, de már befürödtem egy rendelt akkuval - hamarabb tönkrement a laptop, mint az akku, így a nyakamon maradt a pótaksi. Tehát nekem is minden eredeti, már elfogyott az Alis üvegfólia is, de még mindig szuper a teló. Van vagy 4 tokom is hozzá, kirándulós acélvázas, öltönyös bőrtok, vékony szilikon autós tartóba, vastagabb 7köznapokra és még egy mágneses is. Na ilyet se csinálok többé, mert ezeket sem tudom kihasználni - már cserén gondolkozom, öltönyeimet kukáztam nyugdíj kilátással, így akár egy tok is elég. A többi még ajándékozásra sem, mert alig vagyunk
-
Smiro
senior tag
válasz st6969 #20457 üzenetére
A Nothingra majdnem elcsábultam én is fél éve, de még nagyon ismeretlen volt. Sonyt vennék, de 600+ azért bőven lélektani határ felett van. TV-ben is TCL-t vettem, 200 volt, akkor telefonra dehogy adok többet! Ár-érték arányban épp úgy romlik, mint ha új autót vennék 5-6 évre. szóval marad, bár zavar, hogy semmilyen frissítés nem jön, biztonsági főleg hiány, mert mindent telóról intézek. De hozzám nőtt
-
1Konrad
tag
Utána néztem: Olyan ősöreg, hogy már nincs fent.
Nagyon jó kis telefon ez, de a támogatása már nem az igazi.(Mondjuk én sem foglalkoztam azóta vele, így most meglepődtem, hogy nem gcam, hanem pixel a neve.)
A V10-nek mai megfelelője gcam 9.2 így próbáld keresni, hátha...
https://www.techtimes.com/articles/305172/20240530/gcam-new-version-rolls-out-install-9-2-update-here.htm
-
st6969
őstag
-
Smiro
senior tag
válasz 1Konrad #20454 üzenetére
Még mindig nem szálltam ki én sem a telóból Kezdődő itthon ülős időszak, a ház minden részén van egy mágneses kanóc, autóban is, így a merülés nem téma. Viszont alternatívát még mindig nem találtam, annyira jó ez a telefon. Pedig USA-tól Dubai-ig van módom nézelődni, szükség esetén venni - de sajnálom kukázni. Ha meg vennék újat, nyilván azt szeretném mindig használni, tartalékkal meg nem számolok, mert miért is romlana el az új, ha vennék. Szóval szerintem az egyik legjobb vétel volt, ha nem a legjobb a MI8.
-
bil
tag
Hi, sorry a topik feltámasztásáért
Tudtok olyan GCAM-et, ami elég faja és kezeli rendesen a telefotó, azaz zoom lencsét?
Találtam egyet, de egyrészt nem kifejezetten MI8-hoz van, plusz szürkületben nem túl acélos:
MGC_7.4.104_Parrot043_v5
Egyébként főzött Android 13 van a telón. Csak azért írom ezt le, mert anno az OP7T-nél is láttam, hogy volt külön stock és nem-stock ROM-hoz GCAM - nem tudom, mi lehetett a különbség.
Köszi & üdv,
bilThis is extremely dangerous to our democracy!
-
xy.zsolt
őstag
Az istennek sem akar megjelenni a gboard-on a hangalapú gépelés ikonja....pedig a beállításoknál be van kapcsolva Javaslat, hogy hol tudom beállítani, hogy lássam azt a mikrofon ikont és használni is tudjam? Annyi még, hogy bt fülessel használnam...ha ez számít
[ Szerkesztve ]
-
kurtuzov
senior tag
Az összefoglalóban egész jól le van írva, én a MiFlash-t használtam Win11 alatt. Ez a ROM felrakás mellett minden partíciót is visszaállított gyárira. Ha a gyári állapot megvan, onnan a LOS felrakása már nem lesz gond bármely rendszerről.
Egy ideig küzdöttem Magisk/Zygisk vonalon, de túl sokat kellett frissíteni, új verziót beállítani.
A gyári partíció kiosztással és a LOS saját recoveryje gondolom nem bántja a tárhely titkosítást, illetve azzal mehet fel a ROM, így mivel root igénylő dolgot nem raktam fel, mentek gond nélkül az appok, nem szóltak a másfajta ROM miatt, nem kellett a prop tulajdonságokat sem átírni pl.
[ Szerkesztve ]
-
aerol
tag
válasz kurtuzov #20448 üzenetére
kezd érdekelni a dolog de ahogy gyorsan átnéztem lenne vele dolog bőven EU Dev-en vagyok és ha jól értettem, akkor előbb vissza kell állnom Global-ra és onnan telepíteni a LOS-t. Ehhez össze kell legózzam az infókat, hogy milyen program, fw és még ki tudja mi kell, plusz az, h ezek mennek-e Linux Mint alatt is
Nokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
kurtuzov
senior tag
Az utóbbi 3-4 évben csak LOS volt. LOS 18-19-nél gond nélkül mentek a különböző pénzügyi appok, Gpayt nem regisztráltam. 20-nál kezdett el nyavalyogni pár, de akkor gyári global ROM visszarakás (BL zárás nélkül) majd utána a LOS 20 felrakása a saját recoveryjükkel (ez az ajánlott telepítési mód a LOS oldalán) és root nélkül ment minden ami korábban pampogott.
[ Szerkesztve ]
-
Reedly
tag
A MI8-ra felmegy az android 10-nél újabb rendszer is? Pos terminálnak használnám, de legalább android 11 kell hozzá.
-
aerol
tag
gpay/wallet nektek működik? pár napja egyáltalán nem megy
dev.20.9.3-as rom van fent, ha jól emlékszem ez volt az utolsó romNokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
st6969
őstag
De igen, telepítve van, de én vagyok a felügyelő
Fura, mert évek óta fent van, és csak mostanában látom ezt pár hete. Mindenesetre köszi, ezzel kapcsolatos lesz akkor ez a jel. Kár, hogy nincs üzenet, miután lehúzom a redőnyt, így nem tudom, hogy ez valami probléma, vagy csak jelzés, stb... -
st6969
őstag
-
st6969
őstag
Sziasztok,
tudja valaki, mi az a "papírsárkány" ott a bal felső sarokban?
-
Ájvé
veterán
válasz janeszgol #20430 üzenetére
Nem minden panel pwm-es ezt is tegyük hozzá, de OLED esetén eddig én úgy láttam mind ilyen, de pl Moto G54 IPS paneles és pwm nélküli.
"Ennél alacsonyabb azonban mindenkinél gondot okoz."
Ez sem igaz így, bár biztosan nem használ, de inkább az erre érzékenyeket zavarja csak a pwm, lásd iPhone mind pwm-es mégsincs tele a média az ilyen jellegű panaszokkal.
DC dimming sem biztos hogy megoldás, bekapcsolva több ilyen készülék továbbra is ugyan úgy produkálta ezt a jelenséget, vagyis nem segített érdemben[ Szerkesztve ]
-
Smiro
senior tag
Jött ma valamilyen biztonsági frissítés....
-
janeszgol
félisten
válasz Steve1207 #20424 üzenetére
Au után húzás (ghosting) valóban fárasztja a ezemet, de a pwm az más. Az a háttérvilágítás villódzása. Panelfüggetlen. Nem számít, hogy TN, IPS, VA, Oled stb. A Samsung 240 Hz körülire lövi be. Ez határeset. Valakinél gondot okoz, valakinél nem (nekem hozzá kellett szoknom). Ennél alacsonyabb azonban mindenkinél gondot okoz.
Egyes telefonokban van villódzáscsökkentő (dc dimming), de ennek meg az a korlátja, hogy akkor a képfrissítés fix 60Hz lehet.
A Pixelekben semmilyen DC Dimming nincs.
Az F5-ben van DC Dimming.[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
A listához hozzá tenném, Notebookchecken sok készüléknél írja, hogy érdemes kipróbálni vásárlás előtt, mert a technológia ellenére amivel alacsony pwm káros hatásait próbálják csökkenteni, nem biztos hogy hatékony. A biztos a magas 500 hz feletti vagy pwm mentes kijelző (OLED esetében én nem láttam eddig pwm menteset).
-
Ájvé
veterán
válasz Steve1207 #20424 üzenetére
Poco F5 120 Hz-es PWM-es, vagyis nagyon alacsony. Notebookcheck teszteli egyébként az összes készüléket a telefon tesztjeiben.
Semmi köze hozzá, hogy IPS vagy VA panel (ez egyébként LCD panel, telefonokban meg már nagyrészt OLED kijelző van). Pixeleknél is alacsony a PWM sok esetben.ElGatto:
Tessék egy lista magas PWM-es készülékekről.
Pixel 8 170 Hz-es ez elég alacsony. -
Steve1207
veterán
válasz ElGatto #20423 üzenetére
Nekem elég érzékeny a szemem, Mi8-nál baromira zavart kontrasztos megjelenésnél az utánhúzás megléte, de egy sima feed pörgetésnél is észrevettem, hogy húzza. Lehetett vele együtt élni persze, meg betudtam az amolednek, de sose voltam elájulva tőle, a többi része viszont mindenben kárpótolt ugye. Fejfájásom nem volt, de nagyon gyorsan fáradt a szemem és néha be is gyulladt. Most egy Poco F5 van, de mérföldekkel jobb ez a kijelző is alapból, emellett a 120Hz egy áldás, ezt nagy előnynek érzem és azóta nincs vész (és jóval többet is bámulom a telót, mint az utóbbi évben pl), valamint monitort is cseréltem nemrég, ott is elég nagy az ugrás, ha 5 évesnél régebbi kijelzőket használunk. PWM-re nem tudom kimondottan, nem néztem teszteket Pixel-nél, de a fentebbiek már számítottak.
(Ugyanígy monitornál, tv-nél van, aki nem bírja az IPS-t vagy nano IPS-t, páran LG-re panaszkodtak és kikészíti a szemét, szemszárazság, fejfájás egy órán belül, aztán a VA jobb emiatt, hiába észrevehetőbb a smearing VA-nál és lehet zavaró. De volt, hogy hasonló Dell vs LG nano ips-nél a Dell-el nem tapasztalták, míg az LG-nél egyből fejfájástól kezdve minden előjött. Redditen ezzel kapcsolatban is van 4-5 kiveséző poszt, hogy kinek mi jött be. Ha tényleg sok a fejfájás én ezt a részt is körbejárnám.)
.
-
ElGatto
aktív tag
Hi, megint itt vagyok, szerintetek a pixel 8 méltó utód lenne?
Kicsit ami miatt aggódom az talán a melyik telót válasszam topikban felhozták ezt a pwm témát.
Nem tudom a szemem miatt de sokat fáj a fejem, és ha jól láttam a mi 8 még jobb is ebben mint a pixel.Szerintetek?
Köszi
-
Danex
addikt
Az a baj, hogy mikor már ilyen 60W és feletti értékekről beszélünk töltés közben akkor ott már tuti erintkezesnek kell lennie, azt meg nem biztos hogy garantálni lehet.
-
Smiro
senior tag
válasz xy.zsolt #20419 üzenetére
Én is mágneses csatlakozóval használom, legfeljebb tok váltáskor húztam ki. Egy napot még mindig bír, de sokszor nyomom töltésre irodámban, kocsiban, na meg este. Bt-on zene nappal, Sygic navi kocsiban és Tunein Radio automatikusan, amik szinte mindig mennek. Talán jövő hónapban veszek más galaxisban egy Xiaomi 14-et, de az biztos, hogy észszerű alternatíva nem nagyon van.
A mágneses kanócozás meg a lehető legjobb találmány. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
válasz xy.zsolt #20417 üzenetére
Töltő csatlakozót pucold ki tűvel, vagy fogpiszkálóval. Meg fogsz lepődni.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
xy.zsolt
őstag
Egy 5 évig használt Honor 6-ot váltott nálam az akkor még 10hónapos MI8 48ezerért.....és pont 4éve ennek. Akku és töltőcsatlakozó csere lesz most....aztán addig hajtom amíg bírja.
-
hdtomi
senior tag
Én 80ezerért vettem, vagy talán 85-ért használtan. 3 hónapot használta az első tulajdonosa, de visszament almára. Igen, 120 felett volt az ára, de még plusz garanciát vettek rá, így féláron jutottam hozzá. Nem kérdeztem annyira, de mondta egyszer volt szervizben, mert nem vette fel a töltést és cserélték a csatlakozót. Lehet ez is közrejátszott, hogy inkább a megszokott iPhone-t választotta. Persze én nagyon örültem neki, hogy egy ilyen szuper telefont tudtam vásárolni. Amúgy nekem ez is sok volt, előző Lumia 950 sem volt ennyi előfizetéssel. De ez független volt, gyári magyar az Edigitáltól.
-
Danex
addikt
válasz janeszgol #20405 üzenetére
Hát inkább ez a tudás az adott áron volt kiemelkedő.
Valami 130e körül lehetett hozzájutni újonnan és gyakorlatilag mindenben jobb volt, mint a már akkor is 250-350e Ft-ba kerülő csúcs samsung/iphone.
Kb egyedül a vezetéknélküli töltés hiányozott belőle, illetve szoftveresen vagy értesitések nem jöttek rendesen vagy az akksi merült...
Utána viszont Xiaomi bácsi kitalálta, hogy ők is be akarnak lépni a prémium szegmensbe és kb bármi nagyobb fejlődés nélkül kb rádupláztak az árcédulára.
Nálam egy céges S21 5G váltotta, de ilyen idegesitő készülékhez nem volt szerencsém... most úgy néz kis majd egy iPhone 14 jön a helyére... kipróbáljuk milyen az almás világ. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz st6969 #20412 üzenetére
Nothing nekem is sokáig a pakliban volt de nem mertem bevállalni a márkát. Bár az legalább picit egyedibb telefon. Monduk a Realmem papírszerű hátlapja se hétköznapi.
Az tény hogy jó nehéz a Mi8-hoz méltó utódot találni és elégg zsebbe kell nyúlni mert nagyon elszálltak az árak (a Xiaominál is)...Més que un club!
-
Steve1207
veterán
válasz ElGatto #20411 üzenetére
Írd össze mi fontos és mi kevésbé, egyből szűkül a kör. Nálam a 120 Hz volt a legfontosabb, mert már kicsinált hosszútávon és amúgy is siralmasnak tartottam a kezdetek óta a kijezőjét (rohadt érzékeny a szemem mindenre), utána a Snapi 7+ Gen 2 SoC oldalról lett a befutó, az megfogott már bejelentéskor (nyilván ár-teljesítmény arányban, de ezzel volt az egyik legnagyobb bajom már, hogy döcögős), utána meg az akkuméret jött és kb egyből alig maradt modell, amiből válogatni lehetett. Minden egyéb meg csak plusz az Mi8-hoz képest mára, de mire az kifúj egy-egy ponton, addigra váltani kell úgyis ismét 4-5 év múlva.
.
-
st6969
őstag
válasz ElGatto #20411 üzenetére
Oneplus 11-en sokáig remegett a kezem, majdnem megvettem. Az árán kívül végül az riasztott el, hogy lekerekített a kijelzője. Nem a design-nal van bajom, nekem mindegy lenne, hogy lekerekített vagy sem, de így erre nem lehet normális üveget rakni, én meg anélkül nem fogok 300ezres telefont a kezembe venni. A Pixelekkel ugyanaz a bajom, mint neked, és nem is akarok kisebbet, mint a Mi 8. A gyorstöltés legyen már alap. Nothing: nem vagyok már tini.
Egyszerűen nem lehet választani... -
ElGatto
aktív tag
Sziasztok,
Én is keresem az utódot, de valahogy nehéz választani. Főleg az a bajom, hogy minden baromira drága és mégis kompromisszumokat kell kötni.
Amikben én gondolkodtam, Nothing Phone 2, Xiaomi 13 (sima), Oneplus 11, Google Pixel 7 - 8 (7a) valamiért a töltést nem erőltetik és a Mo supportot .
Nehezen haladok nincs is sok időm ezeket böngészni. -
FJC
aktív tag
válasz 1Konrad #20404 üzenetére
A hívásrögzítés már nem megy alapból.
Ez jogi szabályozás...
Szerintem normál használat közben nem veszel észre különbséget a T Pro és a Sima T között...[ Szerkesztve ]
"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
janeszgol
félisten
-
1Konrad
tag
Köszönöm!
Engem speciel a a sima 13T érdekel - a pro a +70 ezerért már kicsit sok - de én még mindig megvagyok elégedve a MI8 fotós képességével, és eddig nem láttam olyan MIUI-s gépet, melyben komolyabb előrelépés volt fényképező* terén a 160-180-ért (ennyi volt a MI8 is anno)....de lassan tényleg lépni kell, mert kerékpározás mérésénél gpssel a töltés után 3-4 órával nullára merül, aksit meg már - mivel támogatása a telónak évek óta nincs - már nem akarok cserélni.
...ja és még egy: a MI8-al a hívásrögzítés még mindig működik, amit használok is. A 13T pro-nál ez még megoldható?
*Érdekességképpen: a google fényképező sokkal jobb képet csinál, mint a gyári. Azzal már rég dobtam volna
-
FJC
aktív tag
válasz 1Konrad #20402 üzenetére
Arra gondolsz, hogy hasonlítsam össze a MI8 -at a 13T Pro -val?
A 13T Pro mindenben hozza a MI8 szinvonalat, minden simább a kijelző jobb, a kamerát még komolyan nem teszteltem (mad jövő hónapban sieléskor...).
Hosszútávú ismeretem még nincs kb 4 hete van meg az új.
A MI8 mellett használtam Samu A33 -at, MI9 Lite, Redmi 12 5G. Mindet veri magasan...
Semmiben nincs érezhető gyengeség még most sem (kivéve az aksit).
Közben az ismerőseim között voltak újabb MI (9-13) szériák és egyiktől sem dobtam el az agyamat...
Az új viszont már vízálló...
A MI8 egy remek készülék!!!"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
FJC
aktív tag
Én is lecseréltem a jól bevált MI8 telefonomat 6. éves.
Még gyári OTA ROM van rajta (az utolsó ami magától jött).
Az aksit kezdtem kissé gyengébbnek érezni, naponta 1x töltöttem napközben 1 órát, (8 óra Bluetooth zene lejátszás, 1 óra böngészés, kb 0,5 óra Yt).
Amúgy semmi gond, nem volt vele (vagyia az NFC fizetés néha nem működött).
A gyári szilikon tokban, fólia nélkül, még mindíg gyári állapotú...
A fotók még mindíg remekek...
Ez volt az eddigi legjobb telefon választásom...
Remélem az utód (13T Pro) hasoló képpen beválik...
A telefon tisztes nyugdíjba vonul UAPP -pal média lejátszóvá alakítottam.
Minden fölösleges dolgot kitöröltem, GSM lekapcsolva, akku védelem üzemmód folyamatosan bekapcsolva, repülőgépes üzem bekepcsolva, a wifi csak lejátszás közben bekepcsolva. Így elvan 3-4 napot..."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyúrósok ide!
- Asszociációs játék. :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Autós topik
- Diablo IV
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...