- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Y72
aktív tag
válasz
lovas93 #20331 üzenetére
Szerintem nem lesz ilyen mert ezt firmware / hardware vezérli és nem fogja engedni túlvezérelni hosszú ideig.
U.i. a ledeket túl lehet hajtani akár 100%-al is, csak rövid ideig, utána elkezd forrósodni és hamar tönkremegy. Gyárilag is gyengébb a lámpa, jól látod amúgy.
-
Y72
aktív tag
Kajára költök, de minden más várhat.
Pl videokártya is kéne, de nem fogok venni -
Y72
aktív tag
válasz
st6969 #20316 üzenetére
Igen, kalibrált ips monitoron hasonlítottam össze.
Sőt elküldtem egy fotós - grafikus ismerősnek, hogy mondjon véleményt, de ő sem látott semmi különbséget, csak a színárnyalatok voltak kicsit mások.
110e Ft-ért vettem újonnan a telefont, infláció a kormány dolga, én nem fogok miattuk többet költeni.
-
Y72
aktív tag
Már egy jó ideje le akarom cserélni a telefonomat (mi8), de egyszerűen nincs jobb ár érték arányú.
Ahogy említette valaki csak azt idei Galaxy A54-esnek jobb a teljesítménye a középkategóriában, de az ára jóval több egy Mi8 nál.Kamera: tavaly nyáron ideális fényviszonyok mellet sikerült egy összehasonlítást csinálni iphone14pro-val: tájkép, ragyogó napsütés.
Tökéletesen egyforma minőséget készítettek. Rossz fényviszonyok között jobbak az új kamerák, de egyébként nem éri meg azt a felárat amit elkérnek egy új telefonért.
Akkor már inkább új kompakt fényképezőt veszek.
Telefont meg majd 3 év múlva mikor az s23 / mi13 ára normalizálódik. -
Y72
aktív tag
válasz
st6969 #19937 üzenetére
Neked lehet jobb, de nekem már sokszor ment tönkre telefonom úgy hogy leplaccsant kijelzővel, utána próbálhatod használni.
Sokszor meg bent felejtem kocsiban mikor vásárolni megyek, a pénztárca meg evidens hogy nálam van.
A bankkártya működik pénztárcán keresztül is, én be tudok pakolni gyorsan mindent, a leggyorsabb pénztáros sem tud kifogni rajtam (elő kell készíteni mindent: áru elrendezés a szalagon úgy hogy neked legyen jó, pénztárcát előkészíteni stb.).
Most még kényelmes lehet telefont használni mert viszonylag kevesen fizetnek így. De ha mondjuk 50%-ra felmenne a piaci részesedése akkor valaki valamit biztos meg fog sarcolni és teljesen felesleges még egy 3. félnek fizetni a bank és az eladó között. -
Y72
aktív tag
Lehet bevásárolok ha tényleg 20-ért adják
.
Szerintem ez a telefon bőven elég hétköznapi használatra. MIUI-t lehet szidni de ha nem a dizájn a fontos akkor csak az üzemidejébe lehet belekötni.
+ van rá lineage os, ami jól működik, nem találtam benne hibát még, legalábbis egy régebbi verzióban, mert néha a frissítéssel romlik el, ahogy minden más is.A tervezett tönkremenetel olyan szinten megszokott lett, hogy sokaknak fel sem tűnik. Ez telefonoknál a frissítést jelenti. Nem szabad frissíteni egy idő után. A "biztonsági" frissítésekkel akarják rávenni az embereket a letöltésre.
Még a lineage OS-nél is vigyázni kell, mert sokszor több mindent rontanak el benne mint amit kijavítanak. Pl egy tavalyi verziót használok, azóta nem jók az új kiadások.
Soha nem fogom használni a telefonomat fizetésre, a műanyag plasztik kártya 1000x könnyebb és sokkal inkább kéznél van mint a telefon amit elhagyok, leesik, tönkremegy stb. 20-30 régóta megbízható appot használok, más nem kell és azok mindig ugyanazok, így vírust esélyem sincs letölteni.Üzemidő: nemrég raktam vissza a lineag OS-t, 4-5 órás kijelző idők vannak azóta 2 napos használat mellett. 2 éves a telefon, azt hittem már nekem is akkut kell cserélni, új korában volt ilyen.
Akkut is tönkreteszik a frissítések, érdemes beleolvasni a galaxy s21 fórumba: android 12-vel 20-30%-al csökkent az üzemidő. -
Y72
aktív tag
válasz
HUTCHDB #19812 üzenetére
Lehet neked is újra kéne rakni a telefont egy Fastboot rom-mal.
Nekem a miui2.5 után kellett mert visszatéve más romokat semmi sem működött jól.
A firmware volt a hibás, azt pedig csak fastbootal lehet javítani
AA-nál nézd meg hogy minden engedélyt megkapott-e.
Ill a sok custom rom telepítésnél jöttem rá hogy ha az AA nem működik akkor a Google pack nem jól van összerakva. Mindthegaps-ot javaslom ilyen esetben.A gyári rom viszont biztos működik, annyi minden elromolhat AA-nál, hogy ezt így nem lehet kideríteni és a google alkalmazásokat meg a rendszerrel együtt érdemes már csak javítani, mert annyira beépültek.
-
Y72
aktív tag
válasz
HUTCHDB #19783 üzenetére
Tedd fel a 12.5-öt, TWRP-vel megy rendesen. AA is gond nékül.
Minden jó benne, én most a lineage os 18.1-ről váltottam vissza, mert ahogy írták mások is az akku 1-2 hét alatt elkezd folyamatosan merülni ezeknél a customok-nál.
De meglepett a MIUI 12.5, mert jól működik, a gyári miui10-et én egyből dobtam a kukába vásárlás után, azóta nem volt rajta miui, viszont a 12.5 használhatóbb lett.
Az akku jobbnak tűnik, a menürendszer megszokható, de sajna így is van ami jobb a custom romokban még mindig.Jobb telefonra a Mi8-at cserélni felesleges ha nem kell semmi extra. Mindent tud és a hardvere elég erős. A Lineage OS nagyon jól fut rajta, de a MIUI 12.5-re sem lehet panasz (néha saját magát üríti ki a memóriából az OS, emiatt előfordulnak akadások).
Arról nem is beszélve hogy ez relatív kis méretű telefon az újakhoz képest, ilyet már nem nagyon találni hasonló specifikációval. Mi10 az IPS LCD pannelel labdába sem rúghat mellette. Galaxy S21 az ami előrelépést jelentene ilyen méretben, de az még k-va drága. (Galaxy S20-nak az akku ideje szar.) -
Y72
aktív tag
Látom, azért sokan elégedetlenkednek a MIUI miatt. Már nincs meg a Mi8-am, de korábban írtam, hogy egy custom rom-al éreztem csak telefonnak. Simán megéri a bíbelődést, kb 1-3 napot rá kell szánni a beállításokra, de utána olyan telefonod lesz ami tényleg megkönnyíti az életed. A fent említett kifogások nem helytállóak, Havoc rom-al mindet át lehet állítani (ikon, színek, témák stb), olyan funkciók vannak benne ami kifejezetten hasznos és hiányzik más szoftverekből (akku kímélő töltés, smart pixel, caffeine, reading mode, stb). Javíthatatlan hibát nem tapasztaltam, az üzemidő meg jobb volt mint a gyári üres rommal. De volt fent Pixel rom is, ami ugyanúgy jól működött.
A legtöbb ember valóban csak használni akarja a telefont telepítgetések nélkül. Ez jogo elvárás lehet csakhogy emiatt kerül többe az iphone, de most már Samsung is, mert megadja mindezt. És emiatt drágábbak is, míg itt tényleg csak a hardvert kapod és a szoftverért meg kell dolgozni. Ilyen szempontból viszont egy S9 használtan jobb vétel lehet.
-
Y72
aktív tag
Jó telefon a Mi8, ha rászánod az időt a szoftverre akkor többet is ki lehet hozni belőle. Sőt igazán csak custom ROM-al lesz jó.
Pl akku idő jelentősen javult a Havoc ROM-al, tegnap 8 órás kijelzőidőm volt és este repülő üzemmódban 0 vagy 1 %-ot merül csak, míg a gyári szoftverrel 5-6%.
GPS: hozza a kötelezőt, de semmi extra, 4-6m-es pontosságot tud, gyorsan talál jelet, beltérben is lát valamennyi műholdat.
De a többi telefon is ilyen, csodák nincsenek.
Igazából a GPS miatt vettem én is ezért készítettem egy GPS összehasonlítást előző telefonommal ami Galaxy S5 volt, kb ugyanazt tudja, csak több műholdat lát.: ppt link
Most már inkább a nagy kijelző és a sebessége tetszik. Csak pont a nagy mérete miatt döntöttem úgy hogy megválok tőle mert macerás magammal vinni.
Most raktam fel hirdetést, 2 hetes a telefon, ha érdekel megtalálod az aprón.HUTCHD:
Én is ki voltam akadva a MIUI-ra, dev.Rom-al kicsit javult a helyzet de még úgysem tetszett. Végül a bótban kinyitották nekem a loadert és nem kellet várnom. Szerintem megteszik neked is. Custom rom-ok nagyon ott vannak, ha nincs méretbeli problémád mint nekem akkor azzal nagyon jó telefont lehet varázsolni belőle. -
Y72
aktív tag
- Csak a TWRP 3.3.0-0 -t használtam, eddig nem tapasztaltam hibát.
- A MiFlash-ben 1x elfelejtettem átállítani a jobb alsó gombot és elkezdte a flash-t BL zárási opcióval. Menet közben lehúztam és nyitva maradt.
- Amúgy ha már van custom rom és twrp miért kell mindig felrakni egy gyári romot egy új rom telepítés előtt? Azt csak Miflash-el lehet, nem? Úgy nem vesznek el az adatok?
- vendor+firmware az nem a gyári rom része? Mi ez tulajdonképpen? -
Y72
aktív tag
-
Y72
aktív tag
10.2.3-ról mennék vissza 9.3.28-ra, hogy felrakjam a havoc rom-ot.
Sikerült már felrakni de rosszul működött, gondolom az alap rom nem volt jó, mert csak a fastboot-ot találtam meg.Az EU-s romot sem sikerült telepíteni:
Felraktam a 9.5.9 dev. romot, utána TWRP, utána xiaomi.ue 9.5.9 és nem indul. Logo megy fél órán keresztül már...Ezen kívül TWRP -vel semmit sem sikerült még felrakni a hibás havoc-on kívül, egyáltalán működik a twrp?
-
Y72
aktív tag
Régebbi hivatalos romot honnan lehet letölteni? a MIUI oldalán csak legutolsót látom.
-
Y72
aktív tag
Kihagytam pár generációt, Galaxy S5-ről váltottam, ott volt minden ill biztonság az nem. De ez engem nem is érdekel, elég sok telefont hagytam már el, igyekszem nem túl sok személyes dolgot tartani rajta.
Azóta írtam már, hogy a Development rom a fő problémákat megoldotta. És teszteltem a GPS-t is egy rövid szakaszon: pontosabb lett egy kicsivel, de még mindig nem az 1m-es tartomány. -
Y72
aktív tag
A developer ROM-al minden jól működik...
Miért nem ezzel adják ill. miért létezik a "normál" ROM?
Most csinálhatok új GPS tesztet. -
Y72
aktív tag
Az volt a tervem, hogy egyből rootol-om, de ezt nem lehet 1 hónapig még, amiről nem tudtam előre. Ennyit pedig nem tudok várni.
Megpróbálom a dev.ROM-ot, azt hittem ahhoz is kell root, na mind1.De:
Annyira nem olcsó ez a telefon sem, hogy a hozzá kapott szoftver ne legyen használható. Az emberek nagy része pedig nem akar szoftverekkel bajlódni - és már én sem nagyon. Használni szeretném, ez olyan nagy elvárás? -
Y72
aktív tag
Néhány napja van csak meg ez a telefon, de valószínű visszaküldöm.
Az alábbi hibalistát sikerült összeszednem, ami miatt nem vagyok elégedett. Nyilván ezek egy része javítható lenne custom rommal, de még garanciális, új telefonról van szó és emiatt nem tudok még mókolni:MIUI 10.2.3 hibák
(Lehet ez volt a legnagyobb hiba, hogy a szűz telefont egyből frissíttetem a legújabb ROM-ra, gondolván csak jó lehet.)Kritikus hibák:
- Nincsenek Bluetooth beállítások, nem tud kapcsolódni több eszközhöz sem, pl a pulzusmérőmhöz, autó-hifihez, ami az 5 éves telefonomnak nem volt probléma. Ezek ráadásul olyan eszközök amit minden lát (látnia kéne), mert nem lehet elrejteni.
- Bekapcsolás / újraindítás után mindenképp be kell írni a jelszót, hiába van ujjlenyomat beállítva, azt nem fogadja el. Ilyenkor a gyári bill-en jön fel, ami kriminálisan rossz, hiába van telepítve és beállítva másik.
- Értesítési panelen a gyorskapcsolók csak egyesével kapcsolhatók, minden gombnyomás után a menü automatikusan becsukódik. Nincs erre vonatkozó beállítás.
- NFC-nek nincs gyorskapcsolója.
- USB kábeles adatkapcsolatnál mindig külön váltani kell a telefonon, hogy legyen-e adatkapcsolat és nem lehet fix-en beállítani, hogy mindig legyen, hiszen ezért kötöm össze.
- Nem lehet törölni a felesleges előre telepített rendszeralkalmazásokat, csak root-al és egyéb körülményes megoldással.
- Nem lehet rootolni sem, csak ha letelik a várakozási idő.
- GPS: nincs Galileo, pedig hivatalosan támogatja, specifikációban is szerepel. ( A GPS semmivel nem jobb a többi telefonnál, sőt, inkább rosszabb, erről csináltam összehasonlító tesztet).Bosszantó hibák:
- A rendszeralkalmazások nem a legjobbak (bill., kamera, böngésző, fájlkezelő, galéria, számológép stb.) mindet le kell cserélni a hétköznapi használathoz.
- MIUI launcher-nek nincsenek beállításai, az ikonszám fix, csak az animáció választható.
- Notch-ot nem lehet elrejteni.
- Csúszkák: érintés helyére nem állítja be, csak tologatni lehet.
- Bonyolult beállítási menü, amiben nem lehet rendezni az elemeket, nincsenek kedvencek és a home-screen-re sem lehet kirakni linkeket a rendszeresen használt dolgokhoz.
- Akkumulátor menü csak úgy érhető el gyorsan, ha lefuttatom a tisztítást, egyébként csak a beállításokból almenükön keresztül.
- Nincsenek témák, minden vakító fehér.
- Értesítési kártyák csak egy irányban tüntethetők el, bal kezesekre nem gondoltak ???
- A virtuális vezérlőgombok háttere néha alkalmazkodik az aktuális programhoz, néha nem. Ha egy sötét színű appnál fehér hátteret kapnak a gombok az nagyon zavaró és rosszul is néz ki.
- Gesztus vezérlések nem működnek jól, mert nem érzékeli rendesen a szélétől a mozdulatot, a nagy képernyőméret miatt pedig amúgy is kényelmetlen ezt használni, kicsit beljebbről simítva nem lehet vezérelni.
- A főképernyőn az oldalak között az ikonokat nagyon nehéz mozgatni, mert nem érzékeli jól a széleket és nem vált a következő oldalra.
- Reklámok, személyes adatok felhasználása.Az pozitív, hogy a képernyő nagyon jó minőségű és jól össze van rakva a telefon, de mit ér ez ha nincs hozzá megfelelő tartalom?
-
Y72
aktív tag
Debloating:
Próbáltam az összefoglalóban szereplő link szerint törölni néhány appot root nélkül, de az ADB shell parancsra nem reagál, a telefon egyedi azonosítóját még megkaptam ahogy a leírásban van. Az ADB driver-t pedig úgy kellet kikukázni a windows romjaiból, mert a netes verziók tele vannak vírussal, hazavágta a gépemet. Miui10-en ez már nem működik? -
Y72
aktív tag
Oké ezek nyomós érvek, de én pont a telefonomat szoktam otthon / kocsiban felejteni, míg a pénztárcát a bankkártyával kevésbé. Amúgy teszteltem a paypas-t a pénztárcámon keresztül és úgy nem tudja kiolvasni, pedig csak 1 bankkártya van benne ami az egyetlen chipes/ mágneses kártya. Gondolom a vastagság és az aprók bezavarnak.
A másik ami a bankkártya mellett szól, hogy mögötte van a Bank, akié a kártya és te fizetsz nekik ezért. Bármi van vele akkor megtérítik a kárt, saját hibámból eredő kárt is térítettek meg már nekem így. -
Y72
aktív tag
És mi a jó nektek az NFC-s fizetésben?
Bevonsz egy 3. vagy sokadik céget a fizetési folyamatba, akik majd jól lehúznak mikor már megszoktad az ezzel történő fizetést.
Láttam embereket telefonnal fizetni és az alapján is feleslegesnek tartom az egészet: össze-vissza bénázott mire a telefont a megfelelő helyre sikerült raknia, közben majdnem kiesett a kezéből. Semmi érteleme, főleg hogy bank kártyát amúgy is adnak a számlához, igazolványokat viszel a pénztárcádban ami mellett elfér, elvesztés szempontjából is jobb ha nem minden egy helyen van és google-el / miui-val nem kell értékes adatokat megosztani ingyen. -
-
Y72
aktív tag
Van egy kis gondom a Google asszitens-el: beállítottam, működött egészen 1 napig. Másnap reggel már nem ismerte fel az "ok Google"-t. A telefon és a google profil beállításokban is ki van szürkülve a "voice match", pedig előzőleg ott kapcsoltam be.
Gombokkal előhozva pedig működik, mikrofon ikonra kattintva működik, hozzáfér mindenhez: tudok hívást indítani, stb. Hogy lehet visszahozni az "ok google" parancs felismerését? -
Y72
aktív tag
Csatlakoztam a Mi8 táborához (az S10e helyett), mert árban azért sokkal jobb.
Nekem nagyon sokmindent meg kell szokni, teljesen furcsa az egész, de ezt leszámítva is sok zavaró dolog van, ha tudtok megoldást rá segítsetek:Szeretném azonnal rootolni a telefont várakozás nélkül - lehet?
Noccs eltüntetése nem rootolt telefonon lehet?
Jó sötét témát hol találok?
Galileo műholdakat nem látja még, gondolom ehhez is root kellene...
Az nagyon zavaró, hogy a csúszkákat csak a pöcöknél fogva lehet tologatni és a sávra bökve nem ugrik oda - van rá megoldás?
+1 láma kérdés: alkalamazások sűrűsége állítható? 4 db efgy sorban kicsit kevés ilyen méretnél...Ezeken kívül egyelőre jó vételnek tűnik, csak mindent át kell nézni rajta.
-
Y72
aktív tag
Köszönöm, ezek még vállalható problémák nekem, kivéve talán a GPS.
De úgy olvastam csak a Google maps-al vannak gondjai ill. azt is hogy már megjavult.(#10373) st696: "Android rendszer közel 40%-a fogyaszt"
Ez kb mit jelent? 2 nap alatt lemerül önmagában repülő üzemmódban? -
Y72
aktív tag
Üdv,
Tudnátok egy összefoglalót írni milyen hibái vannak a a készüléknek?
Fontolgatom a vásárlását, de annyira vegyes a kép a fórum alapján, meg sűrűn frissítik, hogy nem tudom már mi az ami igaz.
Standby módbam mennyi üzemidő várható AOD nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest