- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xy.zsolt
őstag
Ez a retek máv start rendszer nem engedi az app-ban a képernyőmásolást....nincs mobilnetem, csak wifit használok az meg hol van a vonaton hol nincs. Hogyan lehetne még próbálkoznom a képernyő mentésével a három ujjas technika helyett? Ja és persze olyan lehetőség nincs hogy jegy letöltése
Megoldodott.....net nélkül is látható az app-ban a már megvett jegy. -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
A MI8 tzelefonom leesett kijelzőre lefelé, üvegfólia nem tört, viszont a kijelző tetején és jobb oldalán el kezdett terjedni egy lila folt. Az érintést nem érzékeli. Menthető még, egyáltalán érdemes vagy kuka a telefon?? -
Steve1207
veterán
+1, nekem is ilyen volt rajta. Nálam 1,5 év után már észrevehető volt, hogy nem úgy csúszik az ujjam. Vagy hamarabb megtapad vagy a kosz tapad meg, de már nem tetszett, ég és föld most anélkül használni. Az viszont kétségtelen, hogy nagyon jól bírta.
A jóval kevesebbet használt cégesen a drágábbnak fél év után meg lepattant a sarka, pedig kb asztalon vagy táskában van... -
havri1
félisten
Amit találtam itthon cafele üveget, felraktam akkor. Nagyon prémium, tényleg minőségi, szép volt a kép, látható a különbség!
De..
2 fajta van. A notch körül van változás. Nekem a kis lyukú volt, sajnos a közelségérzékelőt zavarta, hívás közben sokszor éledt a kijelző, nyomkodnltam a kijelző. Ma reggelre meg a jobb felső sarka levegős lett így 1-2 hét után. Este semmi baja nem volt még. Nem bírtam konyomni a levegőt, elengedte. Hogy egyedi vagy nem. Passz.. Lehet ha picit arrébb került volna az üveg a szenzortól, első hiba nem jelentkezett volna, passz.
Most ment fel egy gagyi megint -
Sziasztok!
Két kérdéssel fordulnék hozzátok!
1: Mi vajon mikor kapjuk meg a hivatalos MIUI12-t? a feleségem MI MIX2S-én már egy hete települt.
2: Egy problémám lenne, ami igaziból a feleségem MI MIX2S-énél is fennál(t)... LG TV-nk van 2 is... Egész sokat használom a kivetítés funkciót... Eleinte tök jól ment, aztán a videók elkezdtek keresztül akadni, a hang pattogott... aztán egyre nehezebben akart rácsatlakozni a TV-re.. Mostmár oda jutott a telefonom, hogy látja a TV készülékset, de nem tud rá csatlakozni... Egyik TV-re sem tud csatlakozni... feleségem MI MIX2S-ével próbálva először pöccre rá tudtam küldeni a TV-re a teló tartalmát, majd az is elkezdte ezt csinálni hogy egyre nehezebben-egyre nehezebben...
Ez valami egyedi hiba, vagy ismert issue, esetleg van rá megoldás?
Köszönöm előre is -
darvinya
titán
Hétfőn elvileg megkapom Poco F2 Pro-t.
Így búcsúzok tőletek. Köszönöm a segítséget. -
xy.zsolt
őstag
8 órát állt a polcon a mobil, hozzá sem nyúltam és zabált 20%-ot....ment a francba a 9.04 és feltettem a 9.03-at helyette....úgy néz ki működik jól, de kíváncsi leszek a "fogyasztására"
-
Steve1207
veterán
válasz
gallimi #18582 üzenetére
Simán Magisk alól telepíted a magisk-es modult az adott android verzióhoz valót vagy twrp-ből a sima twrp-s változatot, amelyik kényelmesebb.
[link] ez a fő fejlesztési linkje, hogy Mi8-on, pláne MIUI alatt hogy működik az passz, lehet behal az egész és crash-el, van akinek nyűglődik még AOSP alatt is. Utána kell olvasni, hogy melyik változat mi alatt megy rendesen. -
gallimi
tag
Nekem úgy néz ki jó a Bluetooth. Most már második napja. Van kapcsolat az órámmal. Viszont szeretnék egy dolby digital plust felrakni, de nem találok egy jó leírást ill. linket. A youtube-on száz féle és mindegyik más telepítés. Tudnátok ebben egy kis segítséget adni. Köszi
-
azorahai
csendes tag
válasz
havri1 #18487 üzenetére
Szia!
Nem tudtam hogy custom romra gondoltál, azt hittem a kolléga global stable releasere gondolt. Gondolom Ő sem tudott az eudev custom romról, vagy nem szeret vele pepecselni, és inkább megvárja a hivatalos updatet amivel nem kell trükköznie.
De örülök, hogy jó az eudev is, virágozzék minden virág. -
kurtuzov
senior tag
válasz
xy.zsolt #18561 üzenetére
EU 8.20 sokkal jobban bírta szerintem akkuval mint a 9.04
~7 órás endomondo track után ~10% körül maradt 8.20 nál, két hétre rá csak 3%.
Azért nem teljesen ugyanaz, mert talán kicsit több böngésző/térkép nézegetés volt megállásokkor 9.04 mellett, illetve amikor 3%-on kilőttem minden appot és a GPS-t is kikapcsoltam akkor utána maradt 3% illetve egy óra múlva még 30 percnyi endomondo használat is belefért és maradt 3% az akku...
Hamarost újra kipróbálom de ezúttal viszek power banket tartaléknak. -
havri1
félisten
Én most így konkrétan nem tudok neked mit mondani, ugyanis soha az életben nem használtam globalt, stabilt főleg nem (amúgy a stabil csak mint tudjuk egy elnevezés). Lásd előbb pár nappal, srácnak BT gondja volt, egy hivatalos stabil kiadással.
Annyit tudok, hogy tegnap jött vissza szervizből a régi mi5-öm, azon miui 11 van. Alig találtam meg benne dolgokat.. Nagyon sokban más, kinézettől kezdve, menürendszeren át. Én megszoktam.
Ami fent van, és fut a háttérben, az fogyaszt, lassít, nyilván nem sokat, de ha több ilyen van, az igenis lehet hatással a rendszerre. Sok rendszerappot nem lehet eltávolítani, tiltani. Pl nekem térképet nem sikerült ha jól emlékszem. Google fotó stb stb -
Smiro
senior tag
válasz
havri1 #18577 üzenetére
Oké Havri, a nők is azt mondják, a méret a lényeg, a 12 meg nagyobb egy egységgel
. Google cuccokat már gyopáltam, amiket nem használok. Tiltással, amit lehetett töréssel, de van, amit használok. Elfér, mappába dugtam, nem is látom. Tárcsázó: rohadt keveset tárcsázok, név alapján hívok. De müködik az is rendesen. Az újdonság érdekelne, mert látvány már itt is van a stabilon, animációt meg kilövöm, nem kell. A tudat valóban játszik, hogy ha van újabb, akkor azt tegyem fel, de a ratio meg azt sugallja, hogy ami müxik, azt ne baszarintsam el. A ropogós 12 meg a jobb akku merítést hozta csak, ahogy innen kitűnik. Szóval így nem lenne felhőtlen a nagyobb szám tudata
Ha a tényleg számító pluszról dobnál infót
-
Smiro
senior tag
Őszintén: mi az a plusz, ami a gyári G.Stabil tényleg stabil, gond nélküli működését megéri lecserélni. Mert másról sem olvasni itt, mint holl ez szar, hol az nem müködik, eltűnik, zabálja az energyt, kilép, stb-stb. Komolyan mondom, a stabilra kiadott frissítéseket felrakom és minden flottul müködik lassan 2 éve. Csak pislogok, milyen hibákról írtok. Szóval miért éri meg lecserélni a gyári működőt egy hektikus zsákbamacskára? Minden pénteken csak a para, hogy vajon kijavították-e, lesz-e újabb hiba, etc. Választ előre is kösz
-
havri1
félisten
válasz
xy.zsolt #18567 üzenetére
Az én felhasználási szokásaim mellett, így cirka 2 éve alatt megszoktam, hogy naponta 2x töltöm.
Most elég 1x, több mint 24h-t kibír úgy a telefonom, hogy 25% körül van 22,5 óra után
Accu Battrey alapján így átlagosan (vegyes) 3.3% per óra. Idle 1,2% per óra.
Itt azért sok telefon és volt elég sokat használva. Ennél sokkal jobb stat is kijött.
Éjjel pl 0,4-0,8% per h a merülés. -
havri1
félisten
válasz
xy.zsolt #18565 üzenetére
Én sok mindent kilövök. Eleve azokat az alkalmazásokat,amiket nem használok, tiltok. Health meg pár dolog. Szinkronizálásokat isminimumra, Mi, Google.
Helymeghatározás ki, automatikus indítás csak 2 app. Altatás minden, memória törlés kijelző kikapcs 1 perc után.
Este 20-08-ig akkumulátor kímélő on, ez korlátoz sok háttérfolyamatot. -
xy.zsolt
őstag
2napja felraktam a legutolsó frissítést.....azóta mintha jobban zabálná az akkut, de még figyelem egy napig. Ha így marad akkor visszarakom egy régebbi verzióra.....a kérdésem az, hogy ezt megtehetem úgy ahogy eddig, pl egy már lementett (legjobbnak tartott) júniusi frissítésre? Nem okozhat semmilyen galibát?
-
gallimi
tag
Na felraktam az utolsó v11 eu stabot eddig minden ok. Teszt van.
-
gallimi
tag
Na miután belaktam a rendszert használtam a Bluetooth-os dolgokat, minden okés volt de csak kb 2 órát. Majd hívni akartam egyik kártyáról sem ment, így kezdődött reggel is. Majd újra indítás után ugyanúgy nem működik a Bluetooth. Na ilyenkor mi van . miui 12 stab eu raktam fel.
-
gallimi
tag
Sziasztok egy kis segítség kellene. Ma reggelre úgy döntött a teló, hogy nem kapcsolja be a Bluetooth-ot. Csak villog a kis piktogram az értesítőn. Se órát sem hangfalat nem lát. Újratelepitésen kívül mit lehetne még csinálni. Miui12 eu stab van rajta.
-
HUNited
őstag
Napok óta nem akarja letölteni az updater a frissítést. Minden kiszolgáló offline neki. Lol.
-
GAbre
veterán
Azt valaki tudja,ha próbálok twrp-t felrakni telefonra,és powershellben elindítom a flash-t miért vár a telefon,és nem történik semmi,mi lehet a baj?
-
Steve1207
veterán
válasz
JoHn123 #18535 üzenetére
Azért Xiao-nál nem meglepő, ha 2-3 félét is használnak egy szériában, akárcsak kijelzőből. Egyiknél minden fajin, másiknál kis problémák. De nem is arra kell alapozni, hogy custom rom-on majd jó lesz. Fizetsz egy készülékért, elvárod, hogy korrektül működjön minden gyárilag.
OFFOFF: épp a Band-nél is szóbakerült, hogy xy appal kell használni meg custom fw-rel. Oké, hogy mi szeret(t)ünk ilyeneket bütykölni, de nem nekünk kellene megoldani. Lelép 1-2 fejlesztő, mert beleun az egészbe és ugyanott vannak, hogy aki eddig kitartott az is keres mást
-
JoHn123
tag
-
Smiro
senior tag
válasz
darvinya #18532 üzenetére
Egyetértek. Viszont a stratégia nem biztos, hogy jó. Szerintem nagyobb márkahűséget lehetne produkálni hosszabb termék támogatással, ha meg esetleg visszavennék beszámítással egy újba a telefonokat, lehet kevesebb szemét is termelődne újrahasznosítással és pláne maradna mindenki a márkánál.
-
Smiro
senior tag
Ameddig tart a gyári garancia, sajnos addig tart a támogatás is. De ez így van a fotózás terén is, meg több más téren is. pld.: 20 milliós autóhoz adnak 5 térkép frissítést... Az is 2 év jó esetben. Az már bosszantóbb mondjuk, bár az is gáz tényleg, hogy nem a proci végkimerüléséig lehet frissíteni a telefont. Aztán ha már behal a telefon, mert nem bírja a motor az új verziót, könnyen szívvel is vált a tulaj, mint régebben az Apple Mac-nél például.
-
Steve1207
veterán
válasz
xy.zsolt #18528 üzenetére
Ebben is van valami, de elég megnézni mit hoz ma egy középkategóriás telefon, ott bőven eladás. Én vígan ellennék egy Redmivel is, főleg, hogy hozza az Mi 8 körüli szintet mára. Majd a Realme-nek nézek utána, mert a pixel ui miatt nekem jobban bejönne alapból, csak valamelyik kisebbe rakjanak egy értelmes kamerát.
-
-
Steve1207
veterán
A miui is kérdéses volt, volt aki tovább kapta, volt aki nem, igazából mindegy olyan minimálisak a különbségek.
Arra viszont kíváncsi lennék az új modelleknél, hogy az ilyen fényerő és hasonló szenzor hiba jelen van-e (bár én gyanítom ez hardveres szenzor hiba és "ez ilyen"), vagy bármilyen más hasonló hiba. Még mindig úgy látom, ami kezdetben nem működik normálisan Xiao-nál az évek múlva se fog, bármilyen szoftveres finomítást is végeznek.
Ettől függetlenül nincs okunk sok panaszra ár/érték arányban még mindig. -
Ájvé
veterán
válasz
Steve1207 #18524 üzenetére
Így van kevesebb modell volt vagyis több időt fordítottak egy-egy modellre, és nrg_52-nek is igaza van, kisebb cég volt nem csak ontotta így a készülékeket. Az egészben a nevetséges hogy ugyan úgy megvan után azok hibák mint régen (automata fényerő szabályozás Mi 3-on is probléma volt). Régen azért ha főverzió nem is volt de MIUI sokáig jött, Mi 3 is évekig kapott még MIUI-t ha főverziót nem is (hivatalosan a SoC már volt támogatott), szóval igen szomorú hogy ez van.
-
Steve1207
veterán
Kevesebb modell volt piacon annak idején, de itt is megvan azért a 3 android és miui verzió stable szinten. Ha azt nézzük amúgy a pie és miui 10 óta minimális a különbség. Anno nagyobb ugrások voltak használhatóságban is, így nem vészes ez.
Most így rákeresve gyorsban, Mi 8 minden válfajából volt 5 változat, Mi 10-ből már most van 10 változat, vicces -
Ájvé
veterán
válasz
Corsa02 #18521 üzenetére
Mi 3 kapott 3 főverzió is, ha hardver miatt nem lehetne megérteném, de nem ez van és még MIUI-t se fog kapni ezek szerint, pedig az jóval tovább szokott még lenni (3-4 év is akár), szóval ez tényleg szomorú. Egyszerűen Xiaomi nem akarja tovább támogatni (vegyél újat), de igaz hogy legtöbb gyártó ugyan ezt csinálja.
-
Corsa02
őstag
válasz
FrankMonzano #18520 üzenetére
Pontosan 2 évig támogat a Samu is főverzióval...sőt az Alpha-t annak idején csak 1 évig... Huawei szintén 2 év... Ez ilyen.
-
apple87
senior tag
Sziasztok valahonnan le lehet tölteni a global Stabil miui 12 őt mi8 ra?
-
janos666
nagyúr
válasz
havri1 #18516 üzenetére
Nem tudom, hogy kinél van baj, és kinél nincs, de szerintem előbbiek közül sokan nem tudják, akkor sem van.
Pl. én láttam már olyan olyan szolgáltatást, hogy orosz hacker árul feltört telefonokat azoknak, akik szeretnének illetéktelen SMS-eket küldeni (távoli eléréssel). -
havri1
félisten
Egyáltalán miért fontos ez a bizzonsagi akármi?
És azokon a készülékeken, amikre évente 1-1 frissítés jön, ott ez nem volt baj sosem? -
Steve1207
veterán
-
janos666
nagyúr
válasz
huliganboy #18509 üzenetére
Az akkuhasználatnál még ott a standby, mint fogyasztó?
Bár ránézésre, az esti merülés alapján ez lehet kozmetikai hiba, mintsem extra CPU fűtés, kb. 15%-ot merült az este.Amúgy nekem most esett le, hogy az AkkuBattery azt nem is méri, hogy mennyit sikerült elfűtenie a telefonnak, pedig tudna ugyan úgy szummázni, mint a töltést, és érdekesebb szám lenne (új akkuból se jön vissza 100% abból, ami belement, öregből még főleg).
FrankMonzano - Az lesz még kellemetlen, ha vissza kell tenni a Global Stable-t, mert arra még jön Security, erre pedig nem. De nem tudom, hogy utóbbi jön-e majd.
-
nrg_52
addikt
válasz
FrankMonzano #18510 üzenetére
Mashol ennyi frissites sincs, vagy ha igen, csak ront rajta, belassitha stb.
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
FrankMonzano #18510 üzenetére
Már jó ideje lehetett tudni, hogy lassan vége a támogatásnak.
Most az EU dev-nek van vége.
De valószínű EU stabilnak és a Globálnak is lesz még új verziója.Két éves a telefon. A többi gyártó tovább támogtja a készülékeit?
Jellemzően nem, úgyhogy ha más márkát veszel, nagy valószínűséggel ott sem lesz hosszabb támogatás.
Szomorú, de ez van. -
FrankMonzano
őstag
Sziasztok! Ez komoly, hogy nem lesz több frissítés? Anno az Mi store-ban a Lurdyban lazán mondta a csóka, hogy nagyon sokáig lesz rá frissítés. Aztán global dev megszűnt, most meg vége a frissítéseknek. Lehet ez volt az első és egyben az utolsó Xiaomi.
-
g_g_g
Topikgazda
-
g_g_g
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest