Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daelion
őstag
Én Elder Scrollt a világba beleélés/questek/felfedezés miatt játszom, meg sem merem tippelni hogy mennyit játszhattam régen Oblivion meg Skyrim-el meg egy idő után agyon voltak modolva de a harcrendszert ott sem piszkáltam. 'annyit raktam fel Skyrimhez, hogy kicsit durvább kivégzések legyenek meg véresebb lett a játék tőle'
Amúgy most nézegettem a macskakövet Imperial city-ben és ha lehajolsz akkor simán látni, hogy nem olyan lapos az hanem vannak mélyedések a különálló kövek közt.
Plague Tale Requiem az saját házon belüli motort használ, amikor elkezdtem vele játszani engem is becsapott aztán valaki felvilágosított hogy nem úgy van az és tényleg.
-
flexxx2
őstag
abban igazad van, hogy azok meg tényleg szopatnak, de én valahol középen képzelném el, mert azért elég jelentős része van nálam egy RPGben a harcnak, kell kihívás, mert akkor mi értelme, pl a gothicnak volt annak idején kicsit nehezebb harcrendszere, és azt nagyon élveztem
-
-
flexxx2
őstag
kedvedért keresgéltem és találtam, igaz ez egy fal, de valami ilyesmire gondolnék UE5ben: plage tale requiem
-
flexxx2
őstag
válasz
AnonymusX #42 üzenetére
nem is gondoltam hogy belenyúlnak, csak megjegyeztem hogy az gyengécske lett,
, és hát a mai elden ring és kingdom come időkben már nagyon kevésnek érzem, szinte csak a bal egérgombot kell nyomni,
sajnos igazi minőségi First Person RPG-ben nagyon kevés a választék manapság -
Laraxior
titán
Igen, valamit varázsol, csak nem tudom, hogy mit.
Jelenleg elvesztem a küldetéssel is, épphogy odaadtam a kulcsot továbbmentem az égő várba, ahol van egy oblivion kapu is.
Mindegy kóválygok azért.
Nincs a városokban valami saját ládám ahova pakolhatok?
Az utóbbi 2-3-4 évben csak az amazon New Worldjével játszottam (3300+h), szóval most tök sötétben tapogatózok -
Laraxior
titán
Kicsit régen volt az első rész, de nincs olyan opció, hogy elsődleges fegyver kard pajzs, másodlagos meg a bow? Esetleg gyorsbillentyűre beállítani a health potiont?
és mit csinál amikor megnyomom a "C"-t? Valamit mintha varázsolna, de nem ugrik be, hogy mi az -
Kylesa
aktív tag
Vegyél ki egy fogadóban szobát, ott aludhatsz.
Itt van egy interaktív térkép a játékhoz. A baloldali sávban kattints először a HIDE ALL feliratra, majd kicsit lejjebb a söröskorsóval jelölt INN-re, ekkor láthatod az összes fogadót a térképen.Később, ha belépsz egy guildbe vagy veszel magadnak házat, ingyen aludhatsz majd.
-
nubreed
veterán
Szintlépéshez ágyban kell aludni. Hol találok ágyat leghamarabb, merre felé menjek?
-
flexxx2
őstag
az Obliviont annak idején a grafika adta el nekem, de ez a remaster már nem a csúcsvonalban van,
ahogy látom a harcrendszer meg ugyanolyan kihívás mentes, kevés ügyesség kell hozzá -
Felesbandi
senior tag
A konzolos verziok kaptak Skyrim fele mod supportot? Sok mindent el tudok viselni, de az inventory limit allandoan nyitogatja nalam a bicskat jatekokban.
Amugy elobb-utobb tuti beszerzem.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
CriticalHit #33 üzenetére
Fejlődési rendszer, ellenség skálázódása, párbeszédek.
-
Laraxior
titán
Felbontást nem tudok állítani, de borderlessbe mintha a monitor felbontásán menne.
Natív, DLSS Off, ~50FPS.
RTX5090 -
CriticalHit
addikt
Fejlődési rendszer, ellenség skálázódása, párbeszédek?
-
120FPS 1440p-ben DLSS Quality-vel minden maxon.
Tökéletes lett és még a jellemző stuttering sincs.
Egy Reshade kell rá és OMG a graf. -
Daelion
őstag
Nem, még a low-medium HW Lumen is többet lehúz nálam mint a High Software de a HW az jobban is néz ki bár én ezzel a karival inkább maradok a Software megoldásnál.
Majd még tesztelgetem de szerintem ha annyira újra akarnám játszani lehet hagynám így ahogy van.HW az úgymond a teljesebb RT mód itt, pl a vízfelületeken jobb/több a tükröződés HW-n mind Software megoldással de pl dungeonba mind a 2-vel elég jó fények vannak.
-
hapakj
őstag
Hát, azért a ti VGA-itokban már van hw RT egységek, ami azért a Lumennek ha jól tudom sokat számít.
Itt arra lennék kiváncsi, hogy a Pascal Geforceokon, pl a megadott 1070 Ti-on hogy muzsikál. Gondolom ezen kártyák miatt van engedélyezve az SW Lumen is.
-
Chapel
addikt
Hát nézd, nekem messze nem csúcs gépem van (i7 proci és 6700 XT) és dolgoztam egy UE5 játékon és a Lumen isten király volt. De ha nekem nem hiszed, nem kell, én tapasztaltam előtte/utána ua a konfig szebb fények, ugyanazon a sebességen.
Persze azt is lehet mondani hogy a Lumen volt az ami jól kezelte a fényeket és előtte kezelte sz@rul a motor..nézőpont kérdése.MInt itt. Volt egy tutorial amit használtam de tele velük az előzmény tár így nem találom most, ott megmutatja rendes videón hogy ua a terület ua fényekkel Lumen vs nélküle (korábbi verzió) és ugyan ezt szűrte le.
Ahogy írja az egyik videója alatt:
"RTX has ray tracing hardware, Lumen does not use it. Instead it uses software that runs on general programmable shaders and does not rely on proprietary hardware by one specific manufacturer. Generally Lumen looks as good or better, and runs better. You're still using the shader units in Tensor cores, it's not like by using a software RT solution they're not utilizing your card."hapakj: Nem láttam HW igényt, azt tudom, hogy 1440p-ben az én 9 gen.es kövület gépemen is 80-90 fps körül rohangált RoboCop,de Gta 5 Enhanced is minden kox-maxon.
Én alapvetően 1080p-ben játszom egy 50'-es plazmán, de havertól kölcsön kaptam egy 1440p-s monitort mert furta az oldalam, vajon azt hogy vinné a gép.
Igazából főleg a Vram-ra voltam kíváncsi, mivel 7-et megevett minden komolyabb cím és nv fukarkodik vele (vicc hogy még egy 3080-on is csak 8 van alapból) és azt láttam hogy belenyalt néha 8 főlé is 1440-ben a friss AAA címekből pár.Visszatérve én annyit jegyeztem meg és ezt tartom, hogy lehet UE5-el jól optimalizáni és brutál szépen kinézni egyszerre...az más kérdés hogy ez a téma már vagy 10+éve nem divat sehol szinte
-
Daelion
őstag
Game Passon játszom per pill.
Van benne hardweres és szoftveres RT Lumen opció.
Nálam 2560x1080 21:9 felbontáson High preset+High Software Lumen+DLSS Quality-val a kinti részen pont megvan 60 FPS +/- a belső részeken/dungeonba van több is.
Ezt egy már azért korosodó 3060 Ti-vel tudom kitekerni belőle ami sztem nem olyan vészes és simán jó egy ilyen játékhoz.
UE 5 szinten ez jobb mint amire számítottam.'biztos lehetne tovább tweakelni de most csak gyorsba ennyit játszottam vele, hogy ki tudjak jutni a börtönből a felszínre'
-
sz.mich
tag
Ezt most nem láttam jönni! De jó!
-
Chapel
addikt
válasz
Plazmacucci #19 üzenetére
Ejha, akkor szköszi
UE5-nek rossz a híre, de a RoboCop a legszebb példa rá, hogy igen is meglehet azt csinálni jól is. Gyönyyörű game és ha kell rombolás is látványos. Igazából nem tudom hogy open world-re milyen, de UE-vel készült az idők folyamán sok legendásan nagyszerű és szép nyílt terű játék így az a kérdés milyen jól optimalizáták...
A lumen eszméletlen jó világítás rendszer és vicc a plusz gép igénye; kvázi alig valami. -
Montanaxy
aktív tag
Azt hittem ez azért ingyen lesz, akinek megvan minden rész.
Pont tegnap filóztam, hogy jöhetnének a régi Elder Scrollok remasterelve. Gyorsak voltak
-
-
negyven2
veterán
Nem tudom, nem játszottam az Oblivion-al, de itt van a karakter wiki oldala:
-
Ennek is moslék a gépigénye?
-
Chapel
addikt
Soha nem voltam Fantasy rajongó, de a Skyrim anno megvett kilóra. Persze az open world miatt, de a hangulata és a látvány (45-50 mod futott rajta mikor pár évvel későb elővettem
)..elég meghallanom a menü zenét és puff ott vagyok.
De...ócska rpg-s voltam, 250 órám volt és a single felénél sem jártam, de volt egy halom cuccom, rakosgattam ahogy éreztem, aztán haver (fantasy guru) mondja, "na indísd el."
"Mi??? Ez a kard csak 87-et sebez ezen a szinten...ennek 420-at kéne minimum"Na szóval elvoltam, én vele, de nem értek az rpg-hez. Most meg az első szavakból "Hohóó Patrick "Jean Luc Picard" Stewart!!!
Csak a trailerhez kérték fel vagy a gameben is részt vesz?
-
negyven2
veterán
Igazából nem lényeg, mert eleve nem lehet kapcsolgatni a régi és az új kiadás között... az eredeti Oblivion-t azért tartották meg benne, mert így sokkal egyszerűbb volt megcsinálni ezt a Remaster-t!, mintha minden abban lévő quest/gameplay/fizikai dolgot újra írtak volna 0-ról... mert ha már ezeket is újra írják, modernizáljak, akkor az már tényleg egy remake is lehetett volna belőle (de akkor nem készül el ~4 év alatt, az is biztos)!
btw. így 2.5 órával a megjelenése után, Steam-en (a SteamDB alapján), már átlépte a 100 000 aktív játékosszámot a Remastered kiadás! -
hapakj
őstag
válasz
Jesus_Shaves #3 üzenetére
Valószínűleg amit a kolléga is mondott, hogy könnyű hozzá fejlesztőket találni.
S az ID Tech 7 motor nem igazán alkalmas egy Oblivion meghajtására. Ekkora nyílt világok kezelése valszeg most az Indiana Jones custom enginejével és az ID Tech 8-al kerültek bele. Ez a projekt meg valszeg már hamarabb elkezdődött s nem akarták még az engine fejlesztéssel is terhelni.
De kiváncsi vagyok mit hoztak ki az Unreal 5-ből.
-
pRoject22
őstag
És gamepassban már ott van
-
oriic
HÁZIGAZDA
Egyébként videókat nézegetve ez sokkal inkább egy remake, nem egy sima remaster.
-
válasz
Ja, vagy a méginkább házon belüli Creation Engine
Ha egy AAA Starfieldnek jó volt, akkor nehogymá egy Oblivion remasterhez ne legyen jó. -
Eversmann
aktív tag
válasz
Szélesebb körben elérhető, nagyon könnyű fejlesztőket találni hozzá?
-
Képtelen vagyok felfogni, miért UE5, amikor ott van házon belül az id Tech 7-8.
-
sittes79
addikt
kek
-
miafasz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
gp A játék egyből bekerült a Game Pass rendszerébe, így minden előfizető azonnal hozzáfér.
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Microsoft Excel topic
- Mikrotik routerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Jogász topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest