- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
Új hozzászólás Aktív témák
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #3570 üzenetére
én tegnap feltettem a decemberi gyári romot, mielőtt upgradeltem az 1.7-es vanillára, és megnéztem, mit tud az alap recovery. kétféle wipe opciót (system meg még valami) ajánlott fel, meg a rebootot. nem volt túl nagy választék.
kurva jó egyébként ez az 1.7 vanilla, csak ajánlani tudom. az igaz, hogy a korábbi bugokat nem javítja, de újakat sem produkál, és hát a sebessége... na az valami elképesztő.
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #3569 üzenetére
Az Android sajnos nem GPL licence alatt fut, csak a kernel.
Engem ettől függetlenül nem nagyon érdekel, használom a custom rom-ot, mert azzal legalább működik rendesen a telóm.
Ha gebasz van akkor meg vissza a gyári. Ha be sem lehet kapcsolni akkor meg már úgyis mindegy. Valószínűleg ők sem fogják tudni.Cserélik az alkatrészt vagy az egész telót, és rakják rá a gyári SW-t. Az SW frissítés az annyira alap a szevíznél, mint hogy levegőt veszünk.
Azt esetleg megnézhetné valaki akinek gyári ROM van dec update-tel, hogy ha recovery módban indul a teló akkor mit lát.
-
Akron99
aktív tag
válasz
llaszlo #3553 üzenetére
A garancia elvesztése nem azt jelenti, hogy nem javítják meg, csak annyit, hogy fizetned kell a javításért. Ami szerintem érthető. Miért terhelné magát (ingyen) egy szervíz a user hülyeségei miatt. A garancia a gyártó hibájára vonatkozik, nem a userére. Éppen elég hibája van enélkül is a telónak.
-
n00n
őstag
válasz
llaszlo #3553 üzenetére
Viszont az SW esetleges hibái kihathatnak a HW-re. Ez ellen úgy lehet védekezni, h csak akkor garantálja a T a telefon működését, ha a saját SW-jét használod. Félreértés ne essék, én is örülnék az ellenkezőnek, de nem tartom túl valószínűnek. Egyébként több fórumban is ezzel foglalkoznak mostanában, elég felkapott téma lett.
-
szente
addikt
válasz
llaszlo #3483 üzenetére
Pter_:balfaszságomat próbáltam leplezni egy kis poénkodással azért is volt ott a smile.valszeg össze kevertem a két romot,de azért köszi a választ!
valaki aki regizve van a modaco-n és tud angolul,nem akar szólni paulnak,hogy javitsa ki azt a bugot,mikor youtube-os viedot inditok a lejátszóval,akkor elindul a music player?rohadtul idegesítő,már a gyári romban is benne volt...
-
n00n
őstag
válasz
llaszlo #3498 üzenetére
Decemberi T-s romot használok, kb 5-6 filmet átmásoltam kíváncsiságból az SD kártyára kábellel (olyan 10 gb volt kb) és mindegyik simán átment, nem szakadt meg soha se.
Itt is lehet kockát forgatni?
Ennek az időjárás widgtnek és netán a háttérnek nem tudjátok a nevét?
Ez melyik home?
Remélem valaki rájuk ismer.
Szeretném kicsit kipofozni az Androidon, mert az enyém nagyon puritán és ha valakinek mutatom csak rossz hírét kelti a telefonnak.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
llaszlo #3426 üzenetére
ez szerintem fut 1.5ön is, az 1.6ot onnan gondolod, h azt írják, h "1.9.09: Updated for Android 1.6 (Donut) devices"?
itt arra gondolnak szerintem, h támogatja már az 1.6os gépeket is... de sose lehet tudni, ki hogy érti ezt
én úgy értelmezem, h az 1.5öt tudja, és már az 1.6ot is... de ki kell próbázni
-
eami
veterán
válasz
llaszlo #3383 üzenetére
egy idő után besárgul...
ez csak egy példa de sok ilyet láttam már
a gáz az hogy elég jól tapad... bár ezeknél a kijelzőknél nem para de resistive kijelzőknél olvastam olyat ami magával rántotta a touch panelt is (főleg HTCknél)
-
-
Akron99
aktív tag
válasz
llaszlo #3336 üzenetére
Hát itt túl a 3000. hsz-on, neked is jut minden oldalra egy (vagy több) bejegyzésed, hogy éppen mi nem működik, vagy nem úgy, ahogy kellene
Lehet rászánom magam a rootolásra, de kétségeim vannak, hogy az lenne az igazi megoldás.
Kezdetben minden rendben volt. Jó aksi idő, nem lassult, működött minden.
Most az a legújabb, hogy amikor rádugom USB-re (csatlakoztatom PC-hez), akkor a kijelző meghülyül. Nem reagál az érintésre, magátol mozog, ha mégis reagál az érintésre, akkor nem ott, ahol megérintem, így nem tudom lehúzni az értesítési sávot, hogy rábökjek az USB kapcsolódásra, viszont véletlenszerűen elindítok mindenféle programot a screen-ről Ahhhhhhh!! -
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #3284 üzenetére
nem igazán értem, ez miért baromság. inkább tény, bár tényleg evidencia.
nekem kb. kereken egy napot bír ki, de nálam egész nap 3g-n van folyamatos szinkronizációval, időjárás és mindenféle szarság frissítéssel, emellett netezek vele legalább két órát (ebből egyet wifin), zenélek még másfelet, és amúgy is tolom rajta a dolgokat, így szokott este 10-re lerohadni.
bár kint van a home-on a battery widget, igazából nem sok értelme van, mert nem mutat reális számokat használat közben, ahogy erről fentebb volt is szó. de megtanultam, hogy melyik érték kb. mit jelent reálisan, úgyhogy igazából így is hasznos indikátor.
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #3254 üzenetére
Az ünnepek után nekem volt egy időszak, ami kb. felfogható ilyen tesztnek. Minimális használattal - kis telefon, egy kis wifizés - 3.5 nap után volt 20%-on a teló. Egy rossz szavam nincs az akksira.
Ja és a fotókat ténylg rendesen javítják a remegés érzékelő fotóprogramok, a snap photo-t és a camera fx-et próbáltam, mindkettő tudja ezt és sokkal élesebbek velük a fotók.
-
Eclips21
őstag
válasz
llaszlo #3254 üzenetére
Nem tudom ti mit nyavalyogtok én Dec 28.-án vettem a telót, de semmi baja azóta rendes teló és nem merülget le magától mint másnak és a widgetek lassan jönnek be ez is hülyeség vagy valamit változtattak azóta a telón és nekem pont az van, de nálam semmi lassulás semmi akadás nem volt még az alap rommal sem viszont a hang az tényleg szar volt.
-
zs0lt33
csendes tag
válasz
llaszlo #3242 üzenetére
Persze a szoftvert is elszabták, de biztosak lehettek benne, hogy a lehető legolcsóbb alkatrészeket rakták a fedél alá, amik még épp működnek. Igaz ez a mozgásszenzorra, a GPS-re, a trackball-ra, a kamerára, az akksi töltöttséget mérő szenzorra, és még sorolhatnám... reméljük, hogy 2-3 hónapon belül kipofozzák a szoftvert, hogy ezek elfogadható szinten működjenek. A custom ROM már alakul, nem reménytelen a kis szappantartó
-
Akron99
aktív tag
válasz
llaszlo #3228 üzenetére
Gyári romom van.
Googlizás után találtam olyat, hogy SD kártyán létre kell hozni pár mappát (media/audio/nitfications) és ide kell bemásolni az mp3-at. De ez nem jött össze...#3232 Én szerintem magamtól is elég pontosan megtudom határozni, hogy hány órakor akarok ébredni, mindenféle szenzor nélkül
#3229 Használd az agenda nézetet vagy a calWidget-et teljes asztal szélességben. Amúgy jogos a probléma.
Amúgy nehezen tudom eldönteni, hogy a Pulse hardver és ROM a sz@r vagy az Android jár ennyire gyerekcipőben. Mindenesetre egyre inkább az a vélemyényem, hogy komoly használatra alkalmatlan a telefon. Több, mint egy hónapja próbálok vele megbarátkozni, de élesben még mindíg a win mo-s PDA-ámat használom.
Tiniknek iskolába járni elmegy. Jó játék, de számos nemcsak bosszantó és idegesitő hibája van, de alkalmasint kárt is okoz, így még az egészségre is káros. Megbízhatatlan.
-
szente
addikt
válasz
llaszlo #3191 üzenetére
"Lehet nem kéne hülyeségeket csinálni a telóval és rendesen működne ("kivettem a kartyat es allora fagyott a telefon")"
jó hát valahogy ki kellett próbálni,hogy tényleg tutira müködik az app2sd.
más durvaságot nem csináltam vele és előtte is voltak problémák.
pl a pandánál beállitottam,hogy ha rábökök a kijelzőre akkor ott buborékoljon.na pl nekem a buborékok akadnak.meg pl a menüben görgetés nálam nem folyamatos.
nem lehet hogy azért van,mert lassú a memóriakártyám?már nem egy mai darab(2 éves)...régen az alap t-mobileos szoftal pl néha megállt egy pillanatra a zene amikor hallgattam.
de egyébként a panda nálam gyorsabban tölti vissza a homba lépésnél a widgeteket mint a t-mobileos szoft,de az egész telefon lett lassabb.érdekes egyébként nekem még sosem lépett ki a panda homeból.... -
DarkByte
addikt
válasz
llaszlo #3154 üzenetére
A Java forrásból fordított natív kód egy köztes úgynevezett byte-kóddá fordul, ami közvetlenül nem futtatható egyetlen fizikai processzoron sem (kivéve a kimondottan Java processzorokat, de ezek úgy tudom nem terjedtek el). A Java virtuális gépnek (jelen esetben a Dalvik VM-nek, mivel Android-on nem a klasszikus Sun féle Java van) kell ezt a köztes byte kódot az aktuális vas processzorához lefordítania. Miért jó ez? Mert a kód hordozható. A virtuális gép tudja hogy mely parancsot mivel kell kicserélnie hogy az adott processzoron az adott műveletet hajtsa végre. Hátránya nyilván hogy rontja a teljesítményt, főleg Android-on ahol a Java nincs JIT-elve (Just-In Time compile=a kód aktívan használt utasításait lefordítják gépi nyelvre és ezt a memóriában is tartjuk amíg szükség lehet rá; amikor olyan kódrészletre van szükség ami nincs lefordítva még, azt épp akkor fordítja le. A sima Java fordítók induláskor előre átfordítják az egész programot ami miatt lassan indul a program)
-
-
juan88
tag
válasz
llaszlo #3106 üzenetére
nem jut eszembe az útvonal, de az tuti, hogy ha feltolsz egy új home-ot, vagy frissíted a pandát, amikor először kilépsz a home-ba fel fogja neked kínálni, hogy melyik home-ba akarsz kilépni.
1. ott én kipipáltam, hogy mindig a pandába lépjen.
2. ott 100% hogy kiírja a módosítás útvonalátugye, hogy nagyon ott van a cucc.
Az új verzióban átfordul az asztal, meg a menüpad is!
az mekkora számolási teljesítmény, hogy minden ikont egyesével átfordít? ez nagyon ott van (a drawer settingben tudod amúgy állítani)
megkaptam a pénzt, használd egészséggel a kendőt, ha bármilyen más termék érdekel pm.
-
llaszlo
veterán
-
norbesz74
aktív tag
válasz
llaszlo #3058 üzenetére
Igen ertelmes valasz.xD kocsit latal mar tonkre tenni egy rossz gomb nyomaskombinacion? Vagy szem ellenzo nelkul volt mas keszuleked? Volt magic, sziphonom, htc diamond, nyomi e71 de meg egyiket se tudtam hazavagni. De annyira benna vagyok, hogy nekem sikerult pulse-t 2x hazavagnom? Keszulek nem hibas, mert egyszer a gomb kombinaciomiatt haza, amit nem volna szabadna. masodik egy szoftware frissitesnel, mely tokeletesen vegez vittem es nem egybol jot elo, mert egy fel delutant ment vele. Ahogy szoktam keszenletibe rakom reggel behal. Azt miert nem a temahoz irogatnak? Ja mert magyarok vagytok
-
-
Eclips21
őstag
válasz
llaszlo #3023 üzenetére
rendesen mindent megcsináltam ami le volt írva
rendesen csináltam backup-ot is meg minden a rom felrakása is rendesen ment semmi hiba nem volt utána rámentem a system reboot ra azthiszem az volt a neve e az tuti alegfelső volt abban a menüben majd nem indult el a rendszer rendesen a végtelenségig újból indítja magát
-
Pter_
tag
válasz
llaszlo #2998 üzenetére
Mac-em van, de azon semmi ilyet nem tudok csinálni úgyhogy ilyenkor mindig windows-on próbálkozom, általában sikerrel. Most is a file-t már sikerült lemásolnom a gépre, kijavítottam az ominózus sort, de aztán a visszaírás nem megy. Illetve azt írja a gép, hogy visszamásolta, de közben mégsem. Szerintem még mindig a mountolással van probléma. A telón próbálkoztam újra better terminalban. A bounty által írt sorra mount -o remount,rw /system visszadobja bárminemű tájékoztatás nélkül a su prompt-ot, ha a vessző helyére /-t írok akkor pedig ezt írja ki: cannot read /etc/fstab: No such file or directory
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2990 üzenetére
Adbhez asszem annyi kell win alatt, hogy az Adb és AdbWinApi.dll-t bemásolni C:\WINDOWS\System32-be. Az sdk-ból vagy a Pulse-hoz adott cd-ről.
Pter: ha csak annyi hiányzott már, hogy elmentsd a fájlt, akkor ahogy írtam, ha szerkesztés előtt a telón a better terminalba beírod a mount-os parancsot, utána szerkesztheted a fájlt. A terminalban a parancs előtt su+ enter kell, hogy root jogokat kapj.
-
kaller1
veterán
válasz
llaszlo #2937 üzenetére
Leszakadhatnátok már erről a warez témáról,mert úgy sem vezet sehova...
A marketből meg biztos itt is sokan megvennének dolgokat,de ha számunkra elérhetetlen szolgáltatás,úgy nehéz lesz,szóval én megértem azokat,akik (android progiknál maradva) a fizetős appokat beszerzik egyéb helyről.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
llaszlo #2937 üzenetére
a dolgok miértjén is gondolkodj el llaszlo...
miért akar mindenki ingyen pl. játékokkal játszani????
elárulom: nem mindenki teheti, és engedheti meg azt magának (veled ellentétben) h több 10ezreket költsön a szórakoztatására...
(ez csak egy példa volt!! de ugyan ilyen egy programrom is a telefonra, egy mp3 stbstb) -
alansmithee
tag
válasz
llaszlo #2921 üzenetére
jól van akkor mostantól szenté vagy avatva.... mondjuk sztem csak egy álszent majom vagy de mindegy...
loopok... ahogy vesszük... ha neked az lopás hogy google-be beírok valamit aztán leszedem azt a valamit valahonnan akkor lopok... ha mész az utcán és látsz a földön egy 100ast és sehol senki akkor nem veszed fel? ugyanaz.....
és hogy ezzel megkárosítok valakit... ugyan kit? akik a tényleges munkát végzik úgyse sokat látnak abból amit ti szentek kifizettek... akik meg a pénzt kapják azoknak meg van elég...
egyszer már volt valaki itt ilyesmi miatt pellengérre állítva most gondolom én leszek... leszarom... nem bírom ha sznob idióták véleményt formálnak rólam mikor azt sem tudják ki vagyok és honnan...
-
-
Joeker67
aktív tag
válasz
llaszlo #2927 üzenetére
Már tervezem egy ideje, hogy kitanulom a Linuxot.
Lehet, hogy az a baj, hogy az 1 Gb-os kártya sima SD, a 8 Gb-os SDHC?
Mi a különbség? Ha az 1 Gb-os kártyát formázom swappal, azzal minden jó, sőt sokkal gyorsabb a telefon, a 8 Gb-os kártyát ugyanúgy formázva nem látja.Egyébként neked sikerült végül is az 1.6-os romot lecserélni?
-
alansmithee
tag
válasz
llaszlo #2904 üzenetére
erről volt már szó... élesben használni nem tudom mikor fogom... csak azért hogy legyen meg nem fogok érte pénzt adni... de ha meg lehetne oldani ingyen akkor miért ne?
gondolom neked mindened jogtiszta... jól van gratulálok hozzá.. ha megtehetném nekem is az lenne.. de nem tehetem meg szal marad ez...
köszönöm a figyelmet..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest