- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valóban egy leírás Samba-t javasolt, de az az istennek se akart menni kodi alatt (vagyis nem jöttem rá hogy kéne megtalálni) így áttettem FTP-re és IP alapján azonnal meglett.
Lehet Almánál kipróbálom a Samba-t megint, csak pár kattintás a Router menüjében.Köszönöm a válaszokat és a linket!
-
blakey
titán
Kifejtenéd mit jelent a hang esetében a natív mód? - a forrásnak megfelelőt jelenti, ugyanúgy ahogy kép esetében is. tvOS esetében a hang 24bit/48kHz, ha ettől eltérő a forrás akkor átalakításra kerül, egyébként a képet sem küldi tovább a forrásnak megfelelő felbontásban, kivéve ha a felbontás megegyezik a beállított (Beállítások/Audió és Videó) felbontással, 2160p beállítás esetében a a kisebb felbontású anyagokat felskálázza, nem tudom azt csinálni, hogy pl. a TV-re bízom, szerencsére nem rossz, így az nem akkora probléma, hang esetében más a szitu, mert ott olyan paraméterek is vannak amik egy "vájtfül" számára már problémás lehet, nem hallgathatatlan, de nem azt amit elvárnánk.
-
Nekem annyit még megér. Főleg F1 miatt szoktam használni, ha úton vagyok. Amúgy nem nézek TV műsort. Remélem lehet eseti havi előfizetés is, mert akkor csak akkor fizetek elő, ha muszáj. Nem kell egy évre előfizetni.
Telefonon és appletvn is jól működik az app. Ha sokáig nem használtam, akkor persze be kell jelentkezni, ami tekintve, hogy gyorsan kapcsolnék oda (megy a futam), kicsit idegesítő, de nagyobb baja ne legyen.
-
Imi1981
veterán
Szia! Tegnap elfelejtettem, hogy az előző tulaj (egy barátom) egyáltalán nem tudja már milyen fiókkal lépett be a apple tv - be (nem ért hozzá) . Mikor az enyém lett és gyári alapra állítottam és csináltam apple fiókot minden probléma nélkül beléptem az én fiókommal. A lényeg, hogy én tudom törölni az én fiokomból a készüléket de akitől vettem az Apple tv-t ő tutira nem! Ha eladom így gyári alapra állítás után lehet belőle probléma?
-
vlaca2
tag
Szia!
Köszi!“Formátum módosítás be", és az "Új formátum -» Sztereo" hozta meg a kívánt eredményt.”
Oksa, én is erre gondoltam hogy ez lehetne a megoldás. De jelenleg nem tudom módosítani, nem engedi, nem jön fel másik lehetőség csak az “automatikus dolby atmossal”. Remélem ez csak firmware bug és egy update-el majd megoldódik
-
blakey
titán
Írtam, hogy a TV beleszólhat a dolgokba, tehát ha ott rosszul van beállítva vagy rosszul kezeli mondjuk a többcsatornás hangokat akkor szívás. Ugyanez vonatkozhat a hangkeltőre is. Érdemes próbálkozni a hang beállításaival a lejátszón, a TV-n és a hangkeltőn (ha van ilyen lehetőség)
-
blakey
titán
-
aujjobba
addikt
Nalam is ez van, sok filmnel a beszedet alig hallani, fel kell hangositani miatta, aztan az effektek uvoltenek, nagyon idegesito.
DE ez szerintem TV fuggo, legalabbis nalam az LG TV a rajta futo Plex klienssel is ilyen, es az ATV-rol Infuse-zal lejatszva is.
Jatszottam mar a TV hangbeallitasaival, kikapcsoltam mindenfele AI es flinci-flanci terhatas opciokat, normal hangmodra allitottam, de nem lett jobb.szerkesztes:
Lehet megis ket kulonbozo dologrol beszelunk.
A gyereknek alsopolcos TV-je van (thomson), nala az androidTV-s plex app kikuldte az 5.1 hangot a TV-re, es nem tortent semmilyen atalakitas sztereora, sehol.
Ez azt eredmenyezte, hogy peldaul egy olyan jelenetbol, ahol tengerparton beszelgetett ket ember a kep kozepen, kizarolag a hullamok zugasat lehetett hallani a TV-n, a beszedet egyaltalan nem.
Valoszinuleg az 5.1-bol a ket hatso csatornat kuldte a hangszorokra, a tobbi eltunt utkozben. -
blakey
titán
De nálam nem jön elő, ezt írtam. Valami be van állítva a TV-den vagy bárhol, amitől a beszédhangokat elnyomja, nálad, hangmód, bármi. Ne kelljen találgatnom, hogy te mit és hogyan állítgattál. Nálam jó a beszédhang 5.1-ben és 2.1-ben is, ráadásul 2 különböző eszközön is kipróbáltam.
-
blakey
titán
Na, megnéztem, teljesen rendben van a hang, érthető mindegyik jelentnél. Nálam nincs semmilyen hangkorlátozás. Mivel sztereó a rendszerem így arra van állítva, de kipróbáltam Atmos-al is mivel a TV kezeli, de úgy is jó. Tehát a beszédhangok tisztán és jól hallhatóak.
Hozzáteszem, hogy a letöltött verzióban a magyar és az angol hang is jobb, dinamikusabb, tisztább, ott is minden beszédhang jól érthető, hallható.
Szerintem valamilyen hangra vonatkozó beállítást alkalmazhatsz ami a beszédhangra van hatással, én semmilyen korlátozást nem használok. -
blakey
titán
Teljesen világos, amit írtál, még nem volt időm megnézni a dolgot.
#4030 Ear001
Nem beszélünk különböző dolgokról, a minőség összetett és nem csak 1 dologból áll, ahogy írjátok, a hangok keveréséből, a szinkronszínészek "játékából" és a fordításokból. Tehát ha csak az egyik nem sikerül akkor máris beszélhetünk rossz szinkronról. -
devil-k
nagyúr
-
-
blakey
titán
Egyrészt nem írtam, hogy kell, másrészt számold ki az OS-el együtt, hogy most épp hogyan állsz.
Mellesleg amit ott látsz az nem a valós, pl. infuse alig foglal 100MB-ot (nincs előttem), az adatbázisa meg 1-2GB-ot amit nem látsz sehol, a tvstorage meg szépen mutatja, hogy mennyi az annyi.
Netről való kép, egy picit eltér a jelenlegi.
-
Imi1981
veterán
Nem szeretek így szórakozni már. Különösebb bajom nincs vele csak így feleslegesen vettem meg de nincs kedvem variálni, hogy vissza kapjam a pénzt. Ha jól tudom azt csak egyszer kellett megvenni és kész. Szóval nem előfizetéses. Elfér ott és kitudja lehet egyszer fejlesztenek valamit rajta ami miatt megtetszik.
Tegnap éjjel szórakoztam amúgy mindkettővel (infuse és mrmc) és akkor jöttem rá erre a zoom opcióra infuse-ban, hogy a keparányokkal is lehet még állítani és az egyik pont úgy állítja be ahogy én szoktam régebben kodiban. Szóval nagyítás típusa vágás és a képarányoknál van kettő (most nem emlékszem melyik) ami pont jól nagyít ahogy szeretem. Én meg igazából azért vettem meg az mrmc-t mert abban lehet fokazatmentesen nagyítani de ugyan ilyen mértékben szoktam mint most az infuse-ban. Ha ezt tudom nem veszem meg.
Így már nagyon bejön az infuse és sokkal modernebb a dizájn is.Amúgy van egy dolog ami nem tetszik apple tv - n, hogy netflixen nem lehet nyelvek közül választani! Például én nézek egy spanyol filmet felirattal de idegesít a spanyol nyelv nem tudom angolra állítani. Legalábbis én nem találtam erre lehetőséget. Android tv os- en lehet.
-
Snoop-y
veterán
Covid + Chip hiany van. De meg mielott piacra dobtak mar akkor azt mondtak, hogy nem tudnak belole eleget gyartani (thx banyaszok akik GPU-t hasznalnak). Plusz tobb millio ember kezdett otthonrol melozni es konzolt venni mert mekkora otlet cigiszunetben jatszani az uj whatever game -el. Igazabol elhibazott lepes volt szerintem piacra lepni az uj konzolokkal. Az elso masfel ev kb kuka a konzol eletebol mert nem is lehet kapni ergo jatekot sem vesznek ra
-
blakey
titán
Infuse-al volt már olyan problémátok, hogy folyamatosan szétesik (tipikus digitális kockásadás) a kép, a hang néha ugrik egy picit, mintha egy fokkal gyorsabban játszaná a videót. Magyarul nézhetetlen. - még soha, SMB-t illetve Plex adatbázist használok.
Ami azért fura, mert az NFS megosztáson sebességet mérve bőven 60Mbit fellett méri a kábeles kapcsolatot. - az kevés, ha Apple TV 4-ed van 100 Mbps kapcsolattal akkor is 90-94Mbps-t kéne mérned, Apple TV 4K-n meg megvan a 940Mbps.
Próbáltam az ATV újraindítását is, de nem segített. Kifogytam az ötletekből, hogy mit nézzek meg. Ötlet? - esetleg egy másik kábellel is kipróbálhatod valamint Wifin is megnézheted. -
Mikika
aktív tag
Szia
Egyszerűen a külső vinyót amiben a filmek vannak megosztottá tettem.
Az ATV-n pedig a számítógépek ikonra kattintok ott megjelenik a vinyó megnevezése tehát látja. Nincs tűzfal bekapcsolva ellenőriztem, semmi egyéb biztonsági program nincs telepítve
ennek ellenére azt mondja az ATV hogy nincsenek egy hálózaton -
blakey
titán
Melyik _hivatalos_forrásból származó BD image-ben van 48Mbps-nél nagyobb adatfolyam? - A FHD Blu-ray-ek általános maximális bitrátája 40Mbps, az UHD Blu-ray anyagoké pedig 100Mbps, ráadásul ezek az átlagra vonatkozik, lejátszás közben lehetnek alacsonyabb és magasabb "csúcsok is".
"Ultra HD Blu-ray still requires the use of compression to fit everything on the disc, in the form of HEVC/H.265 compression with a maximum bit rate of 100 Mbps (compared with a maximum of 40 Mbps for Blu-ray). A UHD BD disc can hold up to 100 GB of data, compared with 50 GB for a double-layer BD or 25 GB for a single-layer BD." [link]Tessék, egy átlagos 4K anyag, 23,976 fps-el:
Overall bit rate : 80.8 Mbps
Movie name : Jason Bourne 4K
Overall bit rate : 58.8 Mbps
Movie name : Interstellar 4K
Overall bit rate : 60.0 Mbps
Movie name : Jumanji 4K
és még elég sokat lehetne sorolni, semmi extra nincs ezekben, SMB/NFS kapcsolaton keresztül 100-as LAN-on ezek puffereltek, nézhetetlen volt, kell a butítás vagy a gigás LAN.
Ez már HFR:Overall bit rate : 90.5 Mbps
Movie name : Billy Lynns Long Halftime Walk 4K
-
blakey
titán
Elég sok 4K-s anyagnál megjelennek magasabb "bitráta csúcsok" (100-120Mbps) ahol már pufferel, TV-k esetében elég gyakori tud lenni de lejátszók esetében is SMB/NFS megosztáson is, a 100Mbps 1080p-re elegendő vagy erősen tömörített Netflix, Amazon Prime 4K.anyagokhoz. Saját anyagok lejátszásához pl. NAS-ról inkább a Gigabit a nyerő.
-
blakey
titán
-
koma106
senior tag
Lemértem külön wifin és kábeles kapcsolattal is egyformán ennyi, sajnos. AppleTV4 és iMac közötti SMB kapcsolat sebessége is ilyen gyér. Egyszerűen nem értem, mint ahogy azt sem, hogy UPnP/DLNA kapcsolattal meg megy a 90Mbps.
Kodin saját médiakönyvtár megosztás bekapcsolva (kodiban rendben látszik mappa/video), az Infuse egyszerűen nem emeli be a saját könyvtárába a Kodi médiatárát, ha UPnP/DLNA kapcsolat van (SMB-vel igen) Ki érti ezt? -
koma106
senior tag
Kábeles. Időközben kiderült, hogy sebesség probléma van. Infuse sebességmérés SMB-n (SMB2/SM3) keresztül 40Mbps körül van csak (wifin és kábelen is ennyi), valószínűleg ez okozza, hogy egyes fimek indulnak, mások nem. ha a kodiban engedélyezem az UPnP/DLNA-t és így veszem fel a listából, akkor jó a sebesség (90Mbps) és nincsenek lejátszási problémák sem, de így meg a könyvtárkezelés nem működik. Akárhogy állítgatom a Kodi mediatárát az Infuse/Hálózat/ Könyvtár üres marad, csak a főoldalon kedvencek közül tudom betallózni a néznivalót.
Nem tudom az SMB sebességét hogyan lehetne rendbe tenni...Sagemcom FAST3686 a modem/router, T6 S905X Libreelec Kodi 17.6 a szerver és AppleTV4/Infuse Pro 6 a kliens.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest