Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
userxy
őstag
Jelentem én is megkaptam a telefont. Amit felsoroltam hibákat munkalap alapján cserélték.
-
zotyi85
tag
Sziasztok. Én múlt hónap 16an adtam be szegeden a sony centerbe a következő hibákkal :
Szakadt tömítés
Kontakthibás hangszóró
Nyomásra enyhén hullámzó kijelzőMég nem kaptam vissza. Beadáskor azt mondták 10 nap. Ha rendelni kell valami alkatrészt, akkor tovább húzódhat. De ennyire?! :-(
-
sanyi15
csendes tag
Sziasztok, Tmobilon keresztul garanciaztattam a telefonom, 9 napot vett igenybe.
Pixelhibas volt a kijelzo, tomitesek elszakadtak, akku gyenge volt.
Mindent kicsereltek, a hatso uveglapon es az imeis csikon kivul, viszont a hatso kameram eleg poros belulrol. Ez az egy negativum amit tudok mondani. -
ADAM1337
nagyúr
Úgy fest még se maradok a lolipop-ig a klubban, z2-re váltok 1-2 héten belül.
Ismerősöm eladja a patika állapotúját, egyben sok tokkal smartband-el bár van smartwatch2-m de kipróbálom akárcsak a sony qx10-et. -
ambrust
tag
válasz
M_AND_Ms #26581 üzenetére
Meg vagyok győzve
Bár nekem a fólia felrakás nem okoz gondot, csak a megfelelő dolgokra kell odafigyelni.
Bevált módszer: fürdőszoba, forró víz megnyit, hogy gőz legyen. Elég csak a mosdó felett, nem kell szaunát csinálni
A Z-t én (langyos vízben) meg is fürdetem, de ez nem kötelező. Alapos tisztítás pormentes törlővel és már mehet is fel a fólia a vizes kijelzőre. Nem vízálló telefon is bírja a nedves ruhás törlést. Az egész max 5 perces művelet takarítással együtt és nekem mindig buborék mentes lett a végeredmény. -
userxy
őstag
Várható volt, hogy nem fognak majd 2 éves telóhoz kapkodni a frissítéssel. Azon csodálkozom, hogy egyáltalán még megkapja.
-
harry3
őstag
Már csak "pár hetet" kell várni. :
Év végére ideér.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
ambrust #26579 üzenetére
Egész más világ.
Kezdjük azzal, hogy sokkal könnyebben és szebben lehet felrakni (a fóliákkal mindig szenvedtem, levegő tuti, hogy maradt alatta, de a porszemek elkerülése is nehéz volt). Folytassuk azzal, hogy szinte nem karcolódik. Egy fólia már hetekkel a felrakás után karcos. És fejezzük be azzal, hogy mégis megvan az előnye, hogy karcolódás sérülés esetén pár ezerből és néhány perces munkából megvan a csere (míg a legkeményebb gorillaval szerelt kijelző is sérülhet, melynek cseréje jóval többe fáj) -
-
njnl
aktív tag
.
-
pit stop
addikt
válasz
bsanzika #26573 üzenetére
Ez nem autó, nem kell neki karbantartás. Minden típusnál vannak hibák - a műszaki dolgok ilyenek.
Ha ajtó zavar, akkor küldd el annak a hibájával, és akkor azt kicserélik. Minek piszkálják azt, ami működik, aztán esetleg azért nem fog úgy mert hozzányúlnak? Hiába gyári szervíz, gyári állapotot csak gyártáskor tudják tökéletesen úgy csinálni.
Indikátor változó, de nyomáspróbázzák valószínűleg, és ha nem járt benne víz akkor nem valószínű, hogy problémázni fognak. Annyi, hogy ha a T-n keresztül küldöd akkor hosszabb lesz az átfutási ideje, mint ha közvetlenül vinnéd a Cordon-hoz. -
bsanzika
tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam használtan egy ilyen készüléket és szeretném elvinni garanciális "karbantartásra" mert lassan lejár a garancia. Igazából semmi baja a készüléknek, leszámítva 1 ajtó nem megfelelő záródását de ahogy olvastam, van minek előjönnie sajnos... Egyetlen egy problémám van vele hogy a jack csatlakozó mellett lévő indikátor picit rózsaszínes. Mikor átvettem a telefont nem volt valami jó közvilágítás, aztán nem láttam sajnos rendesen a sötétben. Szerintetek ebbe belekötnek vagy nem számottevő? Valamint ha el is küldöm T-n keresztül, mit érdemes hibának írni hogy azért rendbe rakják a telefont? Hátlap helyén, hangszóró nem ütögetős még, szóval a kis ajtón kívül semmi hibája nincs tényleg. Bocsánat a hosszú kommentért, de hátha van valaki aki segít.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
userxy #26571 üzenetére
Azt előbb-utóbb minden sima felület gyűjti, főleg mert, mint telefon többször az arcomhoz teszem, a bőrömhöz érintem. Viszont nyugodt szívvel törölgettem, mert nem karcolódik attól (különösen ha nem smirglivel törlöm
) - egy-két törlés nagyon szépen és újszerűen néz ki
A fóliák egy-két hónap múlva már karcosak és mattak, ráadásul a felrakásukkor tuti, hogy piszok és levegő marad alattuk. Ennél ilyen nincs. A felrakás után pár nappal minden kis zárvány eltűnik
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
userxy #26568 üzenetére
Amit én rendeltem az konkrétan már nem elérhető item az ebayen. Megint csak fotó alapján tudnék választani én is, amely fotó vagy igaz, vagy nem - volt aminél ezek után is visszakértem a pénzt, mert hiába a fotó, mégsem olyat küldött, hanem a rossz kivágásost.
Ez a jó. Jól látszik a képen a függőlegesen ovális kivágás, ami beljebb van, mint a ledek.Vagy pl ez is jó, bár itt túlzásokba estek (nekem most pont ilyen van)
Ez tuti rossz (hacsak nem változtattak valamit az anyagában, de azt nem hiszem)Arra is figyelj, hogy onnan rendelj, ahol adnak hozzá "Dirt clean film"-et, ami egyfajta ragacsos kis film (mint egy használt matrica). Ezzel a felrakás előtt, de már a tisztítás és zsírtalanítás után nagyon könnyen le tudod kapni a legapróbb kis porszemeket a kijelzőről: valahogy így
-
johniee
senior tag
válasz
johniee #26566 üzenetére
Végigment a flashelés ezzel a ROMmal C6603_10.3.1.A.2.67_CE3.ftf
majd ezzel a rommal is - C6603_10.5.1.A.0.292_RU(1).ftf
de az akksira gyanakszom, lehet, hogy döglött (az előző gazdája kb fél éve lerakta pihenni a telefont)
amiatt nem akar bekapcsolni a teló?
Ha töltőre dugom akksival, akkor a piros led villog.
Ha akksi nélkül dugom töltőre, akkor a SONY logo bejön, majd kialszik...és ez loopban -
M_AND_Ms
veterán
válasz
userxy #26562 üzenetére
Annyi, hogy kivágásnak kell lenni a közelségérzékelő előtt, mert az anyaga, amiből készült blokkolja annak működését. Viszont.... ez az érzékelő nem ott van, ahol az értesítő led (a kijelzőn lévő óra felett), tehát a kivágásnak nem ott kell lennie, hanem kissé beljebb (kb a kijelzőn kévő akksi kijelzés bal oldalával egy vonalban) és inkább függőleges oválisnak kell lennie.
A többi helyre (értesítő led, kamera) nem kell kivágás, azokat nem zavarja.Erre figyelni kell, különben nem működik a közelségérzékelő és gyakorlatilag egy szenvedés lesz a telefonálás. Én megszívtam. Vissza is kértem és kaptam az árát a cuccnak, majd kerestem egy jól kivágott típust. Sajnos az ebayes fotók sokszor csalnak, erre is figyelni kell!
-
userxy
őstag
Erről van valakinek tapasztalat vélemény valami? Megéri ?
-
userxy
őstag
válasz
nexion218 #26550 üzenetére
No én is bevittem.
Nekem a faszikám azt mondta, hogy idén januártól nem adnak cserekészüléket.
Minden létező Z hibát ami létezik a telóra felsoroltam.
Futár javítás végeztével házhoz hozza. ja kaptam egy sim micro sim átalakítót mert mondtam, hogy maga szerint a microsimet hány régi telóba tudom belerakni......
Azt mondta 15 naptári nap a javítás de általában egy hét alatt jön.
Én magamtól kivettem mindent ami kártya volt a telóba. Felraktam nekik rá egy tréfos 4,4,4-es romot.
Ja és ezem van a Z helyett
[link] tiszta retro
-
johniee
senior tag
válasz
AllTheBest #26558 üzenetére
Volt, hogy betöltött látszólag a rendszer, de csak színes csíkokat láttam a törött kijelzőn/érintőpanelon.
Most az új kijelzővel kéne valamit alkotni amíg még nem szereltem be.
dekrer már töltöm is -
johniee
senior tag
Sziasztok, egyik ismerős Xperia Z telója hozzám került, mert össze volt törve a kijelző,
meg is van a cseredarab, kipróbáltam, de ha az akksi a telóban van, akkor még annyi életjelet sem ad,
mint a videón (saját felvétel) - bejön a SONY logo és el is alszik a kijelsző, és ez ismétlődik bootloopban.
Mit tehetek ebben az esetben? -
DrTechnoid
őstag
Hol lehet aktiválni - bekapcsolni a 4G-t a vodánál? Ugyanis reménykedem benne hogy itt Győrben van. A készülék beállításainál a LTE / WCDMA/GSM van kiválasztva.
-
nexion218
tag
válasz
userxy #26537 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem pár hete volt beadva a debreceni trémobilhoz és közölte a srác, hogy sorry, de tavaly október óta nem adnak cserekészüléket... De majd írnak sms-t, ha kész a teló!!!
És miután mindezt megbeszéltük, becsomagolta úgy a telefont, hogy a SIM bennemaradt, tök véletlen jutott eszembe, hogy azt talán adja már ide...
-
userxy
őstag
Egy tmobilos FTF fájl kellene nekem mindegy hanyas verzió valaki légyszi tegyen be egy linket ahonnan letölthetem.
-
userxy
őstag
No holnap viszem be a kis Z-met a trémobilba. Megkapja gari lejárat előtt a kis szakszervízét kilóméteres hiba listával.
Még ma este rávarázsoljam a gyári Trémobilos rendszert ? mert most egy ce rom van rajta.
Remélem mindent javítanak. És adnak csere telefont mert nagyon morci leszek ha nem és balhézni fogok miatta.
-
törölt tag
válasz
Oryctolagus #26534 üzenetére
Miután csatlakoztatod a hangszórót a telefon hangja arra megy, elvileg mindegy milyen alkalmazás küldi.
Játékkal meg mx player-rel próbáltam eddig, működött. -
Oryctolagus
tag
Szerintetek a rádió adását a telefonról át lehet küldeni egy bluetooth-os hangfalra?
Például erre,
Thonet & Vander Hoch 2.0
vagy bármelyik bluetooth-os audio adapterrel összekötött hangfalra.Köszönöm a válaszokat!
-
nexion218
tag
válasz
Firka30 #26532 üzenetére
Én is trémobilon keresztül küldtem, de maga a szervíz teljesen OK. Kontaktos volt a jack aljzat, lényegében kaptam egy új készüléket: főrész csere, csak a burkolat meg a kijelző marad.
Az ajtókat érdemes még cseréltetni, cseréljék inkább gariban, mint neked kelljen bütykölni vele.
-
Firka30
tag
válasz
M_AND_Ms #26531 üzenetére
Mindegy végül is,mert szerintem vihetem szervizbe.
Egyre gyakrabban megy el a hang telefonálásnál,esetleg épp beszélgetés közben is
Azt hittem köze lehet,hogy régi szoftver van fent fent,de nem.
+ a kamerával is van valami,olyan mintha lenne a lencsén valami "piszok" de ugye az nem kerülhet rá.Ezen felül érdemes még valami hibát hozzá tenni ha beviszem?
-
ambrust
tag
Cordonról jók a tapasztalatok? Sajnos egyre gyakrabban előjön a hangszóró kontakt hiba problémám és már nagyon zavaró
Mennyi idő szokott lenni egy átlag javítás és kb mennyi lehet a hangszóró csere? -
Firka30
tag
Ha telefonon frissítem a rendszert 4.4.4-re a hivásnapló,sms,névjegyzék,alkalmazás adatok,eddig mért adatforgalmi adatok ilyesmik megmaradnak?
-
WaSabEE
újonc
Üdv mindenkinek!
Van itt valaki aki CM12t használ? Gondolkoztam rajta, hogy kipróbálom ( a teló gyári független).
-
Krisszer
aktív tag
Jó reggelt!
Az a kínom, hogy Walkman alkalmazás nem látja az SD kártyát, de egyik alkalmazás se. Helyesbítés: A poweramp illetve fájlkezelők látják.
KK 4.4.4 .283 -
Pityi77
tag
válasz
AllTheBest #26510 üzenetére
A google keresőbe írd be, hogy Xperia z miui és az xda-ról próbálkozz, régen csináltam,nekem angol volt, nem egy nagy durranás. Nemsokáig volt fent.
-
nexion218
tag
Köszi, de nem használok Google fiókot....
Volt már sikeres viszaállításom PCC backup-ból, de az az érzésem, hogy a 4.3 alatt készített backup vmiért nem kompatibilis teljesen a 4.4-gyel. Abban bízok, hogy lesz vmi workaround, hogy ne kelljen ezért újragyalulni a gépet. Szeretnék adni egy esélyt a 4.4.4-nek, eddig (1 nap alatt) egész jól teljesít...
-
prannk
őstag
Jön a telóra lollipop?
-
nexion218
tag
Sziasztok!
Segítsetek már légyszi... Szervízben volt a gép, nekem eredetileg 4.3 volt rajta. Szervíz előtt PCC-vel szépen kimentettem mindent, ahogy kell. Corndontól nyilván a legújabb KitKat-tal érkezettt vissza, ám legyen, tesztelem. PCC, visszaállítás. Mindent visszakaptam (üzenetek, képek, beállítások) csak a névjegyeket nem... Mi a teendő???
-
AllTheBest
őstag
Korábban már kérdeztem, de nem kaptam választ. Fel szeretném rakni a miui-t a z-re, de az aroma installerben nem tudok eligazodni mert full kínai az egész, valaki meg tudná mondani, hogy hogy tudnám felrakni?
-
törölt tag
válasz
userxy #26506 üzenetére
Nyilván hivatalos úton szeretnéd intézni (mivel itt az illegál erősen tiltott) a javaslatom az, hogy a T-nél intézd.
Ha lejárt a hűséged megcsinálják neked, azt hiszem 15ezer Ft az ára.
Lejárat előtt is persze, de akkor az igénybe vett kedvezményeket stb. is vissza kell nekik fizetned ezen felül. -
userxy
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a tmobil függő telót, hogyan tudom függetleníteni ? Lassan lejár a 2 év hűségem és lehet szolgáltatót váltanék de telefont nem feltétlen cserélném le. -
pászka
tag
válasz
#03372544 #26501 üzenetére
Ja olvasom az összefoglalóban hogy nem fog menni.
Igazából a sok fölösleges előtelepített appot szeretném kiírtani, úgy látom rootolni kell. Ha kirootolom akkor az törli az egész rendszert? Vagy azzal a supesuval kirootolom ás engedi törölni az előtelepített appokat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sony első Full HD felbontású okostelefonja Európában hamarosan piacra kerül, s ezzel megelőzi a konkurenciát.
- Politika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest