- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
gringoka
aktív tag
Szia!
Nah megjött a másik hdmi kábel , sajnos nem oldotta meg a problémát.
Lehet ezeket downgradelni? Most már biztos vagyok benne , hogy valami a frissítéssel baszódott el!
Tv nem frissült , hdmi kicserélve , mindkettőnél megvolt a gyári visszaállítás , kipróbáltam az összes hdmi portot! -
rekop
senior tag
Megkaptam a választ a support-tól. Azt mondják, az 1.gen ATV 4K-nak kevés a teljesítménye a skálázáshoz. A javaslatuk az lenne, hogy állítsam vissza az ATV-t 1080p videokimemetre, és próbáljam úgy. Úgyhogy jó volt az ötleted, köszönöm, bár ki sem nem próbáltam, mert nem fogom oda-vissza állítgatni 4K-ról, ha éppen egy ilyen 1080p DV tartalmat szeretnék nézni. Szerintük a többi alkalmazással (Vidhub, Senplayer) azért nem akad, mert azok nem támogatják teljes mértékben a DV fájlokat.
-
Imogen Combe
junior tag
Te mindig kötözködsz.
Más az elmélet és a gyakorlat.
Attól, hogy a számítógépet interneten 950 Mbps adatsebességre méri a Speedtest CLI,
és a az Apple TV 4K lejátszót a Speedtest alkalmazás is 950 fölé méri,
az Infuse sebességmérés lehet "csak" 500 Mbps az Apple TV 4K és a számítógép között.
Nekem ez bőven elég.
Itt az a kérdés, hogy az Infuse mennyit mér Rekop tagtársunknál. -
MrTwister
őstag
Folyton újraindul, lefagy az LG TV OS-ére letöltött streaming appok mindegyike (Netflix, Disney,stb). Meguntam. Gondolom Apple TV-n is ugyanolyan képminőséggel fognak ezek futni és remélhetőleg sokkal stabilabban. Remélem a Netflix és a Max is támogatja a 4k-t DolbyVisionnel rajta.
Ugoos ugye nem erre való, mármint streamingre, a mostani Dunem meg szintén CE-vel használom. -
Imogen Combe
junior tag
Nem egy videó fájl lejátszásának az indításakor köröz.
Jellemzően az Apple TV 4K bekapcsolása utáni első Infuse indításakor.
Ekkor általában legalább 30 másodpercig, de gyakran 1 percen túl is köröz.
Ritkán nem is tudja abbahagyni, ilyenkor csak az újraindítás segít.
Gyakorta a médialejátszásig nehéz eljutni.
Ezért tippeltem arra, hogy ilyenkor a változásokat keresi.
Ha a Play után nem indul azonnal a lejátszás,
várni kell 1-2 másodpercet az nem probléma. -
Imogen Combe
junior tag
Néhány DV profilnál és a HLG esetén korábban a tévé saját lejátszóját kellett használni.
Kb. nyár óta nem találtam olyat, ami nem megy csak a tévén.
A HLG sokáig mostohagyerek volt Apple környezetben.
Miért foglalkozzanak egy ritkán használt tévé formátummal,
de szerencsére beadták a derekukat. -
-
-
Parson
addikt
blakey, fennáll még ez a probléma (Apple TV 4K 3rd gen. QMS) ? Türelmes vagyok, de most már lassan vennék én is egy apple TV-t otthonra... nem hajt a tatár, de a Samsung TV-m lassan de biztosan egyre jobban igényelné a külsö eszköz általi felokosítást...
-
tomp
félisten
Hmm délelőtt mutatta AppleTV-n, hogy mi 4K. Most ránéztem és már nekem sincs jelölés.
Szerintem év végén lemondom amúgy ezt az izét. Képminősége még 4K esetén is vicces...
Poén, hogy az Android TV-s Philipsen az app nem adja ki a Dolby hangsávot...
Ez így legfeljebb SkyBalkán+. -
tomp
félisten
Nekem nem volt váltás mert eddig konkrétan nem volt SkyShowtime előfizetésem. FullHD-ért nem fizetek...
Érdekes a 4K kínálat mivel a főoldalon a "4K Prémium" menüpontban csak pár filmet sorolnak fel. Ennél több van fent.
Oké kimerül annyiban, hogy Transformers 1-4, Halálos Iramban 1-7, az új Star Trek filmek, Vissza a jövőbe 1 és 3, Top Gun, Mission Impossible filmek, Oppenheimer.
Ebből csak az Oppenheimer az ami 4K SDR. A többi 4K HDR10.
Ezen közül nagyon sok az 5.1. Ami viszont 2.0 az sem aac hanem Dolby 2.0.
Én azt mondom ez így MAX 2ezer Ft-ot ér meg. 1Ft-al sem többet.AppleTV-n kuka az app. HDR10-es tartalmat SDR-ben indítja. A hang rendben van csak a kép problémás.
Shield TV Pro-n nézem Kodival. -
Köszi szépen, mindenképp ki fogom próbálni!
Egyébként csak kíváncsiságból még annyit, hogy a rendes AirPlay technológia mit tud pl játék szempontjából?
Mostanában kábelesen szoktam úgy, hogy iPhone-t TV-re dugok és úgy játszok, úgy nyílván azonnali minden, de AirPlay esetében mennyire vészes pl késés szempontból? -
“CC-re is telepíthetsz Airplay-t“
ChromeCast topikban nem sikerült ezzel kapcsolatosan választ találnom, viszont határozottan érdekelne azóta a dolog és nagyon köszönném, ha valaki tudna ezzel kapcsolatban segíteni.
Előfizetéses megoldás nem érdekel, de egyszer fizetéses, ésszerű összeg esetén még nem feltétlenül gond. -
allein
addikt
Nagy a gyanú, hogy a root okozza. Nyomok majd neki egy gyári visszaállítást, meglátjuk mi lesz. Az E9~re kötött apple tv két oldalú ragasztóval fixen áll az E9 hátsó részén, ezt nem tudtam kipróbálni a másik LG-mmel. Szerintem nem apple tv lejátszó hiba.
#7474djnice DV megy gond nélkül a natív appok esetében
netflix, apple tv+, beépített lejátszó, nas - DV anyag.
értem, nyomok egy factory resetet.
-
allein
addikt
Felugrik a Dolby Vision felírat de ilyen a kép. Igazából az egyik sorozat miatt szerettem volna váltani az apple tv lejátszóra, apple tv+ for all mankind esetében a felírat kicsi, amikor az apple tv lejátszóról nézem, szintén apple tv+, a felírat nagyobb. Nem találtam opciót hol lehet módosítani a felírat méretet amikor közvetlenül az apple tv+ nézem.
Amikor leállítom a filmet, a kép egy mp-re átvillan zöld színre.
-
Bocsánat, ez kifejezetten a TV GO kapcsán próbáltam, régen, majd ránézek mindjárt.
SZERK.:
Nagyon összevertem én mindent, elnézést. Nyilvánvalóan nagyon felületesek az ismereteimCsak használom, örülök.
Pár éve (nem AppleTV4k 128GB) iPhone (XI) kapcsán próbáltam talán Nvidia Shield TV-re küldeni TV GO adását, akkori emlékem ez a fizetős Chromecast valami.
Jelenleg ha nagyon akarom a TVGO-t nézni a TV-n, a Fire Stick 4k Max böngészőjéből nézem, problémamentes, szép kép.
Most próbáltam iPhone (XIII) "képernyő tükrőzése" alapon ráküldeni az AppTv-re a TVGO-t, csak a karikázás megy a képernyőn (és a TVGO-ban van olyan szolgáltató, pl. TV2, aki a "komolyabb" műsorait magára TVGO-ra sem engedi kirakni.Infuse-ban hol kell próbálkozni ezzel? Kösziii
-
blakey
titán
Még azt nézd meg, hogy a különböző eszközök esetében mit használ az adott app, mert iPadOS (iOS) esetében vannak olyan appok, amik CC-t is tudnak az Airplay mellett. Érdemes megbizonyosodni arról, hogy melyikkel küldöd ki a jelet. Ha minden esetben Airplay, akkor az Apple TV-t másképp azonosítja. Sajnos nincs TV GO előfizetésem, így kipróbálni sem tudom, hogy pontosan mit tud. Pl. a Vodafone TV app is elég problémás, ebből a szempontból.
-
máyköl
veterán
Nincs semmilyen erősítőm, a tv hangszóróját használom. Hdmi -n összekötve a TV és az Apple tv.
App törlés és újratelepítés, új hdmi nem segített.
Youtube, netflix, stb. hibamentes. Elég sokat megy viszont a Spotify, így nagyon bosszantó. 2 hete vásároltam, de így gondolkozom, hogy megválok tőle.
-
máyköl
veterán
Nem tudom, ezt hogyan tudnám tovább részletezni. Megakad néhány másodpercre. Nem akad, elmosódik a hang, vagy bármi, megáll. Netflix, youtube, minden más hibátlan.
bon: Wifi -n, de nem ez lesz a probléma, a tv gyári spotify appját évek óta használom ugyanerről a wifi -ről, és nem volt ilyen gond. Most, hogy vásároltam apple tv -t, annak a spotify appjával produkálja csak.
-
nOvOp
senior tag
Kipróbáltam több hdmi kábelt, hdmi bemenetet, hdmi formátumot, másik tv-n, de mindenhol ilyen zöldes árnyalat volt a háttér. Korábban a hdmi kimenetet átállítottam rgb-re ycbcr-ről, mert szín átmeneti probléma volt a tévén. Aztán a tv-nek volt egy fw frissítése és gondoltam visszaállítom, hátha már jó. Nem is láttam problémát, így hagytam. De vszínűleg ez adta a zöldes hátteret. Bár próbálkoztam a fenti beállításokon kívül azzal is, hogy visszaállítom Magas rgb-re, de maradt a zöldes háttér. Mindegy, hagytam Magas rgb-n. És most hogy kérdezted, mennyire zöldes, gondoltam ránézek és tessék visszaállt sötét szürkére, amilyen volt. Érdekes, hogy gondoltam Kipróbálom, megint zöldes lesz-e, ha ycbcr-re állítom, de nem, maradt a szürkés háttér. Mindegy, hagyom Magas rgb-n, az a biztos. Amúgy az ATV+ nál is furcsa volt a zöldes háttér a megszokott sötét szürke helyett, de gondoltam, biztos alakítottak már megint vmit
végül most jó
-
Csabroncka
addikt
A válaszban semmi agresszív nem volt, vagy legalább is nem annak szántam
"Nálad most előjött egy ilyen helyzet?"
most jött elő, de úgy, hogy a jelszavam is meg kellett változtatni (hogy miért, fingom nincs)! Magyarul a ki-be jelentkezéssel sem ment, ez egy ördögi kör, amit szerintem elb@sztak, mert + Apple eszköz nélkül sehogy nem tudod megoldani.
A visszajelentkezésnél az volt a mákom, hogy megkaptam az I6-ra a 6 jegyű hitelesítőt, ott már nem volt feltétel a képernyőn látható OS16... -
Csabroncka
addikt
Mit nem értesz azon, hogy OS verzióhoz, vagy adott eszközökre szűkítve köti a kétlépcsős hitelesítést az Apple, miért? Mindenből újat vettél, sajna android a céges ez van, ezért nem veszek új telefont, vagy pad-et, mert létezhetne (létezik is, csak böngészőben) sms hitelesítés is, ráadásul ahogy nézem te sem sokra mennél a MAC-el, ha ez előjön:
megj: a felhasználót törölve, majd újra bejelentkezve érdekes módon ment a régi típusú hitelesítés (a hat jegyű kódot WIFI-n küldi a bejelentkezett aktív eszközre), nem is értem.
Ahogy olvasom egyébként MAC-el nem tud hitelesíteni majd, ha ez előjön -
csaba1203
addikt
Igen most, hogy írtad kipróbáltam újra az Apple Tv távja bekapcsolja a Tv-m de hangerőt már nem engedi vezérelni csak az infra opcióval a HDMI beállítást nem tudtam működésre bírni.
Ha viszont kikapcsolom az Apple Tv távirányítójával, akkor a Tv-m bekapcsolva marad a fene se érti ezt már ezért marad az LG távja azzal megy minden. -
csaba1203
addikt
Megnéztem de nekem nincs a bal oldalon a CEC.....
Ha megkérlek egy fotót tudnál róla küldeni.
A TV-k és vevőkészülékek vezérlése menüben csak ki-be funkciót tudok kapcsolni.
A fényképen, amit felraktam ez jól látszik.
A hangerő menüben sem tudom átállítani HDMI-re csak a TV infrája opciót engedi. -
csaba1203
addikt
Félre érted....
Pont az a problémám, hogy nem tudom bekapcsolni vele és hangerőt sem tudok rajta állítani, mert nem engedi valamiért.
Az LG tv-m távirányítójával viszont tegnap óta működik minden funkció tehát a tv bekapcsolásakor indítja az Apple TV-t is és minden Apple TV-s funkciót tudok vele vezérelni.Amúgy ezt a CEC funkciót hol tudom aktiválni, amiről írsz? -
csaba1203
addikt
Tegnap addig zsonglőrködtem, hogy a Tv beállítás menüben engedélyeztem a Simplink funkciót....
Innét fogva az Apple TV távirányítója feleslegessé válik.
Minden funkciót tudok kezelni az LG távirányítóval.
A lényeg ugye ez lett volna csak fordítva de az Apple elcseszte és nem javította ebben a frissítésben sem. A képet nézted fentebb lefotóztam az Apple TV beállításaimat, amivel régebben ment minden frankón. -
-
csaba1203
addikt
-
dni
őstag
Egy Homepod pár Apple TV-vel párosítva soundbarhoz hasonlóan fake atmos hangzást tud produkálni. Infuseon keresztül ez valamiért nem működik. ARC-on keresztül a Philips 65OLED705 Andoid 11-es TV-n, Vimu-val lejátszva a Dolby demo lemezt tök máshogy szólalnak meg a frontokon kívüli csatornák tekintetében valamint nem kell lfe lekeverést sem beállítani ahhoz, hogy szóljon a sub csatorna.
kis guglizással rátaláltam, hogy más is belefutott ebbe, lehet hogy egy Infuse buggal állok szembenhttps://community.firecore.com/t/infuse-wrong-surround-with-apple-tv-4k-stereo-homepods/37159
Más appal nem tudtam eddig összehasonlítani, mert a vlc, jellyfin nem kezel atmost. Ha nagyon sok szabodőm lesz akkor lehet még megpróbálom Plexel. Bár az infuseos dolgot nem oldja meg max csak validálni tudom még egy ponton.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest