- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atrasko
tag
Melyik verziót használod?
Nekem az RR-N-v5.8.2-20170221-jfltexx-Official van most felrakva, de ilyen hanghibát nem tapasztalok. Mind a kimenő, mind a bejövő hívásoknál rendben van a hang. Bár hozzáteszem, én mindig tiszta telepítést csinálok, semmi upgrade. Wipe, install rom, open gapps pico, aztán minden alkalmazás egymás után. Így sokáig tart (fél nap), de ez a biztos. -
ett
aktív tag
Nekem még nem volt Bluetooth problémám, bár én csak file.t küldtem vele és az tökéletes volt.
Megtaláltam mit kell módosítani, csak azt nem hogy mire. De ki fogom deríteni valahogy.
Jó lenne egy gyári romról való képernyőmentés a telefon infóról. Ha jól értelmezem, akkor a play store-on így a telefont pl. gyári Lollipop romosnak fogja látni és máris kompatibilis lesz vele és le lehet tölteni.Egyébként vannak a Marshmallow romokkal Bluetooth problémák ezt én is olvastam. Ezesetben használhatsz más Lolli romot is, nem muszáj a gyárit.
Ez például gyári alapú, csak kicsit gyomlálva meg pár plusz funkció -
Köszi szépen, most hívtak a Samsungtól, és távvezérléssel küzdöttek a telóval hogy megoldják a problémám, de nem sikerült, arra jutottunk, hogy a facebook a bibis a dologban, nem is nagyon lehet más. Azt nem tudom hogy van e valami a két cég között, de szerintem nem a nevek szinkronizálásával fogják kezdeni a vita alapjait
Nálam egyébként működik a galéria, és a naptár szinkronja is, csak éppen ami fontos lenne, a névjegy, az nem...
-
awakening87
aktív tag
Sikerült, fut az xposed és a wanam modul is megy, ráadásul 0x0
jelenlegi rendszer: 5.0.1 HOD7 arter-féle, telefon: i9505hogyan csináltam:
-1. mentés mindenről, amiről kell0. 4.4.2 FNC4 rootolt KitKat-ből indultam ki, a FlashFire mindenképpen kell a mutatványhoz, SuperSU-ban pedig a bootoláskori su-t is érdemes engedni, az adb hozzáférés is működjön.
1. FlashFire-ben összeraktam egy receptet:
- a) Plusz jel, Flash Firmware package: HOD7 sima tar.md5 (mindent bejelöltem, amit engedett, kivéve a modemet, systemet, cachet és preloadot)
ha megfelel az angol CSC, akkor a cachet és a preloadot bejelölheted és nem kell az 1.d. lépés.
- b) Plusz jel, Flash Firmware package: HOD7 arter-féle tar.md5 (mindent bejelöltem, amúgy is csak a system-et tartalmazza)
Everroot: inject SuperSU, adb engedélyezve, preserve recovery
- c) Plusz jel, Flash Firmware package: valamilyen Lollipop-hoz való cache meg preload
- d) Cache feldolgozása:
engedélyezve és engedje a cache törlést
- e) Plusz jel, Wipe:
ízlés szerint; én csak a dalvik cache-t jelöltem be, lusta voltam mindent újrahúzni(viszont emiatt bootloopom volt, hiába volt benyomva a dalvik cache törlése! ebből meg úgy jöttem ki, hogy usb kábelt bedugva bootloop közben az adb shell és su parancsok kiadása után töröltem az rm paranccsal a /data/dalvik-cache könyvtáron belül mindent)
különben factory reset a recoveryből
- f) Mindezek után mehet a villám gomb (Flash).2. kb. 15-30 perc után, ha felállt a rendszer, akkor irány a Download mód és Odinnal fel kell tenni a modemet (a nagy .tar.md5-ből a két .bin fájlt becsomagolod egy .tar fájlba és azt teszed be az Odinba az AP-hez) és így már a wifi is működni fog, addig csak a mobilnet vagy még az sem
ízlés szerint fel lehet tenni a HOD7 bootloaderét mindenestől; én azt is lefrissítettem, később vissza is lehet róla menni 4.4.2-re, ha szükséges.3. Ezután ismét FlashFire:
- a) Plusz jel, Flash ZIP or OTA: xposed-v65-sdk21-arm-arter97-V5-krait.zip
Auto-mount: bejelölni
- b) Plusz jel, wipe: Dalvik cache
- c) Mehet a villám gomb (Flash).4. Kb. 10-15 perc után feláll a rendszer és lehet is használni, felteszed a wanam modult stb. és megy
persze nem minden 100%-os még Lollipop alatt (ezt néha írják is), de idővel ez is alakulni fog.Más: az infrát Lollipop alatt hogyan lehet működésre bírni? Az ASMart Remote alkalmazással próbálom, de csak KitKat alatt működik rendesen.
A LED ugyanúgy villog, mint KitKat alatt, de nem vezérli az eszközöket... -
awakening87
aktív tag
Onnan lehet tudni, ha az arter van fent, hogy az arter-es /system//build.prop-ja első pár sora így néz ki:
# begin build properties
# autogenerated by buildinfo.sh
# released by arter97itt pedig a Features rész:
- Major Android 5.0 Lollipop memory leak fixed(ColorFade)
- Deodex'ed with _riddle's oat2dex.jarezek szerint elvileg deodexelt, nálam működött is rendben.
Ez a deodex ellenőrző vajon jó Lollipophoz is? 4.4.2 KitKat alatt jól működik.
A HOD7-re az arter HOD7-et (csak a system) FlashFire-rel tettem fel, hogy 0x0 maradjon. Te Odinnal igaz? -
awakening87
aktív tag
hmm-hmm, jó kérdés, akkor próbáld meg átverni az ellenőrzést (#57812):
"A legegyszerűbb (de csak ha tényleg deodexelt a rom! ami az arter-es systemmel szerintem lehetetlen, hogy ne így legyen), ha átnevezed a /system/framework könyvtárban az arm könyvtárat valami másra, hogy ne érzékelje odexeltnek a romot."
holnap felteszem majd a HOD7-et, aztán az arter-féle HOD7-et, ahogyan már korábban próbáltam, és arra meg az xposed-et, és leírom, hogy mit hogyan csináltam.
További ötletem nincs, ráadásul 4.4.2 van most fentaz egész előtt meg nézd meg, hogy a /system/framework/arm könyvtárban mi található, ha üres, akkor simán átnevezheted.
kérek egy Total Commander-es screenshotot, de leginkább az alábbi parancsok kimenetét:
busybox ls -laR /system/framework
busybox ls -laR /system/framework/arm -
awakening87
aktív tag
FlashFire, plusz jel, Flash ZIP or OTA, megkeresed a zip-et és utána az alábbi képernyő fogad:
itt bejelölöd a mount-ot, fent pipa és aztán mehet a villám gomb (Flash)
szerintem ez az
Rejtély, hogy miért nem teszi a helyére a fájlokat.
ilyen fájlnak biztosan lennie kell:
/system/framework/XposedBridge.jar@57828: ez workaround a FlashFire-hoz, ugyanis ha felraksz vele egy zip-et, nem állítja be rendesen a jogokat.
Pl. ott van a DSP+, a .zip telepítése után a fájlok a helyükön voltak, de 600-as joggal, amint 644-esre állítottam, működött minden, addig nem! root tulajdonossal és 600-as joggal a system-ként futó rendszer nehezen fogja beolvasni az apk-t stb. -
awakening87
aktív tag
Értelek, az úgy elvileg jó is. Sejtem már, hogy mi lehet!
ami fájlokat/könyvtárakat felrakott a .zip, nem jó a jogosultságuk és ezért nem tudja őket olvasni a rendszer, amiből meg az következik, hogy nem látja telepítettnek a framework-öt.
A FlashFire-ben bejelölted, hogy csatolja fel az alap elérési pontokat? (/system, /data, stb.)
Aztán az is lehet, hogy tényleg nem rakott fel semmit (mivel nem volt felcsatolva a /system pl.) és ezért ír ki hibát.
Nézd meg, hogy mi van a /system/framework alatt, ha látsz ott valami xposed nevűt vagy ami van a .zip-ben, akkor talán felrakta
különben a javítás valahogyan így néz ki terminálban/adb shellben (root és busybox szükségesek):
#root
su
#újracsatoljuk írhatóra a /system -et
busybox mount -o remount,rw /system
#a /system/framework könyvtár jogainak javítása
cd /system/framework
busybox find . -type f -exec busybox chmod 644 {} \;
busybox find . -type d -exec busybox chmod 755 {} \;
#visszacsatoljuk a /system -et csak olvashatóra
busybox mount -o remount,ro /system
rebootMegjegyzés: a javítást a fentihez hasonlóan a /system/lib könyvtárban is el kell végezni!
-
awakening87
aktív tag
Szívesen
közben megnéztem a zip-et, a script pontosan itt van:
xposed-v65-sdk21-arm-arter97-V5-krait.zip-en belül: META-INF\com\google\android\update-binary
és ebben van egy ilyen rész:if [ -e /system/framework/arm ]; then
ui_print "! The installed firmware is not deodexed!"
ui_print "! This version of Xposed requires deodexed firmware!"
exit 1
fiez pár sor annyit csinál, ha létezik a /system/framework/arm könyvtár/fájl(?), akkor kiírja ezt a két sort és kilép 1-es visszatérési értékkel.
a bash leírásából:
-e FILE
FILE existsA legegyszerűbb (de csak ha tényleg deodexelt a rom! ami az arter-es systemmel szerintem lehetetlen, hogy ne így legyen), ha átnevezed a /system/framework könyvtárban az arm könyvtárat valami másra, hogy ne érzékelje odexeltnek a romot.
Különben ha minden kötél szakad, szerezd be a FlashFire-t és tedd fel azzal a zip-et (Flash ZIP or OTA opció)
-
awakening87
aktív tag
Rendben, értelek
légyszíves linkeld be az xposed-es zip-et, hadd nézzek rá.
Valószínűleg a zip-ben lévő ellenőrzéssel van valami, amit ha kiszedünk, működhet a telepítés.
FlashFire-rel próbáltad már feltenni a zip-et? (Flash ZIP or OTA opció)
de az is lehet, hogy a /system -be kézzel bemásolod azt a pár fájlt, ami kell az xposed-hez, jogot állítasz rajta (pl. chmod-dal; a fájlok általában 644-es, a könyvtárak általában 755-ös jogot kapnak) és így is működhet. Kb. pont ezt csinálja a .zip felrakása is. -
awakening87
aktív tag
Szia!
Csak a system-et felrakni úgy kell Odinnal, hogy kiszeded a kívánt firmware-ből a system.img.ext4 -et, majd becsomagolod .tar formátumba pl. Total Commanderrel, aztán ezt a .tar fájlt tallózod be Odinba az AP alá.
megjegyzés: mivel nem számolunk md5 hash-t az újonnan készített .tar-hoz, nem is fogja ellenőrizni az Odin, szóval jól vigyázz, hogy mit raksz felpersze elrontani nem tudod, ráadásul a knoxod állapota is mindegy. ez a megjegyzés a 0x0-sokra vonatkozik.
Az arter-féle rom már eleve .tar formátumban van, csak betömörítették 7-Zip-pel, hogy kevesebb helyet foglaljon. Tehát ahogyan a leírása írja, tömörítsd ki és tedd fel a .tar-t Odinnal, betallózva az AP-hez. Mivel módosított a lemezkép, elméletileg ugrasztja a knoxot, de ez nálad 0x1-nél már aligha érdekes
(FlashFire-rel ugyanez a művelettel 0x0 lesz, de csak ha előtte még nem ugrott!)Milyen zip-et tennél fel a recovery-ből? A Lollipop-hoz való xposedet? Milyen rendszerre próbálod feltenni, miből tetted fel? Ha nincs deodexelve, akkor biztosan nem fog sikerülni a "flash", lehet, hogy van valami ellenőrzés a zip-ben levő scriptben, keress rá a hibaüzenetre, nézd meg, az a biztos.
Így csináld:
Ha már fent van a gyári HOD7 modemestől, mindenestől, arra ráteszed Odinnal az arter-féle módosított HOD7-et (, ami deodexelt és nem kell vele trükközni az xposed-nél). Majd felteszed pl. a twrp recovery-t, ha nem lenne fent (ettől 0x1 lesz!) és úgy már fel kellene mennie az xposed .zip-nek, mivel deodexelt a rom.Nálam twrp felrakhatóság híján (0x0 legyen már, amíg tart a garancia) FlashFire-rel ment fel az xposedes .zip (3. lépés) arter-féle HOD7-re és maga az HOD7 (1. lépés), illetve a módosított HOD7 (2. lépés) is így mentek fel. Ezért 0x0 még mindig.
Sok szerencsét!
-
awakening87
aktív tag
Szívesen!
Marad minden, mert nem csinálsz factory resetet és nem is kell. Most ha minden igaz, a német HOD7-en vagy. Az arter-féle ugyanez, csak ott az angol HOD7 az alapja. Tehát csak a system-et kell feltenned.
Titanium Backupos mentést meg névjegy stb. mentést azért csinálj, mielőtt belevágsz! -
awakening87
aktív tag
Szívesen!
Közben megtaláltam az arter-féle HOD7-et 9505-re: [link]
Ezeket a módosításokat tartalmazza: [link]
Ha már 1-es a knoxod, akkor nem kell többet óvatoskodni, csak tedd fel Odinnal.
miután kész, factory reset sem kell, csak egy dalvik cache törlés (pontosabban ART cache) ajánlott.
az egész folyamat előtt meg a HOD7-nek kell fent lennie, a modem is legyen HOD7-eshez való, de ezeket írja is a 2. linkemnél. -
awakening87
aktív tag
Az xda-n biztosan, én is az ő segítségükkel csináltam. Van egy Javás alkalmazás, amely megcsinálja a de-odexelést, csak a romból kiszedett /system könyvtár kell neki, abból is a framework és az app, priv-app alkönyvtárak. Ha kész, akkor a telefonon a /system alatt ugyanezeket a könyvtárakat ki kell cserélni a de-odexelt változatúakra, ez a macerás része.
Megkeresem a linkeket
Addig is itt van a Samsung Lollipop 5.0.1-en működő xposed: [link]
Itt pedig a de-odexelő Lollipop-hoz: [link]A rootod, knoxod hogy áll?
-
awakening87
aktív tag
De-odexelni kell a frameworköt és utána custom recovery-vel vagy FlashFire-rel fel tudod tenni a kísérleti xposed változatot, mivel az xposed Lollipop-ra jelenleg csak .zip-ben érhető el.
Nekem a HOD7-es módosított arter-féle gyárin elsőre működött, mivel az egy de-odexelt gyári rom
A sima gyári 5.0.1-et is sikerült de-odexelnem, csak még nem tettem fel a telefonra.
Összefoglalva: igen, lehetséges az xposed használata 5.0.1-en is -
Frissítheted OTA-n is, Kies-el is ( vagy a Smart Switch-el, bár azt még mem próbáltam ), csak előtte vissza kell állítani az állapotát hivatalosra. Xposed-> WanamXposed->Security Hacks-> Fake system status-> pipa.
Ha ezt megcsinálod, visszaáll hivatalosra, és működni fog az OTA is. -
Szabcsizz
őstag
Beállítások->Egyebek->Akkumulátor.Lelapozol teljesen,és lesz egy olyan pont,hogy "Cella készenlétben".Arra bökj rá,és ott látni fogod mióta megy a telefon az akksiról.
Mordillo777:már csak a szolgáltatótól függ minden.Ha esetleg nem tudod kivárni,rakd fel a Görög verziót.Pikk-pakk megvan.
-
gery14
senior tag
Nem nagyon tud érdekelni h kihagytam nem töltöttem akkor sem
Minek használjak fölösleges szarokat ? 64giga sd-m van mind2 telomban. Minden képet videot zenét az sd-re mentek tárolok. Így nem kel a felhő. Mellesleg azt is mondtam hogy az s5öm használom nem az s4-et mivel az s4 csak melós teló. Egyedül a samsung backup megy minden fölösleges szar törölve greenifly xposed tweekek és kész is. Nem a telefonon élem az életem mint egyesek
gps- stb minek ? amikor a kocsiba be van építve ? Egyedül ha motorozok akkor használom a gps-t meg vmit megnézni hol van. A szaros ficsöröket s3-ban sem használtam itt sem fogom. Sima böngészés,mobilnet,wifi volt a használat. Samsung backup fb messenger viber mindig megy és net is mindig belőve kb ennyi. Meg blutun ezt használom a kocsiba h nyomja a zenéket,videokat filmeket stb.
Gedeon31 Amit linkeltem az van fent nekem is !
-
Szívemből beszélsz!
Bár én azt szoktam mondani hogy miért nem maradtak a 2110-nél
Én nagyon élvezem hogy minden itt van a "zsebbe"
Viber, Skype, 4-5 fiók szinkronizálása, két felhő szinkronizálása, facebook, Tango, nagyon szeretem pl.. ha készítek képet azonnal tolja fel a felhőbe, így minden képem megvan, mert néha gondolok egyet és 2 percen belül factory reset van
természetesen kipróbáltam azt is hogy letiltok mindent, még a play szolgáltatásokat is, valóban még gyorsabb lett a telefon, csak éppen nem volt mit nyomkodni rajta, mert minden le volt tiltva, na ezt nem szerettem csak 1-2 óráig
Most jelenleg már csak 2Gb szabad helyem van, leginkább az bosszant hogy tennem kell bele plusz hardvert, de hát ez van..
-
Pietrosz
addikt
Nem feltétlenül kell mindent letiltani, csak nem árt 1-2 trükköt alkalmazni.
pl. fekete háttér szinte mindenhol. Opera Mobile-ban beállítható saját css használata. Messenger, gmail, meg szinte minden népszerű progi szintén invertálható. Fényerőre én lux lite-t használok. 0 lux 10% fényerő, 100 lux 25%, 1000 lux 100% -
Helló Mindenki!
Kb. egy hete én is csatlakoztam az S4-esek táborába, egy Hollandiából (MediaMarkt) származó független 4.4.2-es I9505-ös darabbal(Knox0x0) független.
Eddig olvasgattam vissza kicsit.. (nem kicsit)
Slapy:
Ha jól tudom, csak olyan gari van, hogy neked kell bevinned valamelyik szervizbe, házhoz jövős nincs?!Per pillanat szerencsére jól működik, bár első éjjel azért rám hozta a frászt.
Illetve másnap kicsit beparáztatott, de szerencsére azóta nem jelentkezett a hiba.
Éjjelre fel volt rakva töltőre, és mellettem volt az ágyban.
Reggel nem ébresztett, szerencsémre a régi teló is be volt állítva.
Nézem.. nem reagál semmire.. mintha ki lenne kapcsolva.
Ok.. előfordul... Power gomb hosszan nyom.. bekapcs.Napközben le volt némítva, délután vissza kapcsolom a némítást..
Egy idő után feltűnt, hogy nincs hangja ahogy lépkedek a menüben stb.
Na .. mi a szösz.. elindítottam egy youtube videót, mert még semmi se volt rajta, nem szól...
hmm...
Füles be.. azon szól..
Füles ki.. semmi...
Restart.. nem szól..Hátlap le.. aksi ki, hangszóró kicsit megkocogtat.. nem szól...
Nah, akkor hívjuk a pacákot akitől vettem..
Rábökök a hívás ikonra, hopp pittyen.. gyors kinyomom, vannak hangok..
Azóta is jó, azóta se volt ilyen gond.A másik probléma a kijelző alsó harmada kicsit mintha világosabb lenne.
Alap teszt képekkel *#0*# (kék-zöld-piros stb) nem is tűnik fel.. csak amikor éjjel minimum fényerőn olvasgattam a ph-t, akkor vettem észre.Napi használatban szinte fel se tűnik...
Olyasmi, mint IPS monitornál a bevilágítás...
Ezen a képen talán látható..nem igazán lehet lefényképezni. (Milyen komoly érzékelő is az emberi szem)
Mondjuk ennyiért nem tudom cserélik-e, érdemes-e cseréltetni a kijelzőt..Ami még kicsit kiábrándító, bár monitoron még nem volt időm visszanézni, a kamera.
A ledes villanója gyengébb mint a régi Wonderemé.
Illetve a gyári fényképező program se semmi..
Pl. este sötétben, "vakuval" egyből felrakja 2000! ISO ra az érzékenységet.
Persze hogy hangyás lesz a kép.. No meg ahogy kicsit félhomály felé jár az idő, elég nehezen talál fókuszt.A kamerát még majd tesztelnem kell.
Amúgy egész jó.. jó az akku idő(legjobb kijelző időm eddig 4 óra feletti), gyors, megy a multitaszk rendesen..
Galaxy W után egy rakéta.Mondjuk ez a Knox, meg a 4.4-ről 4.3 ra vissza nem térhetőség "kicsit" zavar..
A galaxy W-n is CyanogenMod-volt. Mondjuk arra kellett is. 2.3.6 volt az utolsó hivatalos android rá..Mondjuk itt is a garancia végéig fog csak izgatni..
(2014.03.21 a vásárlás dátuma)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Suzuki topik
- Opel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest