- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bil
tag
Nekem /e/ OS van rajta, ami elég közel áll a Lineage-hez, annak a felrakása nem bonyolult és van szép leírás mindkettőről.
Nálam eleve nyitva volt a bootloader, mert gondolom kínai modellt vettem, amire felimádkoztak egy EU-s ROM-ot.
Amennyire tudom, a többi telóval ellentétben a bootloader nyitása kicsit bonyolultabb, mint mondjuk az Oneplus-oknál, tehát nem elég a "fastboot bootloader unlock" parancs, hanem mintha Xiaomi fókkal is kavarni kéne, de erről nem tudok konkrétabbat.
Android 13 alapú egyébként, de lehet a Lineage már 14-nél tart, nem tom.
Maga a ROM működése teljesen jó, de mondjuk Lineage OS-éknál komolyan veszik a kompatibilitást, tehát ha ott azt mondják, hogy műxik a rendszerük a telón, akkor nem lesz gond a napi használattal jó eséllyel. -
bil
tag
Nekem most az van benne, mármint Nohon. Accubattery szerint 70%-os kb. Rendeltem egy újat, de ezzel még én is elleszek valameddig.
-
bil
tag
Hi, sorry a topik feltámasztásáért
Tudtok olyan GCAM-et, ami elég faja és kezeli rendesen a telefotó, azaz zoom lencsét?
Találtam egyet, de egyrészt nem kifejezetten MI8-hoz van, plusz szürkületben nem túl acélos:
MGC_7.4.104_Parrot043_v5
Egyébként főzött Android 13 van a telón. Csak azért írom ezt le, mert anno az OP7T-nél is láttam, hogy volt külön stock és nem-stock ROM-hoz GCAM - nem tudom, mi lehetett a különbség.
Köszi & üdv,
bil -
bil
tag
Szerintem lineage os-t is lehet rá tenni, ha jó az akksi, csak régi a rendszer, és persze ha az embernek van hajlandósága mókolni kicsit.
Talán a lineage android 13-nál tart a Mi8-on.
Nyilván a bootloader nyitás miatt le kell mondani pár dologról. Pl. mcdonalds alkalmazás, és talán még lehet más is.
A lényeg, hogy van még élet a Mi8-nak ilyen téren. -
bil
tag
válasz
petyus_ #20347 üzenetére
A beragadt billentyűzet okozhat furaságokat. Jó eséllyel erről van szó. Családban is van egy Mi8, ott az egyik hangerő gomb ragadt be, újraindították, vmi recovery menübe került, volt riadalom.
Elvileg nem nagy hiba, de lehet egy 5-10-esbe is fájhat a javítás, hacsak nem te esel neki. Bár akkor meg lehet, hogy alkatrész is kell, stb. -
bil
tag
válasz
Steve1207 #20274 üzenetére
Sziasztok!
A jobb oldali gombok megadták magukat. Szépen kattognak hangra, de a felfele gomb mintha mindig le lenne nyomva.
Elvittem Fixity-be, mivel 1-2 éve () láttam itt vkit ajánlani őket. Ha már ott voltam megkérdeztem, hogy akksit is cserélnének-e, mert gyári van benne - olyan 75%-os lehet.
Azt mondták, hogy eredeti már nincs, de volt egy prémium márka, ami még drágább is, mint az eredeti, de már az sincs. MOndtam nekik, hogy nézek a neten akksit, és akkor jelentkezek, hogy azt is tegyék bele, hogy ha már felnyitják a gombok miatt.
Persze a Nohont rendeltem én is - talán még idén ideér Kínából.
A kérdésem az, hogy még mindig jónak számít az a szervíz? Vagy fentebb leírt beavatkozásokra van vki, akit ajánlani tudtok?
(én nem akarom magam csinálni, nem azért mert büdös a munka, csak nem vagyok jó ezekben)
TX!
Bil -
bil
tag
K. jó kis telefon, simán elég még ma is!
-
bil
tag
válasz
st6969 #19850 üzenetére
Ne 1 töltés alapján dönts. Reálisabb értékhez nézz egy hónap múlva az AccuBattery-re.
De amúgy az van, amit fentebb írtak, akkor cserélj, ha már kevésnek érzed a naftát. Nekem most 79%-os, de még elvagyok vele. Meglátjuk, mindenesetre cserére DIY módon én nem vállalkoznék, mert nem vagyok szerelgető típus. Írtak itt vmi érdemes szervízt, talán Fixity volt a neve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Linux kezdőknek
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam Deck
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest