- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
A google dialer bétába már megtalálható a hívásrögzítés, ha már múltkor téma volt. Lassan szerintem lesz abból is működőképes változat vagy port.
.
-
xy.zsolt
őstag
Kíváncsi vagyok, hogy sikerült-e méltóan búcsúzniuk....lesz-e gebasz és vissza kell állítani valamelyik régebbire vagy lehet ez a végleges. Good Bye EU dev
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
g_g_g
Topikgazda
És most morzsoljunk el egy könnycseppet a szemünk sarkában.
It's last weekly update for Mi 8, Mi 8 SE, Mi 8 Lite, Mi 8 Pro, Mi 8 Explorer Edition, Mi Mix 2S, Mi Mix 3, Mi Max 3
Jó kis kapcsolat volt ez, néhány hullámvölggyel, de sokkal több szép élménnyel.
Azért hiányozni fognak a pénteki "randevúink". -
g_g_g
Topikgazda
válasz Zsoleszhun #18492 üzenetére
-
retesz147
addikt
válasz Zsoleszhun #18492 üzenetére
Itt a vége, fuss el véle?
[ Szerkesztve ]
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
Zsoleszhun
addikt
-
havri1
félisten
A 27-es romról már annyira nem mondható el, hogy annyira jó akksiban, vagy valami app elkezdett szívni, még nem jöttem rá
havri
-
bubu256
tag
Három ujjas képernyőkép készítés másnál sem működik? Beállítások menüben sem találom. 😳
EU 20.8.27 -
havri1
félisten
válasz adambox #18481 üzenetére
Pár dolog, ami segíthet :
Automatikus indításban csak az legyen, amit tényleg használsz. Nekem zap+accu battery. Semmi más, minden működik.
Miui akkumulátorkimelo a rendszer appoknal is.
Biztonság, akkumulátor, optimalizálás. Mindent kapcsoljon ki.
És még van pár apróság, ami hosszú távon rohadt sokat számít.
Ezekkel én idle 0.4% per h értem el. Vegyesbe meg 4-5%, amibe rohadt sok telefon, és kijelzőido van.havri
-
-
apple87
senior tag
Sziasztok
A mi 8 rá mikor fog megjelenni a miui 12?
-
adambox
tag
A legújabb EU stable (12.0.1) gyors merülésre valaki tud megoldást? Romcsere, vagy várjak hátha idővel javítják? Előtte nagyon jó akkuidőt értem el mindig, azóta egyfolytában töltőért sír a telefon... Nem nyomkodom sokat pedig
-
Lackki
őstag
válasz havri1 #18472 üzenetére
teljesen alap 11.0.5.0, de most ténylegesen jobban bírja.
Több fázist veszek észre.
100%on sokáig állt
90%ig relatív gyorsan merül, viszont onnan nagyon jól bírja. 80-60 között érzem bikának.
Az alzás akksival pocsékul bírta, fél nap alatt 20%-ra ment.Privátot hamarabb észreveszem
-
havri1
félisten
válasz Lackki #18466 üzenetére
Állapot fül hogy néz ki?
Nekem is valahogy most lesz 2 éves, 2900 mah érték körül számítja ki.
KB reális, én kimértem.
Viszont az új romok, megfelelő beállítás mellett nagyon jó fogyasztást produkálnak.
(nincs automatikus indítás, memóriában tartás, minden felesleges dolgok off)havri
-
Steve1207
veterán
Igen, sokan ezért választotuk, de akkor ne akadjunk fenn azon, hogy egy funkció megszűnik vagy ideiglenesen eltűnik. Mondhatni a rögzítés is egy bónusz volt akkor eddig, mert nem fogták röviden a gyeplőt.
Amúgy ja, a ram az xiaomi esetében ilyen volt mindig is(#18463) huliganboy: ezt te tudod mit enged meg az adott munka és helyhez kötöttség avagy nem kötöttség. Hatékonyság vs mobilitás sose játszott egybe. Nem azt mondom, hogy e helyett, hanem hogy több céleszközzel jóval hatékonyabban lehet dolgozni, mint egy bármilyen űber okostelefont tapicskolni.
.
-
Danex
addikt
válasz Steve1207 #18460 üzenetére
Mert a hardver ar/értékben a legjobb volt, illetve mert viszonylag felkapott a fejlesztoknel is emiatt pl a Gcam miatt még erősebb csomagot kaptam.
Viszont ami sajnos csak jobbithato de nem javítható az a értesítések/alkalmazások automatikus bezárása. F*sznak ennyi RAM ha minden bezarogat.
-
huliganboy
addikt
válasz Steve1207 #18462 üzenetére
Ez nem a Xiaomi nyűg, hanem android. - Igen tudjuk.
Akinek munkához hívásrögzítés kell egy voip eszközzel hatékonyabb, ott is van rögzítés. Szerintem egy mobil még mindig nem fő munkaeszköz, hatékonyságban köröket lehet verni rá.
Ettől függetlenül munkára nem használnék nyitott telefont, sem külsős kis cég fejlesztését...Kicsit gúnyolódni akartam, de nem az a tipus vagyok. Inkább várnék konkrétumot, hogy mit használjak napi 60-70 hívásra közben netezésre és a többi dologhoz, ami nem mobil, de legalább ennyire kompakt
-
Steve1207
veterán
válasz huliganboy #18461 üzenetére
Megy minden külső app most is, egy olyan funkciót tárgyaltok hetek óta, ami sok esetben kötött máshol is. Ez nem a Xiaomi nyűg, hanem android. Sőt nem is nyűg, mivel a hangfelvétel aggályos máshol is, csoda, hogy eddig működött kernel cserék nélkül az utóbbi években (mennyi szívás volt az ilyenek tesztelésével is anno, belegondolni is rossz ).
Akinek munkához hívásrögzítés kell egy voip eszközzel hatékonyabb, ott is van rögzítés. Szerintem egy mobil még mindig nem fő munkaeszköz, hatékonyságban köröket lehet verni rá.
Ettől függetlenül munkára nem használnék nyitott telefont, sem külsős kis cég fejlesztését....
-
huliganboy
addikt
(#18457) havri1 Alapvetően több plusz funkciót használok ami a gyáriban nem vagy nem ilyen formában van meg.
- Áttekinthetőség
- Megjegyzések fűzése névjegyekhez
- Megjegyzések fűzése adott híváshoz (hívásnaplóban)
- Plusz műveletek hívás közben rögtön a hívásképernyőről
- Hívásrögzítés managerPersze ez nem mindenkinek fontos, nekem igen. naponta 60-70 ózleti jellegű hívásom van, és az agy kapacitása korlátolt ilyen rövid távon ekkora mennyiségben, legalábbis az enyém, és ezért van az OKOS telefon ráadásúl egy nem rég flagshipes és hardverben most is menő készülék...
(#18458) kuksa90 igen emlékszem, te is küzdöttél ezzel. Muszálj voltam rootolni a felvételek miatt, így maradt a True Phone. Hál istennek a Hide a magiskben jól működik és az összes érzékeny app működik.
(#18460) Steve1207 pont emiatt vettem Xiaomi telefont. Régen is ezek voltak, sőt volt coolpadom is. Ezeket pont a rugalmassága miatt vettem. A "nevesebb" gyártók rendszerei még zártabbak, még nyűgösöbbek stb. Te mit vennél ha külső appok fontosak?
-
Steve1207
veterán
válasz havri1 #18459 üzenetére
Szerintem alig van különbség, funkciókban ugyanazt ellátja mindkettő, minimális helyigénnyel.
Amúgy nem értem, hogy minek vesz valaki Xiaomi telefont, ha a gyári cuccai nem megfelelőek, főleg, hogy a saját felületét használja minden márka, lebegő ablak meg minden nyavajával, nyilván olyat csinálnak, ami kompatibilis lesz végig.
Nálam pl két fő alkalmazás van telefonvásárlás előtt, a tárcsázó és a kamera. Ha nem jön be, akkor első körben vagy alkalmazkodok vagy dobom a márkát és mást keresek. Külső alkalmazásfejlesztők meg mindig lutrik voltak, hogy meddig lesznek kompatibilisek, főleg, hogy egyre jobban zárják a lehetőségeket is droidon az elmúlt 5 évben már..
-
kuksa90
őstag
válasz huliganboy #18456 üzenetére
Jól bírod... Nekem már hónapok óta behalt a megvásárolt tárcsázó, azóta a gyárival barátkozom több, de inkább kevesebb sikerrel...
»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
havri1
félisten
válasz huliganboy #18456 üzenetére
Addig igen, ameddig a gyári alkalmazasok teljes mértékben kielégítik az igényeimet, és nem kell külső alkalmazás. Mindig törekszem a gyárilag telepített programokat használni, megszokni.
Miért használsz külső tarcsazot?havri
-
huliganboy
addikt
válasz havri1 #18455 üzenetére
Ezt el tudom fogadni, szerintem ahigy te is. De akkor legyen mindig zárva ez a lehetőség. Hónapok óta simán telepítettem, erre tegnap frissítettem a rendszert és a tárcsázó full üres...amivel egyébként nincs gond, de abban van beállítba minden, jegyzetek emberekhez stb...
Nah mindegy.. Marad egyelőre a 20.8.20..
-
havri1
félisten
válasz huliganboy #18454 üzenetére
Ios feeling, ott volt egy időben ez, hogy annyira zárt és biztonságos, hogy gyakorlatilag semmi nem működik normálisan, ami külső app.
havri
-
huliganboy
addikt
válasz havri1 #18453 üzenetére
Alapvetően más harmadik féltől származó appok nem férhetnek, hozzá bizonyos dolgokhoz. Ilyen például az esetemben a tárcsázó ami a legfrissebb EU dev esetén nem fér hozzá se a névjegyekhez se a hívásnaplóhoz stb., de lehet említeni bizonyos launchereket is amik rendszer beállításokag (pl. Gesztusok) nem tudnak módosítani.
Írják a fejlesztő, hogy ez direkt így van mert sokan módosítgatnak, és majd hozzájuk mennek panaszkodni.
-
havri1
félisten
-
huliganboy
addikt
EU dev esetén vissza kellett térnem az előző heti verzióra. Megint elkezdték a fiúk a system appok korlátozás át, így a gyári alkalmazások kívül nem tudtam használni semmit. Értem én, higy mj az oka több helyen is leírják, de akkor vagy legyen mindig tiltva vagy ne legyen soha. El kell dönteni. Hónapokkal ezelőtt beálltam egy dogra, most megint változtassa..?
Áh. Nem jókör jött...
Most meg hogy vissza raktam az előző heti, minden folyamat áll le...
-
darvinya
titán
Erre valaki? [link]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
xy.zsolt
őstag
válasz janos666 #18442 üzenetére
Mikor kell elgondolkodni egy kijelző védő cserén? Én használtan, már azzal vettem a mobilt ami most is rajta van és semmi baja....nincs karc, működik minden. Vettem 2db Baseus-t, de még nem kellett használnom.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
havri1
félisten
válasz janos666 #18442 üzenetére
Én már nagyon sok üveget kipróbáltam, valamiért ezek a full covered üvegek nálam nagyon hamar törnek.
Találtam most ilyet a polc mélyén, cafele-t tettem fel, nagyon prémium hatású, úgy terült mint az álom, szinte magától kiment a levegő.Ezek meg az olcsó szarok. Van közte mondjuk egész jó minőség is..
[ Szerkesztve ]
havri
-
válasz havri1 #18437 üzenetére
Ilyesmire cseréltem most, itt vettem aprón 1000/db. Véletlenül 3 egyforma Mi8-at kaptam 3 különböző telefonra rendelt 1-1 helyett. Már visszaküldtem 2-t, de megbántam, mert látszik, hogy nem lesz hosszú életű emiatt, hogy az egyik peremen már elkezdett elválni (alul, de biztos véletlenszerű, vagy attól függ merre csúszott fél-egy millimétert véletlenszerűen, amikor feltettem). Gagyibb hatású, de jobb ujjheggyel simogatni, mint a régit (ami az előző tulajtól jött, és valahogy elrepedt), de lehet hogy az is csak megkopott idővel.
Az is érdekes, hogy látszólag ezek az olcsó fóliák is kevesebb karcot gyűjtenek össze, mint a GorillaGlass™ X ®. Ezen a töröttön kívül sohasem kellett ilyeneket cserélnem, csak ha felváltak, de az is inkább a takarítástól (alkoholos kendőből apránként beszivárog alá a folyadék, vagy beékelődik a szösz, ahogy simítom a szélén, de az is akár egy év, mire gond...).
(#18436) kuksa90
Na jó, de MIUI 12 nélkül is ugyan úgy túl lehet élni. Igazából semmi más változást nem láttam a 11-hez képest, csak hogy animált a háttér, mikor feloldom a képernyőt. Bár tetszik ez a beépített Rhodium téma, és annyira sohasem megyek bele, hogy netről vadászgassak témákat, csak rábökök egy beépítettre...[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
havri1
félisten
Használ valaki olyan üveget, ami nem full covered, tehát nem ér ki a széléig, és nem festett?
Most érkezett 2 ilyen, olcsó szar, de sokkal jobb vele a telefon, a szélein egyáltalán nem érezni. Majdnem végig ér ez is, de mégis jobb. Cserébe alá megy a levegő a szélein.. 2 napja próbálom ezzel az olajjal megoldani (adnak hozzá, meg vettem külön is), de nem jó. Reggelre levegős.
Ha erre lenne megoldás, baromira bevalna.
Lehet az üveg szar, vagy zsíros a telefon üvege, nem tudom. A hozzá kapott alkoholos tisztítóval attoroltem, de mégis.havri
-
kuksa90
őstag
válasz janos666 #18435 üzenetére
Hát igen, én is teljesen kétségbe vagyok esve... Eddig is szinte minden áldott nap megtámadott nyolc-húsz kibervírus, szegény teló győzött velül birkózni, mi lesz, ha nem lesz biztonsági frissítés...
Talán még a bóótok sem lesznek, jaj, világvége.
( a hat éves kínai őskövületem öt és fél éves biztonsági frissítéssel köszöni szépen, jól érzi magát)»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
Na, ez most érdekes. Pár napja feltettem az EU-t, ha már nem lesz hivatalos Global MUIU 12, de most elgondolkodtam, hogy jó ötlet volt-e, ha nem lesz több EU. Most akkor a Global sem fog több Security Update-et kapni, vagy ha azt akarom, akkor tehetem vissza a Global-t?
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
blackmoto
senior tag
Én 5-én reggel felraktam ezt (Pixel Ecperirnce Plus) és itt tart. Elégedett vagyok vele. Az egyetlen hiba amibe belefutottam hogy a Messenger Liteból nem lehet kamerát indítva fényképezni. Nem válaszol a kamera az eredmény. De ha kilövöm megy minden tovább. Előbb fényképezni kell a kamerával aztán küldeni a Messengerből. Vagy nem Liteot használni. -
darvinya
titán
Ha már MIUI zene app.
Hogyan lehet ennek az app-nak zár képernyőre és értesítési sávba rakni valami kezelő felületet?
Mert most nincs.
Mi8Pro legfrissebb Global stabil ROM.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Istuu15
senior tag
Egy pár idgesítő bug ami lassan 2 éve meg van
-Ha letöltök valamit akkor az értesítést hiába törlöm, vissza jön a letöltés kész értesítés, akár 3x is ki kell X elni-Edzés közben a telefonon hallgatok zenét aztán edzés után bezárom a zene appot, kihúzom a megnyitott appok közül aztán random megjelelenik a zene app az ertésítési sávban és azt mutatja, hogy megy a zene pedig nem és amikor rámegyek a leallításra akkor kezdi el lejátszani
Aztán néha amikor feloldom a telót és az ujjam takarja az earpeas-t akkor elsötétül a kijezlő
Azért lassan ideje lenne ezeket fixelni
Nem tudok, hogy másnak ezek jelentkeztek-e
Eu dev romon vagyok.Xiaomi Redmi Note 2 Prime, Xiaomi Mi 8 128GB Blue, Xiaomi Mi Power Bank 5000 MAH, Huawei Band 0 Smartwatch, PS3 Super Slim, PS4 Slim
-
g_g_g
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
-
nrg_52
addikt
A mai lesz az utolso weekly a szamunkra?
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
Shummo
senior tag
Tegnap 75% merülés alatt lett 3:30 kijelzőidőm, szóval igazat adok annak amit mondtál. Az én merülésemet valószínűleg más okoozhatta korábban. Akkor 2 órát se érte el már tölteni kellett.
Viszont hogy máskor ne legyen akkora cumi ezzel, csinaálni egy NANDROID mentést TWRP-ben. Elég sok minden van it... szóval, miket kell lementeni a visszaállításhoz? Illetve mire kell még figyelni? -
g_g_g
Topikgazda
válasz Shummo #18423 üzenetére
Mióta a MIUI12 van azóta létzik ez a bug.
Korábban beszéltünk róla többet és nekem az az érzésem, hogy csak megjelenítési probléma.
Ha valóban anniy energiát elvinne, mint amennyit kijelez, akkor az nagyon érezhető lenne a mindennapi használat során.
Én magam nem vettem észre érzékelhető különbséget az akkumulátor időben mióta MIUI12-őt használok. -
Shummo
senior tag
Na a tájékoztató alapján újrahúztam az utolsó eu dev romot. (20.08.20). Egyelőre még nem volt downgrade.
Ameddig belaktam nem vettem észre semmit, miután leraktam, megint előjött aandroid.system.suspend@1.0-service
...
Olyan kérdésem lenne, hogy ez az akksi gyilkos bug az MIUI 12 Stabil romba is benne van? -
GAbre
veterán
Melyik costum romot ajánljátok?Lehetőleg ne legyen benni mi fiók belépés.
Unknown 9 awakening
-
retesz147
addikt
válasz Turbobacsi #18416 üzenetére
Inkább egy Nohon-n kb 4-5 ezerért kínából... Igaz 3-4 hetet kell rá várni.
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
Steelheart2
őstag
válasz Turbobacsi #18416 üzenetére
Na most már csak a minőség a kérdés. :)
Iphone 13 pro,Xiaomi Mi 10 Pro 8/256,; Xbox Series X,Asus TUF Gaming FX 505 DT
-
Turbobacsi
senior tag
válasz Steelheart2 #18403 üzenetére
ugyanez itthonról: [link]
"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
Shummo
senior tag
-
Steelheart2
őstag
válasz Norbi. #18412 üzenetére
Akkor lehet hogy csak igy probáloznak a hirdetésekre. :) Emlékszem a Huaweinél is igy kezdödött.P7 estől p9 ig volt a felsö kategoriábol,utánna már ott is elszálltak az árak.Na akkor vettem meg a Mi8 at.Emlékszem munkában mindenki kivancsiskodott,hogy mi ez a márka,meg hogy milyen gagyi márkábol veszek telot.2 éve van meg,de még mindig telefon.Nincs semmi baj vele.
-
Norbi.
őstag
válasz Steelheart2 #18411 üzenetére
Telefonboltos vagyok amúgy (az mi8 sajátom volt) szerintem ez már jóval kevésbé van így.
Mi még eléggé az elején kezdtük el árulni, mikor elkezdtek B20-as változatok lenni és valamennyire ismerni a márkát, 2017.02.28 volt az első Xiaomi eladásunk, azóta 1175db Xiaomi telefont adtunk el, most néztem meg.
Na, az első 1-2 évben majdnem mindenkinek el kellett magyarázni, hogy mi a márka, hogy kell ejteni, stb. Az utóbbi 1 évben meg már az a kevesebb, aki rákérdez, hogy ezek milyen telefonok, nagyjából már ismerik, ha nem is használtak, de hallottak róla. Mint a Huawei 2015 körül. -
Steelheart2
őstag
válasz Norbi. #18410 üzenetére
Nekem kb 1 hetet volt fennt 200 euroért de olyan ajánlatok jöttek,hogy inkább levettem.Rengetegen vannak még mindig akik a név miatt nem veszik komolyan a Xiaomit.Abban a hitben élnek,hogy csak a samu meg az apple gyárt telefonokat.Ha lett volna uyganolyan méretben Xiaomi telo,ami nem visszalépés a Mi8 után,akkor én sem a samsungot hozom ki előfizura.
-
Norbi.
őstag
válasz Steelheart2 #18409 üzenetére
3 hete 53-ért adtam el a kicsit kopottas 6/64est, kb másfél hét alatt ment el.
-
Peter.70
addikt
Kb mennyiért lehet most eladni egy 6/128-as MI 8-at? Végig fólia, illetve tok volt rajta. Kék színű, Alzánál vásárolt tavaly.
-
Peter.70
addikt
Mintha azt olvastam volna, hogy a NOHON aksival meg volt elégedve
-
Smiro
senior tag
válasz Steelheart2 #18403 üzenetére
Itt 3300 mAh-t írnak, ez már alapból - 100
-
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Látom sokan keresnek uj akksit a telojukba.Találltam egy szlovák oldalt,ahonnan szallitanak külföldre is.Nem tudom milyen árban vannak az akksik,de én ezt rendelném,ha szükség volna rá.Decemberben lessz 2 éves a Mi 8 am,de még most is tartja a 4 ora kijelzőidöt.Bár most a fiokban pihen.Eszem ágában sincs fillérekért eladni,igy tartalékosnak lett besorozva. :) Egy samsung s20 at használok,aminek az akksija hát nem acélos. :)
A talállt oldal [linkje] . :)Iphone 13 pro,Xiaomi Mi 10 Pro 8/256,; Xbox Series X,Asus TUF Gaming FX 505 DT
-
Norbi.
őstag
válasz havri1 #18401 üzenetére
Dehogynem, bőven. Még tavaly ilyenkor is lehetett, igaz nem a Lurdyból, de hivatalos Wayteqes garival.
Pont ezekért a dolgokért nem értem a hivatalos garihoz ennyire ragaszkodást embereknél. Wayteq, Telemax nem sokkal jobb, mint bármelyik normálisabb GSM bolt. A normális kihangsúlyozva, nem az aluljárós Ali GSM-re gondolok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy ruhás topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...