- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomiivagyok
aktív tag
tegnap nyakamba vettem Kecskemétet, három helyen voltam. első helyen 68, másodikon 63, Telekomnál meg 59 ezer. találtam kijelzőt magyar oldalon, 27 ezer forint, ÁLLÍTÓLAG eredeti, van még belőle, de valamiért nem igazán hiszek benne.
van még itt a házban egy samu prémium szervizes, apa jóba van vele, hátha...
meg van ismerősöm szlovákiában, aki azt mondta, megcsinálná nekem teljesen ingyen, de oda is kéne legalább egy húszezres, mert azért na...
szóval bukta. -
awakening87
aktív tag
Tök jó, ismerem ezt az érzést
az enyém is nullás még, pedig volt már rajta custom, de gyári alapú rendszer is. a kernel és a recovery maradt érintetlen.
- vannak ilyen alkalmazások, igen; én ugyan kézzel csináltam, azt hiszem az SD fixer is ugyanezt csinálja (fel kell venni a media_rw csoportot a WRITE_EXTERNAL_STORAGE jogosultsághoz a /system/etc/permissions/platform.xml fájlba, lemásolod a felette levő sort, és átírod a csoportnevet media_rw -re).
plusz amit még érdemes beállítani a SuperSU-ban:
SU engedélyezése a bootolás alatt (pipa)
Mount namespace sepearation (nincs pipa)Ha ezek a beállítások a fentiek szerint vannak, főleg a namespace-es, akkor a Total Commanderben is simán tudsz írni a /system-re, mert íráskor megkérdezi, hogy újracsatolja-e írásra. Enélkül nem.
Ugyanis ebben az esetben (alapértelmezetten) az alkalmazások külön-külön kezelik a fájlrendszer csatolásokat. Pl. hiába nyitsz egy terminált, su, majd felcsatolod írhatóra a /system -et, a közben futó Total Commander nem fog tudni rá írni, csak a terminálod, mert ott még mindig csak olvasható lesz.- igen, működik az integráció, viszont csak olyan alkalmazásokra, amelyek nem használnak natív C/C++ kódot, vagyis nincs függvénykönyvtáruk (a Link2SD-ben ezt a Lib: szokta jelölni a méreteknél). Különben az alkalmazáshoz tartozó .so fájlokat be kell másolni a /system/lib -be és úgy működni fog.
Fogalmam sincs, hogy az új Link2SD megcsinálja-e ezt az extra műveletet.
Jól mondod, az aláíratlan (nem gyári) rendszer lemezkép, boot és recovery tutira ugraszt. És szerintem a mókolt CSC is. Meg a nem enforce-olt (vagyis permissive) boot és recovery is, hiába van aláírva!- igen, nálam a Sohával okozott gondot, nagyon ritkán spontán rebootok voltak.
- jól érzed, de ha csak rootoltad a telefont és ezen kívül nem nyúltál a /system -hez, majd ezután nyomsz egy unrootot a SuperSU-ból, akkor elvileg visszaáll minden a hivatalos állapotra. A gyári rendszer újratétele (igazából csak a system-et kell ilyenkor) is eltünteti a root-ot és minden egyéb /system -et érintő módosítást.
-
Ha a SuperSu kérdésére igent nyomsz, tehát tiltod a knoxot, lehetnek utána random restartok. Erre is van megoldás egy xposed modul formájában, de ha nem engeded tiltani a knoxot, az a legtutibb, legalábbis addig, míg le nem pucolod a telóról az összes knoxos cuccot.
A towelroot-al simán tudod rootolni, nem vész el semmid, minden olyan marad, mint előtte, csak rootolva lesz a telód. -
awakening87
aktív tag
Kezdetben kézzel törölgettem, akkor még nem ismertem a Desamsungnizer-t, aztán megtaláltam a FlashFire-t meg a scriptet és a következő 4.4.2 telefonújrahúzásnál már a knox removal scriptet használtam, miután meglett a root.
De a legtutibb, ha megnézed a .zip-ben levő update-script fájlt és láthatod, hogy mit csinál
A sima Desamsungnizer-t még nem használtam. -
awakening87
aktív tag
A letiltásra én a Sohát választottam, aztán törölgettem
Igen, a FlashFire-hoz be kell lépni egy google+ csoportba majd a Play-en kérni kell a bétatesztelői jogot az alkalmazáshoz, ezután letölthetővé válik. Ingyenes az app. És ha korábban megvetted a Mobile Odin Pro-t, akkor FlashFire Pro-d lesz. Egyelőre a sima és a Pro verzió ugyanazok.
Ez a FlashFire hivatalos topicja: [link]
Desamsungnizer: KitKathez a Knox removal 2.5 kell, Lollipophoz a 3-as. A nem knox removal scriptek azt hiszem a Samsungos appokat törlik. -
awakening87
aktív tag
Ez igen, szép leírás!
A wolfdroid-féle útmutató valóban működik GNG8-on, amint megvan a root, javaslom a FlashFire-t, először csinálj vele egy teljes mentést, aztán a teljes (rom-szintű) knox takarításához le kell vele futtatni a Desamsungnizer scriptet, ami egy recovery-s zip, de a FlashFire custom recovery nélkül is megeszi, pont ez benne a jó.
vagy FlashFire híján kézzel törölsz egy csomó mindent a /systemről. Addig meg néha lehet egy-két spontán újraindulás.
Természetesen a művelet után is 0x0 lesz és nem veszik el semmi sem, de azért mindig legyen legalább egy használható mentésed -
3800+
őstag
Értem amit írsz, köszi hogy kifejtetted. Én ennyire nem bonyolítottam a dolgokat.
A Galaxy Ace 3 akksijának a kapacitása 6Wh körül van, az S4-é pedig 9.88Wh vagy valami ilyesmi... Az előbbit mint már írtam nem bírtam kétszer feltölteni az akksiról (Tracer 5200mAh), így nem nehéz rájönni, hogy a majdnem kétszer akkora kapacitású akksit kb egyszer fogom tudni, ráadásul mivel csak 1A-t tud a külső akksi (lehet hogy azt is csak papíron) nagyon lassan fogja feltölteni, főleg ha közbe nyomkodom a telefont.
Lényeg a lényeg, nem okozna problémát az hogy a kisebb (1A) áramerősséggel töltenék, sem a külső akksinak, sem a telefon akkumulátorának.
Azt hiszem kitárgyaltuk, nehogy megszóljanak az offolás miatt.
-
Én írtam az egy számmal nagyobb tokot. Kemény 2500 pénzért vettem az Ázsia Centerben, szerintem S5-re való, sima, fekete bőr (műbőr?) tok, de simán belefér az S4 a szilikon hátlappal együtt, szal ne valami fullos cuccra gondolj, sztem minden GSM üzletben vagy kínai boltban kapsz.
(#53179) RicHarD Az ExDialert használom, nekem bevált, szinte azonnal nyílik. Igazából a tárcsázót ill. a névjegyeket ritkán használom, a gyakran hívott kontaktjaim a home screen-n ill. a dokkon vannak egy-egy mappában, így a tárcsázó csak akkor kell, ha olyan valakit hívok, akit csak ritkán szoktam.
-
motoflug
őstag
Hello!
Pont az általad utoljára linkelt változatot is néztem, az is 2-3-5 ezer Ft-ért van. Nálam az elsődleges kérdés ezzel kapcsolatban az, az, hogy ha egy ilyenre kötök usb elosztót, az fog-e rendesen működni.( Egér+billentyűzet miatt.).
A smart dock nekem tökéletes lenne, de elég kütyüb.. mániás vagyok ahhoz,hogy tudjam, hogy nem feltétlenül marad meg még sokáig az s4, az viszont lekorlátozza a felhasználást. Míg egy ilyen hdmi connection kit esetében az újrafelhasználás adott, viszont a minőség kérdéses. Nem szívesen bízom egy párezer Ft-os kínai gari nélküli kütyüre a telefonom. -
Petyyyyy
addikt
Azért azt ne felejtsük el, hogy nem hímes tojásról beszélünk.
A Smart Dock-kot úgy tervezték, hogy tok nélkül dobd bele a telódat, ehhez képest lassan több mint egy éve a Neo Hybrid tokkal együtt állítom bele az S4-et. Tuti, hogy ha csak egy hangyabokányit is, de erőhatás éri az USB-t. Egyrészt kit érdekel, másrészt még mindig hibátlanul működik. -
zsolosz
tag
Laci4:
Sikerült!
Köszönöm!A régi telefont törölted a fejből? Az újat párosítottad, "regisztráltad"? ezek meg voltak
A telefonkönyv szinkronizálás nekem se ment elsőre magától, ha jól rémlik valahogy úgy jött össze, hogy a fejen kiválasztottam a szinkronizálást, majd a telefonról névjegyek küldése BT-n és úgy átküldte a teló...
pontosan így sikerült, ki kellett jelölni a névjegyeket, majd .vcf fájlban Bluetooth-al küldeni...
Nagyon köszönöm még egyszer!
Végre működik ez is... -
Dj.Mike
senior tag
-
Slapy
aktív tag
Így van, jól tudod! Beviszed egy szervizpontba és ők elküldik a központba. Nem vészes mert én pl 60kmre lakok pesttől és 4 nap múlva visszakaptam a telefont, úgy hogy nem csak a szükséges dolgot cserélték benne hanem hátlap, aksi, keret, usb csatlakozó, hangszóró, mikrofon,stb! Pedig csak a modemet kellett volna a hiba miatt (csak edge-ben csatlakozott a netre)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Battlefield 6
- Magisk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Könyvajánló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest