- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Y72
aktív tag
válasz
lovas93 #20331 üzenetére
Szerintem nem lesz ilyen mert ezt firmware / hardware vezérli és nem fogja engedni túlvezérelni hosszú ideig.
U.i. a ledeket túl lehet hajtani akár 100%-al is, csak rövid ideig, utána elkezd forrósodni és hamar tönkremegy. Gyárilag is gyengébb a lámpa, jól látod amúgy.
-
st6969
őstag
válasz
lovas93 #20331 üzenetére
Hm...ezt sose figyeltem még, de arra emlékszem, hogy amikor lecseréltem a Redmi 4A telefonomat erre, meglepődtem, hogy ennek a zseblámpája mennyivel gyengébb fényt ad. El sem akartam hinni, de azóta megszoktam. Így a Mi 8 nyugdíjazásához közel egy kicsit megnyugtat, hogy tudna ez nagyobb fényt is adni, és hátha van applikáció, ami ki is használja.
-
janeszgol
félisten
válasz
lovas93 #20311 üzenetére
A sima Xiaomi 12 jobb, mint a 12X. Kamerában mindenképpen. A Pixel itthon nem szerencsés. Meg amúgy sem jó a róla megjelent vélemények.
Snapdragonos S20FE, de az sem kap már frissítést. Ott az S21 FE, az jó lehet. Bár a 8/256 bőven több, mint 200k.200k körül a jó vételek: Xiaomi 12, Xiaomi 12T, OP Nord 2T és Realme GT2 Pro. Én ezekből a sima Xiaomi 12-t venném.
-
Steve1207
veterán
válasz
lovas93 #20299 üzenetére
Nem tudom miért csinálják így a Realme-nél, de anno úgy volt, hogy videónál csak az EIS működik. Ennek érdemes utánanézni, csak sima fotónál van OIS (éjszaka meg anélkül egy vicc volt az egész mindig is, mert kis mozgásra már mosni fog mindent). Én a Poco-kat nézegetem, Redmi-ből is van odakint OIS-es középkategória, ami SoC szinten hozza az Mi8-at kb (ami nekem legalábbis még mindig untig elég, ellenben ott virít az 5000-es akku és a 67W-os vagy 120W-os gyorstöltés). Szóval elengedtem teljesen a Realme vonalat, szép meg jó, ahogy fejlődtek, UI és OS rendben lenne, de ahogy megemelkedtek az áraik 2 éve, nincsenek versenyben tudásra és most megint lemaradásban vannak az ilyen hülyeségek miatt.
-
st6969
őstag
válasz
lovas93 #20299 üzenetére
Én már egy jó ideje keresgélem az utódot. Az akksi idő botrányos már (bár érdekes módon 1-2 éves korában sem tudtam olyan SOT-ot, ami elérte volna a többi tulajénak legalább a felét). Nálam BT, 1 SIM, mobilnet, WIFI, GPS folyamatosan be van kapcsolva, de csak azért, ha valami olyasmit használok, akkor ne kelljen külön kapcsolgatni, ha meg nincs használatban, úgysem fogyaszt (kipróbáltam úgy is, hogy minden ki volt kapcsolva, számottevő különbség nem volt).
1 nap már csak akkor van meg, ha nincs sok fotózás és GPS használat. 2 hete 85%-kal kezdtem a reggelt, városi séta-navigáció és közben sok fotózás használattal 14:30-kor megadta magát. Ilyen gatya előtte még soha nem volt, pedig gyakran használom így városnézéshez.
Na mindegy, most már komolyan nézegetem a lehetséges utódot, ami nagyon nem könnyű (túl jó és szerethető ez a telefon). Realme GT2 Pro-nál tartok én is, de a kamerában bizonytalan vagyok, hogy lesz-e előrelépés. A wireless töltést már elengedtem, én sem akarom átlépni a 200ezres határt.
A szoftvere nem rossz, a családban van 2 is (persze én is Miui-t használok 4 éve, de szerintem meg lehet szokni a Realme-t is).
Tradingshenzen-en jó árak vannak, csak kell egy kis bátorság onnan rendelni (garancia pl.). Explorer edition is kapható. Ott a Oneplus 11 is jó áron van, igaz, túl a kereten.#20301 janeszgol
Szoftver támogatás csábító, de én a virtual proximity sensortól kicsit fázok (igaz, rossz tapasztalatot még nem hallottam, pedig A33-as van több ismerősnek is), illetve a 25W töltés eléggé óvatos -
hdtomi
senior tag
válasz
lovas93 #20299 üzenetére
Adatok alapján elég jó a Realme, de milyen a szoftvere, a Realme felülete? Az akku nálam se a legjobb már, de én maradnák a Xiaomi vonalon és mivel nem szoktál játszani ott a 12-es (játék közben melegedhet), szinte ugyanazt tudják GT2 Pro-val és árban is nagyon hasonlóak. Nem vagyok egy profi a dologban, olcsóbb Samsung van a családban, annak csalódás a szoftvere. Mindenképp próbálj ki egy ilyen Realme-t. Összehasonlítás
-
Pease
csendes tag
válasz
lovas93 #20210 üzenetére
Teljesen egyetértek. Pár nap múlva megérkezik a 2. nohon akksi kínából, így szerintem 1-1,5 évig még biztosan elegendő lesz a MI8 nekem is. Xiaomi 12, 13 méretben okés lenne, de kicsit sokkallom az árát és MI8-nak csak az üzemideje nem tetszik, most 70-75% körüli értéket ír az accubattery, így indokolt a csere.
-
Steve1207
veterán
válasz
lovas93 #20141 üzenetére
Ha már a telefonos galériában sincs a kukán belül, hogy behülyüljön és azt hívja be a thumb-okkal, akkor simán a problémás alkalmazásnál egy sima gyorsítótár törlést nyomj és megoldja szerintem.
Ha meg telós galéria kukájában van akkor onnan is érdemes eltávolítani. Amennyiben nem akarja frissíteni, mert sok képnél behülyül (1e+) és lassan frissít, akkor a telefonos galériárián is érdemes egy gyorsítótár törlést, majd újraindítást, hogy észrevegye magát és kidobálja a "halott" thumbokat.
Vagy megoldás lehet még a Biztonság app és ott nyomni egy tisztítót (vigyázz, mert lehet a régi képeket is bepipálja meg az adott apk-kat, ha tárolsz a telón).
-
attiati
veterán
válasz
lovas93 #20131 üzenetére
Szerintem lelassultak a ciklusok és érett szakaszban van az okostelefon - mint termék - már régóta.
Jó lenne, ha a gyártók is eszerint gondolkodnának.
Szoftvertámogatás megvonással és almáéknál a szándékos lassítással "ösztönzik" a vásárlót, hogy váltson.Már nem jelent akkora ugrást egy teló csere, mint régen az 1. generációról a 2.-ra váltás.
-
Knife.McL
tag
válasz
lovas93 #20050 üzenetére
Szia!
Ha Global stabil, akkor nálad is az lehet, hogy letiltja a MI Video Playert. Vagy az áruházban, vagy az alkalmazások között újra engedélyezni kell. Sajnos azonban nem sokáig lesz bent, mert újra letiltja egy idő után, hiába próbáltam eddig újratelepíteni, vagy frissíteni, folyton ez van. -
w333
félisten
válasz
lovas93 #6004 üzenetére
Ez a Stabil kiadás ... csak a Dev verziókon lett javítva amit még nem kaptunk meg de valószínűleg hamarosan frissülni fog, Stabil kiadás az kb. 2 havonta frissül így ez csak max. akkor lesz javítva (ha belekerül a frissítésbe), Dev viszont hetente frissül kivéve most az ünnepek miatt kb. 3 hete mi sem kaptunk frissítést !
Mondjuk a 9.1.10 verziót illene már nekik kiadni, vagy mit csinálnak
(#6006) havri1
Én nem is akarok, nekem a Global Dev tökéletesen megfelel és semmi gond vele !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest