Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nexion218
tag
válasz
#03372544 #28398 üzenetére
Az összeset jelenítse meg. De már az 5.1 van fent és most okésnak tűnik a dolog... Igaz hajnalban bütyköltem és Beállítások/Alkalmazások/Mind környékén vhogy kiadtam a 2 db Telefon nevű alkalmazásnak az engedélyt, hogy kibújhasson a Prioritás üzemmód alól (lényegében whitelist-re tettem őket), de egyrészt már nem találom ezt az opciót (
) másrészt nem tudom, hogy változatott-e vmit...
-
Köszönöm a válaszokat!
Amint otthon leszek már kezdek is neki az updatenak.
/nekem eddig egyik rendszerrel sem volt gondom/L
-
nexion218
tag
válasz
MaxxDamage #28393 üzenetére
És sztem ne OTA legyen... Úgy nekem is 400 MB körül írta, de PCC-vel gépen majd' 10 percig töltötte lefelé az új szoftvert, gyanús, hogy nem 400 mega volt hanem legalább egy giga. Nekem T-mobilos, egyelőre szuper. De kb. az elmulasztott hívások értesítéseit leszámítva eddig se volt semmi bajom vele, szóval nem tudom mit mondjak..
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Tudnátok ajánlani valakit aki meg tudja csinálni a kijelzőmet? Mert sehogy se sikerül beszerezni olyan oem kijelzőt ami nem döglik meg pár hét alatt vagy olcsón esetleg beszerezni gyárit?
-
Jumapili
tag
válasz
MaxxDamage #28393 üzenetére
Mit veszíthetsz?
Állítható az ikonméret (kisebbre lehet venni).
Előzmények bezárására gomb van a szöveg helyett.
Töltésnél már nem írja a várható időt.
Mintha kevésbé melegedne készenléti helyzetben.A telepítéshez türelem kell!
Néha úgy tűnik, hogy „nem csinál semmit se”.
Kb. fél órát ír, de 20 percnél nem volt több.
Telepítés közben nagyon meleg lett.
Közvetlenül utána 60 fok felett volt, ami még nem fordult elő.
Lehetőleg ne tokban, és jól szellőző helyen indítsd el a telepítést.
Természetesen jól feltöltve. -
Nálam is felajánlotta a rendszer updatet, 414.2 MB
Majd észrevételeket / véleményeket szívesen olvasok ezzel kapcsolatban, akik már updatelték (Telekom)L
-
lmisi
senior tag
válasz
harry3 #28388 üzenetére
Ha valami folyamat kéri akkor rákapcsol, melegszik és merül is kb. mint sok másik. Amúgy nekem ez a legjobb rom edig (4.1ről indult). Készenlétbe veri a 4.3 -at is.
Blútyúk, wifi, 3g, 3 mail fiók mindíg be, No stamina. Így kevesebb mint 1%-t merül óránként este (reggelig)
Ami forró volt 5.0 alatt már az most sokszor csak langyos.
Navigálásnál meleg, de 5.0 alatt forró volt már és kevesebbet is bírt. Persze nálam alap az autóban munkába menet/jövet blútyúk bekapcsolva (Autórádióra kapcsolódva) és rajta valamilyen scifi audiobook folyamatosan megy és párhuzamosan ritkásan ugyan waze forgalomelkerülés miatt.
Az alap, fölös sony-s crapware (Playstation, social live és barátai) letiltva vagy jegelve titanium backup-al.
Greenify facebook, összes játék meg mind ami fölösleges hogy fusson a háttérben.
Ha nem akarsz root-olni akkor letilt minden arckönyv is (Chromeból is megy az) és messenger is van már.A gyors melegedés persze lehet egy kiörgedő akku is. Nekem már más telefonokkal többször is előfordult, kétszer még meg is dagadtak. A pörgős gyors reagálású rendszer nyilván nehezebb feladat egy öreg aksinak.
-
Scooter86101
tag
Sziasztok , hát én nem kínlódtam tovább a lollipoppal , sokkal jobb az uzemido , homerseklet .. amit szerettem volna csinálni a rendszerrel azt megtudom így .. elmulasztott hivasok rendben vannak a led ertesito is hibátlan .. és nekem FELTŰNŐEN jobban bírja az akksim is .. sokkal jobb , szerintem ... ez még mindig nagyon béta változat a lollinak .. hívás közben is rendesen ténylegesen inaktivalodik a kepernyo mikor a fulemhez teszem a telefont , es nem csak a kijelzovilagitas megy el , a lollival ellentétben !!! Az ikonokat roottal akar milyen picire is vehetem
messenger is hibátlan
szóval , hagyjuk ezt a hülyeséget a lollival kapcsolatban én olyan 20-25 % al jobb üzemidoben..
-
törölt tag
válasz
harry3 #28388 üzenetére
Az android operációs rendszer nevű folyamat sokszor ébreszti a telefont (fekete robot) elég nagy ettől a készenléti fogyasztás.
Nálam a stamina segített valamennyit és mintha kicsit kezdene beállni, most a play szolgáltatás és a fekete robot váltakozik mint fő fogyasztó.
Factory reset megvolt, nincs változás.Ettől függetlenül "annyira" gyorsan azért nem merül, nap végére marad vagy 70-80% bár én keveset használom.
-
harry3
őstag
Nektek milyen az 5.1?
Nekem ugyan úgy pillanatok alatt meleg lesz és merül. -
nexion218
tag
Éjszaka nekem is megjött. Mármint az 5.1
Azt a bizonyos ikonméret-beállítást hol találom?
Megvan, köszi
-
törölt tag
válasz
DefJamHUN #28380 üzenetére
ADB módba nem lehet valahogy belökni?
Kikapcsolt állapotban talán hangerő le + bekapcs egyszerre és úgy tenni gépre, valami ilyesmi, fastboot mód talán.
Ha meg kapsz ADB konzolt azzal elvileg le tudod kapkodni a fájlokat.Valaki hozzáértőbb emberke le tudná ezt jobban írni.
-
DefJamHUN
aktív tag
válasz
szaszaboy0 #28375 üzenetére
az adatok kellenenek rola....
egyszeruen nem hiszem el, hogy sehogy nemlehet letiltani azt a retkes kodot........ :@@@@@@
-
DefJamHUN
aktív tag
válasz
szaszaboy0 #28373 üzenetére
minta van Nekunk is, de 4.4 tol felfele eltoroltek ezt az elfelejtettem a mintat....
-
BLUE TORNADO
senior tag
A chat.hu-t szeretném elindítani. Sajna kiír, valami olyat, hogy a megtekintéshez bővítmény szükséges. Azt hol tudom letölteni?
-
Deck
titán
válasz
BLUE TORNADO #28370 üzenetére
Beállítások - A telefonról - Szoftverfrissítés
-
BLUE TORNADO
senior tag
Van nekem egy olyan problémám, hogy a Frissítések ikon nincs meg az 5.0 óta. Valaki tudna valami használható segítaéget adni, hogy most hogyan frissítsem az androidot? Most kaptam e-mailt, hogy megkaptam az új verziót. Sajna gépem nincs, hogy azzal frissíteném. HELP
-
-
DefJamHUN
aktív tag
válasz
kszthly #28363 üzenetére
nincsen sajnos, már Ő használja nem buherálom neki, de már bánom...
próbáltam a flashtoolos 4.4-et de szerintem a minta miatt vagy nem tudom miért, de nem engedi feltenni....a myxperia nem találja meg szerintem nem is volt bekapcsolva ( pedig a Z2esemnél kipróbáltam, ha ott nyomsz egy zárolást és adsz új jelszót akkor az felülírja a gyárit... )
eszembe jutott a google védelme, ott is volt zárolás, de kidobta, hogy már van rajta zár így nem szükséges..
kezdek kifogyni... -
DefJamHUN
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon nagy segítségre lenne szükségem!
A párom betörte a Z kijelzőjét és Flegga ( bocs haver, ha nem így írod!) kollégával kicseréltük délután, de 3 hónap állás után elfelejtettük a feloldó kódot! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám visszahozni? Myxperia nem működik, mert nincs bekapcsolva a helymeghatározás, 5.0.2 alatt nincsen már elfelejtett jelszó, de én arra gondoltam hogy vissza teszem a 4.4.4 -et flashtoolal, data törlés nélkül, ez így mehet?
Mielőtt még valaki nekem esne, nem loptam, nem találtam a sajátunk, csak nem szeretném a rengeteg adatot lenullázni...
Köszönöm a segítséget előre is! -
szaszaboy0
tag
Én ugyanolyan halknak érzékelem mint az 5.0-át. Lehet az existenz után nem meglepő. Az ikonok pedig nem nagyok hanem inkább normál méretűek.
-
lakospeti
csendes tag
Sziasztok!
Érdekes dolgokat művel mostanában a telefonom, kb. 1 hete, mindig újraindul, ha felteszem töltőre. Teljesen mindegy, hogy 2, 20, vagy 50%-on, mindig ezt csinálja. Ezt mi okozhatja?
Android 5.0.2 -
gabosz02
csendes tag
válasz
MaxxDamage #28346 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy honnan rendelted?
-
kszthly
senior tag
válasz
szaszaboy0 #28352 üzenetére
Valószínűleg igen. Más típust már rootoltam vele.
-
szaszaboy0
tag
Sziasztok az 5.1 rootolható a kingroot-al?
-
-
nexion218
tag
válasz
MaxxDamage #28346 üzenetére
Nekem is volt ilyen, nagyon elégedett voltam vele, csak egy idő után sajnos fossá nyúlt a szilikon, lényegében nagy lett a telefonra (olyan fél centit nyúlt...
).
-
Reverting
őstag
Nekem T- fuggo de gyari rom... Epp ma frissult OTA... Ranyomtam egye fene...
minden ok...
)
-
Smiro
senior tag
A T még nem adott ki frissítést?
-
lmisi
senior tag
válasz
#03372544 #28325 üzenetére
Nálam, 5.1.1 root-olt.
Hát kb. most olyan tuti jó kategória. Ennyire jó még nem volt a Z. A standby time megjavult. már 4.4 alatt is 1% felett evett óránként készenlétben, ez 5.0.2 alatt felment 1,5 - 2% -ra. %. 5.1 nél visszament 1% alá. 2 mail fiók, blútyúk, 3g, wifi, gps always on. Nem tökölök a kibe kapcsolgatásukkal. A task-váltó valami villám lett és valóban csak akkor melegszik amikor kell. Azaz egy gyengébb játék vagy normál böngészés csak langyossá teszi és nem tűzforróvá. A greenify megy , de az 4.x alatt is ment.
Nekem root a greenify miatt és a normális backup miatt kell. (Esetleg xposed)Sajna a gugli még mindig nem oldotta meg a minimum beépített backupot. Pl. a guglidrive-ba elmentené minden app a config fileokat és ha van, az aktuális állapotot (pl. játékok). Ez az android szégyene, egyszerűen röhejes, hogy pl. alma ezt évek óta tudja.
A fekete droid sokat fogyaszt, talán mérsékelhető greenify-al és van valami exposed modul ami javítja a lollipop energiaszivárgását (Fölöslegesen kommunikál a hálózattal készenlétben bizonyos körülmények között). De sajna mindkettő root-ot igényel.
-
MarciPain
csendes tag
Udv!
Olvasgattam vissza, de sajnos nem talaltam a szamomra megfelelo megoldast (vagy csak bamba voltam)Unlocked bootladeres a a keszulek, de szeretnek visszatenni ra egy gyari sony firmwaret.
a flashtool szivat, win alatt 1 mp alatt frissit, es valojaban nem csinal semmit.
Linux alatt 2-3 orat azt irja hogy flashing, de nem tortenik szinten semmi.
Jelenleg cm van fenn, es a sajat cm-es recovery.Tudtok-e megoldast a problemamra?
-
Ferrari fan
tag
Pfff ennyit a Sony hozzá állásáról....
Ne használd víz alatt a vízállónak hirdetett telefonjainkat -
-
gabosz02
csendes tag
Sziasztok!
Ti milyen tokot használtok a telefonotokra? Nekem jelenleg egy műanyag hátlap van rajta, de nagyon lötyög benne a telefon s lassan ki is eshet, kitágult nagyon. Köszönöm előre is.
-
-
-
M_AND_Ms
veterán
-
Steve198310
őstag
válasz
Scooter86101 #28236 üzenetére
Ennél is van opció hogy meg jelenjen vagy nem. Ez mondhatni user error. Az értesítés menüben lehet be állítani ,hogy legyen értesítés lezárt képernyőn vagy nem.
-
wody21
tag
Mit ronthatok el, ha SMS érkezésekor a csengőhangnak beállított hangjelzést játssza le?
5.1.1 - az előre rootolt verzió, friss telepítés, nem mókolás útján lett felrakva.Az előbb említett a legfurcsább parajelenség, de voltak egyéb apróságok/érdekességek is, csak fejből néhány:
- Home screen auto rotation funkciója "gyárilag", tisztán láthatóan OFF-on volt, és mégis eltekerte' -> egy ON - OFF kapcsolás után megszűnt.
- Home screen-re kirakott gyári Digital Clock widget bizonyos része továbbra is véletlenszerűen "levágódik", és úgy is marad.What's new trágyát hogyan lehetne letiltani? Eddig úgy emlékszem, hogy az összes alkalmazások között ha kikerestük, és ráböktünk a Disable-re, akkor simán ki lehetett golyózni a szóban forgó szemetet. Valamiért most inaktív a Disable billentyű'.
Köszi előre is a segítséget.
btw nekem simán fut, nem melegszik jobban, mint 5.0.x, nem tűnik úgy, hogy jobban merülne... Bár valójában nekem az előzővel sem volt különösebb gondom, már azt is nagyon szerettem használni (korábbi rendszerekkel nem volt minden ilyen gyors
)
-
besaints
tag
Sziasztok!
Nem kapcsol be a Z. Semmilyen bekapcsológomb+vol+/- nyomvatartásos dologra sem reagál, rezgés sincs. Ha ráteszem töltőre, vagy 5 percig erősen világít a piros LED, de utána elalszik. Kb. ennyi életjelt produkál. Ez alapján nekem olyan, mintha nem is töltene.
Nem bíztam benne, de azért próbaképpen megpróbáltam, hátha a Flashtool fel tudna tenni egy gyári ROM-ot és az megjavítaná, de nem érzékeli, amikor a VOL- nyomva tartása mellett bedugom az USB-t.
Ez hardveres probléma lesz? (Én hibás aksira vagy hibás USB aljzatra gondolok, vagy későn jelentkező vízkár). Dokkolóról nem tudom kipróbálni a töltést, mert az már 2 hónapja elromlott. Több töltőt és több USB kábelt is próbáltam, az nem lehet gond.
Előre is köszönöm.
Előzmény:
- közvetlen: vagy 5%-os aksi töltöttségnél használtam még, azóta ez a jelenség fogad.
- pár hete: bepárásodott a kamera optikája miután kis víz érte. Vagyis beázott. Az ajtócskák mind zárva voltak, de az indikátorok közül 2 piros. De hamar eltűnt a pára, semmilyen hibát nem produkált a homályos fényképen kívül.
- a hátlapja már mozgott egy ideje, a melegedés helyén az optika mellett, ott ázhatott be, de ma már az USB-n lévő ajtócska gumitömítése is elszakadt (a fenti tortúra miatt az utóbbi napokban nem vigyáztam rá talán eléggé, és erősebben nyomtam be az ajtócskát, amikor a gumi megsérülhetett, vagy csak simán elhasználódott).Mit csinálhatok még? Garancia talán még van rajta (1+1 év), de a második 1 év. Ez azt jelenti, hogy csak közvetlenül a Cordon-be még bevihetném, de a szolgáltatóhoz már nrm? (Vidékről ez elég problémás nekem).
A beázás miatt gondolkozás nélkül megvonják a garanciát? (Vagy először megnézik, jól zár-e minden, ajtócskák, hátlap, nyomáspróba?) Ha a szervizben mégis be tudják kapcsolni, látni fogják hogy nem gyári ROM van rajta, ami root-olt is ráadásul. Ezt tolerálni fogják?
Ha megvonják a garanciát, felszámítanak vizsgálati díjat? Akkor is, ha nem javítanak semmit?Bármilyen tipp vagy jó tanács jól jönne.
Ha ez megoldódik, megy fel rá az új 5.1, már alig várom..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sony első Full HD felbontású okostelefonja Európában hamarosan piacra kerül, s ezzel megelőzi a konkurenciát.
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bontatlan AERO BRONZE 650W 80+
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Részletfizetés .Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 RTX 4070 , Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H RTX4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest