- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Én TWRP alól csinálom, ott nagyon egyszerű.
A wipe semmire sincs hatással ebből a szempontból, csak a szemetet törli. Sokszor sokat segít tapasztalataim szerint.
Tiszta telepítés már kicsit nehezebb, ott minden ugrik, menteni kell előtte.
Ha nagyon tisztát szeretnél, akkor a fastboot rom a nyerő, az valóban nulláról húzza fel a rendszert, partíciót töröl stb.
A twrp-s tiszta telepítés is jó, de az a partíciókhoz nem nyúl, csak formáz.
Mind2-höz kell bootloadert nyitni, másodikhoz tuti, elsőben nem vagyok mondjuk biztos.Galéria beállításiaban szoktam csak, de valami mindig visszakapcsolja.
-
Steve1207
veterán
válasz
havri1 #18194 üzenetére
A fiókok alatt kapcsolod ki vagy a galéria beállításaiban alkalmanként? Nekem a fiók alatt ki van kapcsolva, ha jól emlékszem a galériában se kell kikapcsolni, bár nem tudom mi a default, de ha ott jelzi akkor kikapcsolom és kész.
A xiaomi acc-ot alapból én nem is használom semmire, csak a bejelentkezés miatt van. Elavult, lassú, híváselőzmények és társai meg nem érdekelnek, ami meg szükséges azt hamarabb felmásolom drive-ba. -
havri1
félisten
Azért ez a galéria rendszer is elmehet a picsába.
Ad 5Gb free tárhelyet felhőbe. Állandóan visszakapcsolja a szinkronizálást.
Csinálok képeket a készülékkel, helyi fileok megvannak.
Jelez, megtelt. Jó, biztonsági mentés jelleggel működik ugye.
Felmegyek weben az i.mi.com.ra, törlöm a tárhelyen a felhőben a képeket, erre szó nélkül a helyi fileokat is letörli a készülékről.
Ha na, bekaphatja az összes mérnők meg anyámkínja, aki ezt kitalálta rendszerszinten -
g_g_g
Topikgazda
-
Steve1207
veterán
Nincs itt valaki PS-es, aki stabil gyárin van? EU-n nem tudja használni a PS remote a gyári PS kontrollert, nem kompatibilis vagy mit írt ki (szerintem menüben se csatlakozott, de látta). Csak azért kérdezem hátha valaki pont nézte már, annyira nem mentem bele.
Van ebben valakinek jobban tapasztalata?
Kernelre gondolok, mert abban szokták hozzáadni ezt, de majd hétvégén jobban ránézek, ha el nem felejtem. -
xy.zsolt
őstag
A xiaomi elérte ezzel, hogy ez az utolsó mobilom tőlük....imádom a telót, de ha egy 2 éves flagship telót "lehúznak a klotyón" holott hardveresen szerintem birná az android 11et akkor no thanks
-
ajapi
tag
Mi 8-asomon global stabil 11.05-ös van, napok óta nem frissült semmi. Két napja elkezdte zabálni az akkut, kb 3 óra böngészés után lemerül. Akkuhasználtnál az "egyéb" 51%.
Mit lehetne tenni? Eddig hibátlan volt.
Kösz -
g_g_g
Topikgazda
-
Smiro
senior tag
[link]
Jól értelmezem, hogy a 11 a vége minden korábbi jobb hír ellenére -
PeterPH
senior tag
válasz
Steelheart2 #18137 üzenetére
A sima MI8-ban sosem volt 3D az arcfelismerés.
-
Danex
addikt
válasz
Steelheart2 #18141 üzenetére
Mert sokkal pontatlanabb a Mi8 felismerése mint akár egy átlagos 2D-s kameráe.
Annyira jó az infra , hogy sötétben is működik.
Tobb rommal, 2 Mi8- al próbálva 2 kolléga is fel tudta oldani a telefont. Abbol az egyik "csupasz", masik meg rendes szakállas.
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
Steve1207 #18165 üzenetére
Én minden héten frissítem a ROM-ot és sem a jelenlegivel, sem a korábiaikkal nem volt gondom ilyen szempontból.
Amit észrevettem néhány hete (bár nem a levelező alkalmazásnál), hogy a telepítés után az "Automatikus indítás" opció ki volt kapcsolva és kézzel újra azt be kellett kapcsolni, esetleg ezt nézzétek meg.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
EU dev 20.7.23 van a telefonon. Nem kapok értesitést az emailekről, ki mit használ? -
huliganboy
addikt
Valaki használja autóban a BT kihangosítást legfrissebb EU DEV esetén?
Az utolsó frissítés óta nem megy rendesen..
-
-
Steve1207
veterán
válasz
darvinya #18156 üzenetére
Amúgy ti mennyi app-ot használtok? Kb a korábban telepített listából végig kell menni a store-ban és nyomkodni, hogy telepítés, cirka 10 perc alatt minden újra rajta van. Beállításokkal meg nem sokat kell szöszölni (én kb csak átnyomom a sötét módot meg, hogy telítettebb színek legyenek és kész). Már 3-4 éve nem értem ezt a "belakás" félelmet, a rom telepítése tovább tart.
-
darvinya
titán
válasz
huliganboy #18155 üzenetére
Én már nem fogok váltani, mert nincs türelmem újra belakni.
Kinőttem már ebből. -
Steve1207
veterán
válasz
darvinya #18152 üzenetére
Ez ciki, régebben legalább jött egyből frissítés, ha valamit elbaltáztak (mindegy melyik gyártó), most meg kb felhasználói jelzések és felhasználóbázis szerint van prioritás a látottak alapján, úgyhogy generáción belüli későbbi készülékeknek esélye sincs a gyors javításra.
Amúgy én már rájöttem, Xiaomiból olyan telót kell venni, amilyet épp Karavik használ, akkor lesz támogatás és korrekt rendszer mindig
-
darvinya
titán
válasz
huliganboy #18151 üzenetére
Pro egy mostoha gyerek.
Global stabil-ból kiadtak 2 újat, ami már visszavontak, viszont az egyik visszavonttal szívok. -
Steve1207
veterán
válasz
huliganboy #18149 üzenetére
Ez a HDR feldolgozó sáv tök gyorsan végig szokott menni, egyből eltűnik szinte.
-
spiky03
veterán
válasz
Én Poco F2re tervezem majd lecserélni, december környékén.
Remélem lesz még belőle akkor is.Mi10 nem tetszik a lekerekített szélek meg a lyuk a kijelzőn.
Az F2n meg nincs semmi csak a sima kijelző. -
blackmoto
senior tag
válasz
Steve1207 #18145 üzenetére
Köszi a GCam tippet. Tényleg jobb mint az általam említettek. Ebben benne van egyben az összes jó beállítási lehetőség.
Sajnos én is ezt éreztem, ahányszor kipróbáltam más ROM-ot, a vége az lett hogy ment vissza a MIUI. A régi Moto G 3rd 2015 telefonomon nagyon jó volt a 14-es LineageOS. Ami után elengedte a fejlesztő, de a napokban találtam rá, hogy pár hete megint van official verzió a 17-esből rá. 5 éves telefon... -
Steelheart2
őstag
-
Steve1207
veterán
válasz
blackmoto #18136 üzenetére
Van több féle is, inkább úgy keresd, hogy mi a snapi 845 kompatibilis, ne márka szerint.
Nálam most ez a fav: [link]Ettől függetlenül a jelenlegi LineageOS már nem olyan jó, mint anno volt, meg az előd ugye. Sok a bug, még több jön elő frissítésekkor, én még a tesztelésekkor azt mondtam értelmetlen (és most a fórumba olvasva is ugyanezt látom még). Pixel romok, PA, Zen jófélék viszonylag, de ténylegesen, hogy minden gond nélkül működjön fölösleges várni és a miui a legjobb "sajnos". Kivárásra nem szabad alapozni Xiaomi telóknál, mert csak vársz évekig fölöslegesen, mert ami nem megy a kezdetekben valahol normálisan az később se esélyes.
-
Norbi.
őstag
válasz
Steelheart2 #18143 üzenetére
Annyiert itthon is megkapod mar majdnem, nem gyari garival.
Volt Mi10-em, csak ajánlani tudom, ha szereted az ívelt kijelzőt. (èn nem) :)
-
Norbi.
őstag
válasz
Ideiglesnek vettem az Mi8-at, Poco F2-n gondolkozok, vagy Oneplus 7T-n. Valszeg az lesz, amelyikbol hamarabb talalok jo aru hasznaltat. :)
-
Norbi.
őstag
válasz
Steelheart2 #18139 üzenetére
Nem nagyon. Ritka madár a 3D
-
Steelheart2
őstag
válasz
Zsoleszhun #18138 üzenetére
Hát ez is volt a probléma az S20+ al,de ott még az ujlenyomatolvaso sem müködött normálisan.Vissza is költöztem a Mi8 ra. :)
Van most jelenleg a piacon olyan snapdragonos telo,amiben 3D arcfelismerés egy jol müködö ujlenyomatolvaso van? :) -
Zsoleszhun
addikt
válasz
Steelheart2 #18137 üzenetére
A Mi10 csak 2D-s, nappal hibátlan de este már gyenge.
-
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Lecserélném a Mi8 at.Nuncs vele semmi gond,patika állapot,de az ujdonság varázsa vonz. :) Holnapig van nálam egy Samsung S20+.2 hét után ugy döntöttem,hogy adom el és vennék egy Mi 10 et.A kérdésem,hogy a Mi10 ben is ugyanolyan szuperul müködik az arcfelismerés mint a Mi8 ban vagy abban csak 2D s van?Köszi szépen!
-
blackmoto
senior tag
Főleg, hogy 07.29-én felkerült a 12.0.1 változat, mint stabil. Sajnálom, hogy véget ér a dolog. azt hittem hosszabb életű lesz a támogatás. Remélem mihamarabb használhatóra faragják a Lineageos-ben a kamera minőségét.
-
janos666
nagyúr
Gyakori meghibásodás az, ha a bekapcsológomb már a legkisebb érintésre is nyomást érzékel (lezárja / felébreszti a kijelzőt, behozza a kikapcsolás menüt és akár ki is kapcsol a telefon zsebben)?
Nem ütöttem meg semmivel, nem ejtettem le, mikor elkezdte (egy-két alkalommal kiesett kerti székről, nyári nadrág zsebéből betonra, de puha szilikontokban, és ma nem, mielőtt nekilátott ennek). -
g_g_g
Topikgazda
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
janos666 #18123 üzenetére
Nem tudom, hogy jelenleg milyen ROM-ot használsz, de ha van telepítve TWRP, akkor van egy kis ügyes kiegészítő ami megoldhatja ezt a problémát.
MIUI Notch Notification Mod -
janos666
nagyúr
válasz
Just_Reboot #18121 üzenetére
Mindig idegenkedtem a képernyőből kivágott szigetektől. Most próbálom szokni. Elsőre nem tűnt rossznak, mert így megkaphatják az alkalmazások a nagy téglát, az óra/értesítések a téglákat. Épp csak annyi a baj, hogy általában már a "teljes téglás" programnak is van a háttérben értesítése, és kb. csak egy szál ikon fér el ott balra, így effektíve nem is látom, hogy van-e (hasznos) értesítés. Pl. autóban navigáláskor nem látom, hogy SMS-t kaptam-e, vagy a Maps ajánlgat nekem parkolót/szállodát, stb. Tudom, hogy konkrétan a Maps esetén ezt lehet finomabban is korlátozni, de legalább is alkalmazásonként tiltani egyben minden értesítést, de az is elsülhet visszafelé. Szóval összességében nem jött be. Talán, ha kisebb lenne a sziget... De szerintem menjenek inkább vissza téglára (alul kvázi-semmi, felül amekkorára sikerül minimalizálni a kamera miatt).
-
plejik
addikt
válasz
Just_Reboot #18121 üzenetére
Általában mindegyikben van. :)
-
Just_Reboot
addikt
Az AOSP alapú romokban is van opció a notch elrejtésére úgy mint a miui-ban?
-
g_g_g
Topikgazda
Köszi a válaszokat huliganboy és randras_83
Meglett a megoldás.
Írtam, hogy visszaállítottam az APN beállításokat alapértelmezettre.
Majd egy ismerősőmmel összvetettük az APN beállításokat és volt egy ami különbözött.
Nálam IPv6 volt, nála IPv4.Átállítottam IPV4-re és csodák-csodájára ismét van mobilnetem.
Az mondjuk misztikus, hogy mikor és hogyan állíthatódott át. -
g_g_g
Topikgazda
Teljesen abnormális jelenséggel küzdök, nem típusfüggő, de hátha van valakinek valamilyen ötlete.
Mobilnet teljesen "megbolondult" néhány napja. Telenor a szolgáltató.
Látszólag rendben van
kép
Viszont némely alkalmazás kap netet, némely nem.
Pl, a PH alkalmazás, banki alkalmazás, Google Play nem kap. Skype, Gmail igen.
De még izgalmasabb, hogy böngészőn keresztül néhány weboldal bejön, de a többség nem.
Pl a wikipedia.org működik, arukereso.hu, utinform.hu nem működik.Minden alkalmazásnak engedélyezve a wifi+mobilnet hozzáférés.
Wifi-n minden működik.
APN beállítosak töröltem, újra felvettem.
Magisk, AdAway telepítve (de szerintem ha ezzel lenne gond, akkor wifi-n sem menne)
Már az utolsó eu dev ROM-ot is újrahúztam, cache+dalvik törlés is megvolt. -
bubu256
tag
Legutóbbi 20.7.23 xiaomi.eu rom fogyasztásban jobb az eddigieknél.
android system suspend... is eltűnt végre. -
Pocak89
senior tag
Használ valaki közületek Adguardot és a legfrissebb EU dev-et? Ma megint ugyan azt produkálta mint amikor android 10 verzió váltás volt. Random reboot, amit akkor az Adguard és az android 10 párosa miatt volt. Ezt javították az Adguardban. Eddig semmi gondom nem volt, de a tegnapi frissítéssel úgy tűnik vmi történt mert megint kezdi ezt csinálni...
-
havri1
félisten
Van érdemleges változás a mai/tegnapi romban a múlt hetihez képest?
Ami a changelogban van, engem nem vonz, de szokott lenni javítás ami nincs benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest