- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Cool Face #7639 üzenetére
Támogatja, de a tapasztalatok alapján előfordul olyan audió-videó kombináció, vagy egy nem teljesen szabványos anyag, ami miatt az erősítő nem ad képet vagy nem lesz hang, esetleg akadozik. A sok lehetőség miatt ésszerűbb döntés a lejátszót közvetlenül a TV-hez csatlakoztatni és a hangot a TV-ből küldeni az erősítő felé. Viszont, ha kísérletezgetni szeretnél, akkor tégy belátásod szerint, próbáld ki a lejátszó-AVR-TV kapcsolatot is.
-
-
blakey
titán
válasz
Cool Face #4290 üzenetére
Tegnap egy DTS anyagot néztem és meghallgattam Infuse, Plex valamint Vim3L+CoreELEC alatt, előbbiek TV-n keresztül optikaival az erősítőbe, utóbbi USB-vel a DAC-hoz csatlakoztatva, nyilván itt azért jobb a hang, de egyáltalán nem volt rossz az Infuse-al, Plex gyengébb volt, de az mindig is olyan volt. Dinamikában nem éreztem olyan hú, de nagy különbséget, viszont, ha zenét játszok le akkor bizony hallható a DAC jobb minősége.
Egyébként vegyél egy Amlogic Boxot és CoreELEC-el megkapod azt amire vágysz, lesz "audio passtrough". -
L.L.
senior tag
válasz
Cool Face #4277 üzenetére
Sajnos ez így van, bárki bármit mond. Elég komoly házimozi rendszerem van itthon, és a hang dinamikája az ATV-n tényleg lényegesen rosszabb, mint más lejátszóval, és ez már évek óta így van. A különbség tényleg akkora, hogy akár egy soundbaron is azonnal észrevehető lenne a különbség. Denon X4500, Yamaha 2060 is volt már, tehát nem típusfüggő. Amit észrevettem, hogy eredeti hangsávval javul valamelyest, de az sem az igazi. pl. Magyar dolby digital szinkron esetén iszonyat dinamikátlan lesz a hang. Ezt a legjobban az effekteknél lehet észrevenni, pl. egy robbanás, lövés, az ATV-n jóformán egy "szisszenés", más lejátszóval ugyanaz "hátbaver". Online streaming szolgáltatások esetén ( netflix, hbogo, stb.) nincs ekkora különbség, ezért én csak ezekre használom az ATV-t, az otthoni filmeimre ott a CoreElec.
-
blakey
titán
válasz
Cool Face #4277 üzenetére
Ezt a hang dolgot hallanom kellene, mert nálam 6 éve van Apple TV, sima HD, 4K (2017) és most 4K (2021), nem volt különösebb gondom a hanggal, Infuse-t használok filmekhez, sorozatokhoz, Plex-et ritkán használok, ott nem teljesen frankó a hang, azt aláírom, legalábbis az Infuse-hoz képest. MrMC számomra egy kalap sz@r lett, már nem tudom, hogy most milyen. A több app hangja nálam rendben szól. Sztereó erősítőm van, 2.1-et használok és bizony a szub elég rendesen odab@sz ha arról van szó, és természetesen hangszín nélkül használom, tehát nálam kellően dinamikus. Nem tudom, hogy mi lehet a probléma. AVR-el is használtam, akkor (lassan 3 éve) nem hallottam különösebb problémát, nem találtam rossznak. Persze a VIM3+USB+DAC jobban szól, de az másik történet.
-
blakey
titán
válasz
Cool Face #1582 üzenetére
Kodi-t használok erre a célra. - úgy érted, hogy a Kodi a DLNA szerver?
A DLNA egy korlátolt hálózati megosztás, jó de az SMB/NFS jobb. Plex/Emby is jobb ha nem a DLNA részét használod hanem a szerverek által nyújtott szolgáltatásokat, Plex implementáció van MrMC-ben, Infuse-ban és Kodiban is, Emby egyelőre Kodiban és MrMC-ben.
Plex egy katasztrófa azt tuti nem használnám. - elég csak a szerver részét használni, amúgy szerintem, nem katasztrófa de én sem használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- RAM topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest