Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
gyuri2008 #67377 üzenetére
Felrakhatsz független romot akkor is, ha nincs függetlenítve a telód. ( Természetesen ettől még nem lesz független.)
Arra viszont vigyázz, hogy a telód típusának megfelelő romot válassz, tehát még véletlenül se rakj rá 9505-re valót.
Azt hiszem, a legelső 9506-os telók 4.2.2-vel jöttek ki ( legalábbis Mo-n ), szal sztem a 4.1.1 felejtős.
Tehetsz rá custom romot is ( CM vagy LineageOS ), de ehhez előbb rootolnod kell a meglévő romot, és custom recovery is kell hozzá. Ha nem csináltál még ilyet, előbb olvass utána alaposan, nehogy kinyírd a telód. -
válasz
t.dave500 #67192 üzenetére
Próbáld meg visszakapcsolni. Hosszan nyomod a bekapcs gombot, míg ki nem kapcsol. Utána lehúzod a gépről, és visszakapcsolod. Ha indul rendesen, akkor nincs gond.
Ha nem sikerül, akkor odinozz fel egy 4+1 fájlos romot, és kezdheted elölről a root-TWRP-RR rom felrakása műveletet.
Egyébként én az RR romot az NG8 végű gyári romhoz "kapott" modemmel használtam, simán működött vele minden. -
válasz
t.dave500 #67185 üzenetére
Szia! Szerintem ez " gyárilag " ilyen. Én is RR romon vagyok ( 5.7.4 ), a rom saját kernelét használom, nekem is csak 1 A-el tölt. Kiírja a zárképernyőn, hogy " Lassú töltés engedélyezve ", de a beállításokban nem találtam erre vonatkozóan semmit.
Nagyon nem zavar, éjszakánként töltöm, szal van ideje. -
Szia!
Ha custom romról gyárira akarsz menni, inkább egy 4+1 fájlossal kezdj. ( Linkeltek ide 9506-hoz valót, keress vissza, nem mostanában volt, de biztos megtalálod. )
Ha nem akarsz a belakással vacakolni, csinálj egy TB mentést, másold át külső sd-re. Rendszeralkalmazásokat hagyd ki a mentésből, csak az általad telepített appokat ill. azok adatait mentsd.
Utána rakd fel odinnal a 4+1 fájlost ( bármilyet, csak '06-hoz való legyen ). Ha a .pit fájl betallózásakor a Re partition nem pipálódna be automatikusan az odinban, pipáld be.
Ha felment a rom, rootold, és ezután csinálj efs mentést, ekkor már menni fog. Ha sikerült, a mappát másold át sd-re, gépre, felhőbe, legyen meg minél több helyen.
Na, erre már fel tudod rakni a nordic romot, de ne az 1,3 gigásat, az valszeg csak egy frissítés. Keress régebbit, talán ez jó lesz:[link]
Erre már ráengedheted a legfrissebbet, amit a képen linkeltél.
Ha felment, rootold ezt is, tedd fel a TB-t, csinálj egy mentést bármelyik appról, keresd meg a mappát, ahová tette, majd ebbe a mappába másold át az sd-ről a korábban készített mentést az appjaidról, csinálj egy visszaállítást ( előtte lehet, hogy újra kell indítanod a telót ). -
válasz
sandorzsolt #66631 üzenetére
Van Mobile Odin és van FlashFire, lényegében ugyanaz mindkettő, de tényleg kell a root mindegyiknek, szal ez bukó.
Rootolni talán a OneClickRoot-al tudnád, onnantól több mozgástered lenne, de ha mókolt Samsungot akarsz használni, előbb-utóbb kelleni fog az odin.
Jó teló a 9506, én nem vinném vissza emiatt. Nincs olyan elérhető gép, amin win van? -
válasz
sandorzsolt #66628 üzenetére
Szia! Még mindig nem derült ki számomra, miért kell neked a pit ahhoz, hogy felrakd a lineage romot.
Rootolt rom kell ( ahhoz kell az odin ), meg TWRP recovery.
A rootolást mobil odinnal lehet, hogy meg tudnád oldani, egy próbát megérne. Ha az megvan, TWRP-t tudsz telepíteni odin nélkül is.
Nem tudom, milyen rom van most a telódon, én anno simán rátoltam a KK modemre/bootloaderre a 6.0.1-es RR romot, gond nélkül működött minden. ( Aztán a rend kedvéért odinnal feltettem a HPK2 modemet/bootloadert, de nekem Win10 van, azon megy az odin.) Nem tudom, mobil odinnal lehet-e csak modemet és bootloadert feltenni, de hátha.
Viszont ha valami nem úgy sikerül, ahogy kellene, akkor már nem tudod kikerülni az odint. -
-
válasz
DarthPeeter #66508 üzenetére
Szívesen, remélem, így vagy úgy, de sikerrel jársz.
-
válasz
bb.bocs #66503 üzenetére
Szia!
JB,KK romot tudsz rootolni úgy, hogy nem ugrik a knox. Hogy belekötnek-e, ha ugrott? Ezt szervizese válogatja, van, aki nézi, van aki első körben rátol egy sokfájlos gyári romot, és lesz@rja a knox státuszt. Mondjuk attól is függ, hogy milyen hibával viszed be.
Magát a rootot el tudod tüntetni. Vagy a superuserben csinálsz egy teljes unrootot ( asszem ezt nem minden rootolási metódus támogatja, de ebben nem vagyok biztos ), vagy csak simán felraksz odinnal egy gyári romot.
Ha custom romot akarsz, az úgy kezdődik, hogy felteszel egy custom recoveryt, de az alapból ugrasztja a knoxot. Te döntöd el, hogy kibírod-e ezt a pár hónapot a garid lejártáig, vagy már most belevágsz. Azt azért tudnod kell, hogy egy főzött romtól sem lesz olyan a kamerád, mint ami az S7-ben van, sőt. -
válasz
DarthPeeter #66504 üzenetére
Szia!
Ha nem akksi gond van ( én azért mindenképpen kipróbálnám egy olyan akksival, amivel egy másik S4 tutira működik ), akkor nagy valószínűséggel alaplap hiba.
Azt még megpróbálhatod, hogy kiveszed az akksit, nyomva tartod a download mód gombkombinációt, és valakit megkérsz, hogy tegye vissza az akksit. Sok reményt ne fűzz hozzá, de volt olyan teló, amit így sikerült feléleszteni. Ha tudsz szerezni/csinálni USB JIG-et, azzal is megpróbálhatod.
Ha alaplap, akkor szerviz. Nem olcsó, nem biztos, hogy ér még annyit a teló.
Alternatív megoldás 1: itt a fórumon találsz olyat, aki foglalkozik ilyesmivel, biztos jobban jössz ki, mintha szervizbe vinnéd;
Alternatív megoldás 2: veszel e-bay-en ( vagy akárhol ) kijelzőhibás S4-et, és a kettőből csinálsz egyet, ehhez találsz videót a neten, az alapján akár te is megcsinálhatod. Ennek viszont megvan az a rizikója, hogy a kijelzőhibás telónak más baja is lehet, amit kijelző híján nem nagyon tudsz leellenőrizni.
De első körben mindenképp az akksit próbáld meg.
Persze az is lehet, hogy csak az USB csati koszolódott el, és ezért nem tudod tölteni sem, viszont akkor másik ( garantáltan jó ) akksival működnie kellene. -
válasz
#61600768 #66474 üzenetére
Szerintem olyat nem fogsz találni, amelyik mindnek megfelel. Az első három oké, ezeket bármelyik call blocker tudja, de olyat, ami azt jelzi a hívónak, mintha ki lennél kapcsolva vagy nem élne a szám, azt nem hiszem.
Én nem használtam soha ezt a funkciót, csak kíváncsiságból kipróbáltam, de egyszer valamelyik topikban ki lett ez tárgyalva. Az eredmény az lett, hogy mivel fenn vagy a hálózaton ( nem vagy kikapcsolva vagy rep.módban ), a szolgáltatót kellene megkerülnöd valahogy ahhoz, hogy a hívó fél felé kikapcsolt állapotot mutass.
Anno TW alapú KK-n is kipróbáltam, ott még bizonyos számokkal kezdődő számokat is tiltani lehetett ( pl. 0620...), de legalább egyszer az is kicsöngött, a hívó oldalon meg olyan volt, mintha egy csörgés után kinyomtam volna. -
Most kipróbáltam az MM-féle RR romon a beépített blokkolót. A hívó félnél kicseng rendesen, de nálam tök néma marad. (Nekem nincs beállítva hangposta.) Csak a zárképernyőn van egy üzenet, hogy hívásom érkezett a blokkolt számról.
-
-
Sziasztok!
6.0.1-es RR romon vagyok. Mitől lehet, hogy a "gyári" zenelejátszó az egyik albumot következetesen két fél albumra bontja? Már mindent megpróbáltam, letöröltem és újra felmásoltam, formáztam az SD-t, áttettem a belső memóriára, de hiába, dafke kettészedi. Próbáltam más zenelejátszókkal is, egyedül a BS Player látja úgy, ahogy az SD-n van, csak azzal nem működnek a gyári füles gombjai.
Az a furcsa, hogy az előző romon (KK) simán jó volt, minden albumot úgy látott a zenelejátszó, ahogy kellett.
( Csak kíváncsiságból kiszedtem abból a romból a zenelejátszó apk-t, de az egy TW alapú főzelék volt, szal szintaktikai elemzés hiba miatt nem tudtam erre a romra feltenni. )es4: Anno elég sok call blockert kipróbáltam, de nem találtam olyat, ami egyet sem csörrent volna. Olyat biztos nem találsz, ami a hívó félnek a " A hívott szám pillanatnyilag...stb."-t mondaná, ahhoz a szolgáltatót kellene valahogy megkerülni.
Ma rákerestem az xposed modulok között is, egyet ki is próbáltam, de ugyanúgy kicsörgött egyszer. -
Sziasztok! MM romban van arra valami megoldás, hogy a képernyő feloldása nélkül is ott legyen az óra a statusbaron?
-
Szia! Szerintem cserélj akksit. Nekem az előző telóm csinált ilyen random kikapcsolásokat. Néhány romcsere után eszembe jutott, hogy kivegyem és megnézzem, és már kicsit fel volt púposodva. Szemmel nem nagyon volt látható, de asztalra téve érezhetően billegett. Egy új akksi megoldotta a problémát.
-
válasz
Black_Raven #64732 üzenetére
Én is KK-n maradtam, mert hányok a material dizájntól. Már egy éve nagy megelégedéssel használom a PhoeniX v10.0-t, és valszeg nem is fogom lecserélni. Néha viszket ugyan az ujjam, de ellenállok a kísértésnek. Időm se nagyon lenne mostanában romolni, meg ha találnék is egy minden szempontból megfelelő romot, akkor pont ott tartanék, ahol most, mármint hogy van egy minden szempontból megfelelő rom a telómon.
euzsolt Te, ez nem valami klón? Tedd fel ezt légyszi [link] aztán majd kiderül. Nagyon gyanús nekem, hogy a 4.2.2-t találja a legfrissebbnek.
-
válasz
Black_Raven #64729 üzenetére
Nem tiltottad le?
-
válasz
Formaster #64727 üzenetére
Biztos vagy abban, hogy frankó S4-ed van? Úgy tudom, anno 4.3-al jött ki, te meg 4.2.2-t írtál. Ha elírtad, és 4.4 2 van rajta, akkor jeleznie kell az OTA frissítést, hacsak nem lett mókolva a teló. Beállítások-> Eszköz névjegye-> Állapot alatt mit ír? Ha nem " Hivatalos"-t, akkor már belepiszkált valaki. Újonnan vetted vagy használtan?
-
válasz
pittbaba #64541 üzenetére
Azért azt nem mondanám, hogy botrány az S4. Lehet, hogy sikerült kifognod egy selejtes/rosszindulatú darabot, de összességében nem ez a jellemző.
Másfél éve használom a használtan vett telómat, mókoltam is rendesen, és ( kopp-kopp ) semmi baja sincs.Nem tudom, mennyit gondoltál "pár ezer" alatt, de itt a fórumon talán nggabi tud segíteni.
-
-
-
Szia! Én a helyedben maradnék KK-n. Ha meg vagy elégedve a működéssel, üzemidővel, akkor nem érdemes frissíteni. Ráadásul jobb lenne kihagyni az OTA-t, és inkább odinnal feltenni az új rendszert, de ez nálad nem játszik. Így, hogy nincs windows-od, nem érdemes sz@rakodni a Lollival, nem biztos, hogy amit OTA-n kapnál, megfelelne, és nem tudnál hipp-hopp kipróbálni több romot is.
Ha viszket az ujjad, és nem sajnálod a knoxot, akkor inkább egy custom romot tegyél fel, ahhoz nem kell odin, csak custom recovery. ( Mondjuk ha Lolli alapú custom romot akarsz, akkor mégis kellhet az odin, mert a modemet meg a bootloadert lehet, hogy külön kell feltenni. ) -
válasz
Trespa #62428 üzenetére
Megmondom őszintén, el nem tudom képzelni, mi a bonyolult a Novában, szerintem egyszerű, mint egy faék, ráadásul magyar nyelvű.
Rengeteg launchert kipróbáltam, Apexet is, igaz, azt még egy régebbi telómon. Állandóan újratöltötte magát, akkor váltottam Novára, azóta csak ezt vagyok hajlandó használni. -
válasz
#61600768 #62403 üzenetére
Én használom kb. egy hete, működik rendesen. Annyi bug van, hogy megjegyzi az alkalmazástár pozicióját, tehát hiába zárom le a képernyőt, nem áll vissza a legelső oldalra. Pedig a beállítás szerint nem kéne megjegyeznie. Mondjuk eddig minden 3.2 feletti verzió ugyanilyen volt, de hozzátartozik, hogy KK-n használom,( meg csomót keresek rajta, he-he-he).
-
válasz
Viktor0610 #62399 üzenetére
Miért, miért...
Mondtam, hogy telóról vagyok.:-))) -
válasz
Trespa #62395 üzenetére
Használj másik launchert. Én a Nova Prime-ot használom, tökéletes. A legapróbb részletekig testreszabható, gyors, kevés ramot eszik. Az ingyenes is elég lehet, de a Prime-ban több beállítási lehetőség van.https://mega.nz/#!mwZSRZ7I!QWBGNGI6lWRp8BI0UC_7EOrWEVWzh792z1d5pFFhfNc
https://mega.nz/#!us4CGKIC!lLPjUfnXcxVsfkkn9sik1339OFlLUUTiQsL_HN2qWeg
Telóról vagyok, szal csak így tudtam linkelni, az első a Nova Prime 4.2.1, a második a Tesla Unreaded, sz olvasatlan üzenetek számát mutatja az ikonokon. -
válasz
Muki94 #62077 üzenetére
Na, akkor leírom harmadjára is. Először szerverhiba miatt nem fogadta el, aztán mire megint bepötyögtem, lejárt a szerkesztési idő
Szóval sokan használnak '06-n Lollit, és többé-kevésbé meg vannak elégedve vele, vagy legalábbis együtt tudnak élni a kisebb hibákkal. Ha a kérdéses telón nagyon sz@r, akkor valszeg a tulaj OTA-n frissített Lollira, vagyis csak simán ráengedte az új rendszert a régire. Ezt egy odinos flash általában megoldja, szal szerintem szedj le egy gyári Lollit, és odinnal tedd fel. Recovery-> factory reset-> download mód-> odinnal felteszed a romot-> recoveryből megint fr-> reboot to system. -
válasz
Muki94 #62072 üzenetére
Én épp most tettem vissza főzött 5.0.1-ről egy gyári KK romot, igaz, az egy repartos ( 4+1 fájlos ) rom volt.
Simán visszament, de '06-hoz nem tudok sokfájlos romot linkelni.
A CM romokat nem ajánlom, szinte mind bugos és fapados.
Szerintem szedj le sammobile.com-ról egy Lolli romot, és odinnal told fel, aztán szedj le egy KK-t, és azt tedd rá a Lollira, csak arra vigyázz, hogy mindkét rom régiókódja ugyanaz legyen. A Nordic ( NEE ) romok jók szoktak lenni, és függetlenek. -
Sziasztok!
Az XDA-t sehogy sem érem el, telóról sem, gépről sem. Tudtok róla valamit? -
Hülyén hangzik, de ha hibát dobott, az már jó jel
Ha van rá lehetőséged, próbáld másik kábellel. Előfordul, hogy ilyen banális dolgok miatt sz@rakodik az odinos flash, de a tapasztalat az, hogy előbb-utóbb azért csak felmegy az a nyavalyás rom.
Hülye kérdés, de biztos, hogy 9505 a teló? Csak mert mondtad, hogy nem a tied, és hogy a gazdi nem igazán kompetens a témában. Nem lehet, hogy '06 vagy '15? -
Akkor neked - vagy inkább a gazdájának - kéne eldönteni, hogyan tovább. Megszakítani elég kockázatos, simán kinyírhatod a bootloadert, és úgy csak az alaplapcsere segít, nem olcsó. Viszont így sem működik a teló, a knox miatt a szerviz is felejtős, szóval sokkal nagyobb bajt nem nagyon tudsz vele csinálni.
Én asszem újrakezdeném. Széthúznám, akksi pár percre ki, majd vissza, ha bejön a download mód, akkor ott vagy, ahonnan indultál. PC restart, kies, antivírus progi kilő, odin rendszergazdaként indít, összedug, fájlok a helyükre, nagy levegő, ujjak csuriban, start.Én így csinálnám, de a döntés a tied
-
Hát, nekem egyszer kellett sokfájlos rommal takarítani a telót, simán, elsőre felment ugyanez a rom. Várj vele egy kicsit, hátha, bár félóra alatt azért bőven végeznie kellett volna, nekem anno nem tartott tovább néhány percnél. Ha nagyon nem akarja, próbáld megszakítani, bár az elég necces, könnyen kinyírhatod így a telót, de hát az sem megoldás, ha így hagyod. Az a baj, hogy ha valami nem stimmel, az odin fail-t dob, ilyet még nem is láttam, hogy csak megáll félúton. Ha a megszakítás mellett döntesz, próbáld újraindítani a PC-t, odint rendszergazda módban indítsd, kies ne legyen a gépen, alaplapi usb portot, saját adatkábelt használj, ezek mind olyan dolgok, amik bekavarhatnak odinozás közben.
Azt nem írtad, hogy mi váltotta ki a hibát, ami miatt csak a download mód jött be. -
Szia! Ha van download mód, akkor a legjobb lenne egy repartos rommal kipucolni a telót. Itt [link] találsz egy megás linket, ahonnan le tudod tölteni, a kicsomagoláshoz a jelszó szintén ott van.
Odinnal tedd fel, ez egy régebbi 4.4.2, utána eldöntöd, hogyan tovább. Vagy felteszel egy újabb KK-t, vagy tehetsz fel Lollit is, de ha custom romot szeretnél, akkor root és custom recovery után az is mehet. -
Hát ez baj
Ha 4.4.2 , a Towelroot-al simán ment volna. Nem tudom, számít-e a gari, ha nem, a CF-Root talán működne, de asszem az ugrasztja a knoxot. [link]
Nekem '05 van KitKat-el, szóval nem próbáltam, ha nem sürgős, inkább várd meg egy '15 tulaj válaszát.
Írd be a gugliba, hogy i9515 5.0.1 root, aztán olvasgasd el a találatokat, lesz videó is, hátha találsz megoldást. -
válasz
ABDUL96 #61439 üzenetére
Ha XEH, akkor független.
(#61437) sziku69 Én csak egy CM11-t próbáltam, de egy napot bírtam ki vele. Full fapad, az S4-en megszokott fícsörök közül gyakorlatilag semmi nem volt, nem mintha a szemmel lapozgatós nyavalyák hiányoztak volna, de pl. a több ablak mód sem volt benne. Ráadásul a GPSZ egy percre sem engedte deep sleep-be a telót, szal nekem nagyon nem jött be.
-
válasz
dredjudge84 #61388 üzenetére
Nem tudom, most épp hol tartasz, de eszembe jutott, hogy a TWRP felrakása SPlus-on néha bootloppal jár. Azt írtad, hogy az újabb TWRP után kezdődött az újraindulgatás, és hogy csak a TWRP jött be. Az XDA-n erre ezt javasolják:[link]
Már nekem se nagyon van más ötletem, de ne add fel, amíg van download mód, addig nagy baj nincs.
Ha nem sürgős, tedd félre, gondolom, már mindened tele van vele. -
válasz
dredjudge84 #61375 üzenetére
Azóta egy sokfájlos romot keresgélek neked, de nem találtam sehol, ami volt, az már mind halott link. Nekem megvolt valamikor, csak mikor eladtam az SPlust, letöröltem a gépről. Találtam egy rootolt romot, egy próbát megér, hátha...[link]
-
válasz
dredjudge84 #61369 üzenetére
A PDA-hoz be kéne tallóznod a romot, amit fel akarsz tenni. Szedj le a sammobile.com-ról egy 2.3.x romot, tedd a PDA-hoz, a one package legyen bepipálva, mert a sammobile-on lévő romok egyfájlosak. Az OPS-hoz tallózd be ugyanúgy az ariesVE fájlt.
-
válasz
dredjudge84 #61328 üzenetére
Bocs, elmentem kicsit bringázni.
Ha az odin felismerte, akkor már nagy baj nem lehet. Milyen romot akarsz feltenni? A legjobb egy repartos rom lenne, ha találsz még rá valahol.
Nem tudom, miért akad meg mindig, de próbálgasd tovább. Saját adatkábelt, alaplapi USB portot használj. A Kiest töröld le teljesen, az odinnal nem szeretik egymást. Indítsd újra a PC-t, ha jó ( a telónak megfelelő ) rommal csinálod, előbb-utóbb fel fog menni.
Megpróbálhatod azt is, ami a linken az Un-brick the device alatt találsz, a linkek még élnek. -
válasz
dredjudge84 #61321 üzenetére
Flash-elni csak download módban tudsz, a randump módot hagyd a fenébe, arról az SPlus wiki oldalán is azt írták, hogy még senki nem jött rá, hogy mire való.
Nem tudom, melyik odinnal próbáltad, nekem anno a 4.43 verzió működött SPlus-al.
Itt egyébként elég részletesen le van írva minden, meg az esetleges hibák elhárításához is van némi segítség: [link] -
válasz
bwin.party #61314 üzenetére
Szia!
Ezek közül egyik sincs már a telómon ( csak a Drive meg a Dropbox, de ezek sem rendszeralkalmazásként ), és remekül elvan nélkülük a telóm.
Itt egy lista [link], ha van még garid, a knoxos cuccokat ne bántsd, de a többit nyugodtan törölheted.(#61312) dredjudge84 Szia! Én is jártam így anno az SPlus-al, nekem is ismeretlen eszközt írt a win7, mikor rádugtam, de az odin felismerte. Nekem sem volt akkor OS a telón, csak egy TWRP. Mikor összedugtad download módban a géppel, megnyitottad az odint?
-
-
válasz
#61600768 #61159 üzenetére
Én mindig a belső sd-ről telepítem a romot, a külső sd-m csak 2 gigás, arra rá sem férne. Szerintem mindegy, csak legyen a telón, TWRP-ből szerintem a belsőről meg a külsőről is felmegy.
Ja, hogy a TWRP Manager-ből? Hát, azzal sosem próbáltam romot feltenni, inkább recoveryből szoktam.
-
-
válasz
awakening87 #61125 üzenetére
Nekem megvan, még mikor először linkelted, akkor jelentkeztem, majd le is töltöttem. Igaz, nem nagyon használom, nekem már rég ugrott a knox a TWRP-től, szal ez már nem szempont. Gyári romot odinnal szoktam, bár inkább a kipucolt gyáriról készült backupot teszem vissza, ha nagyon muszáj. Egyelőre jól elvagyok custom romon, ahhoz is inkább a TWRP-t használom, de elfér a telón a FlashFire is, enni nem kér, egyszer hátha szükségem lesz rá.
-
válasz
dejaris #61123 üzenetére
Szerintem a Lolliért ne add fel a garit. Viszont megpróbálhatnád a 4.3-> towelroot-> 4.4.2 FlashFire-el kombót.
A JB-t simán vissza tudod tenni, már sokan downgrade-eltek lolliról is 4.3-ra, a knox is maradt nekik 0x0. Azt tudod towellel rootolni, aztán rákeresel a FlashFire progira, G+-on kell jelentkezni tesztelőnek, akkor kapsz egy Play-es letöltési lehetőséget. Olyan, mint a Mobile Odin, .tar fájlokat is tudsz vele flashelni, meg .zip-est is. Van benne egy everroot opció, így az űj romon is megmarad a root, és elvileg a knoxot sem bántja. Ha már elgondolkoztál azon, hogy feladd a garit, akkor már inkább ezért, mint a lolliért, ráadásul lehet, hogy így nem is kell megválnod tőle. Szerintem egy próbát megérne.
( Egyébként a knox 0x1-nek is van előnye, onnantól kezdve szabad a pálya)
-
válasz
awakening87 #61119 üzenetére
Ha így tényleg nem bántja a knoxot, az nagy királyság lenne. Nekem '05 van, szal nem érint, de sokan panaszkodtak, hogy a '06-ot csak JB-n lehet ugrás nélkül rootolni.
-
válasz
Max_218 #61018 üzenetére
Szia! Ugye nem gyári recoveryből próbáltad feltenni a CM romot? Meg azt sem írtad, hogy milyen S4-ed van.
(#61019) szanitec Szia! Nem írtad, mennyi idős a teló, ha kb. kétéves az akksi, akkor már sanszos, hogy gyengül. Meg ki tudja, az előző tulaj mennyit nyúzta, mielőtt hozzád került. Az 1% merülés másfél óra készenlét alatt nem rossz. Nem tudom, használsz-e fészbukot meg fb messzendzsert, azok nem kicsit szívják az akkut.
A Lollitól szerintem is szabadulj meg minél előbb, nálam a gyári 4.4.2 ( NG8 ) rootolás, takarítás után frankón működött. Mondjuk az én akkuidőm nem releváns, a három óra képernyőidő is ritkán jön össze, de ez nem a telón múlik, általában nem nyomkodom annyit, este meg automatikusan töltőre teszem. Azért intenzívebb nyomkodással simán megvan a négy óra, szal nem volt soha akksi gondom vele.
Nem írtad, számít-e a knox, ha már nincs rá garid, nyugodtan kipróbálhatod a custom romokat is, egyik-másik tényleg egész jó, bár találkoztam már teljesen használhatatlannal is. -
válasz
cyborg X #61009 üzenetére
Igen, sajnos nem találtam repartos romot hozzá. Még vasárnap keresgéltem, azt hittem, találtam is egyet, de hiába írták négyfájlosnak, miután leszedtem és kicsomagoltam, akkor derült ki, hogy az is csak egyfájlos. Nem is tudom, honnan lehetne 4+1 fájlos romot letölteni.
Mindegy, ha lejött a rom, próbáld meg feltenni, hátha nem okoztál eddig maradandó sérülésta telónak, és hajlandó lesz működni vele.
-
válasz
cyborg X #61002 üzenetére
Szia! Ha csak egy kernelt flashelsz, azzal nem sokra mész.
Abban igazad van, hogy tényleg úgy működik Samsungon is a romcsere, hogy letöltöd a romot, odinnal feltolod oszt' kész. Csak keresned kellett volna egy telódnak megfelelő romot.
A helyedben feltenném ezt: [link] Kezdd el letölteni, mert baromi lassan fog lejönni, aztán odinnal az AP-hez tallózva tedd fel. Nem tudom, milyen odinod van, Lollihoz érdemes a 3.10 verzió felettit használni, innen le tudod tölteni: [link]
Ha ezzel megvagy, nézz utána a Lolli rootolásának '06-on, ha jól emlékszem, a gari már nem számít neked, szal nem szempont a knox ugrás.
Ha nem jön be a gyári rom, keress valami főzeléket, de visszamehetsz KK-re is, de egyelőre próbáljuk meg működésre bírni a telódat. -
válasz
cyborg X #60971 üzenetére
Igazából a romolás úgy kezdődik ( legalábbis nálam ), hogy van egy ( vagy több ) TWRP-s mentésem a gépen+valamelyik felhőben, meg van egy 4+1 fájlos romom. Így bármi gixer történik romolás közben, van mihez nyúlnom. Vagy visszateszem a TWRP-s backupot ( kb.10 perc mindennel együtt ), vagy ha minden kötél szakad, kezdem elölről a 4+1 fájlossal.
Igen, a jobb hardver mellett azért mindig ott van, hogy sokkal kevesebb lehetőség van a moddingra '06-on, nem annyira elterjedt típus, mint a '05.
Az összefoglalót meg nem is nagyon érdemes kinyitni, mikor utoljára frissítették, talán még nem is volt 9506 nálunk. -
-
válasz
cyborg X #60966 üzenetére
Bocs, de muszáj megkérdeznem: biztos, hogy mindent úgy csináltál, ahogy kell? Megvolt minden wipe a flash előtt?
Én így szoktam, és eddig még mindig sikerült:
-TWRP/Wipe alatt factory reset
-TWRP/Wipe/Advanced wipe alatt wipe data, cache, dalvik cache, system
-TWRP/Install alatt flash rom, utána flash gapps ( ha kell )
-TWRP/Wipe alatt factory reset
-TWRP/Boot alatt boot to system
Neked a rom és a gapps után még a kernelt meg a javító fájlt kellett még flashelni, de utána is érdemes - még a boot to system előtt - egy FR-t csinálni. -
válasz
cyborg X #60964 üzenetére
Akkor próbálj meg egy gyárit feltenni, csak rohadt lassan szokott lejönni a sammobile.com-ról. Most elkezded leszedni, talán két óra múlva már odinozhatod is, és legalább holnapra lesz telód. Nem tudom, melyik romot érdemes leszedned, ugye nekem '05 van, szal a '06-hoz való romokat egyáltalán nem ismerem, meg a Lollikat sem, de hátha segít egy '06 tulaj.
Gapps nélkül nem lesz Play Áruházad sem, szal ha CM romot akarsz később, a rommal együtt érdemes azt is feltenni.(#60966) cyborg X Muszáj lesz regisztrálnod, mert ha hosszú távra tervezel a samuval, akkor szükséged lesz rá. Nem egy nagy valami, bár a puzzle-vel besz.ptam, sokáig észre sem vettem, azt hittem, valami reklám
-
válasz
cyborg X #60956 üzenetére
A bootloader nyitásához ezt találtam: [link] Soha nem volt még zárt bootloaderes telóm, szal nincs tapasztalatom a nyitásban, meg azt sem tudom biztosan, hogy a tied zárt-e egyáltalán. Hátha jön egy '06 tulaj, aki meg tudja mondani.
Tényleg, nem tudja valaki, hogy lehet kideríteni, hogy nyitott vagy zárt a teló bootloadere? Biztos van valami kód, amivel meg lehet nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest