- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
konrada
tag
válasz
hdtomi #20510 üzenetére
Az én MI8-asom az évek során azért előforduló többszöri leesés után egy (főleg azok hoz képest)viszonylag kis magaságból pottyanás után a képernyője megadta magát. (Pedig jól elvoltam vele.)
Így a választásom 14T lett, mert úgy megszoktam a MIUI-t (ami közben HyperOS) lett, hogy minden más idegesít, mert máshogy van.
Ez olyan kompromisszumos telefon, mely hardverben lazán tudja az 1 évnél öregebb csúcstelefonok specifikációit - IP68, 134 Antutu-s fotó (A MI8 89 volt, szóval tényleg látványosan jobb), 5G, 1,3 milliós Benchmark, 12 gb memória, 67W töltés, erősebb OLED, stb...), szoftverben viszont a csúcsot kapja meg, nem a középkategóriáét.
Az ujjlenyomat-olvasó tényleg rosszabb, mert valóban jobb volt a hátsó azért ,mert úgy egykezes, és a kijelzős érzékenysége sem olyan jó, szóval egy alapos kézmosás után sok nyomkodás után kóddal kell belépni.
Akkumulátorát nem érzem jobbnak, mint amilyen a MI8-asé volt jobb korában (igaz, több nagyfogyasztót kell kiszolgálnia: 8x gyorsabb procit, 5G-t.)
...viszont: mivel nem csúcs, van benne infra, ami nagy +pont.
Az ára: kb ugyanannyi, mint a MI8 volt anno, és az már az akkori csúcskészülékek között is olcsó volt, szóval valóban, az akkoriban tényleg kiemelkedő volt, de ennyiért a 14T is nagyon jó vétel, mert nem látom azt a pluszt a 14-esben, se a Samsung 24+-ban (de a 25+-ban sem), ami miatt megérnének azok dupla-tripla annyit.
(Ha csak nincs valaki nagyon rákattanva a fotózásra, mert valahol azért meg kellett húzniuk a határt a Xiaomi-nál, hogy a drágábbat is megvegyék. ...és nem fikázom a 14T fotóképességét, mert egyébként átlag userként nagyon jónak látom annak a képeit is, és AI játékkal abból lehet is sok érdekeset kihozni.
-
Smiro
senior tag
válasz
hdtomi #20510 üzenetére
Emiatt is írtam pár sort a 14-ről, mert nyilván ez tűnik ésszerűnek jelenleg. Ha ez lenne az első Xiaomim minden oké lenne, de mivel volt ugye egy igen jól eltalált, és még meg is van, tudom párhuzamosan használni, van összehasonlítási alap. És sajnos nagy áttörés nincs, hanem több apró dolog, ami szerintem sokkal jobb volt az elődben. Az ujjnyomatos feloldás zavar leginkább. Az üzemidő beállt, 80% töltöttség mellett is kijön 1,5 -2 nap nálam, fullon meg a 2 simán. Cserében jobban kell vigyázni rá, mert csak 300 az ára.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
hdtomi #20491 üzenetére
Kapott
@ arsenlupin Nálam úgy néz ki mindkét régi töltőkábelem volt a rossz.....az új kábellel hasít a töltés, nem akadozik
-
Jabby
őstag
válasz
hdtomi #20391 üzenetére
Kellett egy hét, mire megszoktam a Samsung felületét, de Nova-val használva Mi8-at csináltam belőle :-)
Beállítás menüben nagyon sok minden beállítható, de számomra nem logikus, ezért a mai napig is a beállítások --> keresőjében keresek rá egyes menüpontokra, beállítási lehetőségekre.
Előnézet elhomályosítást nem találok, de nekem ez nem hiányzik, viszont a lenti navigációs gomboknál az alkalmazások áttekintésének hosszan nyomása (Mi8-nál alkalmazás bezárására volt állítva) nagyon hiányzik.
A54 esetében a SOC sebességben nem veszek észre különbséget a Mi8-hoz képest, memóriakezelése hála az UFS 2.1-nek, lassúnak érzem.
Képernyőbe rejtett ujjlenyomatolvasó lassabb és pontatlanabb a Mi8-hoz képest.
Arcfelismerése szinte használhatatlan.
Ja, és vastagabb is, nehezebb is :-)Összegezve, használati szokásaimat figyelembe véve nem érzek nagy előrelépést, az A54 a kamera, a memória-managerés, a kijelző és a 4 Android fő verzió (és 5 év biztonsági) frissítés terén jobb, mint a Mi8.
Ha a Mi8 a mai napig is kapná a biztonsági frissítéseket, akkor engem még 1-2 évig kiszolgált volna. -
Steve1207
veterán
válasz
hdtomi #19989 üzenetére
Csupán azért, mert erősebb az említette esetben az snapi 845 és a 90Hz nem mondható nagy előrelépésnek úgy, hogy évek óta divat a 120hz a középmezőnyben is.
Nyilván nem a P9 Lite-hoz hasonlítottam az Mi8 topikban, de ahelyett még egy 50-60e-es M3 Pro is jobb, pedig az is egy éves és alsó-középkategória telefon. Én az Mi8-ra is arról a szintről váltottam 2018-ban. -
havri1
félisten
válasz
hdtomi #19842 üzenetére
OIS nincs, EIS van, de bitang jó. Én is féltem tőle, de tökéletes.
Kamera amúgy észbontó. Macró videó, audio fókusz, 4k/60fps, 8k/30fps, kis/nagylátószög, minden ami kell. Nekem bejön.
2 hiba van a készülékkel:
Amoled foltos, minimum fényerőn, sötétben, a szürke zöldes árnyalatú, és foltos. Mi11 és poco f3 biztosan szenved vele, tele a net vele. Aki azt mondja nincs jelen, az nem vette észre, vagy nem tudja mit kell nézni..én még nem láttam olyan készüléket, ami nem produkálná.
A proximity sensor helyett az ultrahangos szoftveres megoldás van, nem működik, szar úgy ahogy van, ezért pl zseb mód sincs.. -
-
Steve1207
veterán
válasz
hdtomi #19272 üzenetére
"Ha jó a kapcsolat Bluetooth ikon kis nyilakkal egészül ki a telefonon," -
ez így szerintem nem igaz, egy okos karkötő/óránál/mérlegnél se mutat semmit a telefon a notifyn, se bluetooth menüben, hogy csatlakoztatva van, ellenben a MiFit, Amazfit, MiHome kezeli a háttérben folyamatosan az adott eszközt (kivéve a mérleget, mert az csak addig aktív, amíg be van kapcsolva).
A többi eszköz esetében viszont fogja írni a bluetooth menüben is az adott eszközt, amivel párosítottad (hangszóró, fülhallgató, gamepad stb), megjelenik az adott ikon is némely esetben, hogy mi lett csatlakoztatva. Teljesen eszközfüggő, hogy mit mutat, de ha jól van beállítva a MIUI-MiFit közötti dolog, akkor jól kellene működnie.Nekem ilyen szempontból mindig a MiFit volt a baj, még jól belőve is simán el volt cseszve a MiFit, megy klasszul sokáig, xy frissítés és lecsatlakozgat, utána 2-3 frissítés múlva megint stabil (pedig kapásból a telefonra gondolnánk, hogy az dobja el a jelet).
(#19275) Knife.McL : szerintem az óra az általában folyamatos mindenkinél. A felváltva a többi inkább, amikor használod akkor bekapcsolod és párosítja az xy bt eszközt, kikapcsolod lekapcsol, de az óra az mindig megy így is, úgy is. Azért nem kell a kifejezéseken lovagolni ennyire (nembeszólás nyugi
)
Úgyhogy, ha mindenkinek a Mi Fit a baja, érdemes lehet az Amazfit app-al is tenni egy próbát, ha támogatja az eszköz (Mi Band 5 ment egy darabig biztosra azzal is).
-
Steve1207
veterán
válasz
hdtomi #16909 üzenetére
Ma kicsit tesztelgettem jobban ezt a mod-ot: színkezelésben sötétben a minimal mod oda vissza veri teljesen sötétben beltérben. Érdekes, mert láttam kültéri képeket, ott jobbnak hatott sokkal a minimalnál, pl ég fényképezésénél. Beltérben délutáni fényviszonyok között viszont számomra szerethetőbbek voltak a színek és mintha élesebb is lett volna ez az új.
A pici pici előrelépések ellenére inkább visszalépést érzek összképre, szóval a jól eltalált 7.2-es minimálnál jelenleg nincs jobb a "telepítem és fényképezek" jelleggel. -
Steve1207
veterán
válasz
hdtomi #16909 üzenetére
Fő a változatosság, mindig felrakom a legújabbat, ha jónak ítélem meg akkor az marad. Van aminél ősrégi app-ot használok, ebből simán mehet az új, mert kb a gyári is elég mindenre nekem, ez meg csak "vésztartalék", ha nagyon minőséggel szórakoznék.
De különösebb oka nincs, a minimal is jó. -
Karavik
veterán
válasz
hdtomi #14464 üzenetére
Nem, ezt mindenki félreérti. Először amikor beütöd a kódot, nem azt írja, hogy disabled, hanem azt, hogy "VoLTE carrier check was disabled" azaz VoLTE szolgáltatás ellenőrzése le lett tiltva a kód beírásával. Ez annyi tesz, hogy most már VoLTE-t manuálisan (force-olva) be tudod kapcsolni a készüléken.
Továbbá VoLTE kapcsolót ne a mobile networks alatt alatt keresd, hanem SIM card settings-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged